Raspunsuri - Pagina 2
laura72 spune:
Monalys,si eu sunt de parere ca e cam devreme,dar nu vreau sa-ti fac morala.nu stiu cat de curioasa erai tu in aceasta privinta sau cat te-ai lasat influentata de cererea lui.este f important sa iti notezi mereu data ciclului si daca e regulat si mai ales daca nu. asa cum ti s-a mai spus prezervativul se monteaza musai inainte de penetrare si cel mai corect de cum se produce erectia.se monteaza corect asa: se ruleaza de la varf pana baza tinandu-se capatul 1 cm prins intre 2 degete pt a nu ramane aer ,care duce la spargerea prezervativului.se scoate penisul imediat dupa ejaculare printr-o miscare brusca si se demonteaza prez cat mai departe de vaginul tau.daca ti se pare ca nu este destul de alunecos prezervativul se stropeste cu apa,nu se folosesc creme sau alifii,ulei,unt etc.acestea gauresc latexul (cauciucul) din care e fabricat prezervativul,de aici ruptura.la sfarsit se leaga,se impacheteaza si se arunca la cos.
de ce se pune inainte de penetrare si nu dupa 2-4,3,4 min?pt ca sperma se elimina in cant f mici si inainte de ejaculare cu rol de lubrefiere si poti ramane gravida.se cunosc cazuri care n umai se jucau ,fara penetrare si ea virgina a ramas.plus ca partenerul tau nu cred ca are prea multa experienta,nu-si cunoaste f bine organismul si poate fi luat de valul placerii si ejaculeaza f usou,nemaiapucand sa se retraga la timp.sincer in locul tau nu l-as lasa sa se apropie de mine fara prezervativ.apropo,EL cati ani are?
pericolul bolilor cu transmitere sexula e f. mare.unele sunt mortale ca SIDA,altele invalidante ca hepatita B sau C,sifilisul,blenoragia,clamidia pot da sterilitate la femei.
Exista si contraceptia de urgenta,cunoscuta si ca pilula de a 2-a zi, care se iau in max 72 ore(3zile)de la contactul sexul neprotejat,sau ruperea prezervativului si care impiedica dezvoltarea unei sarcini.se dau numai de catre medic se iau la 12 ore,iti provoaca greata puternica.eficiente in 96% din cazuri.
eu iti recomand sa mergi la medic pt consult si in locul tau as lua anticonceptionale +prezervativ.asta ca sa fii aparata si impotriva sarcinii si a bolilor.nu stii daca el nu are sau a mai fost si cu alte fete si ce boli are.
un test de sarcina costa intre 30-100000.se face numai cu urina de dimineata(care e mai concentrata)si la cam 2 sapt dupa ce nu ti-a mai venit ciclul.inainte de aceasta perioada poate iesi fals negativ.
in orasul tau exista sigur macar un cabinet de planing familial sau policlinica unde se distribuie gratuit elevilor prezervative,anticonceptionale .etc sau la unii medici de familie.mergi neaparat acolo unde este medic care te consulta si raspunde tuturor intrebarilor tale.este obligat sa nu spuna nimanui ca ti-ai inceput viata sexuala.sau mai poti merge sa intrebi dr sau asistenta de la scoala unde inveti.si ei nu au voie sa spuna nimanui despre tine.
cand s-a rupt prezervativul a cata zi dupa ciclu era?.zilele se numara incepand cu prima zi de cand ti-a venit ciclul.
iti doresc din tot sufletul sa fie doar o sperietura si sa tragi invataminte dupa ea.
LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)
Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura
Guguluff spune:
Hai mai... 13 ani si jumatate? Si eu care am fata... Peste 9 ani sa-mi fac probleme, nu?
Hai sa-ti fac eu putina morala sau ma rog, sfaturi de viata. Asta vei face toata viata, sex, prezervative, "dat drumul", risc de boli cu transmitere sexuala sau de sarcina... Sincer, se poate face fizic pana mori; femeie fiind. Deci ai... poate inca vreo 70 de ani de posibila viata sexuala inainte. Nu crezi ca e destul? Macar 16 ani daca aveai la primul contact sexual dar nu, impingeti limita asta cat mai jos. O sa ajungem cu educatia sexuala la gradinita ca sa fim siguri...
Sincer, organismul tau nu e pregatit pt o eventuala sarcina si un eventual avort. Cred ca stii ce e aia ca vad ca stii multe, deci te pune pe o masa speciala, intr-o pozitie cam ca la sex(cu picioarele desfacute si in sus) si umbla in cea mai intima zona a corpului tau cu niste instrumente care seamana cu niste incaltatoare de pantofi, facute din metal...rece. Mai mult nu stiu sa-ti explic ca eu n-am facut nici un avort si am ceva km la bord.
Rog moderatorii sa-mi sterga mesajul daca am incalcat ceva sau chiar sa-mi dea avertizare dar eu nu pot sa las ne-comentat post-ul asta.
Monalys, e bine, e frumos sa faci dragoste nu sex. E o senzatie unica atunci cand devi una cu barbatul iubit si va consumati pasiunea. Dar odata cu acest avantaj vine si o mare responsabilitate. Poti deveni parinte, poti sa concepi o viata din impreunarea spermatozoidului cu ovulul. Ai grija si informeaza-te inainte. Nu mai spun de boli; stii cate sunt? Multe, dau de la banale mancarimi in zona genitala pana la mult temutul virus HIV(SIDA) care duce de cele mai multe ori la moarte in chinuri as spune ca tratamentele pt aceasta boala sunt grele.
Esti un copil inca, dupa parerea mea; copilareste. Mergi in tabere, mergi la disco(cluburi), imbraca-te aproape ca o femeie si chiar machiaza-te, iesi cu baieti dar zi-le "Nu" inca. Parerea mea dar tu faci cum vrei.
P.S. Am exact dublu varstei tale, deci 27. Nu sunt "baba" dar daca ma grabeam, ca si tine, puteam sa-ti fiu mama. Noi nu te cunoastem si nu-ti vrem raul, poate iei de bune ceva din ce-i scris aici.
Mai gandeste-te!
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
brendamitran spune:
13 ani? Dumnezeule! 
Mai,sigur 13 ani? Parca nu pot sa cred......fetita mea are 12.......Doamne,Dumnezeule,cred ca e printre putinele subiecte care m-au socat cu adevarat pe forumul asta........
Guguluff spune:
Brenda, uite eu stiu ca in America, muuulte fete isi incep viata sexuala pe la varsta asta si pana la 18 ani au incercat tot ce tine de sex si co. Dupa majorat, cand intra in legalitate, nu mai vor ca nu mai e interesant, plus ca stiu tot. Tu te sochezi ca ai fata de 12 ani dar eu ca a mea are 1 an si cateva luni? La cat isi vor incepe viata sexuala fetele din clasa ei?
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
miria_cristina spune:
Desi copilul meu e inca mic, imi vine sa strig dupa ajutor: AM FATA!!
Cum sa-ti incepi viata sexuala la 13 ani? Dar rolul parintilor unde este? Esti inca un copil, inca mai ai niste ani frumosi in care sa te simti copil! Om mare si cu "viata sexuala" ai tot timpul din lume sa-l ai.
Mi se face rau numai cand ma gandesc cat de frumosi eram noi la varsta asta si in ce lume mi-am nascut copilul.
Pacat de copiii fara copilarie! Mi se par o crima toate sursele de poluare psihica, psihologica si educativa a generatiilor acestora.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Sheannamp spune:
Monalys,
dar tu ciclu regulat ai?
oricum, inainte sa te apuci sa bantui farmaciile mai bine ai face o vizita la un cabinet de ginecologie!
Este absolut necesar!
Off topic: Doamne, bine ca am baieti!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
szivarvany spune:
Monalys - speram ca esti bine si ai urmat sfaturile fetelor !
Poate reusesti sa ne mai scrii ...
P.S. Eu ma bucur ca am fata ![]()
Problema nu este la cati ani iti incepi viata sexuala, ci cum si cate informatii ai si mai ales cum iti continui viata ...
Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Gabrielama spune:
Monalys,
ma alatur si eu grupului de doamne socate; n-am sa-ti fac morala - ca daca ma apuc, scriu vreo 15 pagini. Doar intreb: de ce ai facut sex? Teribilism? Spiritul de gasca? Dorinta sexuala? Ti-ai gasit sufletul pereche???
Ce determina un copil de 13 ani sa faca sex??
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
mgabi spune:
Buna
Acum daca tot ai inceput viata sexuala ai grija de tine ca problemele de abia de acum incep. Eu tind sa cred ca ai fact-o doar din simpla curiozitate sa vezi cum este nu poti vorbi la aceasta varsta de o dragoste adevarata ci sunt curiozitatile in materie de sex. Lasa toate acum cicalele noastre de femei cu experienta in deale sexului si mergi fuguta la un ginecolog si te va lamuri daca s-a intamplat ceva.
Am si eu o fetita mica ce e drept dar ma ingrozesc ca o sa ajunga si ea la varsta pubertatii cand vrei multe sa stii, dar am si baiat si nu mi-ar placea sa stiu ca poate face asa ceva cu o fata de fapt cu un copil la 13 ani.
Fetelor eu stau si ma gandesc cat de mult s-au schimbat conceptiile noastre pentru ca pe vremea bunicilor noastre care se maritau la 14 ani si imediat faceau copii oare cum era? In vremurile noastre chiar este o rusine sa te mariti inainte de 25 de ani se poarta 30 - 35 de ani. Subscriu eu m-am maritat la 24 ani. Nu este bine nici asa. De copii nici nu mai vorbim cam pe la 40 de ani. Sunt prea exigenta? Ma intreb dar la generatia care acum este in scutece cum va fi ?
Hai pa![]()

corap spune:
:) io cand eram mica am bagat ceva la cap: sa nu faci niciodata lucruri despre care nu poti sa vorbesti - mi se pare o chestie esentiala in viata.
acu', monalys, morala e degeaba, faptu-i consumat. da, poti sa ramai insarcinata in orice moment, poti sa ramai insarcinata si daca te protejezi, poti lua multime de boli. si nu cred ca un corp atat de mic poate "duce" fara pb majore o intrerupere de sarcina sau o sarcina. singurul sfat pe care ti-l pot da e sa mergi la un doctor, indiferent de rezultatul testului de sarcina.
in ceea ce priveste revolta de pe-aici cu varsta, la drept vorbind pana in secolul 20 varsta la care incepea viata sexula era aprox 12 ani. ca era aiurea - sunt de acord, ca avea consecinte nasoale asupra dezvoltarii normale - iarasi de acord, ca in general, nu tinea de vointa femeii -iarasi de acord. dar asta e si asta a fost. asa ca, daca tot nu putem evita lucrurile astea, mai bine dam cu informatia ca poate se prinde ceva. si da, sunt de acord cu educatia sexuala de la gradinita. daca sanatatea copilului meu e in pericol, de ce nu? sa bag capul in nisip si sa ignor realitatea nu ajuta la nimic. revolta ajuta si mai putin (ca, in fond, toata lumea a trecut prin adolescenta
)
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07