Cum va pregatiti bobocii de gradinita?

Cum va pregatiti bobocii de gradinita? | Autor: Gabri

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Pentru ca se apropie septembrie, m-am gandit sa va intreb cum va pregatiti de primul an de gradinita.

Am inceput mai intai lista de cumparaturi - rucsac mic pentru pui, saculet pentru hainute de schimb, niste tenisi pentru interior, hainute de joaca si de murdarit cu plastilina/culori/etc. Pentru rechizite vom avea lista, ca mergem la gradi de stat. Voi ce le mai luati?

Ma gandesc ce ar trebui sa mai stie inainte sa inceapa gradinita - si am inceput sa "repetam": unde stai, cum te cheama, cum ceri sa mergi la wc (ca mie imi spune: "mami, PIIIIS!")?...etc, etc. Alte idei?

Am realizat ca nu i-am dat pana acum nimic pentru intarirea imunitatii si ar fi trebuit, cred ca e chiar tarziu...Voi ce le dati?

Da, stiu...am intrat putin in panica...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Si noi vom merge din toamna la gradi cu program prelungit,tot de stat,in grupa mica insa nu facem cumparaturi inainte,ma refer la rechizite si alte alea,ne va zice d-na educatoare ce ne trebuie pt. inceput!Stiu de cand am avut fetitza (acum e scolaritza) ca se va face o prima sedinta cu parintii unde ne vom cunoaste mai bine,o prezentare: educatoare-parinti sau invers iar atunci ni se va da si lista cu tot ce trebuie pt. primul trimestru!
Eu as vrea sa stiu ce analize vi s-a spus sa duceti la inceput,ceva adeverinte de pe la servici?
Pt. intarirea imunitatii eu nu-i dau nimic special doar fructe la greu pt. ca ii plac f. mult!Din toamna cred ca am sa-i mai dau calciu si vit. C,10 zile/luna in lunile cu "r"!

Camelia,mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Bine ca mananca fructe, bravo voua!
Picea mea cu mare greutate mananca fructe, si nu orice fel...

Adeverinta nu mi-a cerut aici, dar la o alta gradinita de stat din cartierul nostru se cere adeverinta "privind veniturile familiei".

Despre analize m-ar interesa si pe mine daca stie cineva ce se face.
Eu stiu doar de coproparazitologic si exudat faringian - cred ca ar trebui sa mai fie si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Eu stiam ca nu se cumpara rechizite pentru gradinita. Noi ne intelegem cu parintii sa se adune bani si sa cumparam impreuna pentru toti copiii la fel, dupa inceperea anului scolar (cu facturi fiscale, bineinteles, pe care le pot vedea toti parintii). De asemenea mai adunam bani pentru coli de xerox, iar bavete si alte echipamente pt lucrul la gradi tot impreuna le cumparam, la fel prosoapele, hartia si sapunurile (sa fie toate la fel, nu avem timp sa-i cautam fiecaruia lucrul lui, pentru ca sunt 30 intr-o grupa). Dar desigur depinde de gradinita si cred ca acolo ar fi cel mai bine sa intrebi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Asta-i o tampenie cu veniturile familiei, la ce le foloseste sa afle cat castiga parintii? Mie nu mi-au cerut, si e gradinita particulara.

In rest, eu nu am pregatit foarte multe dinainte, ce mi-au spus de acolo sa aduc aia am adus (haine de schimb, pijama, colac de veceu si cam atat)

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabri spune:

Adina, perfect de acord!
si mie mi s-a parut o mare tampenie si nu inteleg de ce ii intereseaza veniturile familiei.
Ela, poate ne vom intelege si noi toti parintii, mi se pare cel mai bine sa aiba toti rechizite la fel. Astept cu nerabdare prima sedinta.
de analize mai stie cineva ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

ADINA, pai normal sa nu-ti ceara,din moment ce ti-ai inscris copilul la particulara,e clar ca ai de unde plati....iar daca nu platesti iti zice la revedere.
La stat nu e asa,vin copii din diferite medii,unii parinti nu au nici un venit,altii ajutor de somaj...etc,iar gradinita trebuie sa stie daca ain ce-i plati hrana,ca aia se plateste la stat si atat, rechizitele se plaresc si ele,dar am intalnit in cei 8 ani care i-au parcurs pe rand copiii mei (la o gradi de stat,de fitze :) parinti care au refuzat sa cumpere copilului un creion,iar pentru asta fondul de parinti a fost ok,deoarece acel copil a avut creion,chiar au fost vreo doi ani in care nu am avut fond,nu s-a strans,dar copilul nu a ramas nescolarizat.

Gabri,noi am terminat gradi si tocmai incepem scoala,dar e valabil,ceea ce ii cumperi copilului tau,ai grija sa il atraga,daca nu merge la gradi de dragul gradinitei,macar de dragul rucsac-ului sa o faca.
Incearca sa-l obisnuiesti cu apelativul Doamna,poate nu o sa fie cazul,dar pt. orice eventualitate,apoi sa-i explici ca acolo trebuie sa imparta jucariile,sa vorbeasca (la activitate),cand e intrebat doar...incearca sa faci cu el acasa asta,eu zic ca e mai bine ca copiii sa fie pregatiti cat de cat psihologic(in joaca),pentru schimbarea din viata lor.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

analizele pentru copii sunt: IDR, copro, exudat si o adevertinta de la medicul de familie ca e apt pt. gradinita. Pentru parinti: VDRL, exudat si radiografie pulmonara (doar pt. primul an de gradinita).

Chestia cu veniturile parintilor e un pic trasa de par. Pe de o parte cei cu venituri mici au un tarif putin mai mic pe luna, si atunci ar trebui sa existe un afis in sensul asta la gradinita, ca cei care pot dovedi ca se incadreaza in niste transe de venit pot beneficia de reducere. In schimb ele sunt putin smechere si cer la toti parintii din curiozitate...sa vada cam pe unde se situeaza parintii cu veniturile....curiozitate.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dddd

Chestia cu veniturile parintilor e un pic trasa de par. Pe de o parte cei cu venituri mici au un tarif putin mai mic pe luna, si atunci ar trebui sa existe un afis in sensul asta la gradinita, ca cei care pot dovedi ca se incadreaza in niste transe de venit pot beneficia de reducere. In schimb ele sunt putin smechere si cer la toti parintii din curiozitate...sa vada cam pe unde se situeaza parintii cu veniturile....curiozitate.

Nu neg acest lucru,se prea poate..nu stiu,insa stiu ca la scoala se cere aceasta aveverinta deoarece sunt destui copii care se incadreaza la o bursa,la ajutor pentru rechizite...etc, asa numitele "cazuri sociale".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by angy11

quote:

Nu neg acest lucru,se prea poate..nu stiu,insa stiu ca la scoala se cere aceasta aveverinta deoarece sunt destui copii care se incadreaza la o bursa,la ajutor pentru rechizite...etc, asa numitele "cazuri sociale".

La inceput a fost ritmul!

pai atunci anuntul ar trebui sa sune ca cel pt acordarea ajutorului pt incalzire pe timpul iernii : "cei care au un venit pe membru de familie mai mic de .... lei,sa aduca o adeverinta prin care sa dovedeasca asta,pt a putea beneficia de ajutorul statului la plata intretinerii".

asa ar fi mai corect decat sa ceara de la toata lumea adeverinte de salariu.
Exagerez eu daca banuiesc ca cer adeverintele astea ca sa stie si la ce "atentii" sa se astepte de la fiecare parinte?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jasmine

quote:
Originally posted by angy11

quote:

pai atunci anuntul ar trebui sa sune ca cel pt acordarea ajutorului pt incalzire pe timpul iernii : "cei care au un venit pe membru de familie mai mic de .... lei,sa aduca o adeverinta prin care sa dovedeasca asta,pt a putea beneficia de ajutorul statului la plata intretinerii".

asa ar fi mai corect decat sa ceara de la toata lumea adeverinte de salariu.
Exagerez eu daca banuiesc ca cer adeverintele astea ca sa stie si la ce "atentii" sa se astepte de la fiecare parinte?

Nu pot sa cred ca le cer de capul lor...sau mai exact in afara legii invatamantului,sau la marginea ei,mai ales ca se cer peste tot in tara,la voi la Bucuresti,la noi la Timisoara,etc.. nu am fost curioasa sa ma uit pe sit-ul ministerului :( ,dar ma pot interesa in sensul asta,cred ca se refera mai mult la faptul ca parintele e angajat sau nu...iar asta denota cred cu adeverinta salariala a lunii in curs...nu stiu,zic si eu,sune "bezna" la chestiile astea,iar la scoala la inscrierea copiilor mei nu mi-au cerut ca lucrez acolo :)))) si-au luat singuri poate,la gradi stiu ca am dus si eu si sotul.

Mergi la inceput