Infertilitatea - de ce nu ne intelege nimeni?
Raspunsuri - Pagina 4
ioana_p76 spune:
quote:
originally posted by Marci
Cred ca problema este la tine si daca faci parte din categoria femeilor care se cred incomplete pt ca nu pot da nastere unui copil e destul de grav. Spun asta pt ca am intalnit femei care nu suportau sa vada copiii altora, care nu suportau copiii prietenelor, mergand pana acolo incat au renuntat la relatiile cu prietenele respective.
Nu face o obsesie din a avea un copil,aici este numai mana lui Dumnezeu, noi chiar nu putem face nimic.
Marci, imi pare foarte rau ca ai trecut prin asa durere, de pierdere a unei sarcini...pe langa asa ceva problemele mele mi se par asa de mici..
Poate fac parte din categoria femeilor care se simt neimplinite daca nu pot face un copilas, dar cred ca toate care suntem in situatia asta asa simtim, insa, repet, nu sunt si nu as fi in veci geloasa pe copii prietenelor mele, pe sarcina prietenelor. Sunt poate fara sa vreau geloasa pe sarcina cumnatei pentru ca s-a laudat atat cu ea (in momente in care mie imi era tare greu) ca am ajuns sa fiu geloasa.. dar sper ca nu si-a dat seama ca ma raneste, as vrea sa cred ca nu a facut intentionat.
Si cred asta dupa ce v-am citit sfaturile, in care imi spuneati ca bucuria unei sarcini e asa de mari incat nu-ti dai seama daca ranesti pe cineva. Poate o sa-i zic vreodata cat m-a ranit, nu stiu, inca nu mi-a trecut, dar vreau sa ma detasez de problema asta, sa pot pleca linistita sa fac FIV-ul.
Iti multumesc pentru urarile de bine!
Ylari, Mihuta va multumesc pentru intelegere! Intr-adevar, poate cele care reusesc sa ramana usor insarcinate nu inteleg prea bine problema noastra. Si unele isi imagineaza (cum e cazul cumnatei tale, Ylari) ca daca ele au ramas asa usor ca pot judeca pe cele care nu reusesc, chiar zicandu-ti" hai pune mana si fa un copil" arata lipsa de bun simt. Persoanele de genul asta cred ca banuiesc ca ceva nu e in regula si spun asa din rautate.Ca doar nu isi imagineaza ca la "sfaturile" lor vom face repede copii. Si apropo, super tare replica, Ylari, e de tinut minte!
quote:
originally posted by Andriuscha
Ca o concluzie, tot ce stiu e ca noi doi trebuie sa ne rezolvam singuri problemele, nemaiasteptand niciun dram de intelegere, ca sa nu zic de ajutor din partea nimanui, sa ne sfatuim ce avem de facut in continuare si sa luam o hotarare, pt. ca si noi am ajuns intr-un punct mort si nu mai stim incotro sa o luam.
Asa e, acum inteleg si eu ca nu trebuie sa mai asteptam intelegere din partea rudelor. Dar s-au bagat sub pielea mea si am crezut ca ma pot intelege, mare greseala...cum sa ma inteleaga o persoana care a facut multe avorturi(ex -soacra) si nici macar nu-i pare rau, zice ca asa erau vremurile..nu gaseai contraceptive etc..
Si se tot mira cum ea a ramas de atatea ori si noi...nu
Poate exagerez, dar de multe ori ma gandesc ca pacatele parintilor se revarsa asupra copiilor, sper sa nu fie asa, dar cand sunt mai suparata pe ea, asta imi vine in minte..si nu mai vreau sa o vad in ochi
Revin.
Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele
ioana_p76 spune:
quote:
originally posted by Copilutzu
Te inteleg... eu la ora actuala nu ma pot plimba in parc , unde se joaca copilutzii , caci vin cu ochii rosii de plans. Si culmea suferintei mele...a pus nenea primarul si leganutze in fata scarii sa imi amintesc cat mai des de durerea mea... Asta este...
Dar iti spun sincer ca ma bucur , ma bucur enorm , cand aud de o gravidutza in cercul nostru de prieteni sau pe forum. Si... ma si vad in pielea lor.. cu burtica... Hi, hi, hi..!!
Draga mea, si eu ma bucur mult cand aud de o graviduta pe forum, sau la servici, insa cel mai mult ma bucur, recunosc cand vad ca fetele care au probleme ca si mine reusesc sa devina gravidute, ca ele se zbat , sufera, sunt mai greu incercate. Si eu sper sa ma vad in pielea lor, cu burtica.
Si oricat am vrea sa ne abtinem, nu putem sa nu fim emotionate cand vedem copiluti in parc, daca ne dorim din tot sufletul sa avem si noi parte de asa o bucurie, care de fapt e ceva firesc vietii, deci nu cerem ceva iesit din comun. Si prin cate trecem si noi, eu cred ca e normal sa fim marcate si mai sensibile.
Copilutzu, cu drag si iti doresc sa ai si tu copilutzu tau! Si priveste cu optimism FIV-ul, incearca sa nu mai ai frica.
PS -Cate rautati ti-a fost dat si tie sa auzi, of, Doamne..
Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele
ioana_p76 spune:
quote:
originally posted by Cornelianeli
in multe din cele scrise de ioana ma regasesc atat de bine....din pacate...daca ai mei au inteles ca asta e sansa noastra si se ingrijoreaza doar pentru stimulare pe care nu am suportat-o prea bine,soacra-mea nu numai ca nu vrea sa inteleaga ca alta sansa nu avem dar ma trimite si pe mine la sovata...tot timpul imi zicea vazand ca nu ma simt bine dupa fiv-ul nereusit..."daca nu ai avut ce face si ai vrut TU neaparat sa faceti asta".......sau "si ce faceti in noiembrie iar dati banii???"
Uite, inteleg sa se ingrijoreze pentru sanatate, caci intr-adevar trecem prin multe, sunt si riscuri. La mine soacra-mea n-a dat doi bani ca fac injectii cu hormoni in burta, doar a stiut sa se mire si sa se strambe..in fine, dar sa faca calculul la bani, asta e chiar culmea, atata vreme cat nu contribuie cu nimic, poate ar vrea sa strangeti banii sa ii aveti pt ea la batranete
Om fi si noi mai sensibile de la atata durere, sperante spulberate, hormoni, dar altii nu au pic de sensibilitate..si doare ca ei ar trebui sa fie apropiati
Cornelia si pe aceasta cale iti trimit un !
quote:
originally posted by Mamagiuliei
Treci cu privirea in sus, cu pasi siguri, spre succes si plina de optimism, nu te apleca nicio secunda la vorbele rautacioase ale celor din jur !!!
Iti multumesc din suflet pentru sfat, te si astept sa scoti pampoanele si pentru mine in curand!
quote:
originally posted by Ada
Ce e in sufletul nostru numai noi stim si nimeni altcineva asa ca le-am dat IGNORE la toti.Eu vreau sa cred ca Dumnezeu ii pune la incercare pe oamenii pe care ii iubeste,concluzia:Dumnezeu ne iubeste fetelor si trebuie sa mai avem putintica rabdare pana sa ne tinem comorile in brate.
Iti multumesc pentru incurajari si cuvintele frumoase! Si eu sper ca Dumnezeu ne iubeste si ne va ajuta pe toate fetele care ne dorim din tot sufletul un copilas!
Va pup pe toate si va multumesc!
Orice mesaj si sfat inseamna mult pentru mine
Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele
copilutzu spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Copilultzu - anunta cand scot pompoane si numar cele 14 zile, da ?
Semneaza, una care se tot baga in seama
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
te anutz sigur .... ca imi este fricutza sa trec singurica prim experientza FIV. O sa am nevoie de voi ca de aer.
Si...si...si...promit ca daca reusesc din prima o sa fac o"prostioara" ( de bucurie) de ma va da stiri. Ca sa moara " matusile de ciuda"
Ioana o sa fiu pe urmele tale.. sau ne vom tine de manutza la FIV.
Eu in septembrie incep SIGUUUR analizele.
si sunt alaturi de tine!!!! Tin pumnishorii stransi , stransi!!!
V A
copilutz'-> Mama diminutivelor
Elise spune:
ei bine, eu am trecut prin faza asta de disperare, si am resimtit-o crunt.
Insa... am reactionat cumva altfel, in sensul ca eram fascinata de gravide si de bebei, si nu numai ca nu le evitam, da' umblam dupa ele. Si intrebam tot felul de detalii timpite: gen "misca?! Ia sa vad?"
In locul tau, probabil o luam pe cumnata acasa si dormeam cu ea.
Nu stiu de ce aveam atitudinea asta... probabil subconstient ma ajuta sa nu mi se mai para pastrarea unei sarcini asa mare chestie. Sau poate faptul ca era cite un bebe inauntru - adica exact ce imi doream eu - ma facea sa imi placa toate burtile mari din jur... habar n-am.
Elise & BBLisa
Lemoni spune:
Imi cer scuze nu vreau sa va supar dar si eu gandeam ca elise probabil cumnata ta nu face din rautate se gandeste ca daca pui mana pe burtica ei iti mai trece durerea e greu sa sti sa reactionezi .
coraly spune:
Ba eu cred ca e lipsa de sensibilitate si empatie. Dar n-ai ce sa-i faci. Unii oameni asa sunt. Nu percep si nu ii intereseaza sentimentele altora. Nu sunt empatici deloc. Deci poate sa nici nu o faca voit, ci pur si simplu atat o duce capul.
Nu mai pune la suflet.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
ioana_p76 spune:
quote:
Originally posted by Copilutzu
Si...si...si...promit ca daca reusesc din prima o sa fac o"prostioara" ( de bucurie) de ma va da stiri. Ca sa moara " matusile de ciuda"
Ioana o sa fiu pe urmele tale.. sau ne vom tine de manutza la FIV.
Abia astept, draga mea, sa faci "prostioara" de care ziceai!
Sa ne ajute Dumnezeu sa reusim si noi sa devenim
Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele
ioana_p76 spune:
Va multumesc in continuare pentru raspunsuri!
quote:
Originally posted by Elise
Ei bine, eu am trecut prin faza asta de disperare, si am resimtit-o crunt.
Insa... am reactionat cumva altfel, in sensul ca eram fascinata de gravide si de bebei, si nu numai ca nu le evitam, da' umblam dupa ele. Si intrebam tot felul de detalii timpite: gen "misca?! Ia sa vad?"
In locul tau, probabil o luam pe cumnata acasa si dormeam cu ea.
Daca m-ar fi lasat sa-mi treaca depresia pe care am avut-o dupa FIV, ca plangeam si zi si noapte(fetele care au trecut printr-un FIV nereusit stiu cum e, nu se compara nici nu alte tratamente, cu inseminari, cu nimic) poate ar fi venit din partea mea toate aceste intrebari ref la sarcina. Daca as fi avut intelegere din partea ei, cu toate astea am trecut peste aceste momente, cu greu, dar am trecut, insa v-am zis ce mi-a pus capac a fost discutia in care mi-a zis aproape "la misto" ca daca n-avem nevoie de mama purtatoare, in contextul in care soacra-mea doar ce se laudase cu multele avorturi si chiar ea se lauda ca ce repede a ramas gravi, deci ele erau experte in ramas gravide.
Si mie imi plac gravidutzele, le urmaresc zilnic pe fetele de la "gravidutze prin FIV", ca imi sunt cele mai dragi si sunt sigura ca ele m-ar intelege. Uite, pe ele chiar ca le-as lua in pat cu mine!
quote:
Originally posted by Lemoni
Imi cer scuze nu vreau sa va supar dar si eu gandeam ca elise probabil cumnata ta nu face din rautate se gandeste ca daca pui mana pe burtica ei iti mai trece durerea e greu sa sti sa reactionezi.
Lemoni, asa a vrea sa cred si eu, ca nu face din rautate, dar dupa faza cu mama purtatoare (v-am zis si in ce context) nu pot sa cred asa ceva..mai degraba cred ca e cum zice Coraly:
quote:
Originally posted by Coraly
Ba eu cred ca e lipsa de sensibilitate si empatie. Dar n-ai ce sa-i faci. Unii oameni asa sunt. Nu percep si nu ii intereseaza sentimentele altora. Nu sunt empatici deloc. Deci poate sa nici nu o faca voit, ci pur si simplu atat o duce capul.
Nu mai pune la suflet.
Asta si vreau, sa nu mai pun la suflet, vreau sa uit aceste discutii, ca ma pregatesc de al doilea FIV si nu vreau sa am nimic pe suflet.
Oricum, sa stiti ca discutiile cu voi m-au ajutat sa imi mai treaca supararea pe ele. Am invatat insa ca pe viitor ar fi bine sa fiu mai rece, ca nu are rost sa imi deschid sufletul unor persoane care chiar nu pot intelege.
Desi nu ma cunoasteti, m-ati inteles pe forum voi,niste fete minunate(unele in situatia mea, unele nu - deci sunt si persoane care inteleg chiar daca nu au trecut prin asa ceva) si pe viitor tot aici imi voi descarca sufletul, mi-a facut tare bine.
Nu as mai dezbate problema cu soacra si cumnata, pentru ca vreau sa ma eliberez de ea, sa nu ma mai apese, insa rog moderatorii sa nu inchida acest subiect, ca sunt convinsa ca multe fete poate sunt sau vor fi in situatia in care am fost eu, sau situatii asemanatoare si vor dori sa se descarce si sa primeasca un sfat sau o incurajare aici.
Oricum, in continuare orice mesaj sau sfat e bine-venit!
Mie mi-au prins tare bine si inca o data va multumesc din suflet!
Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele
danyalo spune:
draga Ioana
Eu rar intru pe la acest topic... si cum am dat de acest subiect am citit tot cu atentie maxima!
In primul rand incep prin ati dori sa-ti reuseasca Fiv-ul cu nr. 2 si sa veniti acasa minim 3!
In privinta soacrei si cumnatei...e greu...ca o fac si nu-si dau seama...pana la urma nu mai conteaza....da-le cu iGNORE si gata!
Si eu am trecut printr-un Fiv nereusit...nu renunt...mai am 3 puiuti la congelat...desi clar am avut alta situatie... durerea de dupa a fost groaznica...nu am putut sa plang..am facut o depresie...nevroza...etc...insomnie cronica... am ajuns sa umblu sa ma fac bine la cap...usor -usor imi revin... pt. ca vreau sa fiu sanatoasa psihic si fizic la noua incercare!Noi insa suntem f. hotarati sa adoptam...si daca vom reusi sa avem si copilashul nostru nu ne suparam!
La noi situatia a fost alta... socrii ne-au dat bani de FIV...soacra ma intelege f. bine...sincer nu mai vrea sa trec printr-un alt fiv...nici mama...le e teama de stimulare...pt. ca eu am suportat greu tratamentul si mi-a fost si rau dupa...Cumnata nu am deci nu stiu cum e !Dar de rautatile rudelor nici noi nu am scapat!Unii ne inteleg altii tot se intreaba de ce tot ne chinuim!
De renuntat nu renuntam... mergem mai departe!
Eu fac parte din categoria fetelor care desi nu au copii sunt topita dupa ei... si cand vad o gravidutza intorc capul dupa ea si o privesc insistent!
Vad ca te-ai detasat ... sper ca nepotelul sa-ti mai aline putin durerea ...eu am un nepotel mic si scump... el sa stii ca m-a facut sa mai uit de ale mele!
Iti doresc din suflet ce-mi doresc si mie...un bb sau doi care sa-ti umple viata!Chiar daca nu voi reusi sa am copilul meu.... exista multi copii care abia asteapta..asa ca stiu ca mai devreme sau mai tarziu ...tot voi avea un copil...si asta ma face sa ma simt muult mai bine!
va tin pumnii tuturor celor care intrati in focuri in septembrie...eu voi intra mai spre iarma...cand intr-adevar voi fi pregatita mai ales psihic...
dany