Fetele din America (88)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nikolle spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Da, suna si fa-ti programare la ginecolog. Intai afla daca spitalul/doctorul respectiv sunt in reteaua asigurarii tale/accepta asigurarea ta.

Multumesc frumos. Am pus mana deja pe telefon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Fetele cu experienta in alegerea unei scoli, as aprecia sfaturile voastre. Noi suntem in cautare de casa si vrem sa ne uitam intai de scoli. Asa cum zicea si Ramona, prefer sa platesc mai mult pe casa, dar sa fiu arondata la o scoala buna. La ce criterii sa mauit, ce reprezinta API, cum se calculeaza, cat de mare trebuie sa fie?! PArca mai era si un alt score de care trebuia sa tin seama, nu-mi amintesc acum. Ce diferenta e intre scolile charter si cele GATE?
Mersi mult de sfaturi si explicatii.

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu am experienta prea multa pt. ca aici la noi e un oras mic si am ales casa dupa scoala, iar scoala auzind de la lume ca asta e absolut cea mai si cea mai buna si minunata scoala. Dupa care am si verificat-o pe greatschools.com. Eu zic ca dc. e o casa intr-un cartier, te uiti de ce scoala apartine casa (de regula scrie pe realtor.com sau intrebi agentul imobiliar), apoi mergi pe greatschools.com si vezi ce scor are scoala respectiva. Eu as zice ca daca are peste 8/10 ar tb sa fie buna. Cel mai bine ar fi sa aiba 10/10. Despre charter si alte tipuri de scoli eu nu stiu nimic, neavand aceasta optiune disponibila aici, poate stiu alte fete mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Ramona, ploua dar nu asa mult cum e legenda...se pare ca sunt locuri unde ploua mai mult. Dar aici nu simti umezeala asa cum o simti in Florida sau cum o simti in Chicago, de exemplu, am fost acolo in iulie acum 2 ani si nu mi-a venit sa cred ca poate sa fie asa umezeala. Efectiv mi s-au umezit hainele pe mine...

Interesant articolul cu obezitatea. Intr-adevar cu numele ai dreptate...

Nikolle, felicitari! Sarcina usoara si sa fiti sanatosi amindoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Ruxij, ma bucur ca ati reusit. Ai perfecta dreptate, e mult mai greu pentru cei care nu au acte.

Merci, Ramona. Noi am avut "acte", adica vize, mai intai de studenti si apoi H1B, dar nu rezidenta permanenta. Daca nu ai nici viza legala e si mai greu, eu n-as fi avut curajul sa incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am cunoscut oameni in ambele situatii si niciuna nu e de invidiat. Dar daca ai stat peste viza, sau mai rau - ai intrat ilegal - e foarte greu sa rezolvi ceva.
Eu acum fug ca pe PBS incepe un documentar despre firma din Canada care a vrut (sau chiar a si facut, nu stiu - imi amintesc doar ca era scandal) sa scoata aur din Apuseni. Poate e si la voi?!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Am vazut emisiuea - interesanta. Gasiti mai multe informatii la www.pbs.org la emisiunea Wide Angle.

Mergi la inceput

Nikolle, felicitari pentru sarcina!

Carmenbr, cel mai bine e sa mergi intii pe site-ul www.cde.ca.gov - e California Department of Education. Acolo iti explica despre teste si scoli. Astea cam variaza de la stat la stat. Dupa ce te lamuresti si stii care trebuie sa fie cifrele, uita-te pe www.greatschools.net Pe linga rezultatele testelor ai acolo inca o multime de informatii, inclusiv parent reviews. Poti face comparatie intre scoli etc.
Eu imi facusem grafic propriu si am pus acolo cifrele care ma interesau pe mine.
Pe linga asta am devenit membra unor forumuri locale si am mai cules informatii de pe acolo. E bine daca poti vizita citeva scoli sa-ti faci o parere.

Sa va spun ce am citit astazi in revista Dallas Child. Asta legat de faptul ca ne zbatem sa alegem scoli bune... Ati auzit de ... unschooling? Adica nu merge copilul la scoala, stai toata ziua linga el sa vezi ce-l intereseaza si il inveti despre chestiile alea. Eu m-am gindit doar unde or fi fost astia cind eram eu la scoala? Ca i-as fi propus mamei solutia asta. Daca e cineva curios (eu nu m-am uitat inca) e si un website www.rethinkingeducation.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Siminaf: sper sa nu te fi suparat "afirmatiile prietenoase!" spuneam in sensul bun si nu cu invidie rautacioasa!!!! asa se spune: ca unii au mai multe ca le da Dumnezeu pe tava si altii trebuie sa munceasca sa sacrifice timp, bani in plus. Fiecare cu norocul lui! Asta nu inseamna ca trebuie sa ne suparam. Mai vorbim si noi pe aici caci suntem singuri intr-o tara straina....Scuze daca am suparat pe cineva!!!!
Ramona J: chiar despre asta vroaim sa iti spun ca aici sunt o parte din romani care tin copii acasa si studiaza cu ei. cica au rezultate foarte bune la scoala si iau la college cu note mari.
si sunt mai multe familii care motiveaza cu proasta influenta a colegilor, drogurile care sunt peste tot.
Si nevasta prietenului sotului meu asa isi va creste copii care acum sunt mici. Mi s-a parut ciudat, eu credeam ca e numai pt copii handicapati ca sa nu rida ceilalti copii de ei dar se pare ca m-am inselat!
Miere amara: super pozele, opere de arta!
doar citeva poze:
http://s57.photobucket.com/albums/g214/pointcenia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sincer, nu pot spune ca mi-a fost indiferenta afirmatia. Dar multumesc oricum pentru ultima postare.

Eu un lucru am invatat (pe linga multe altele, dar acesta este in capul listei) de la tatal meu: ca noi (familia noastra) toata viata ne chinuim si luptam si pentru cel mai mic lucru si ca lucurile mari si usor de obtinut sint de obicei pentru altii. Din pacate, se adevereste. Pentru orice in viata pina acum, a trebuit sa lupt dublu (nu ma apuc acum sa povestesc trecutul meu pentru ca... chiar nu e treaba nimanui). Dar ce mi-am dorit am obtinut, pentru ca tot de la tatal meu am invatat ca daca te straduiesti, obtii ceea ce vrei.

Daca nu am fi cistigat la loteria vizelor, acum am fi fost mai mult ca sigur in Canada (Quebec vroiam noi de fapt) si ne-ar fi costat tot procesul de imigrare cu siguranta mai putin. Pentru ca, desi unora le-a pus Dumnezeu mina in cap cu loteria, asta nu inseamna ca toti am avut resurse financiare suficiente pentru a putea trece cu usurinta de interviu. Unii si-au vindut si casa, si absolut tot ce aveau, altii s-au imprumutat si inca platesc datoriile respective. Asta pe linga faptul ca aici vii "pe orbeste", adica nu te asteapta un job, nu te asteapta o casa cu chirie macar, vii si stai la motel pina gasesti ceva cu chirie pe care poate dai toti banii din buzunar. Nu zic ca nu este bine sa ai GC si doar 5 ani pina la obtinerea cetateniei, dar nu este deloc un lucru usor sa te apuci de o viata noua intr-o tara straina, fara absolut nimic asigurat.

Ideea ca celor cu loteria li s-a oferit totul pe tava am mai intilnit-o si pe alte forumuri, pe unele exprimarile vizavi de aceasta situatie fiind chiar virulete. Sper ca aici nu vor degenera, totusi.

Cam atit. In rest, Irina, mi-au placut la nebunie pozele! As face postere cu citeva dintre ele, dar.... mai incolo...

Mergi la inceput