BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m
Raspunsuri - Pagina 18
diana21 spune:
Hahahhahaha, vad ca s-a dus in urma cu multe pagini si s-a apucat de citit. Ca imi da replici la ce spuneam acu 'nspe pagini.
Bomamea, stii de unde ti se trage? Esti atat de orgolioasa si de plina de tine, incat a face patul dupa parinti este cel mai jignitor si umilitor lucru din lume!
De fapt, citesc printre randuri asa, cum ai tu un mega dispret pentru toate mamicile care nu se scoala dimineata la 5 45 sa frece hota, aragaz, cada, buda si alte cele. Si lasa tot greul in spianrea bonei. Amarata!
Nu-mi explica mie ce inseamna sa stai acasa cu un copil si sa faci totul singura pana dupa-amiaza. Imagineaza-ti ca eu am stat doi ani acasa, fara ajutor din partea mamei sau soacrei (ca sunt f. departe), si faceam si mancare si curatenie si cumparaturi. Si am dormit cate trei, patru ore pe noapte in primele sase luni si nu m-am mai imbolnavit.
Asa. Si de unde ai tras tu concluzia ca cine nu joaca sah, sigur se joaca pe calculator??? Si nu toate jocurile pe calculator sunt oribile. De ex., poti juca sah pe calculator!!!
Adina, stai cumva pe langa Moghioros, sau e atat de trendy sa fii sahist??? Ca si la mine e plin de ei...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by diana21
Adina, stai cumva pe langa Moghioros, sau e atat de trendy sa fii sahist??? Ca si la mine e plin de ei...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
Nope, nu stau la Moghioros. Si nici nu cred ca e trendy, cred ca asa suntem noi, romanii, un popor de oameni foarte inteligenti.
De aia la noi nu se mai fac teste de IQ, ca sa nu-i complexam pe altii.

Adina +
Olivia 04.03.2004
bonamea spune:
Imagineaza-ti ca si eu am facut la fel,pe gratis,nu mi-a platit Statul concediu doi ani,si nu ma plang,erau copii mei,familia mea,interesul meu sa le fie bine.Nu m-a ajutat nimeni si am copii reusiti,fara ajutorul bonelor,salariul unei bone atunci era de 2000 lei,iar al meu la serviciu de 2800,am ales sa iau concediu fara plata.Voi aveti sansa sa stati cu copilul vostru si familia,cu plata lunara de la Stat-de ce nu o faceti si puneti pe altii sa va stearga la spate?bona e supraveghetor ptr.copii nu servitoare.Cat costa o noapte de supraveghere a unui bolnav in spital?50 lei,dar o ora ptr. o bana in weekend(care nu face nici-un fel de menaj)?aflati pe net
quote:
Originally posted by diana21
Hahahhahaha, vad ca s-a dus in urma cu multe pagini si s-a apucat de citit. Ca imi da replici la ce spuneam acu 'nspe pagini.
Bomamea, stii de unde ti se trage? Esti atat de orgolioasa si de plina de tine, incat a face patul dupa parinti este cel mai jignitor si umilitor lucru din lume!
De fapt, citesc printre randuri asa, cum ai tu un mega dispret pentru toate mamicile care nu se scoala dimineata la 5 45 sa frece hota, aragaz, cada, buda si alte cele. Si lasa tot greul in spianrea bonei. Amarata!
Nu-mi explica mie ce inseamna sa stai acasa cu un copil si sa faci totul singura pana dupa-amiaza. Imagineaza-ti ca eu am stat doi ani acasa, fara ajutor din partea mamei sau soacrei (ca sunt f. departe), si faceam si mancare si curatenie si cumparaturi. Si am dormit cate trei, patru ore pe noapte in primele sase luni si nu m-am mai imbolnavit.
Asa. Si de unde ai tras tu concluzia ca cine nu joaca sah, sigur se joaca pe calculator??? Si nu toate jocurile pe calculator sunt oribile. De ex., poti juca sah pe calculator!!!
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit
filofteia spune:
quote:
Mai filofteia se scad ptr.ca daca bona are timp merge si le plateste din acei 9 milioane(asa stiam eu la matematica-acum probabil cand dai ceva din buzunar la stat se aduna la veniturile familiei-e o matematica noua pe care eu nu o stiu
Renunt ... si recunosc ca nu pot sa ma pun cu matematica ta...

A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by filofteiaquote:
Mai filofteia se scad ptr.ca daca bona are timp merge si le plateste din acei 9 milioane(asa stiam eu la matematica-acum probabil cand dai ceva din buzunar la stat se aduna la veniturile familiei-e o matematica noua pe care eu nu o stiu
Renunt ... si recunosc ca nu pot sa ma pun cu matematica ta...
Cum asa, filofteia? Asta e din ciclul "statul sunt eu". Daca am timp sa merg sa platesc - bine, daca nu am timp, ce importanta mai are ca nu mi-am platit impozitul pe venit? Am si plecat, nu doar am venit.
Adina +
Olivia 04.03.2004
bonamea spune:
Pa,fetelor,am primenit casa,am terminat mancarea,stam acum cu totii la masa si apoi plec la treaba,bona mea nu spala vase,nu gateste ptr.sotzul meu(mi-e teama sa n-o indrageasca ca e mancarea buna),mi-a facut placere ca v-am cunoscut(si parerile despre atributiile bonei)si vocabularul de maidan uneori pe care l-ati folosit.(hooo-parca se striga pe maidan,nu?)
Spor la treaba si multe zile frumoase alaturi de cei dragi.
cu drag-bona copiilor mei.
liliac1 spune:
Si ioooo, am venit!! Dar gata, ca deja "bonamea" m-a falimentat.
Si cica nu mai voiam sa intervin, nu de alta...asteptam niste raspunsuri, dar fiecare face cat poate. Ma rog...
Mult pa!!
P.S Un sfat pt bonamea, asa pe final: cred ca-i mai bine sa te reprofilezi!!!!
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by bonamea
Pa,fetelor,am primenit casa,am terminat mancarea,stam acum cu totii la masa si apoi plec la treaba,bona mea nu spala vase,nu gateste ptr.sotzul meu(mi-e teama sa n-o indrageasca ca e mancarea buna),mi-a facut placere ca v-am cunoscut(si parerile despre atributiile bonei)si vocabularul de maidan uneori pe care l-ati folosit.(hooo-parca se striga pe maidan,nu?)
Spor la treaba si multe zile frumoase alaturi de cei dragi.cu drag-bona copiilor mei.
bonamea,nu s-a folosit limbaj de maidan...s-a folosit pe alocuri un limbaj de..compromis,adica la un nivel acceptat de majoritatea,pentru a ne putea intelege intre noi....(am fost prea subtila? )
Oricum,mai nou,in loc sa ma uit la site-uri cu bancuri pentru a ma amuza,ma trezesc citind acest subiect.De ce oare?
Intr-un final,bonamea eu zic sa nu accepti dom´le sa lucrezi pe bani asa putini...auzi si tu,9 milioane..ce,e bataie de joc nu alta!
Si sa nu te lasi sub nocio forma ´´pacalita´´ sa faci doamne fereste vreun ´´´senvici´´ la copii ca tu nu esti bucatareasa,esti BONA!
Si nici sa nu speli copilul la fundulet ca nu esti infirmiera.
Sa STAI pur si simplu cu copilul.Asta inseamna bona...

Si doamnele astea fitoase,ia sa nu mai sifoneze in halul asta lenjeria de pe pat cu sotii lor! Eiiii,auzi ce tupeu!
Si familiile la care mai muncesti tu,au aer conditionat?Ca e cald vara si tu nu te poti concentra pe caldurile astea.A,si n-ar strica o piscina sa te racoresti,ca nu esti robot si nici sclav sa muncesti in conditii inumane.Ia uite,dom´le ce nesimtire!
Eu iti tin pumnii...

ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
filofteia spune:
quote:
Imagineaza-ti ca si eu am facut la fel,pe gratis,nu mi-a platit Statul concediu doi ani,si nu ma plang,erau copii mei,familia mea,interesul meu sa le fie bine.Nu m-a ajutat nimeni si am copii reusiti,fara ajutorul bonelor,salariul unei bone atunci era de 2000 lei,iar al meu la serviciu de 2800,am ales sa iau concediu fara plata.Voi aveti sansa sa stati cu copilul vostru si familia,cu plata lunara de la Stat-de ce nu o faceti si puneti pe altii sa va stearga la spate?bona e supraveghetor ptr.copii nu servitoare.Cat costa o noapte de supraveghere a unui bolnav in spital?50 lei,dar o ora ptr. o bana in weekend(care nu face nici-un fel de menaj)?aflati pe net
Ma tu esti invidioasa pe noi ca traim alte vremuri, ca muncim si ne permitem bone... si culmea... ne mai si intelegem cu ele, fara sa fi semnat un contract, si o repet... eu ii dau la bona mea 250 RON, adica 2,5 milioane ROL.
quote:
Cum asa, filofteia? Asta e din ciclul "statul sunt eu". Daca am timp sa merg sa platesc - bine, daca nu am timp, ce importanta mai are ca nu mi-am platit impozitul pe venit? Am si plecat, nu doar am venit.
Adina + Olivia 04.03.2004
Asa este Adina... cu "statul" nu pot sa ma pun.
diana21 spune:
Bonamea, citeste bip cu atentie ce ti se raspunde! Copilul meu are trei ani, nu mai pot sta acasa cu ea. Am stat doi ani!!! Si stateam si fara banii aia de la Stat. Acum am nevoie de ajutor si am apelat la o bona sa ma ajute. Daca ai fi citit ce am scris despre bona noastra, ai fi aflat ca nu toate bonele se simt ca tine sau au pretentiile tale...si nu mai vin cu Codul Muncii in brate pentru ca ar fi aberant.
Si daca, in mintea ta de sahista, a fi bona inseamna a fi doar supraveghetor pentru copii, chiar iti meriti soarta! Adica nu iti ajungeau 9 milioane??? Ca vad ca acum ai alta problema, banii!!! Nu pot decat sa-ti spun ca ma ingretoseaza crunt oamenii ca tine...care au numai drepturi, sunt vesnic nemultumiti si au si mania persecutiei!
Tu ce vrei de la o famile pentru care vrei sa lucrezi??? Ca eu inca n-am reusit sa-mi dau seama...poate ma luminezi acum! Da' fii coerenta, poti sa scrii cu liniute!
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti