Am trait s-o vad si p'asta...n-am primit salarul !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Adina, pentru ca GM nu e si actionar si eu inclin sa cred ca in principal vina e a lui.
Si atitudinea generala e cam de indiferenta la tot ce facem (mai ales ca actiuni de inceput intr-o filiala) si mai mult de atat nu odata ne-a specificat ca el 's-a bagat' in chestia asta de deschidere filiala asa, for fun...cam asa ceva...

'oi vedea ce urmeaza zilele astea...

ma si gandesc daca la salar isi permite asta...la comision ce-o fi ?!?!

Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela 1969 spune:

Mariaa, nu spune nimeni sa nu-ti aperi drepturile sau sa te comporti ca un angajat care nu gandeste,doar ca mi s-a parut putin prematur sa incepi razboiul cu ei doar dupa o zi(lucratoare) de intarziere a platii salariului.
Iar faza ca le opresti laptopul si telefonul drept garantie.....mi
s-a parut hilara.

Uite, vreau sa-ti reamintesc ce-ai postat tu la un alt subiect si sa te gandesti:
"am fost o persoana foarte impulsiva pana nu de mult. saream (de dos) in sus si ma infigeam in unii si altii dupa cum ma calcau pe bataturi...

anul asta a inceput tare nasol pentru mine si famila mea si am fost pusa in situatii in care autocontrolul a facut diferenta...fara sa-mi dau seama mi l-am dezvoltat in mod instinctiv, era singura solutie ca in momentele, cu adevarat de criza, ivite sa vad solutia cea mai viabila...poveste lunga...ma rezum la esential in subiectul de fata...acum cand mai am uneori unde de furie imi spun in gand, poate fi si mai rau si imi trece imediat.
spun insa la fel de hotarat ce am de zis si nu permit sa fiu calcata pe bombeu insa o fac la un alt mod, mult mai rational.

nu de mult am auzit o replica tare data de un domn la care se tipa aiurea...numa-ncet ca viata-i scurta...mi-a placut atat de tare !!

asa ca, numa-ncet, ca viata-i scurta!"

Mergi la inceput

pana acum nu am intrat cu nimeni in polemica pe acest forum, dar cu tot respectul, sper ca glumesti...

si da, vreau sa actionez la modul rational, de asta intreb ce pot face legal nu impulsiv, in momentul in care situatia se inrautateste!
daca nu ai altceva de facut decat sa dai citate din postarile mele, tks, dar nu ma ajuti deloc!

lyme suport romania
ador copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Am gasit un anunt pe un site de licitatii. Cica vand leptop si telefon". E al tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Eu zic ca te calmezi. Se intampla si la case mai mari (adica aici in Dk).
Am patit si eu la fel cu contractul de munca (facut cu intarziere, ca trebuia facut la sediul central al firmei care era in Germania) si apoi banii la fel primiti cu intarziere prima data, dar apoi i-am primit la timp.
Nu se merita sa faci scandal mare pt atata (daca in rest totul e ok). Mai asteapta cateva zile si vezi cum evolueaza lucrurile pt ca un scandal de genu asta nu va fi vazut bine pe viitor :)

Mergi la inceput

e asa de absurd sa vrei sa se onoreze niste obligatii la timp ?!
si nu e in rest ok, de asta am postat mai pe larg...CM incheiat la o anumita data, respectiv 16.07 iar plata din 23.07, deci o saptamana lipsa la plata...aia e voluntariat sau cum ca io nu inteleg!
ar mai fi si alte chestii care nu le mai insir aici.

azi aflu ca cei din Cehia nu raspund la telefon si ca inca nu au fost virati banii si cine stie...poate saptamana asta.
rilbuc sau cum te-o fi chemand = ignore

pana la urma, stie cineva legal care sunt drepturile angajatului in situatii din astea delicate?

lyme suport romania
ador copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Legal, Maria, nu cred ca ai ce sa faci referitor la intarzierea salariului. Si chiar daca ar fi, ti-ai pierde mult timp inutil.

Eu zic sa consideri ca e un semnal de alarma la adresa lor. Daca mai apar alte nereguli cauta-ti de munca in alta parte.

Sigur, poti sa-i reclami ca nu ti-au inscris contractul din data de 16. Dar este posibil sa se preleveze de faptul ca nu le-ai adus toate actele in timp util (adeverinte de sanatate, etc), si sa nu castigi mare lucru in final.

Eu am lucrat mult cu Cehi si sunt ok la respectarea obligatiilor - dar probabil nu poti sa-i bagi pe toti in aceeasi oala. Desi daca e vorba de o multinationala (mai au filiale deschise si in alte tari?) ar trebui sa fie ceva mai profesionisti.

In orice caz, din nou spun ca e vina managementului local. Indiferent de problemele cu Cehia, ceva explicatii voi trebuia sa fi primit, si trecerea datei de 23 in loc de 16 trebuia sa se faca cu acordul tau.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Stiu ca sunt ceva prevederi care zic asa: "Salariu se vireaza cu prioritate fata de alte obligatii catre... (si aici nu mai stiu) stat.. sau alte datorii..."
Poate te lamureste vreun jurist de meserie.

Bafta.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

multumesc mult Joxu' si Adina!
da, au din prima un cartonas rosu la mai multe faze cel putin ciudate ...

contractul este inscris din 16.07, plata se face din 23.07; au trecut initial data de contract data de 23.07 insa la insistentele noastre vis-a-vis de faptul ca noi saptamana 16-23.07 am fost in Cehia i-am convins sa schimbe contractul cu data din 16.07....insa ce folos (doar la vechime, poate ) ca plata tot din 23.07 se va face...
actele au fost date de prin 10-11.07, deci pica argumentul asta, in fine...

o sa vad ce se mai petrece in urmatoarea perioada si cum evolueaza lucrurile...totul parea atat de ok la interviu...daca-mi zicea cineva, il faceam tzaka...

am scris si pe un site de profil si am fost intrumata sa apelez la ITM dar ce folos ?!

lyme suport romania
ador copii

Mergi la inceput