Cum inchiriem apartament de bloc, unei firme?
Doresc sa inchiriez apartamentul meu, aflat la parterul unui bloc.
Am apelat la o agentie imobiliara care mi-a gasit client, o firma.
Intrebarea mea este..pot inchiria acest apartament unei firme..inainte de a afla daca locatarii blocului sint de acord? Cine trebuie sa se ocupe de aceasta problema..eu sau agentia (eventual firma doritoare)?
Astea sint dilemele mele ..sper sa ma ajutati.
Multumesc.
Raspunsuri
Lorikay spune:
Firma la care lucrez eu are birourile intr-un apartament de bloc inchiriat. Trebuie sa ai aprobarea consiliului de administratie al blocului respectiv si apoi poti sa inchei contractul de inchiriere. De acte se poate ocupa oricine. In cazul nostru ne-am ocupat noi, cei din firma, proprietarul a venit doar cand a fost nevoie de semnatura.
dicirstea spune:
Depinde de caz. La mine a fost suficient acordul vecinilor de sus, jos, stanga si dreapta, pe un formular semnat de administratorul blocului.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]
MihaelaV spune:
Trebuie sa te mai interesezi daca firma respectiva vrea sa isi faca sediul social in apartamentul tau.
Si noi cand avut de inchiriat anul trecut un apt am dat peste o firma care vroia sa isi faca sediu social acolo, dar parintii mei nu au fost de acord deoarece ne puteau lasa cu datoriile facute de firma. Ne ofereau chiar 200 de euro in plus fata de pretul cerut de noi si ne sunau de cateva ori pe zi...
kim222 spune:
MirelaV..ce insemna sediul social? Eu sint plecata de ceva timp deci nu mai sint la curent..cu astfel de probleme...Lamureste-ma si pe mine..te rog..
Trebuie sa existe o lege, mi-o poate indica cineva....
copiloi spune:
kim, din cate am inteles, firma are oricum nevoie de acordul proprietarilor, pentru ca altfel nu poate fi inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului.
Uite www.infiintarifirme.ro/acte-necesare-infiintare-firma.php" target="_blank">actele necesare infiintarii unei firme, printre care se cere si acordul asociatiei de proprietari/locatari.
Iar www.infiintarifirme-cta.ro/model-acord-asociatie-proprietari.html" target="_blank">aici gasesti un model de formular privind acordul locatarilor.
Alina
kim222 spune:
Alina multumesc!!
Ciudat este ca firma exista...deja..si aveau nevoie de un spatiu pt un an...
madaluta spune:
sediul social nu e neaparat acelasi cu punctul de lucru....Acum depinde ce vrea acea firma sa faca iun apartamentul tau..
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
concediu 2007
Darius - luna a 8-a
SITE FULGULETI,
ladyJ spune:
Kim draga,sediul social al unei firme,este adresa care apare pe certificatul de inmatriculare al firmei.
O firma poate avea punct de lucru la adresa x iar sediul social la adresa y.
Chiar daca firma exista deja,ei isi pot face un alt sediu social.De exemplu eu am firma in sectorul 1.Si nu mai vreau sa platesc acolo atata chirie,si doresc sa ma mut in sectorul 2.Atunci,inchiriez ceva in sec. 2,declar acel apartament ca sediu social,mi se elibereaza un alt certificat de inregistrare cu noul sediu si...bla bla asta tine de firma,n-are nimeni treaba cu proprietarul.
Tu,ca proprietar,(presupun persoana fizica)trebuie sa inchei contractul de inchiriere cu firma,(de obicei se ocupa agentia de contract)trebuie sa te duci sa-l inregistrezi la admin financiara,pentru a intra in evidente la impozit(profitul din chirie)dupa care le dai chiriasilor contractul inregistrat(sunt mai multe copii,pentru fiecare cate una)si gata,tu ai terminat treaba,iti astepti linistita chiria.
Abia dupa ce le dai tu contractul inregistrat,ei pot cere semnaturile vecinilor(aprobare pt firma), cu stampila administratorului sau presedintelui de bloc,iar dupa aceia firma se duce la camera de comert sa-si inregistreze noul sediu.
Si da,poti incheia contractul inainte de a obtine samnatura asociatiei de proprietari.Defapt doar vecinii de perete trebuie sa semneze.
Dar nu e de datoria ta,depinde de cum va intelegeti(cu chiriasii)
O seara frumoasa iti doresc!
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.