Comori de nov-dec 04 (153)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

miki, nastere usoara si refacere rapida , daca nu mai apucam sa vorbim, noi pe 19 plecam in concediu si nu cred ca apucam sa ne vedem, ati hotarat cum il va chema pe bb2? mergi pe varianta cezariana nu? ca la cat de mare e...
alex ce zice , se bucura ca va veni?
cat despre faptul ca iti faci giji daca il vei iubi la fel.... cineva spunea odata "iubirea de mama nu se imparte ea se multiplica" nu iti face griji nu ai sa poti sa faci diferente intre ei

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

miki, sunteti niste frumoshi amandoi
sarcina usoara si nastere usoara...chiar cum nasti normal sau cezariana?
dragostea o sa fie nemarginita pentru amandoi

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Am ajuns cu bine. Am avut emotii ca am stat foarte mult la check-in in Stavanger si cand am terminat cu controlul am fost ca la zborul nostru scria mare si frumos "Gate closed". Sa fac infarct, am luat-o la fuga cu Ana si 3 bagaje dupa mine si vad doua ca in toata zona mai era un zbor la care nu se inchisese poarta si am tipat din capatul culoarului daca este pentru Oslo si fetele de acolo mi-au spus ca da. Nu mai gaseam pasapoarte, le-am gasit inghesuite langa laptop intr-un final si am ajuns in avion. La Oslo acelasi anunt, teapa, gresisera, nici nu deschisesera poarta dar eu mi-am mai furat o sperietura. Am ajuns la Malaga, am asteptat vreo 3 ore musafirii de la Bucuresti si tot plimbandu-ma sa caut un veceu pentru Ana vad ca mai era un terminal. Ma si miram de ce in zona unde eram nu era afisat zborul lor si erau doar 6 avioane ce urmau sa aterizeze toata ziua. Cine sa se gandeasca la doua terminale diferite daca al nostru era T1, nu m-am gandit ca exista si T2, minte de om in vacanta . Au sosit, au avut 2 bagaje dupa care au stat 2 ore si pe care le-au gasit pe benzi complet aiurea, super aglomerat. Mi-a adormit copilul in brate am asezat-o in cosul cu bagajele, pacat ca nu am facut o poza ca era tare haioasa cum dormea pe rucsacul meu si cu picioarele in afara cosului. Masina de inchiriat din parti, nu se mai gaseau am luat un taxi care a ratacit de doua ori drumul dar in final am ajuns. E tare frumos, Ana ar sta numai la piscine, a luat si cateva cazaturi pentru ca stilul ei de alergat non-stop este incompatibil cu gresia uda de langa bazine .
Va pup si poate mai reusesc sa intru, am reusit sa ma leg la o retea wireless, deci nu am carat degeaba laptopul, dar merge foarte prost ca doar este gratis.

Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Oti super vacanta va uram, bine ca aventrile au fost pana acolo, acum puteti sta linistiti (sau ne..) dupa cum va e pofta inimii.

Paxi, Mony eu nasc natural pana in panzele albe !!! acum daca mi-o zie doctorul ca e vreo problema renunt, dar altfel nici nu ma gandesc.Ma sperie foarte tare ideea de cezariana.
Pe 16 mai mergem la un control 3D si il mi masuram o data.Decid atuni daca vreau peridurala sau nu, desi doctorul zice ca lungeste nasterea, iar eu m-am comportat foarte bine la prima(adica am indurat cu stoicism durerea...) asa ca ar merge fara.
In schimb cred ca ne-am hotarat sa-i prelevam celule Stem la nastere.Cum am ramas in urma mult nu stiu daca intre voi ati mai discutat asta, dar macar spuneti-mi acum daca a mai facut cineva procedura si daca nu de ce.

O duminica placuta

Poze noi jun.

DEC 2006.

Miki,37+ si Alexander (12.12.04)

Mergi la inceput

buna fetelor,
oti, ma bucur ca dupa atatea aventuri ati ajuns cu bine si anutza se simte bine la piscina...distractie placuta
miki,Doamne ajuta sa nasti repede, repejor si de data asta
va pup pe toate sa aveti o Duminica placuta

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Miki, curajoas-o, pana pe 20 aug la servici cand trebuie sa nasti peste-o sapt?
Eu am cochetat vreo cateva zile cu ideea de stem cell inainte sa-l nasc pe alex. Si l-am intrebat pe ginecolog ce-mi recomanda. Bine-nteles ca mi-a zis ca tine de mine si ca ii e foarte greu sa-mi recomande ceva (aici medicii se cam feresc sa fie pro sau contra unor practici/idei care tin de subiectivism). Ok, i-am zis, eu vreau parerea ta ca om atunci, judecand prin prisma faptului ca esti ginecolog si te invarti in mediul asta deci ai mai multe info decat mine. Eu venisem la el cu o brosura gasita in anticamera cabinetului lui. Si mi-a zis: din cei trei oameni de pe spatele brosurii, doi sunt oameni de afaceri si doar unu-i medic, deci asta e un business in final, multi oameni sunt atrasi in sistem pt a vor sa faca bani de pe urma precautiei extreme a parintilor. Si ca urmare isi vand produsul cat pot de bine. Mi-a zis ca deocamdata cu stem cells se pot aborda doar cateva boli, toate sunt boli foarte rare si nimeni nu-ti garanteaza reusita transplantului i ncaz ca se pune problema sa ai nevoie. Cum e vorba de cateva boli rare, riscul ca alex (pe atunci adrian nu era in discutie ) sa faca una din aceste boli e fff mic (caci de-aia se numesc boli rare) si ca daca el (ginecologul) s-ar confrunta cu decizia asta acum (are deja copii mai maricuti) el n-ar opta pt recoltare de stem cells.
Intamplarea a facut ca adrian al meu sa se nasca cu acest DBA si o eventuala solutie pt boala lui este traasplantul de stem cells sau transplantul de maduva. Dupa ce l-am nasuct pe adrian am regretat un moment ca nu am facut recoltarea de stem cell la alex, dar ... nimic in viata nu se intampla fara un motiv (sau cel putin asa-mi palce sa cred uneori).
In final mi-am dat seama ca pt cazul nostru nu ar fi facut o diferenta majora decat daca alex ar fi compatibil 6/6 cu adrian (ceea ce nu stim inca) si decat daca adrian ar fi intr-un stadiu de boala f. complicat unde alte metode clasice nu ar da randament (ceea ce deocamdata nu e cazul, adrian pare sa aiba o forma foarte usoara a bolii, cel putin asa se intrevede acum). Deci chair daca ar putea acum sa ma intorc in timp si sa aleg sa recoltez celule stem de la alex, tot e posibil s-o fac degeaba, adica sa nu am nevoie sa le folosesc vreodata. Asta ca sa vezi totusi aria restransa de aplicabilitate a recoltarii de stem cells. Cu alte cuvinte, desi am avut nesansa ca adrian sa se nasca cu o conditie fff rara (7 cazuri la 1 milion de nasteri live), desi stem cells sunt o solutie pt vindecarea unei astfel de boli rare, tot am fi avut mari sanse sa nu folosim niciodata aceste stem cells in eventualitatea ca le-am fi recoltat de la alex. Diferenta e ca daca vreodata vom fi in situatia sa avem nevoie sa-i facem un transplant de stem cells lui adrian si daca alex ar fi compatibil, atunci pot sa-i recoltez stem cells si acum si mai tarziu. Stem cells pot fi produse cu ajutorul unor medicamente stimulative si apoi recoltate din sangele lui alex si apoi sa se faca transfuzia la adrian (asta in caz ca vreodata se va pune problema transplantului la adrian caci dupa aprecierea mea, mai mult de 90% din pacientii cu DBA nu ajung pana acolo incat sa aiba nevoie de transplant, transplantul e doar in cazuri extreme cand celelealte metode esueaza). Diferenta, daca as fi recoltat stem cells, ar fi fost ca nu-l mai supuneam si pe alex la un chin (acest tratament de stimulare de producere de stem cells). Nu stiu cand o sa-i facem si lui alex compatibilitatea, dar va trebui sa o facem undeva in viitorul apropiat. Pana atunci recoltarea de stemm cells la nastere de la alex nu ar fi facut o mare diferenta in cazul nostru particular.
Recoltare de stem cells de la adrian cand l-am nascut e exclusa caci ar fi fost inutila. Stem cells lui adrian au modificarea genetica specifica DBA-ului si ca urmare nu poti tratament cu propriile stem cells care au modificarea genetica inscrisa. it itrebuei stem cells de la o persoana care nu are aceasta conditie. In alte boli se poate face tratament cu stem cells recoltate la nastere de la propria persoana, dar nu in cazul DBA-ului.

Eu zic asa legat acum de toata treaba asta, dupa ce am trecut printr-o experienta care m-a pus in fatza faptului implinit: daca vrei sa te asiguri pt orice eventualitate, atunci mergi pe recoltare (aici preturile sunt 1000$ la nastere si 100$/an taxa de storage, intrerupi cand vrei plata si ei iti distrug stem cells-urile daca vrei sa renunti sa zicem peste 10 ani la acest serviciu sau le donezi cercetarii). In opinia mea este un soi de asigurare de viata si asta, daca vrei. Te asiguri impotriva unor boli foarte rare care acum nu au leac decat cu transplant de stem cells, dar inca o data, nr de boli lecuite cu stem cells e foarte mic, iar aceste boli sunt prin natura lor boli f rare. E ca si cand ti-ai asigura casa impotriva unei inundatii intr-o zona in care ploua de 3 ori/an, eu cel putin asa am vazut problema la momentul cand m-am confruntat cu decizia. Inutila insa de amintit ca riscul, desi foarte mic, exista oriunde si la oricine, problema este daca tu ca persoana crezi ca merita efortul financiar si daca esti genul de persoana f. precauta care cauta sa se puna in garda cu orice, iar aici numai tu poti raspunde.
Daca m-ai intreba ce-as face daca ar fi sa aleg inca o data stiind in avans toata povestea cu adrian? Nu stiu probabil as opta pt recoltare de stem cells, insa nu sunt sigura 100%, tocmai pt ca recoltarea de stem cells de la alex ca ajutor pt adrian este inca sub semnul intrebarii la noi, sunt multe "if"-uri la mijloc. Si nu stiu daca nu cumva am fi platit un serviciu degeaba pe care in final n-am fi ajuns sa-l consumam.
Stiu si cazuri de parinti care au copil cu DBA si au decis sa mai faca un copil pt a-i recolta stem cells (desi risti ca bebelusul sa nu aiba compatibilitate 6/6 cu copilul cu DBA) si sa-l ajute pe celalalt copil mai mare, dar el era un caz de DBA care avea nevoie de transplant de maduva sau stem cells. Multi nu stiu ce e si cu transplantul asta de maduva osoasa: nu se ia o bucata de maduva de la un om sanatos si se transplanteaza la bolnav, ci se recolteaza celule de maduva osoasa (cu ajutorul unui tratament, se stimuleaza productia de astfel de celule care la un anumit stagiu de dezvoltare sunt eliberate in sange si de aici ele sunt recoltate prin metoda banala de "luat de sange" si in laborator acest sange este filtrat si celulele de care e nevoie sunt apoi injectate in sistemul sanguin al bolnavului. Acestea se duc la locul lor (adica in maduva osoasa si se comporta ca celule sanatoase si fac treaba pe care celulele nesanatoase ar fi trebuit s-o faca si in plus actioneaza ca celule trainer invatand noile celule sa functioneze bine. Asta a fost ca o paranteza
Motivul principal pt care noi n-am ales recoltarea tinea de bani, evident, la momentul respectiv nu mi s-a parut o metoda buna de a-ti investi banii, in sensul ca mi s-a parut ca as cumpara o asigurare de viata cu un spectru de risc ff mic. E ca si cand ar veni un agent la mine intr-o zi sa-mi zica ca daca platesc x lei ma poate asigura impotriva parkinsonului. Ca om sanatos, provenit dintr-o familie sanatoasa ii spui fugi dom'le de-aici ca am alte lucruri mai de folos pe care sa-mi cheltuiesc banii. Daca privesti insa din punctul de vedere al bolnavului, al omului confruntat cu boala si cu sansa de a fi fost salvat daca i se recolta stem cells la nastere, tinzi sa zici: vai, dar orice om ar trebui sa opteze in ziua de azi pt recoltare de stem cells. Este o chestiune foarte subiectiva, delicata si, deci, e greu de dat un raspuns. Eu ti-am povestit insa ce-am facut noi, dar scopul meu e doar sa-ti ofer mai multe info ca unul care s-a confruntat cu decizia asta deja sau sa-ti ofer un alt punct de vedere, insa in final tu si sotul decideti.
Cand sti ica ai in familie pe cneva care sufera sau a suferit de una din acele boli rare, normal ca este usor de luat decizia, recoltezi stem cells si gata, ar cand totul a fost ok pana la tine si generatia ta, nu ti se mai pare la fel de verosimil sa recoltezi stem cells. Se poate sa dai banii degeaba pe un serviciu pe care n uvei fi niciodata nevoita sa-l folosesti, dar la fe lde bien se poate sa fie salvarea pentru unul din copii tai. Tu decizi.

Aici in Canada, asigurarea de sanatate de stat spre exemplu, avand in vedere conditia lui Adrian, imi asigura aproape total (parintii platesc doar o mica parte) acest serviciu daca decid sa mai am un copil. Deci daca as avea al treilea copil, as recolta stem cells avand in vedere ca as plati doar o mica fractie din acest cost.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

scuze pt curajoas-o. S-a vrut a fi curajoaso si pt alte greseli ce-or mai fi pe-acolo, n-am rabdare sa-m iverific mesajele de regula.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Cu intarziere si cu scuzele de rigoare...

La multi ani mami de Aime! Sa fii sanatoasa si multe bucurii!

Try,

Miha si Robert

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Try uite exact de acest gen de comentarii aveam nevoie.Tocmai asta-i marea intrebare la noi ? sa facem pentru ca este un pas inainte al stiintei, sau devenim paranoici si ne agatam de o idee de marketing bine impachetata pentru parintii care vor tot ce-i sigur pentru copiii lor.
Nici unul nu avem istorii in familie pentru bolile tratate deocamdata, dar avem altele...mama este operata de inima, socrul meu are o paralizie partiala (nu vorbeste si merge cu ''jumatate de corp...) si cine mai stie de bunicii si starbunicii nostri.poate in cativa ani se va extinde spectrul bolilor tratate.De obicei nu ma agat de orice descoperire, insa asta parca-mi zice ceva.
Si daca Doamne ajuta nu le voi folosi pentru ai mei niciodata le donez...cine stie cine e compatibil si pe cine poate salva.

Il sarut pe micutul Adrian care e curajos ca mami si nu va necesita decat iubire din partea voastra si nu tratamente medicale.
Cat despre servici...pe 22 mai aveam niste prezentari de facut, cred ca ma voi trezi dimineata si ma voi duce sa le fac, altfel simt ca am lasat totul neterminat.In schimb tati iar imi face figura ca la Alex s ma lasa in ultima sapt singurica vreo 2 zile.La Alex a lecat la Praga pe 8-10 dec si am nascut pe 12, acum vrea/trebuie sa plece 24-26 din tara.De data asta se duce in Palmade majorca, asa ca am zis ca merg si eu fie ce-o fi...macar nasc la plaja cu o marquerita(sau cum s-o scrie...)savurata la umbra...glumesc evident.
Inca o data multumesc si-ti doresc liniste si putere.

Felis oare ce face ?

Poze noi jun.

DEC 2006.

Miki,37+ si Alexander (12.12.04)

Mergi la inceput

La multi ani! Aime, sa-ti dea Dumnezeu numai bine si tot ce-ti doresti sa ti se implineasca

monica

Mergi la inceput