Mamici de iulie-august 2007 (86)
Raspunsuri - Pagina 4
ddanagh spune:
Iertare Laura. acum am vazut.
Felicitari, sa-ti traiasca baietelul Rares, sa fie mancacios, sanatos si necolicios (o exista cuvantul asta ??)
Dana iubitei Daria Stefania
Dariuta mea
nikole spune:
Buna fetelo
Imi cer scuze ca intru atat de tarziu, am venit acasa de doua zile, dar am fost foarte obosita si abia am reusit sa ma adun, plus ca la mine in casa mare nebuneala este, ceea ce imi creeaza un stress fantastic...
am citit putin din urma, mai am insa de recuperat, dar vreau inainte de toate sa va multumesc muuuuult de tot pentru gandurile voastre bune si pentru felicitari...nu ma asteptam sincer, mai ales ca nu am fost foarte activa pe forum!
Despre nastere...adevarat este ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa.Am avut parte de un travaliu lung, contractii dureroase la 3-5 minute, iar incepand cu ora 23:00 cand mi s-a rupt apa si pana dimineata la ora 7:22 ma dilatasem doar 1,5 cm.
Cand m-a anuntat moasa c mai am muuuuult pana sa vina bebe deja am intrat in panica, nu mai puteam controla durerea pe cre nu reuseam sa o suport decat intr-o singura pozitie:sezut, leganadu-ma in fata si in spate...nu mai zic ce somn infernal imi era si tremuram din toate celelalte, adormeam intre contractii si apoi iar de la capat ...
dupa ce mi s-a verificat dilatatia, mi s-a facut clisma, dupa care iar pe msa, mi-au montat o perfuzie, si m-au lasat singura in sala de nastere pe masa, acoperita pana la jumate cu un prosop...si atunci tine-te bine ce dureri m-au luat...noroc ca erau contractiile la 5 min si intre ele aveam timp sa respir, sa imi revin cat de cat...
peste o ora apar doua moase,una dintre ele imi controleaza dilatatia, dupa care o vad ca imi pune pe picioare niste sosete (nu stiu cum sa le numesc altfel) din plastic si imi spune la prima contractie sa imping...
da merci!!!numai ca nu simteam nevoia sa imping, aveam dureri pe care incercam sa le suport in tacere dar nici o senzatie de presiune de impins, nimic din ce scrie la carte.
Expulzia a durat 2 ore, a fost destul de greu ptr ca impingeam in timpul contractie dar fara sa simt nevoia ceea ce era un efort f mare ptr mine cu atat mai mult cu cat nu puteam respira din cauza durerii...
si tot asa, doua ore incercam sa imping cu toata forta sa scap , iesea un pic caputul aluneca inapoi ca eu pierdeam contractia si puterile in acelasi timp...
la u moment dat, il aud pe al meu f revoltat tipand de dupa usa, strigandu-ma...ca el vrea sa intre si el intra orice ar fi...pana la urma a iesit moasa si i-a explicat ca nu are voie inauntru, la care aud mare tipete, de am intrat sub masa de rusine, nu ma mai puteam concentra deloc.
Pana la urma de voie de nevoie l-a lsat mosa sa intre, si uite asa il vad pe stresul meu frecandu-ma pe spate si dandu-mi el lectii de respiratie, ca imi venea sa-i fac ceva, aveam numai scenarii sadice in minte.
L-am rugat cu toata diplomatia sa inceteze sa mai imi sufle in spate ca ma incurca, la care s-a oprit, moment care a coincis cu o infernal de puternica contractie...si atunci Slava Domnului am avut forta sa imping cum trebuie, si uite asa ii vad caputul luii bebe blond si murdarel de sange...toata lumea tipa sa nu ma opresc ca iese, eu...pierd contractia...moasa imi apasa pe burta de zor, ceea ce imi taia respiratia, astfel ca respiram sacadat si f des, simteam ca ma si sufoc ca nu imi ajungea aerul parca...
vine alta contractie si numai il vad pe medic ca ia forfecutza(exact asa arata) si ma taie,moasa a sarit de doua ori pe burta, si a iesit bebe....al meu a amutit, i-au dat ochii in lacrimi, pe mine m-a luat instantaneu somnul...dupa doua ore si 16 minute am reusit sa-l scot pe bebe care dragul de el a avut la nastere 4274 si 51 cm...
a urmat cusatura, care si acum ma doare, nu mai zic de toate oasele bazinului care trosnesc de zor orice miscare as face...
s-a trezit minunea...revin imediat
41 bb Kevin Alexander
X-ray spune:
nikole bine ai revenit!off,offf lasa ca trece amintirea,iti spun din proprie experienta,te uiti la el si zici mereu ca a meritat.sa ne pui poze,ca a zis samadhi ca e superb!oricum din doi frumosi ca voi numai un fotomodel putea iesi! si refacere cat mai rapida.papa san?
alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)
nikole spune:
Cam asta a fost, am redat foarte pe scurt ...imi inchipuiam foarte diferit aceste momente, si travaliul si nasterea...totul a fost altfel decat mi-am imaginat!
Pe mine m-a ajutat enorm pozitia in care suportam contractiile si respiratia...enorm de mult!
Daca stateam intinsa sau mergeam simteam ca inebunesc de durere, daca stateam in fund si imi legnam bazinul durere parca se injumatatea...
Slava Domnului a trecut cu bine, D-zeu mi-a dat forta ca nu a fost usor, dar..nici atat de greu incat sa fi ramas marcata in vreun sens negativ...o experienta cu adevarat UNICA!
S-a trezit mandrul meu, trebuie sa ies dar nu inainte de felicita proaspetele mamicutze, sa va traiasca copilasii sa vina in casele voastre cu binecuvantare si toate cele bune!!!
Si tin pumnii celor care se pregatesc sa-si intalneasca comorile...
as vrea sa intreb un lucru, ca nu gasesc scris pe nicaieri...bebe al meu are doua zile de cand nu a facut kkutza si sunt f stresata din cauza asta...se poate vb in acest caz de constipatie?dr mi-a spus ca la un nou nascut abia dupa 5 zile fara defecatie se poate vb de constipatie si poate intreveni, mie insa mi se pare cammult...va rog daca stiti luminati-ma si pe mine!
mi-a mai spus ca din cauza faptului ca pana acum a baut numai formula poate sa "intarzie" cu scaunul...
a facut un icter mai pronuntat si nu m-au lasat sa-i dau san pana nu ii trece de tot,pe motiv ca laptele de mama e procesat mai greu de ficat si intarzie vindecarea...
pupici la toata lumea
Samadhi, am incercat sa trimit mail , nu merge nu stiu de ce...sper din suflet ac esti bine, incerc mai tarziu din nou cum am un pic de timp liber..iti tin pumnii si esti in gandul meu...
41 bb Kevin Alexander
nikole spune:
Alina, multumesc mult...punsi poze, un pic sa ma ma lamuresc care-i treaba cu yahoo fotos , ca nu stiu cum se pun...
san papa daca ii dau non-stop, dar....e atat de greu sa alaptezi la san!!!mi se pare ca mananca prea mult , ca nu se mai desprinde de tzitzi, apoi cand il iau de la san, isi manancamainile si incepe sa planga...i-o fi inca foame, nu stiu...si uite asa il mai pun iar la san, mai trage cateva minute si adoarme.
In spital ii dadeam formula, era mult mai usor, vedeam cati l mananca, se satura imediat si dormea...
acum...nu se mi satura, cateodata mai si vomita, si apoi iar vrea san, intr-un final adorarm...azi efectiv am inceput sa plang din senin ca nu mai tacea nu stiam de ceplange ce are...abia mance si dupa o ora iar plangea...
sper sa incep sa il cunosc sa imi dau seama de ce plange, e atat de greu...merg sa va mai citesc din urma poate asa gasesc raspunsuril la intrebarile mele...
41 bb Kevin Alexander
Simo78 spune:
nikole bine ai revenit!!
lasa ca trec amintirile urate si tu ramai cu comoara
Simo de Matei Hisham
X-ray spune:
nikole acum ca e mic poate sa ceara san mult mai des,la o ora.da-i cand vezi ca incepe sa caute cu gurita sanul in patut,isi da capul pe spate cu gura deschisa mai precis,sau cand isi baga pumnul in gurita.daca s-a saturat atunci il pui pe umar sa ragaie si adoarme imediat,daca mai vrea isi baga iar pumnul in gura.te prinzi tu pana la urma,prin asta am trecut toate.te pup si daca te mai putem ajuta cu ceva intreaba,suntem aici.
alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)
samadhi spune:
NIKOLE : bine ai revenit la odisee. Daca nu scrii imi lipsesti, stii asta ! Incearca celalat email, am sa-ti scriu un altul, imediat cum termin care este gol, si poti sa-l umpli iar.....
Cu rabdare vei trece peste toate, desigur ca vei invata sa-l cunosti pe Alex si atunci iti va fi mai usor, sunt toate prea proaspete... si nu e usor sa te adaptezi la noua situatie, dar stiu ca vei reusi, esti mai puternica ca mine, ai si dovedit asta!
ALINA: la fel si pentru tine!
VALEN: ai vazut a revenit !
PATICUT: le-as imparti la toate cu drag, dar ca nu pot... iti ofer cu drag poate vin asa si contractiile... mai stii?!
Am dormit cam o ora si inca sunt in TWILIGHT ZONE, e mai bine ca ieri desi inca am dureri sper sa le suport pana sapt. viitoare...
LUNA: esti okay??? Nimic de la tine! Chiar nu ne spui nimic???
37+4zile
ddanagh spune:
Nikole, o poveste pe care o citesti pe nerasuflate. Imi pare rau ca te-ai chinuit atat, eu una nu cred ca as fi rezistat.
Bine ati revenit acasa sanatosi.
Dana iubitei Daria Stefania
Dariuta mea
Timi07 spune:
Felicitari noilor mamici, sa le traiasca puiutii,sa fie sanatosi,papaciosi si norocosi.
Ghinetz si Sophie mai face asa si mi-a zis moasa n-o las,cand vad ca ma fosloseste pe post de suzeta sau doarme la san si cand o pun in pat plange ca vrea iar, sa incerc sa o fac sa regurgiteze (des), sa verific pampersul (chiar daca nu-i nevoie), sa-i fac masaj (plus mers afara, eventual baita).Adica sa avem si alte activitati decat papa,dormit si kk. Da probabil tu stii mai bine si poti sa-mi dai tu mie sfaturi mai competente.
Victor e o dulceata si poate exerseaza arta seductiei cu maica-sa....si de aia doarme la san.....
Aici sunt mai ciudati, de ex n-am avut voie sa dau cu nimic pe buric, doar sa-l tin curat stergandu-l cu vata sau cu vata umezita cu apa si pe urma uscat bine (eu tot bombaneam ca-mi era teama ca se infecteaza sau ii ia mai mult pana cade...in ziua a 6-a a cazut)
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)