Cum va pregatiti bobocii de gradinita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,

Eu sunt asa de stresata...
Fetita mea (2 ani 9 luni) merge din toamna la gradi de stat cu program prelungit. Nu avem alta solutie...din pacate. Am niste emotii ingrozitoare. Cu cat se apropie momentul deja simt cum mi se pune un nod in gat. Este un copil bine dezvoltat, vorbeste bine, face singurica la olitza. Problema e ca nu manaca decat decat daca ne tinem de ea, daca ii bagam noi in gurita, singura nu mananca mai nimic. Suntem pe ultima suta de metri si nu stiu ce sa ma fac in privinta asta, cum s-o pregatesc mai bine..ca sa zic asa. La gradi n-o sa stea nimeni dupa ea. Ca sa nu mai zic de somn...O obosim ziua si cu chiu cu vai adoarme dupa-amiaza. Uneori pur si simplu nu vrea sa doarma.

Imi fac griji legat de cum o sa-i fie acolo. Of... ma gandesc sa nu creeze probleme, pe de alta parte ma gandesc ca asa se va mai disciplina si ea, e u pic cam rasfatata (de bunici..ce-i drept).
Mamici care-ati avut copilasi asa mici de grupa mica, ce spuneti? O sa se descurce? Orice sfat e binevenit.

Va mutumesc,

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Mai bine facem un club al mamicilor cu copii in primul an de gradinita. Si Matei merge la toamna si si eu am emotiiiii! Eu am inceput sa-i fac "trusou" pentru gradi, hainute, incaltaminte, ghiozdanel...

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Vacanta Europa 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaMa spune:

Buna ziua doamnelor. Este prima data cand intru pe un forum pentru parinti despre copii. Am o fetitza de 2 ani si as vrea ca la anu' sa mearga la gradinita. Am citit sumedenie de mesaje despre conditiile din gradinitele particulare si de stat si, daca la inceput eram linistita, acum sunt ingrijorata.
Daca stiti gradinite in sectorul 3 de care sunteti multumite, spuneti-mi si mie. Chiar daca este de stat, chiar daca este particulara. As vrea sa gasesc locul in care copilul meu sa se joace, sa se simta bine, sa manance sanatos si sa invete lucruri noi. Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

LuisaTL, si noi suntem in aceasi situatie cu fetita noastra care merge din toamna la gradi. Stie de toate, doar ca nu vrea sa manance singura. Cred ca daca o las nemancata o zi, nici nu mi-ar cere. Plus ca mai am emotii legate de imbolnaviri intrant in colectivitate....brrrrrr.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Luisa,nu te stresa,asa a fost si baiatul meu,suuuoperrasfatat,nu manca nimic,nu dormea,era idisciplinat din toate punctele de vedere,iar pentru asemenea copii zic eu ca e buna gradi de stat,ca acolo de obicei nu li se canta in struna,eu nu credeam nicicum ca el doarme acolo la pranz si m-a invitat educatoarea sa merg cand doresc sa vad ca doarme,am fost intr-o zi la pranz cu treaba acolo,am intrat la ei la grupa si dormea dus,cat despre mancare ingrijitoarea nu-l lasa pana nu gusta din fiecare fel,era mai dura :))))) ,il certa si pe el si pe alti si astfel manca acolo de toate,mancaruri care acasa nici nu le atingea asta m-a bucurat,apoi acolo a invatat sa se adreseze in propozitie,sa nu vorbeasca neintrebat...s-a integrat perfect.
In primele 3 zile plangea cand il duceam,dar nu a zis niciodata in 4 ani de gradi ca nu vrea sa mearga.
Va urez succes si voua!

Inca un sfat pentru mamicile care acum "incep" gradi,daca imi permiteti,noi tocmai am terminat,incepem scoala,cu fetita,iar baiatul intra intr-a III a:
Incercati sa va apropiati de educatoare,sa le intelegeti munca,sa le sprjiniti la nevoie,e o chestie care se practica in strainatate,parintii sunt angrenati in tot felul de actvitati,in felul acesta si copilul raspunde mai bine la ideea de gradinita,de colectivitate,de scolarizare pana la urma.
Spun astea deoarece noi romanii avem un defect,privim aceasta latura doar in ideea de-a gasi defecte,nereguli,care de multe ori sunt de natura subiectiva, am vazut asta des la gradinita,dar si aici pe forum la diversi parinti.

Succes inca odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Si noi incepem gradinita din toamna aceasta si am mari emotii numai cand ma gandesc.
Eu ii povestesc lui Sebi ca va merge la gradinita, ca vom pleca impreuna dimineata, ca el va ramane acolo cu copiii, ca se va juca cu ei si asa mai departe si ca mami o sa vina seara sa-l ia si sa ne intoarcem impreuna acasa. Si ma asculta cu interes dupa care-mi zice: "Nu veau la gaganitza, veau acasa." Am o mare strangere de inima cand ma gandesc la com va urla cand se va vedea el singur acolo .
Unii spun ca e mai bine sa-l lasi din prima la program prelungit, altii ca e mai bine sa-l obisnuiesti treptat... iar eu nu stiu ce sa fac si cum sa fac sa nu traumatizez copilul. Astept si eu sa-mi impartasiti din experientele voastre.

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

quote:
Originally posted by angy11

quote:
Originally posted by Jasmine

[quote]Originally posted by angy11

[quote]Originally posted by dddd

Chestia cu veniturile parintilor e un pic trasa de par. Pe de o parte cei cu venituri mici au un tarif putin mai mic pe luna, si atunci ar trebui sa existe un afis in sensul asta la gradinita, ca cei care pot dovedi ca se incadreaza in niste transe de venit pot beneficia de reducere. In schimb ele sunt putin smechere si cer la toti parintii din curiozitate...sa vada cam pe unde se situeaza parintii cu veniturile....curiozitate.

Nu neg acest lucru,se prea poate..nu stiu,insa stiu ca la scoala se cere aceasta aveverinta deoarece sunt destui copii care se incadreaza la o bursa,la ajutor pentru rechizite...etc, asa numitele "cazuri sociale".

La inceput a fost ritmul!

Si noua ni s-au cerut adeverinte, insa de SALARIATI, nu de VENIT.

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna,

Parca m-am mai linistit putin...
Angy, desi ma doare sufletul cand spun asta cred si eu cu tarie ca mersul la gradi o va mai disciplina. Sunt sigura ca acolo n-o sa mai faca ce vrea... De pilda astazi, a trebuit sa vin eu de la serviciu si sa-i dau sa manance (ca mamaia n-a avut sort de izbanda), n-a dormit deloc. Inca nu intelege, dar n-as vrea s-o amenint cu chestia :"Las' ca mergi tu la gradinita!".
Nici nu vreau sa ma mai gandesc cum o sa fie. Eu nu imi fac probleme legat de acomodare, e un copil adaptabil, intelege, fff rar plange cand plec (doar ca sa se-alinte). Singura noastra problema e ca face niste fitze cand e vorba de masa si somn. Eu sper totusi ca nu e singurul copil in situatia asta si ca personalul are suficienta experienta in sensul asta.
Ce sa mai zic...incerc sa nu ma mai gandesc ca-mi vine sa .

Elle_seb, eu din ce-am auzit e bine daca ai inceput cu program prelungit sa mergi asa in continuare sau invers.
E bine sa se obisnuiasca cu un anumit program chiar daca este greu pt orice copil inceputul.

La boli..nici nu ma mai gandesc...Imi spunea o mamica cu experienta ca cel mai bine e s-aleg programul scurt. Eu zic ca indiferent de cat sta acolo cred ca riscul de a se imbolnavi e cam acelasi. Uneori nici nu mai stiu cum e cel mai bine.

Oricum...haideti sa fim optimiste, sa ne-ncurajam reciproc ca o sa trecem cu succes si peste aceasta etapa din viata puilor nostri!

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by LuisaTL

Elle_seb, eu din ce-am auzit e bine daca ai inceput cu program prelungit sa mergi asa in continuare sau invers.
E bine sa se obisnuiasca cu un anumit program chiar daca este greu pt orice copil inceputul.

LuisaTL, n-am inceput inca, din toamna abia incepem, deci va fi primul an, la grupa mica. Brrrr... nici nu vreau sa ma gandesc ce bocete o sa traga, mai ales ca fi-miu cand urla, se invineteste de te sperie .
Intr-adevar, nu-i o idee buna s-o sperii cu "lasa ca vezi tu la gradinita".
Oricum... probabil ca nu va tine o vesnicie perioada de adaptare si vor veni si vremuri bune .
Abia astept sa ne impartasim experientele de dupa...

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Luiza,e important sa nu amintesti ca gradinita ii v-a impune ceva,las-o sa creada ca si acolo o sa faca ce vrea.Probleme cu alimentatia aveam si eu cu baiatul,stiu ce iunseamna si te inteleg perfect.O sa swe rezolve cu varsta,mai revin asupra aspectului cu experienta noastra.
Cu bolile cum e,le v-a face si la prelungit si la scurt,primul an o sa fie catastrofal,pana isi amestweca cu totii virusii :))))),asa glumeste pediatrul nostru,apoi o sa fie din ce in ce mai bine.
Elle,eu pe baiat(e cel mai mare),l-am last trptat,in primele trei zile il luam la pranz,dupa ce manca,apoi l-am lasat si la dormit.A fost ok...
Fetita,deja cunostea gradinita cand a inceput,era nerabdatoare si in prima zi de gradi m-am dus sa o iau la pranz si mi-a dat papucii ca vrea sa doarma acolo in patutul cel frumos,cu copiii....
E important sa ii explici ca v-a sta acolo cu copiii,foarte bine...dar mai explica-i ca o tanti...Doamna educatoare se v-a juca cu ei,si are muuuulta grija de ei,copiii trebuie sa stie dinainte ca vor fi in siguranta.

Mergi la inceput