salutare!
Am si eu nevoie de un sfat specializat!
Daca o femeie este casatorita de 5 ani si poarta numele sotului si acum ar vrea sa si-l re-adauge si pe al ei la numele de familie, credeti ca se poate? Cum?
Multumesc din suflet!
Dilaural cu Andreea Eliza
pe cale administrativa, numai in conditiile O. G. nr. 41 din 30.01.2003, cu modificari.nu e o procedura tocmai simpla si dureaza ceva timp..
Oricum, legea permite doar ca sotii fie sa aiba acelasi nume de dinainte de cas, fie reunite(pt. ambii), fie numele unuia din ei.
Deci nu se poate ca nu mai ea sa vrea sa si-l adauge din nou pe al ei..Ori o fac amandoi(adica sa poarte amandoi numele lor reunite, ori nu!
Merci mult Cristina.
Totusi imi poti spune unde se reglementeaza faptul ca nu are voie numai ea sa-si modifice numele de familie?
Pentru ca prietena asta a mea sustine sus si tare ca pe sot o sa-l cheme in continuare X , pe copil X si ea isi va adauga si Y... deci o va chema nume de famile X-Y...
Si eu stiam ca nu e posibil...
Multumesc mult!
Dilaural cu Andreea Eliza
In Codul Familiei la art. 27:
"La incheierea cas viitorii soti vor declara in fata deleg. de st civ, numele pe care s-au invoit sa il poarte in cas.
Sotii pot sa iti pastreze numele lor dinaintea cas, sa ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite."