.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Doamne, chiar 13 ani? Mi se face pielea de gaina....am si eu doua fetite,insa o sa am grija de ele ca de ochii din cap sa nu faca asta la 13 ani. Biologic, corpul tau nu e gata pentru asa ceva. Doamne fereste de boli, in primul rand. Si pe urma, o sarcina,nedorita in cazul tau....e o trauma pe care chiar daca nu o simti acum, ai putea sa o simti mai tarziu, cand te mai coci la minte.Iti vorbesc din proprie experienta, si eu faceam multe din teribilism, credeam ca sunt interesanta... Eram ,si inca tare, indsa stii cat am platit pentru teribilismul asta? Prefer sa-ti spun pe PM, daca tge intereseaza.
Oricum, eu la 14 ani m-am saturat in joaca, cu un baiat, si dupa aia ma masuram in fiecare zi in fata oglinzii sa vad daca nu-mi creste burta... Eram naiva rau, chiar daca credeam ca lumea se invarte dupa mine. Nu e bine sa fii nici asa cum am fost eu, insa sa faci sex la 13 ani....... e un pic cam naspa,ca sa vorbesc in genul ala de limbaj cool, la varsta de 13 ani.
Oricum, iti urez sa ai grija de tine si sa stii sa te feresti de probleme.Puteai sa mai astepti un pic, viata asta e asa de incarcata de probleme, e pacat sa incepi sa te legi la cap fara sa te doara.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Cand eram pustoaica de vreo 15 ani, incepusem si eu sa deschid ochii cat de cat asupra sexului. O fetita din blocul meu a ramas gravida si asta a facut mare valva la vremea aia. O arata lumea cu degetul si noi susoteam pe la colturi. Nu stiu din ce motive fata aia a dus sarcina la capat si a lasat copilul undeva, la spital sau l-a dat spre adoptie, oricum nu a aparut cu copil inapoi acasa.
Ce vreau eu sa-ti spun e ca fata aia la 13-14 ani, dupa nastere, arata ca o femeie de 30 si ceva, grasa, cu sanii lasati, cu pete pe fatza si matura, nu ziceai ca e doar o copila. Nu si-a terminat scoala, nu a facut nimic in viata, nu a iesit nimic din ea. Probabil ca acum matura scarile pe la vreun bloc.
Uite cum iti poate schimba viata o asemenea greseala de moment, si nu te gandi ca problema a fost ca a pastrat copilul, un avort te poate lasa cu o infirmitate pentru care ai sa plangi toata viata.
Stiu ca la 13 ani nu ai maturitatea sa judeci cum gandim noi acum si mai stiu si ca nu prea iei in seama ce spun cei mari, ai impresia ca sunt depasiti, invechiti, ca vremurile s-au schimbat...Crede-ma ca peste cativa ani o sa razi si o sa te rusinezi de felul cum gandeai la 13.
Cum sa facem totusi sa te determinam sa ne iei sfaturile in serios?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Voi chiar credeti ca o sa mai intre dupa ce i-ati sarit toate in cap? Nu e suficient de coapta nici pt sex, dar nici pt atacul asta. Educatia nu se face cu bau-bau. Si nici cu batul. Ci cu vorba buna. Nu e prea tarziu sa inteleaga, dar doar de vorba buna. Chiar nu stiti cum sunt adolescentii?
Laura72, felicitari!

Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Pacat de copilarie...o sa tanjesti mai incolo dupa ea, dar din pacate va fi prea tarziu. Inca poti, DACA VREI, sa-ti mai prelungesti copilaria. Asta depinde doar de tine. Ar trebui sa-ti fie o lectie in viata. Poate nu e tarziu. Trebuie doar sa VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

La 13 ani avem impresia ca poate am gasit marea dragoste...cine stie cum e prietenul ei...cum "a combinat-o" sa spun asa...sau poate au fost curiosi,amandoi...eu cred ca parintii au un mare rol aici...
Monalys draga,tu stii ce a fost acolo.Nu te judeca nimeni.Dar asculta sfaturile fetelor,ca sunt trecute prin viata si au ceva experienta.Du-te la doctor,sa nu-ti fie rusine.Nu e de jucat cu asa ceva.Vezi ca sunt cbinete de planning familial.acolo sunt doanmne super dragute,care te vor asculta.Si pe viitor ai grija.

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
poze

Ramonel27+ Beatrice Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Dana , astea's generalizari , o nastere nu te face hada (sunt destule exemple in acest sens pe forum).
In rest , sunt de acord cu ce s-a scris , 13 ani e cam prea devreme pt. a face sex .
Eu nu inteleg cum sunt unele pers. care nu stiu nimic despre acest subict , dar se apuca sa-l practice...pai inainte te documentezi , citesti carti , reviste , te uiti la un film dar tot stii ce trebe si ce nu sa faci.
Pana sa fac prima oara sex , la 16 ani zau ca stiam la perfectie totul despre actul sexual in sine , organe genitale , durata de viata a spermatozoizilor , metode de contraceptie , semne ale graviditatii samd.

daca ai inceput sa faci sex trebuie sa incepi sa devii si responsabila , asa ca du-te la ginecolog , doctorii nu sunt acolo ca sa te judece sau sa te certe , iti va explica el ce nu stii si te va sfatui bine.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulissa spune:

Ia-ti inima in dinti si prietena cea mai buna si mergi la un medic ginecolog.

Din ce oras esti?..fetele de aici iti pot recomanda un medic ginecolog bun, care sa te sfatuiasca cum sa procedezi pe viitor, fara sa te judece.

Daca esti din iasi, iti pot recomanda cativa medici de incredere.

Pe viitor, foloseste cu prezervativul lubrifiant sexual (Love plus, sau DurexPlay). Nu uita ca orice contact neprotejat ..chiar si 2,3, 4 minute...inseamna un risc foarte mare...mai ales pentru tine...BTS-uri, sarcina nedorita...complicatii pe viitor.

Atentie la igiena zilnica, la igiena organelor sexuale inainte de a face sex -si dupa (valabil si pt. partenerul tau). Apa si sapunul sunt sfinte.

Daca poti si crezi ca te va asculta, vorbeste cu mama ta, sau cu o sora mai mare daca ai...sau cu noi.

Ai grija de tine Fetita..pt. ca daca nu ai tu grija, nimeni nu o sa aiba...si nu uita..nu face nimic fortat (fizic sau psihic).

PS: sexul cu un minor se pedepseste conform legii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Fetelor.. sunteti niste comori...dar sincer cred ca "d-na" MONALYS nu mai are taria necesara sa mai intre sa citeasca...asta daca o mai sti pe unde a postat

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Fetelor...fara suparare...
Nu mi-se pare normal sa o intrebati De ce???
Este si asa destul de panicata . Ori ii dam un sfat ori...
Nu cred ca avea nevoie de teorie , morala ...etc.. ci de sfaturi si ajutor. Ca... ii putea spunei mamei ce a facut , isi lua doza de mustruluiala ,( de omorat nu o omora ) , si nu mai avea nevoie de "noi"
Monalys incearca sa vb. cu mama ta. Nu cred ca este atat de dura . Te va intelege pana la urma (cred... tu o cunosti mai bine) si te va ajuta.
Asta este sfatul meu!!

PERLUTZA sufletzelul meu!

V A
copilutz'-> Mama diminutivelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

offf e greu prin ce trece un suflet de copil.....
nu te judec dar nici nu te incurajez, tb sa mergi la dr sau sa ti faci un test

am o fata de 10 ani dar nu pot concepe asa ceva ....ce poate sa inteleaga un COPIL prin sex??????mama ta tb sa te sustina in tot ceea ce faci ...e normal sa ti fie greu sa i spui cand ea biata se gandeste la ce liceu ar tb as mergi sau cu ce profesor tb sa faci meditati ...iar tu te gandesti la sex....offffffff e foarte greu

stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 poze stefanhttp://www.dropshots.com/cosmi1975

Mergi la inceput