Mamici fericite cu mai multi copilasi (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Fetelor,
voua vi s-a spus de catre cineva apropiat si drag sa va ginditi mai bine cind il doriti pe al 3-lea sau mai mult?

Mie, cineva foarte drag si apropiat, mi-a zis sa ma gindesc serios si sa-mi dau seama ca cei doi copii ai mei vor avea de suferit daca mai fac inca unul, ca nu o sa le pot oferi ce as putea daca ramin numai la 2 ???? Nu m-am suparat pt ca stiu ca e cu buna intentie dar, ma gindesc, oare parintii mei ce ar fi zis daca traiau si daca m-ar fi incurjat sau ar fi incercat sa ma convinga de contrariul? Eu oricum stiu ca as face si voi face asa cum doresc si cum sint convinsa ca e bine, dar totusi....

voi v-ati pus problema ca primii 2 sau primul copil va suferi ? material vorbind si apoi si din alte privinte....

Stiu ca sint mamici care nu-l doresc pe al 2-lea tocmai din motivul acesta, ca nu vor putea oferi, material si spiritual/ sufleteste asa cum pot oferi unuia singur.

Personal nu cred ca vor suferi, si cum am mai spus-o si alta data, iubirea mea e indestulatoare pentru mai multi copii chiar, atentia mea se poate imparti iar copilul nu are nevoie de 100% atentie totala a mamei/parintilor, cred ca beneficiaza mult mai mult daca are cu cine sa se joace si sa-si imparta bucuriile si necazurile in viata.

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Mariana, imi pare ffff rau.. stiu cum e, si noi am pierdut pe 3 Aug un prieten drag... moartea te face sa vezi lumea cu altfel de ochi... Condoleante

Marimar, sincer, mie persoanele care spun asa ceva, mi se par egoiste. N-am intalnit nici o mamica cu multi copii care sa spuna ca venirea celorlalti a daunat vreunuia.. ci dimpotriva, mai multi frati fac bucuria si fericirea intr-o familie sa nu se termine..
Ma gandesc cum eram eu cu un copil, si cum sunt acuma Nu mai am timp sa ma plictisesc si sunt intr-o continua admiratie a lor: diferite personalitati, fiecare are ceva care-l deosebeste de ceilalti, umor, tenacitate, tandrete, inteligenta, sensibilitate.. zici ca Dumnezeu a deschis sacul si fiecare a servit ce a vrut...
Si sincer, cred ca a lua decizia daca sa mai ai un copil sau nu, nu tine(sau nu ar trebui sa tina) de bani, de situatia materiala, ci de puterea parintilor de a sustine emotional un copil, de capacitatea mamei de a se jertfi(e greu sa porti o sarcina 9 luni, sa ai grija de el cativa anisori pana se pune pe picioare si mai apoi... ani intregi in care suferi si te bucuri langa copil.. pentru fiecare pas pe care-l face in viata..)
So.. poate persoana care ti-a dat sfatul este chiar ea depasita de gandul unui alt copil.. nu o spun cu rautate, o inteleg.. dar nu cred ca ar trebui sa te afecteze pe tine..

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Adriana,
multumesc de raspuns, stiu ca o sa fie poate mai greu pentru noi, parintii, dar nici intr-un caz nu consider ca ma sacrific sau e un sacrificiu ceea ce eu, ca mama, fac, e dimpotriva, o bucurie si o placere, imi plac copiii la nebunie. Imi place sa-i vad mici si ma gindesc cu nostalgie ce repede cresc....si am invatat atit de multe prin ei si de la ei. As vrea sa nu trebuiasca sa merg la servici si sa-mi dedic timpul copiilor, as face atit de multe cu ei...simt ca nu e timp destul intr-o zi, intr-o saptamina, intr-un an...nu am timp destul si mi se pare ca mergind zilnic la job sacrific din timpul meu cu ei
Ce bine ar fi sa fie mai simpla viata si sa ne bucuram de lucrurile simple, din pacate traim intr-o societate consumista in care totul costa bani multi: de la jocuri, jucarii, sporturi pina la educatie, o viata comfortabila se construieste cu bani.....

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

quote:
Originally posted by marimar

Fetelor,
voua vi s-a spus de catre cineva apropiat si drag sa va ginditi mai bine cind il doriti pe al 3-lea sau mai mult?

!

Ohh, DA, si inca de catre mai multe persoane. Unele apropiate altele nu. Chiar am fost intrebata daca"suntem pocaiti?"....Inclusiv mama mea e clar impotriva sa mai facem un bebe desi nu sta decat foarte rar cu nepotii. Pe mine nu ma interesaza deloc parerea lor, nu renunt la visul nostru...Si cand a venit al doilea primul nu a suferit cu nimic desi era micut, din contra de atunci e mult mai fericit si noi la fel. Cresc mult prea repede...mie mi-e asa dor de Eduard cand era bebelus si nu ma mai satur de Eric care e inca micut si dragalas....
Asa ca lasa sfaturile altora si fa asa cum iti dicteaza tie inima!

Cornelia, mama sefilor Eduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Salutare la toate mamicile fericite!!!!!!!!!!
Ma bucur sa va gasesc la un capitol nou,cu fete noi(Cornelia,Gina),si inca foarte harnice.Am citit cele 3 pagini,si mi s-au incarcat bateriile pe toata saptamina.

Gina,ma bucur sa te reintilnesc aici(ma tii minte?),si sa aud ca asteptati si un baietel.Felicitari

Acuma sa incerc sa-mi aduc aminte din cele citite mai sus
Cu intarcatul,pe Evelina, am alaptat-o pina la un an jumate,si sincer eram cam stoarsa.Noaptea ma trezea(dormea intre noi)si tot cu tzitza in gura era.Si ziua ma oprea la orice colt si cerea tzitzi.Imi parea ca ma solicita cam "exagerat"de mult.Asa ca am pus capat chiar in prima zi a anului nou.Si in 2 saptamini copilul meu deja dormea in patut linga frate-su(erau 2 paturi alaturea).
Pe Loredana(pitica) am alaptat-o fix 6 luni,si gata,(a zis si medicul ca e bine 6 luni).
Despre canutza cu lapte,pt Mira.
Sa stii ca exact asa am patit-o cu cea mica si noi.Cit a fost sticluta,bea la lapte de numai(chiar foarte mult).Dupa ce am dat canuta, NU MAI BEA DELOC! Doar cu cereale(le maninca nerasuflat),si uneori cu Nestle.Mi-au zis mai multi ca ii este suficient si ceea ce ii dau cu cereale.Asa ca nu mai insist cu canuta,(doar cu Nestle uneori il bea).

Despre haine
Noi simbata am fost sa luam pt Sami hainute,deh,incepe scoala.Si bugetul l-am programat strict pt el.Am luat pantaloni si bluze mai multe perechi.Sa aiba aproximativ pt fiecare zi cite o pereche (cica asa e primit aici,sa nu mearga copilul mai multe zile in aceeasi haina).Si era un mag.cu haine doar pt copii,si tot imi repetam(la comp.de fete nu ma uit),da de unde,pina la urma zic sa trag cu ochiul ca tot au reduceri,si am si luat cite ceva la reducere.Ca sotul imi tot arata,uite ce bluzite,uite ce fustite.Eu deja il opream,si ii aminteam ca nu mai avem bani ,.

Miine si la noi e prima zi de scoala(desi e in grupa pre-scolara),merge cu Busul si are si teacher.Este o experienta noua pt noi,intr-o tara noua.Sami este incintat si asteapta cu nerabdare.
Sa vedem ce zice cind vine de la scoala.
Acuma am fugit si eu la somn.Sper sa mai reusesc sa scriu.

Va pe toate si o saptamina frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Mariana, condoleante, Dumnezeu sa-l ierte!
Marimar, bineinteles ca si mie mi-au spus destui oameni apropiati sa ma opresc la doi copii ca sa le pot oferi tot ce isi doresc. dar eu am considerat ca gresesc si mi-am vazut de visul meu. pana acum se pare ca am avut dreptate. in mod clar dragostea nu se imparte cand ai mai multi copii, sa zici ca le ramane mai putina. din contra, ajungi sa vezi ca ai din ce in ce mai multa de oferit, te imbogateste sufleteste experienta asta. iar financiar, ce sa zic, nu mi se pare prea important. mai important e sa le dai copiilor dragoste, sa creasca intr-un mediu plin de iubire si intelegere care sa-i ajute sa se formeze ca niste OAMENI adevarati, echilibrati. cunosc destule familii care n-au facut decat un copil ca sa-i poata oferi tot ce-i trebuie si copilul a ajuns de un mare egoism si nici n-a realizat mare lucru in viata. si cunosc si copii din familii numeroase, care au invatat de mici sa imparta, sa ofere dragoste, sa lupte pt ce-si doresc, sa munceasca si s-au realizat foarte bine, chiar daca parintii n-au avut mult de oferit financiar. e drept ca nu e vorba numai de nr copiilor din familie ci de educatia pe care le-o ofera parintii, poti sa ai unul singur si sa-l educi cum trebuie si sa iasa un om de toata nadejdea, sau poti sa ai multi si sa nu te ocupi de ei si sa iasa niste derbedei.dar parerea mea e ca le e mult mai bine copiilor in familii mai mari, ca n-au de suferit din cauza asta. pe copiii mei daca i-ai intreba acum, ar raspunde cu toata sinceritatea ca mai vor o surioara. cu certitudine le place asa, nu se simt neglijati sau frustrati de faptul ca sunt multi, din contra, ar vrea sa fie si mai multi

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Au trecut 3 ore de cind a plecat Sami la scoala
http://entertainment.webshots.com/photo/2444209090100595596SCsxTW
si deja Evelina ii duce dorul.Tot umbla prin casa si ma intreaba cind vine autobusul sa-l aduca inapoi pe Samuel .

Adita,si eu sunt de parere ca e important educatia si dragostea care o dai la copil,fie el si unul,fie ei si 3,4,sau 6.

Ieri am fost invitati de catre o familie mai in virsta(ei sunt bunei),la biserica lor plus la o masa organizata cu ocazia unei sarbatori.(e deja a doua invitatie de acest gen).
Si am ramas placut surprinsa sa aud cuvintele Doamnei.
Ea a zis ca ne admira de cind ne-a cunoscut,si in special pt faptul cum sunt copiii nostri.Ne-a intrebat ce fel de secret avem,de se comporta asa frumos copiii.
Ei,deci e adevarat ca pot fi si 3 copii cu multa atentie si dragoste din partea parintilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

quote:
Originally posted by adita

. dar eu am considerat ca gresesc si mi-am vazut de visul meu. pana acum se pare ca am avut dreptate. in mod clar dragostea nu se imparte cand ai mai multi copii, sa zici ca le ramane mai putina. din contra, ajungi sa vezi ca ai din ce in ce mai multa de oferit, te imbogateste sufleteste experienta asta. iar financiar, ce sa zic, nu mi se pare prea important. mai important e sa le dai copiilor dragoste, sa creasca intr-un mediu plin de iubire si intelegere care sa-i ajute sa se formeze ca niste OAMENI adevarati, echilibrati. cunosc destule familii care n-au facut decat un copil ca sa-i poata oferi tot ce-i trebuie si copilul a ajuns de un mare egoism si nici n-a realizat mare lucru in viata. si cunosc si copii din familii numeroase, care au invatat de mici sa imparta, sa ofere dragoste, sa lupte pt ce-si doresc, sa munceasca si s-au realizat foarte bine, chiar daca parintii n-au avut mult de oferit financiar. e drept ca nu e vorba numai de nr copiilor din familie ci de educatia pe care le-o ofera parintii, poti sa ai unul singur si sa-l educi cum trebuie si sa iasa un om de toata nadejdea, sau poti sa ai multi si sa nu te ocupi de ei si sa iasa niste derbedei.dar parerea mea e ca le e mult mai bine copiilor in familii mai mari, ca n-au de suferit din cauza asta. pe copiii mei daca i-ai intreba acum, ar raspunde cu toata sinceritatea ca mai vor o surioara. cu certitudine le place asa, nu se simt neglijati sau frustrati de faptul ca sunt multi, din contra, ar vrea sa fie si mai multi

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

adita, ce frumos ai zis. Eu nu am deocamdata decat 2 dar sunt perfect de acord cu tine. Financiar nu am dus-o prea bine niciodata, nici cand eram fara copii. Dar acum ne simtim mult mai BOGATI si IMPLINITI. Si mai e loc destul in familia noastra...sanatosi sa fim.

Noi ne tot pregatim de plecatul la mare. Sa nu radeti de mine dar pana acum nu am fost niciodata plecati cu ei in afara Bucurestiului(din motive strict financiare) asa ca nu prea stim la ce sa ne asteptam. Cel mai teama imi e de drum dar sper ca plecand devreme dimineata sa mai doarma in masina.

Cornelia, mama sefilor Eduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna dimineata fetelor!

Hannen, tocmai citesc revista "Femeia de azi" si am dat de un articol cu "Oftatu"; mi-am amitit ca am citit pe forum la sub. vostru ca intrebai de oftat.
daca te intereseaza uite ce am gasit.
"Otfatul - nu inseamna ca esti suparat sau ca regreti ceva. Este foarte posibil ca organismul tau sa fi ramas fara "benzina", adica glicemia a scazut foarte mult!Se intampla des in timpul curelor de slabire sau cand sari peste mese.
Sfat: chiar daca esti la dieta, mananca fructe bogate in zaharuri sau pune intr-un pahar cu apa 15 picaturi de tinctura de ginseng si bea amestecul dupa masa. Iti va regla nivelul de zahar din sange".

Cornelia_Laura, distractie frumoasa la mare! Nu-ti face griji cu drumul! Plecati din Buc? Nu e chiar asa lung. Ia-le ceva de baut, de rontait, carticele si plecati la o ora, la care copiii insa ar mai dormi, ca o parte din drum s-o doarma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

neatza!
am absentat motivat, a fost simbata o furtuna mare in timisoara si a picat telefonul fix si internetul, deabia azi-noapte s-a reparat.
mariana, condoleante!!! dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
hannen, uite, cu intirziere, daca iti mai e pofta de ciorba de burta:, nu un polonic, o oala!!!!. si am mai facut galuste cu prune, adica eu le-am inceput si le-au terminat krisztina si sotzul ca eu am avut treaba, sa-l alaptez pe robi.
bun venit fetelor noi si din partea noastra!!!
vorbiti de mitiieli. si fii-mea se inscrie cu succes in trupa mitiitilor! ea face asa mai ales cind e obosita sau plictisita. eu i-am spus ca nu inteleg ce spune, daca vrea ceva sa spuna omeneste.
cornelia-laura, ai mei au suportat f. bine drumul (si am mers 13 ore, cu pauze scurte, de 20 minute). au dormit, au rontait, de jucat nu prea, s-au uitat pe geam. ce-i drept mult am mers noaptea. si la mare, parca n-am avut copii! au dormit dusi, au mincat cit de cit, s-au jucat singuri, a fost f. frumos, pot sa spun ca m-am odihnit si eu.
marimar,la mine au fost comentarii cind au aflat ca vine bb2! parintii nu s-au bucurat in mod deosebit, pot spune chiar ca au fost cel putin indiferenti, ceva in genul:"ce va mai trebe inca unul?". mi-a picat tare rau, dar asta este. ce sa spun, financiar n-am stat nici noi bine niciodata,ne descurcam cum putem mai bine. dar nu se limiteaza totul al bani. cind ii vad cum se dragalesc, cum se cauta dimineata imi trec toate gindurile.
mira, si la fii-mea a fost la fel cu canutza si cu laptele. eu i-am pus nesquick in lapte si a mers. si acum vrea sa-l bea cu paiul, deci am facut un stoc considerabil de paie.
alincic, felicitari pt. proaspatul student!

ma duc ca s-au trezit piticii si avem treaba! incerc sa revin mai tirziu, trebuie sa recuperez absenta

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)

Mergi la inceput