BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Si pe mine ma amuza rau unele raspunsuri.Ma gandeam ca poate,fiind pe fir,imi dati o ideea despre otet,ca sa mai schimbam atmosfera,caci si altele mai schimba subiectul pe aici

quote:
Originally posted by Noe

quote:
Originally posted by chris27

Eu cred ca de-aici plec la cabinetul PSI...poate totusi mai pot fi reparata...Nu inteleg cum calculezi...de parca folosesti la calcul litere in loc de cifre...Si ...ce-are bona cu...otetul?Ah...am uitat:"nu gandesc si nu ma comport normal"...Oare cat de mare o fii un ou mic?

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

terminati, ca ma dor gingiile de atata ris

Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

pai si D-na Antoaneta asta face parte din colectivul DC? aku intreb si io ca ar tb sa ma intrebati voi pe mine probabil.

Bonamea, eu cu otetul stau prost, cumpar de la magazin si gata, nu gatesc si nu pun conserve... sper sa nu fiu spanzurata in piata publica.

Despre bone discut cu placere ca aici ma pricep

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Nu stiu ce sa-ti raspund in legatura cu otetul!Da o cautare pe net...poate gasesti ceva...Si eu ma intrebam cine-o fi doamna aceea...Bone,muraturi,reviste,bani,copii si virgule...toate laolalta...Sa inteleg ca o atmosfera vesela nu-ti place?Sa stii ca se pot discuta si lucruri serioase cu zambetul pe buze!...Oricum...imi place ca ma tot citezi...In ritmul asta o sa auda multa lume de mine...n-o sa fiu in umbra ca si D-na Antoaneta .Am crezut ca-i din Legendele Olimpului,de trebuie s-o stie toata lumea.

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Si eu consider ca fiecare are dreptul sa consume ce vrea si sa-si traiasca viata PERSONALA dupa pofta inimii,caci o singura viata avem.
Cineva scria mai sus ca nu angajeaza bone care consuma margarina si e-uri.Ma voi angaja in alta parte,unde angajatorul nu-mi impune meniul de acasa.Despre E-uri ce sa zic?!chiar acum incerc sa le evit in timp ce gatesc.Dar nu le pot evita total-painea de ex.nu pot s-o evit si am auzit ca are ceva e-uri.

quote:
Originally posted by Marina

imi marturisesc ignoranta ca nu stiu cine e doamna Antoneta Istrate.
Si mananc si margarina ...imi place viata traita la maxim

Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_N spune:

Dupa ce am citit 18 pagini in care m-am minunat/enervat/oripilat etc m-am gandit sa raspund din prisma uneia dintre acele femei care are bona interna... Sunt la a doua . Prima a stat cu fetita mea 1 an si 8 luni. Primea bani 500 ron, haine cumparate de mine, bijuterii , produse pentru igiena sau ce mai avea nevoie, a stat singura o perioada intr-un alt apartament dar am renuntat la asta Apoi a dormit cu cea mica dar daca plangea copilul ma duceam eu repede si o luam ca sa nu o deranjeze. Nu platea intretinere, mancare, nimic nimic, acasa o duceam noi cu masina sau daca nu se putea ii dadeam bani pentru dus intors. Ce mai primea de la noi? cadouri, bani de iesit afara cand si-a facut prieteni, la pranz cand fetita dormea si eram acasa putea pleca unde vroia, dupa ce veneam de la serviciu putea iesi oricand....
Insa :Iesea cu fetita de 2 ori afara si avea grija de ea. Dar chiar avea grija de ea... II dadea sa manance exact ce ii spuneam eu, o culca la pranz la ora stabilita de mine, se jucau impreuna diverse jocuri, avea grija sa ii dea medicamente atunci cand era bolnava copila. La inceput gateam eu si faceam tot eu curat, insa a vazut ca veneam la ore tarzii si eram super obosita a doua zi am gasit mancare facuta (cerandu-si scuze ca poate nu e pe placul nostru dar ea crede ca e buna la gust ) si curat in casa. A plecat din motive personale :) a intalnit un baiat si s-au hotarat sa isi inceapa viata impreuna.
A doua pe care o am si in prezent are fix aceleasi bonusuri (plus un abonament la sala asa ca sa vedeti ca tin la silueta ei :) )insa ofera mai putin. Adica iese cu fetita afara de doua ori, daca nu sunt acasa gasesc casa luna si nu i-am zis eu acest lucru. De gatit nu i-am cerut sa faca dar am gasit de multe ori ceva bun facut... O sa se ocupe mai mult dupa ce voi naste :) pana atunci ma mai ocup eu de cea mare deja, pentru a putea introduce noul venit (bebele) mai usor in caputul ei...
Le-am intrebat pe amandoua la timpul potrivit daca nu s-au gandit sa faca ceva mai mult decat a fi bone... Pe ultima am intrebat-o daca nu vrea sa mearga la niste cursuri ceva in plus... Raspunsul a fost ca nu, asta au ales sa faca, le place si oricum se pregatesc pentru ce inseamna familie cand va fi timpul. De ce fac altceva in afara de a sta si a avea grija de copil? raspunsul lor: pentru ca stam toti impreuna, pentru ca daca am ales sa stam la dumneavoastra inseamna ca ne-ati primit in familie si intr-o familie se impune ajutor reciproc... Adica stau la voi dar nu trebuie sa "stau" efectiv.... Fac ce as face si acasa la mine....
Din tot ce a scris bona interna care a deschis subiectul nu am gasit aceste lucruri pe care o bona interna le-ar face... de la ea, in familia care a luat-o si i-a acordat incredere si respect. A aduce pe cineva strain in casa si a sta in casa zilnic si in fiecare noapte este ceva pe care nu multi ar accepta. Iti aduci pe cineva pe care nu il cunosti si trebuie sa il accepti asa cum e el ca personalitate, dar si el ar trebui sa te accepte si sa te respecte ca si personalitate. Si inca ceva, indiferent daca esti bona interna sau externa , angajator sau angajat stii de la inceput care iti sunt obligatiile , trebuie sa respecti regulile "casei" sau daca nu sunt bune calea de a comunica este singura in masura sa rezolve problemele si sa aplaneze conflictele.
Eu am avut noroc poate cu fetele pe care le-am avut. Nici mie nu imi placeau anumite lucruri si cu siguranta poate nici lor, dar vorbim , cu respect si incercam sa le rezolvam pe toate. Pentru ca asta se intampla intr-o casa . Daca as auzi bona vorbind despre familia mea ar pleca instant. cu siguranta.
Nu stiu daca e la subiect ce am scris insa ma gandesc ca familie care are bona interna si nu mi-ar placea sa aud vorbind asa cum o face bonamea.... Daca bona mea ar vrea carte de munca am discuta pe subiect de la capat... si am vedea cum am face.. La mine insa n-a vrut ... cel putin pana acum.

Depinde mult, asa cred eu, de calitatea de om a fiecaruia dintre noi. De cum suntem dispusi sa facem compromisuri, sa ne negociem in limitele respectului pentru celalalt , pentru meseria celuilalt drepturile dar si obligatiile noastre.

-------------------------
Cristiana si Andreea Mergareatza

Daca iubesti pe cineva, iubeste-l(o) asa cum este nu cum a-i dori sa fie!!
Prietenia e un cuvant pe care multi il rostesc, dar putini il inteleg.

Mergi la inceput

Si eu sunt suparata ca s-a deviat mult de la prima mea postare,asteptam altceva,pe ici pe colo am gasit ce cautam prin raspunsurile si comentariile de aici.E un subiect usturator ptr.unele persoane.Asa e in viata-nu gandim si nu simtim toti la fel,diversitatea da farmecul vietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Cristiana, ma bucur ca ati avut experiente ok cu bonele interne.

Uite, ca sa nu fiu total offtopic, aseara am avut si noi o doamna la interviu (gasita prin Culinar.ro ) si la prima vedere ne-a placut multmai ales ca e si scorpioana, ca noi doi
Ramane sa vedem azi daca si ei i s-a parut ok ce oferim si daca nu o deranjeaza locatia, ca Pipera nu-i chiar buricul targului...Eu sper sa fie de acord...

Luana, cum e cu cresa?parca era un subiect deschis de tine dar nu-l mai gasesc

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Bona dv.nu are motiv sa se planga,si cele care au aceleasi conditii ca a dv.nu se plang,se lauda peste tot,sigur.

quote:
Originally posted by Cristiana NegrilaCe vina am eu ca atunci cand am gatit ceva din proprie initiativa doamna m-a apostrofat ca acele produse erau pastrate in frigider ptr.musafiri,si sa nu mai gatesc orice la aragaz,caci hota nu face fata si mirosul se imprastie in toata vila?Nu am primit NIMIC in afara de salariu.Am facut ce descrieti dv.ca face bona dv.,consideram ca asa e normal,acelea sunt indatoririle unei bone,zgarcenia unor persoane nu are limite.In plus imi era frica de acel mare caine japonez.NU sunt singura pe lume care se teme ptr.viata sa.Cu ce am gresit ca am plecat daca nu mi-au convenit conditiile?Doar in epoca de aur cine schimba locul de munca era considerat un element negativ.Iar cel ce-si schimba locul de munca spunea public din ce motiv o face.Adica ii"barfea"pe angajatori(de stat).

Dupa ce am citit 18 pagini in care m-am minunat/enervat/oripilat etc m-am gandit sa raspund din prisma uneia dintre acele femei care are bona interna... Sunt la a doua . Prima a stat cu fetita mea 1 an si 8 luni. Primea bani 500 ron, haine cumparate de mine, bijuterii , produse pentru igiena sau ce mai avea nevoie, a stat singura o perioada intr-un alt apartament dar am renuntat la asta Apoi a dormit cu cea mica dar daca plangea copilul ma duceam eu repede si o luam ca sa nu o deranjeze. Nu platea intretinere, mancare, nimic nimic, acasa o duceam noi cu masina sau daca nu se putea ii dadeam bani pentru dus intors. Ce mai primea de la noi? cadouri, bani de iesit afara cand si-a facut prieteni, la pranz cand fetita dormea si eram acasa putea pleca unde vroia, dupa ce veneam de la serviciu putea iesi oricand....
Insa :Iesea cu fetita de 2 ori afara si avea grija de ea. Dar chiar avea grija de ea... II dadea sa manance exact ce ii spuneam eu, o culca la pranz la ora stabilita de mine, se jucau impreuna diverse jocuri, avea grija sa ii dea medicamente atunci cand era bolnava copila. La inceput gateam eu si faceam tot eu curat, insa a vazut ca veneam la ore tarzii si eram super obosita a doua zi am gasit mancare facuta (cerandu-si scuze ca poate nu e pe placul nostru dar ea crede ca e buna la gust ) si curat in casa. A plecat din motive personale :) a intalnit un baiat si s-au hotarat sa isi inceapa viata impreuna.
A doua pe care o am si in prezent are fix aceleasi bonusuri (plus un abonament la sala asa ca sa vedeti ca tin la silueta ei :) )insa ofera mai putin. Adica iese cu fetita afara de doua ori, daca nu sunt acasa gasesc casa luna si nu i-am zis eu acest lucru. De gatit nu i-am cerut sa faca dar am gasit de multe ori ceva bun facut... O sa se ocupe mai mult dupa ce voi naste :) pana atunci ma mai ocup eu de cea mare deja, pentru a putea introduce noul venit (bebele) mai usor in caputul ei...
Le-am intrebat pe amandoua la timpul potrivit daca nu s-au gandit sa faca ceva mai mult decat a fi bone... Pe ultima am intrebat-o daca nu vrea sa mearga la niste cursuri ceva in plus... Raspunsul a fost ca nu, asta au ales sa faca, le place si oricum se pregatesc pentru ce inseamna familie cand va fi timpul. De ce fac altceva in afara de a sta si a avea grija de copil? raspunsul lor: pentru ca stam toti impreuna, pentru ca daca am ales sa stam la dumneavoastra inseamna ca ne-ati primit in familie si intr-o familie se impune ajutor reciproc... Adica stau la voi dar nu trebuie sa "stau" efectiv.... Fac ce as face si acasa la mine....
Din tot ce a scris bona interna care a deschis subiectul nu am gasit aceste lucruri pe care o bona interna le-ar face... de la ea, in familia care a luat-o si i-a acordat incredere si respect. A aduce pe cineva strain in casa si a sta in casa zilnic si in fiecare noapte este ceva pe care nu multi ar accepta. Iti aduci pe cineva pe care nu il cunosti si trebuie sa il accepti asa cum e el ca personalitate, dar si el ar trebui sa te accepte si sa te respecte ca si personalitate. Si inca ceva, indiferent daca esti bona interna sau externa , angajator sau angajat stii de la inceput care iti sunt obligatiile , trebuie sa respecti regulile "casei" sau daca nu sunt bune calea de a comunica este singura in masura sa rezolve problemele si sa aplaneze conflictele.
Eu am avut noroc poate cu fetele pe care le-am avut. Nici mie nu imi placeau anumite lucruri si cu siguranta poate nici lor, dar vorbim , cu respect si incercam sa le rezolvam pe toate. Pentru ca asta se intampla intr-o casa . Daca as auzi bona vorbind despre familia mea ar pleca instant. cu siguranta.
Nu stiu daca e la subiect ce am scris insa ma gandesc ca familie care are bona interna si nu mi-ar placea sa aud vorbind asa cum o face bonamea.... Daca bona mea ar vrea carte de munca am discuta pe subiect de la capat... si am vedea cum am face.. La mine insa n-a vrut ... cel putin pana acum.

Depinde mult, asa cred eu, de calitatea de om a fiecaruia dintre noi. De cum suntem dispusi sa facem compromisuri, sa ne negociem in limitele respectului pentru celalalt , pentru meseria celuilalt drepturile dar si obligatiile noastre.

Mergi la inceput

Noe, multumesc

s-a pus la un moment dat intrebarea daca exista in nomenclator "bona"
raspunsul ar fi nu :) insa exista urmatoarele :

513101
Ingrijitoare de copii
(Subgrupa majora 51, Grupa minora 513, Grupa de baza 5131)
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)

513102
Guvernanta
(Subgrupa majora 51, Grupa minora 513, Grupa de baza 5131)

513302
Baby sitter
(Subgrupa majora 51, Grupa minora 513, Grupa de baza 5133)

Mergi la inceput

Poate ar avea motive sa se planga, poate chiar reale (nu sunt perfecta si nici sotul, poate si ea vrea altceva ), dar nu se plange la altii (sper eu :) ) daca o nemultumeste ceva discutam impreuna si cautam solutii. Despre asta era vorba. Asta mi s-a parut mie ca a lipsit si probabil o sa lipseasca in relatiile pe care le vei avea cu alti angajatori. daca te astepti sa ghiceasca nemultumirea.. nu prea au cum ca inca n-am prins din filme telepatia... Daca se stabilesc de la inceput anumite reguli si obligatii restul pe care le facem fiecare in plus vin de la sine, ca multumire sau ca respect. eu una nu am vorbit cu ea de la inceput ca ii fac cadouri, ii iau ce are nevoie, nici ea ca face curat sau mancare... au venit de la sine, dupa ce am vazut fiecare dintre noi ca are cu cine discuta.

Mergi la inceput