Mamici fericite cu mai multi copilasi (2)
Raspunsuri - Pagina 4
mcrmiki spune:
Aseara n-am mai apucat sa scriu. Ieri nu am mai ajuns nici in parc pentru ca s-a pus ploaia, asa ca am stat in casa, dar ne-am cam plictisit, copii sunt invatati mult pe afara.
Mira nu am citit inca despre copii miorlaiti, dar cred ca ar fi bine sa o ignori atunci cand se miorlaie. Inainte sa aveti o discutie, sa-i explici ca ea stie sa vorbeasca si ca de fiecare data cand vrea ceva sa-ti spuna frumos, altfel nu o vei asculta. Pe de alta parte ea este copilul mijlociu(care nu a avut avantajul celui mare sau celui mic), scorpion, ca si Vlad- mijlociul nostru care si el mai face figuri, dar am observat ca daca il ignor se calmeaza. Poate ar fi bine daca ai putea petrece putin timp doar cu ea, citeam prin carti ca ar fi ideal sa poti petrece putin timp cu fiecare separat, sa poata fi copilul singur cu mama, nu mereu in prezenta altor frati. Dar asa ceva eu nu prea reusesc momentan. Vi-am admirat pozele, aveti niste copii superbi.
Oanna m-ai facut sa rad cu mesajul tau, cum trebuie sa cari totul, inclusiv patuturile, imi inchipui ce agitatie. Si noi cand plecam si pentru doua zile ne trebuie 3-4 ore pana impachetam tot, mi-e tare groaza. Ma bucur ca ti-ai gasit bone, ca esti incantata de ele, dar cum le-ai gasit? Ca si o prietena de-a mea cauta bona si nu gaseste. Va doresc vacanta placuta si sa va relaxati putin. Multumesc pentru link-ul cu film.
Gina bine ai venit, iti doresc sarcina usoara si sa te bucuri de copii tai! Poate cand ai timp ne mai pove despre fetite.
Adriana distractie placuta la plaja. Cum este cu toti trei la plaja? Sunt cumintei?
Adriana 78 si Marimar aveti planuri mari, bafta!
Vai Hannen cate patimesti. Scapi de una, dai in alta. Sper sa fie bine micuta si sa nu aveti probleme. Vroiam sa te intreb are a fost cauza de a varsat,sper ca sunteti bine. Chiar ma gandeam ce greu trebuie sa-ti fie singura cu ele si mai ales in parc unde fiecare vrea altundeva. Ce mai zice mama ta? Mai vine la voi? Ti-ar prinde tare bine. Ti-am admirat din nou pozele, sunt superbe fetele, cred ca esti tare mandra de ele.
Si acum sa ma laud si eu. De vre-o saptamana Alexandru a inceput sa faca pasi, dar tinut, apoi cate 2-3 pasi singur, dar tot timpul cauta sa se tina. Astazi l-am trimis la Bogdan la canapea si apoi la Vlad. A mers singur si cand a vazut el ca se descurca era asa de fericit si facea ture intr-una. Am ras cu lacrimi de el, parca a descoperit luna de pe cer. Asa ca de acum in colo tre sa fiu dupa el, ca face pe viteazul, acum este tare increzator. Bogdan si Vlad s-au cam plictisit azi pentru ca de la pranz a cam plouat si nu am putut iesii afara. De vre-o doua zile tare greu ii pun la culcare dupamasa, eu care nu aveam probleme cu ei, sunt tare agitati si de-abia ii fac sa doarma. Aveti vre-un sfat in privinta asta? Si mai avem o problema, cu Vlad, care de cand nu mai bea laptele cu sticluta isi bea cu cana oarecum fortat, parca ar sta la o cafea, altadata si juma de ora. Daca ii dau lapte cu cereale sau biscuiti il topeste imediat, dar nu ii pot da tot timpul asa, si ma straduiesc sa-l fac sa-l bea gol, dar merge tare greu. Poate imi dati vre-un sfat, cum sa procedez.
Din carte nu prea am reusit sa mai citesc mare lucru, acum este cam tarziu, dar poate mai scriu cate ceva.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)
hannen spune:
miki,scuze ca nu am timp sa raspund pe indelete,acum vrem sa iesim undeva .
Ce sa zic,uite acum are Inas febra si a facut si ea infectia aia de piele,niste bubite care trec doar cu antibiotic si unguente.
M-am saturat,Israa a facut-o pt. a doua oara si acum a luat si Inas,prima data tot de la Israa a luat numai Amira.
Nu stiu de ce a vomat si nu stiu de ce mi-a facut asta mica febra.
Sa stii ca o sa fie mai greu dupa ce incepe sa mearga in picioare(adica stii tu f bine,numai ca acum trebuie sa alergi in sapte directii).De 3 saptamani de cind si-a dat drumul Inas la mers e mai greu.Cel putin pe afara ca nu are rabdare sa stea in carut,de fapt nici cind nu mergea nu-i placea sa stea si o caram in brate si fugeam dupa Israa si Amira.
Va pup,revin poate pe seara.
Duminica placuta!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Mik spune:
Sa va povestec cum au venit copilasii mei : cu sotul abia ne cunoscusem si intr-o luna a fost gata; eram bucurosi tare, sotul era foarte mindru de .. performanta. In plus, a fost baiat si mare si lung si frumos si numai cu calitati.
Intre timp ne-am facut casa, am schimbat job-uri si am zis ca trebuie sa mai avem unul, numai ca ne-am straduit vreo 8 luni, apoi surpriza, eram insarcinata. Idem : bebe baiat, gras, mare si frumos. Sotul ar fi vrut fata.
Eu mai voiam unul, sotul a zis "cum vrei tu", asa ca cum avea cel mijlociu 8 luni nu ne protejam, ziceam ca oricum trebuie sa asteptam o gramada. Si se pare ca nu a fost asa : pe cea mica am conceput-o imediat. La nasterea fetitei, cel mijlociu nu avea nici macar 18 luni, din fericire incepuse sa mearga. A fost destul de greu, vreme de citeva luni cu doi copilasi mici, dar a trecut.
Mira, noi plecam iarasi in Bretagne, pe coasta de vest, linga Brest.
Sa va mai povestesc ca ieri am cumparat rechizite pentru scoala, o mica parte pe care o stim sigur, caci o alta parte din rechizite o au de la scoala (mai ales caiete si manuale) si o a treia parte o s-o cumparam dupa lista invatatorilor. Pentru cea mica nu am luat nimic, caci la grupa mare nu se cere nimic de la parinti afara de ghiozdanel.
Va pup pe toate si va spun la revede caci o sa dispar ceva mai mult de 2 saptamini (imediat dupa vacanta, incep scoala).
miraklucker spune:
Miha,merci
... am incercat de toate s-o ignor, sa-i indeplinesc dorinta imediat, sa ma supar, dar nu au dat nici un rezultat. Ea se miorlaie cum deschide gura, parca nu stie sa vorbeasca normal, plange din orice....si sa ma joc singura cu ea intradevar e cam greu. Chiar daca David nu e prin preajma,... mai nou l-au adoptat vecinii, care au un baiat singur, prietenul lui....Selin e intotdeauna cu ea. Dar o sa incerc, sper cu timpul sa se mai potoleasca.
Mik, noi din 5 ani, 3 concedii ni le-am petrecut in Fr. Sora mea sta in Bordeaux, atunci cand e in FR, am fost la Arcachon, undeva mai la sud, iar anul trecut la Mediterana la granita cu Spania,si in Provence am colindat mult prin Fr. Mie imi place tare mult, oricunde ne opream aveam cate ceva de vazut.
Va doresc o duminica placuta,ma duc sa incerc niste galuste cu prune cat mai dorm fetele, David vrea si el la computer.....de maine e scolar de grupa mica. Deja a inceput sa planga ca nu vrea la gradi ca nu se mai poate juca cu prietenul lui.
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
hannen spune:
Salutare mamici!
Adina Iulia ,multumesc!
Adriana,ti-am admirat strengarii!Sunt niste dulci!
Cica am avut o pauza,au fost cucuietele la plimbare cu taicasu ,vroiam sa va scriu pe indelete dar iata ca s-au intors,bine ca intre timp am aspirat si mi-am strins rufele.
O duminica placuta va doresc,noi ne pregatim de nani(vorba vine)
hannen spune:
Acum am admirat si strengarii lui mira si miki ,toti sunt superbi
Miki,dar parca la voi nu iese unul la numaratoare (in poze)
Sau am eu orbu gainii?
Mik,vacanta placuta!
marimar spune:
fetelor,
Mariana_1976 si-a pierdut tatal, e plecata in Ro....Mariana, ne pare rau pentru tatal tau, sincere condoleante....
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
mcrmiki spune:
Mariana 76 imi pare tare rau pentru pierderea tatalui. Condoleante, cred ca in acest moment cuvintele sunt de prisos.
Hannen Imi pare tare rau ca iarasi aveti probleme, sper sa va insanatositi cat mai curand. Cand povestesti despre fetele tale imi dau seama cat de mult se aseamana cu ai mei, Israa si Inas sunt in aceeasi luna cu Vlad si Alexandru, doar ca Vlad este cu 1 an mai mare. Apropos Israa este nascuta in aceeasi luna si zi cu mine (zi norocoasa, spun eu). Ai numarat bine, doar ca nu mai stiu sa pun poze in album, si nu prea am timp sa studiez, sper sa reuesc intr-o zi. Pozele pe care le am in album sunt de vre-o doi ani.
Mik vacanta placuta, asteptam sa ne povestesti cum a fost!
Mira cand gasesc ceva despre copii miorlaiti am sa sciu.
Va doresc o saptamana cat mai placuta!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)
marimar spune:
Mira,
si a mea e o mitziitaaaaa. Tzin minte ca mereu imi zicea si mie mama : nu te mai mitzii vorbeste normal !!!
Acum mi-as dori uneori sa ma miorlai, ( pe linga sot de ex ) dar nu pot ca parca o aud pe mama
Cred ca ar trebui sa-i repeti mereu sa vorbeaca frumos, fara miorlaituri si s-o rogi sa repete si ea ce a zis, pe un alt ton, fara sa se miorlaie. Spune-i ca stii tu ca ea poate sa vorbeasca si frumos! Incurajeaz-o !
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !