Cum va pregatiti bobocii de gradinita?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Anya, esti o comoara! Multumim pentru sfaturi! Tare comica faza cu "tanara speranta"...
Iustina mea spune ca nu o sa planga, ca stie ca mami vine de la serviciu si o ia...etc.etc., e tare nerabdatoare sa mearga la gradi, tot intreaba cand mergem, ca o asteapta doamna, dar cine stie atunci ce ne asteapta...sper sa fie totul bine!

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Anya, subscriu la ce-a zis Lora, excelent cu "tanara speranta"! Toti ai mei dorm si eu rad de una singura pe aici

Aiuras, ma bucur sa stiu ca mai trimite cineva fata in fustita la gradi - ca ma pusese pe ganduri Nicoleta...
Nu de alta , dar pe a mea din fustite si rochite n-o scoti decat cine stie ce frig sa fie ca sa pot sa o conving

Victoria - eu ma duc maine la medicul de familie sa-i recolteze pentru analize (exudat faringian, coproparazitologic si coprocultura). Mie mi-au cerut sa vin cu rezultatele cand aduc si copilul la gradinita, tot atunci duc si avizul epidemiologic, pe care mi-l va da undeva saptamana viitoare, dupa ce ies rezultatele.

I-am explicat unde mergem si de ce, evident ca nu-i convine, dar pentru ca momentan e incantata de gradinita, i-am zis ca daca nu ne da tanti doctorita hartiuta ca e sanatoasa, nu o primeste la gradi.

Mergi la inceput

Sa va mai intreb ceva - noua ne-au cerut sa-i marcam toate lucrusoarele cu numele ei.
Eu tin minte de cand eram mica, mama imi cususe pe toate hainutele de gradi, geaca, etc, numele cu ata rosie

Stie cineva vreo metoda mai moderna? cu vreun marker care nu iese la spalat sau ceva de genul asta? sau ne exersam talentul la brodat?

Mergi la inceput

ManuBubu, eu stiu ca cele de stat incep pe 3 septembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

Si noi mergem la toamna ... sunt mai mult decat emotionata.
Giulia a mai fost in vizita la gradinite, de unde a plecat urland si lipita de scaunel insa nu stiu daca la fel va fi cand in fiecare zi va merge. Mi-e foarte frica. Insa astept momentul, poate asa va incepe si ea sa vorbeasca Va merge la program de 4 ore. I-am cumparat hainute, incaltari de interior, rucsac si caserola pt gustare si recipient pt suc

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Nu stiu daca am inteles eu bine, fetita ta nu a inceput sa vorbeasca?
Nu de alta, dar nici a mea....si are 2 ani si 9 luni....si speranta mea e tot gradinita, sau mai bine zis puterea exemplului de acolo (al meu nepot nu vorbea nici el cand l-a dat la gradinita si dupa o saptama - nu exagerez - a venit acasa cu un vocabular...he he...erau o gramada de "perle" in el dar deja nu mai conta). In rest a mea se cere la olita (ma ia de mana si ma duce la olita....am invatat-o mai nou sa-si dea pantalonasii jos si sa se puna singura acolo si sa faca ce are de facut..insa trebuie sa fie in raza ei de vedere), maninca singura o buna parte din mancare (pana se plictiseste si apoi e necesar sa-i dau eu), doarme la pranz dar cu cineva langa ea...asa ca am superemotii....of of.
In concluzie ma inscriu si eu in clubul vostru.

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Baiatul meu e la o gradi de stat cu program prelungit. Am trecut astazi pe acolo si nu erau decat ingrijitoarele. Mi-au spus ca incearca sa inceapa pe 3, dar nu se stie exact...cat despre ce analize trebuie - saptamana viitoare vine asistenta si abia atunci vor sti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Gabri, la noi la gradi destul de multe fetite sunt imbracate in fustite sau sarafane comode si destul de elegante. Si parerea mea este ca de acum trebuie sa stie cum sa se poarte si miste firesc in tinuta de domnisoare.
Despre marcatul hainutelor. Si la noi a fost ceva de felul acesta mentionat dar eu nu m-am sinchsit si la fel ca mine majoritatea parintilor. Nu era trecut ca obligatoriu. Pe sacul ce ramane la gradi am pus un ecuson de conferinta cu numele copilului atat.
Oricum in caz de "accident" daca un copil nu este bine dotat la saculet am vazut ca se aplica principiul din armata:imprumuta de la vecini si apoi revin spalate la saculetul stapinilor daca isi mai amintesc sau ii pun la vedere sa ii recunoasca parintii.

Exista un formular de analize la fiecare gradi iar avizul epidemiologic se aduce acum si dupa fiecare pauza de gradi mai mare de 3 zile.
La noi rechizitele si tot restul (jucarii, televizor, DVD, dozator apa, consumabile- sapun servetele, HH) se iau odat pentru toti din banii pe care ii dam trimestrial functie de ceea ce s-a hotarat la sedinta cu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felimarin spune:

Buna, si fetita noastra va merge din toamna pt prima data la gradinita cu program prelungit nr 3 din Pitesti. As vrea sa intreb mamicile din Pitesti care au sau au avut copiii acolo, care este parerea lor despre gradinita, cum sunt tratati copii, si ce li s-a cerut sa aduca pt ei la inceput?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Dragi mamici de viitori gradinarei,
stiti cum il amenintam eu pe cel mic pana sa inceapa gradinita (si chiar si acum, cateodata)? "Ai grija sa nu ma superi, ca daca nu esti cuminte, nu te mai duc la gradinita!" Si asa, omletul a dedus ca e un premiu faptul ca merge la gradinita (unde merg toti copiii mari, doar bebelusii stau acasa), si uneori ne ameninta si el: "daca nu esti cuminte, maine nu te mai iau cu mine la gradinita!" (il ducem cand eu cand sotul).
Deci, conteaza foarte mult si atitudinea voastra ca sa se acomodeze cat mai usor acolo, asa ca, fiti optimiste si exprimati-va de fata cu prichindeii entuziasmul ca vor merge la gradinita, unde ati fost si voi cand erati ca ei si uite ce mari v-ati facut.... ce mult v-ar placea sa mai mergeti la gradinita, dar acum sunteti prea mari, si doar copii au voie acolo (apropos de ce nu stati si voi cu ei)...
Mult succes si pupici pe crestete de copilasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Tisina, asa reactioneaza si a mea, daca ii zici ca nu se mai duce la gradi, e jale! Abia asteapta, sper sa fie la fel si cand va fi sa mearga si sa ramana acolo.
Noi am fost in week-end si am facut cumparaturi pentru gradinita. I-am luat papuci de casa, pijamale, treninguri, ghiozdanel, culori etc.... cu ocazia asta am vazut si noi ce preturi au rechizitele, mai ales cele cu Barbie sau Disney...

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput