BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m
Raspunsuri - Pagina 15
diana21 spune:
Bonamea, vad ca citezi ceva ce eu am zis, da' raspunzi la altceva.
E si asta o metoda de persiflare...
Din pacate, tu nu vezi ca te certi cu mamicile pentru nemultumirile tale legate de agentia care ar fi trebuit sa TE ANGAJEZE! Practic, discutiile noastre sunt paralele, tu nici nu rumegi raspunsurile, ca te si arunci la atac, acelasi...ca nu spui nimic nou de la un mesaj la altul! Am inteles, vrei carte de munca, da' nu cred ca mamicile te pot ajuta. deci, du-te la aia de la agentie cu placa asta!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
bonamea spune:
Normal ca nu risti viata cu o bona,ci cu un caine,si pana la urma ce valoare are viata bonei,daca e mutilata de cainele dv.o schimbati cu alta bona,care-i baiul,doar n-a semnat protectia muncii deci nu aveti nici-o responsabilitate fata de ea
quote:
Originally posted by Siminaf
Nu mai tin minte cine spunea mai devreme (scuze), dar astfel de subiecte te fac sa vezi necesitatea testarii bonelor la angajare. Si dpdv al iq-ului, si al gramaticii si limbii romane.
Chiar si daca ar trece de toate testele astea (desi ma indoiesc), tot nu as angaja ca bona pe cineva ca initiatoarea acestui subiect. Copiii mei sint mai presus de orice. Si nu le-as risca viata.
iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit
bonamea spune:
De fapt la usa guvernului ar trebui un miting al bonelor,eu nu am prezentat problema mea(de ex.mi-a murit pisica si sufar enorm)e problema unui grup mare de persoane,multe femei refuza sa faca aceasta munca tocmai ptr.ca nu exista legi care sa reglementeze conditiile contractului de munca in acest domeniu si de aceea mamicile fac abuzuri si considera munca bonei o nimica toata.
Provincialele,cu sau fara facultate au ramas surprinse afland ca dv.nu va faceti menajul familiei si asteptati ca bona sa-l faca ptr.ca nu aveti bani ptr.o menajera,care sa vina de 2-3 ori pe saptamana,cum se procedeaza in occident.A scris o doamna din Anglia,aici, cum sunt platite si tratate bonele ptr. ca beneficiaza de contracte legale de munca,doar un contract scris,si nu bunul simtz,rezolva neintelegerile.
quote:
Originally posted by diana21
Bonamea, vad ca citezi ceva ce eu am zis, da' raspunzi la altceva.E si asta o metoda de persiflare...
Din pacate, tu nu vezi ca te certi cu mamicile pentru nemultumirile tale legate de agentia care ar fi trebuit sa TE ANGAJEZE! Practic, discutiile noastre sunt paralele, tu nici nu rumegi raspunsurile, ca te si arunci la atac, acelasi...ca nu spui nimic nou de la un mesaj la altul! Am inteles, vrei carte de munca, da' nu cred ca mamicile te pot ajuta. deci, du-te la aia de la agentie cu placa asta!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
bonamea spune:
Am toata stima ptr.dv.Si medicii din orasul meu fac la fel,cei care au venituri obtinute cu truda si respect pentru cei pe care ii servesc.Exista si altii cu vile mari si masini de lux din aceeasi breasla care pun pe altii sa le ia gunoiul de la spate.Munca bonei nu este sa ia gunoiul familiei(ptr.asta sunt suficiente 4 clase primare)eu nu am prezentat aici doar problema mea ci a unui grup de persoane care ar dori sa beneficieze de aceleasi drepturi ale oricarui angajat.Anul trecut am apelat la o agentie care dorea sa incaseze comisioanele(al meu si al familiei angajatoare)la negru,fara documente,evaziune fiscala in buricul Bucurestiului.Ce reguli mai respecta acea familie,abuzeaza de bona cum vrea caci nimic nu le impune sa aiba o limita.Ca medic ce parere aveti cum este afectata sanatatea unui om daca doarme 3-4 ore pe zi o luna intreaga?(doar doua duminici libere)si care este stressul provocat de ingrijirea unui copil,caci doamnele de mai sus desconsidera acest lucru.Educatoarele si profesorii beneficiaza de concedii si vacante tocmai din cauza acestui stress luat in considerare de legiuitori.
quote:
Originally posted by Sheannamp
Am citit subiectul un pic detasat.
Eu nu o sa am niciodata bona.
Pentru ca nu imi permit. Am un salariu de 8 milioane si doi baietei gemeni.
Pentru acest salariu am invatat 22 de ani si o voi face si in continuare.
Deh, asa se intampla cand alegi sa fii medic in Romania si nu bona!
Noroc cu bunica, va sta ea cu baietii.
Are aceeasi meserie ca si mine si asta ii permite sa fie bunica dimineata si asistent universitar dupa-amiaza.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
bonamea spune:
"Eu"se scrie acum in limba romana "IO"?Si de ce va deranjeaza asa mult ca stiu sa joc sah,ce e de ras in asta?e o calitate pe care d.ta probabil nu o ai si-ti pare rau?!Stii poate doar jocurile acelea ingrozitoare de pe calculator(pe care eu nu le agreez,sunt prea salbatice).E un joc prea vechi care-ti pune mintea in miscare?AI DREPTATE,COPII NU MAI JOACA JOCURILE NOASTRE DIN COPILARIE,ZBURDAND VOIOS PRIN AER SI SOARE.MERG CU MASINA SI SE JOACA LA CALCULATOR,CA SUNT MODERNI.Eu ma jucam cu ai mei si cu cei la care am lucrat-prin curte,sau pe strada-erau fericiti ca se zbenguie copilareste cu o persoana adulta.Nu-mi place sa-i vad zacand in fata calculatorului ore in sir,nu le dezvolta mintea si fizicul aceasta ocupatie moderna.Dar jocul nu ii obosea doar pe ei,ei mergeau la culcare iar eu la bucatarie sa le pregatesc masa urmatoare sau sa le spal hainutzele.
quote:
Originally posted by 26octombrie
daca ar fi fost vorba de o discutie, as fi zis ca esti surda. da' daca e vorba de citit.. ce sa mai zic? te-au rugat fetele sa nu mai scrii cu majuscule, ele-au zis, ele-au citit.. apoi ai fost somata sa nu mai raspunzi cu quote inserand mesajul tau in raspunsul respectiv, de data asta fara majuscule, culori, nimic.. reactia ta?? idem.
bine ziceau alexuta, wapi si celelalte fete, nu reusesc sa-mi dau seama daca ma distrez copios sau ma enervez peste poate. sau care sentiment e mai intens...
m-a frapat si pe mine fraza cu "nu-mi pasa mie de copilu doamnei" da, gandind mai bine, se integreaza perfect in profilul prezentat. adevarul e ca, in cazul unor oameni, nimeni nu ii poate face de ras mai "plenar" decat o fac singuri. so, sunt si ei buni la ceva...
partea buna e ca la subiecte din astea imi descopar simpatii pe forum; intre repondente, sa fim bine intelese!!
si mai am un necaz: ma irita nickul, caci implica, la prima vedere, in scris, o apartenta mai mult decat nedorita, inspaimantatoare as zice.. da aici sunt io rea, ca fiecare are voie sa isi puna ce nick voieste.
da chiar, nu te-ar coafa mai bine "sahista"?! mie imi suna bine, asa.. intelectual...
Luana siHora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
Siminaf spune:
Asa cum s-a mai scris, tu nu citesti sau, daca citesti, nu intelegi ceea ce se scrie. Probabil ca-ti depaseste puterile. Cine a zis ceva de ciine? Ala este numai in obsesiile tale. Eu spuneam ca o bona ca tine ar pune viata copiilor mei in pericol. Din ceea ce scrii sa stii ca se poate citi foarte bine caracterul unui om si nu numai.
Si a propos de medici, acum o dai cotita pentru ca interlocutoarea ta e moderatoare pe forum?! Ce atitudine tipica... de.... mai bine nu mai zic. Eu eram o mincinoasa, altii care ar putea sa-ti modereze subiectele spun adevarul. Nu mori daca lucrezi toata ziua si dormi 4 ore pe noapte. Ai oricum 2 duminici libere. Eu am lucrat intr-un ritm infernal (mai mult decit ce scrii tu) multe luni de zile, nu numai o luna. Si cu o responsabilitate imensa pe umeri, nu "statul" cu copiii de care oricum se vede ca nu-ti pasa.
Bine ar fi ca de acum sa nu-ti mai raspunda nimeni la subiect si sa scrii aici siiingura-singurica... Deh, atitudinea te socializeaza sau te izoleaza.
andrath spune:
Am tot ocolit sa raspund ca subiectul e oarecum...bleahhh!
Dar un lucru nu inteleg, in ruptul capului: ce vrei mataluta de la noi astea, mamici inconstiente? Sa te angajam? Sa-ti facem carte de munca? (btw, daca exista cineva de pe aici cu calificare in HR, poate ne spune si noua daca exista in nomenclatorul ocupatiilor, ocupatia de bona si ce calificare prevede, ca acum nici cioban sau agricultor nu poti fi fara calificare, dar bona se pare ca da)sau sa facem un miting unde sa sustinem drepturile, dar nu si obligatiile bonelor? Sau si mai bine poate vrei sa facem o echipa de interventie sa ne ducem sa-i dam cativa dupaci peste cap aleia care te-a angajat ?
Off-topic: si io am plecat la 200km de casa ca sa muncesc. PAi astia tre' sa-mi includa si transportul pana la mama in salar. Nemernicii!
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
gabitzam spune:
Deja e vanare de vant ce se intampla pe subiectul asta.
Clar ca citeste pe "dupe" coltz, si nici macar nu incearca sa inteleaga ca in nici un caz aici nu se va rezolva ce o doare.
Mamicile oricum sunt abuzive si nu vor dom'le sa-i ia femeii cainele de pe cap si sa-i faca si carte de munca.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
A_Iulia spune:
Pana la urma subiectul este chiar interesant, am putea sa-l facem sticky sau sa-l inseram in cel cu "bone de care sa te feresti".
Partea proasta e ca nu afli nimic din toate astea la interviu.
La interviu vezi o femeie binevoitoare, deschisa, pozitiva, ai senzatia ca ai dat lovitura si ai gasit un om minunat.
Ca daca ti-ar zice la interviu verde-n fata ce gandeste de fapt, ai economisi timpul si nervii, si nici nu ti-ai expune in mod evident copilul la un risc major.
As mai zice ca ar trebui verificate recomandarile cu care vin bonele. Sau oricum, cu sau fara recomandari, de gasit o modalitate de luat legatura cu vechiul angajator - este cea mai buna solutie sa te edifici cu cine ai de a face.
Adina +
Olivia 04.03.2004
Siminaf spune:
Total off-topic, dar nu ma pot abtine:
Gabitzam: tare de tot semnatura ta!!! Rupta din realitate!

), dar astfel de subiecte te fac sa vezi necesitatea testarii bonelor la angajare. Si dpdv al iq-ului, si al gramaticii si limbii romane.
Hora - 14 Mai 2006