*Gravidute&Mamici de IASI (4)*
Raspunsuri - Pagina 5
mariussimiuc spune:
Helau!
Ioana,bafta multa la eco!
Robert e dat mey...lui Isabela a lui Danelutza. Chiar si bebelina din burtica e promisa. Ce zici?Ne bagam la bebe 3,ca s-o punem de-o incuscreala?
Miha si Robert
moldoveanca spune:
Salutare mamici si burtici de Iasi.Imi spunetzi si mie daca stiti un local dragutz pt un botez de 30 de pers.?Stiu ca s-a mai discutat despre asta dar am uitat.Mercic si pupici
teo
mihamora spune:
Alynta
La multi ani!!!
Ioana bafta la eco.
Moldoveanca eu am facut la restaurant Palia in Bucium, tot 30 de persoane.
de Dominic 15.05.2007
BOTEZ
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!
ioana_77 spune:
Miha, nu stii ce nora pierzi!
Cat costa eco, ca nu am intrebat la cabinet
Maria(29.11.2005) si Ioana 27+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Iulie07
siminoc spune:
salutare!
am revenit! dar nu in forta! n-am apucat sa citesc nimic din urma.
abia am rasfoit capitolul asta!
felicitari fetelor care au devenit mamici de cand n-am mai dat pe aici! bebei sanatosi, refacere grabnica si sa auzim (citim) numai de bine!
gravidutzelor sarcina usoara in continuare!
la multi ani sarbatoritelor / sarbatoritilor zilei!
voiam sa va spun ca mi-e dor sa stau pe forum, da' n-am timp! pisicutza mea imi papa majoritatea timpului si energia. iar printre picaturi mai fac cate ceva pentru mine sau prin casa. uneori parca sunt un zombi. prima luna impreuna a fost cu peripetii! poate de acum apuc sa intru mai des pe forum!
am un copil foarte bun, plange doar motivat. se mai alinta (vrea in brate), dar nu chiar tot timpul, ca-i place sa se intinda, sa se foiasca si in brate nu-i loc. a avut la nastere 3700 gr, 52 cm lungime si Apgar 9. am nascut prin ceza, pentru ca era cu prezentatie pelvina. am reusit sa agat niste pozici cu Miruna la aproape o luna de viata aici. e cel mai frumos copil! (zise cioara !)
oana (ghinetz) foarte dulci copilasii tai!.
si eu am (avut, imi place sa cred) probleme cu constipatia. am folosit de vreo doua ori supozitoare cu glicerina, da' apoi am renuntat pentru ca am auzit ca pot da dependenta. si am trecut pe chestii "naturiste": musli cu iaurt dimineata sau un pahat de apa rece sau un pahar de apa caldutza pe stomacul gol. nu stiu sa va spun care functioneaza mai bine. cert este ca mi-e mai bine, "inregistrez" victorii dupa victorii, dar inca nu pot spune cu mana pe inima ca am castigat batalia. din ce am citit pe net se datoreaza faptului ca muschii sunt foarte relaxati dupa nastere. nici senzatie de vezica plina n-am avut cateva zile. daca cu vezica am rezolvat usor cu asta dureaza!
cand mai am timp intru sa povestesc de nastere, spital, si prima luna de aventuri in trei. e foarte mult de povestit! poate fac un foileton!
va pup dulce!!!
Simona, mamica de Miruna (13 Iulie 2007)
alynta27 spune:
Buna fetelor! Duminica am ajuns si noi in Iasi! Suntem ocupati si nu am putut intra sa va salut! Am ajuns si la munte! Lui David i-a priit! Are aproape 6kg la 1luna jumatate! Azi l-am cantarit! A plans din cauza colicilor peste tot! Am urcat pe munte cu el, la un Schit! E sanatos tun! Imi era frica ca va raci!
Mihamora multumesc de urare!
Promit sa tin aproape!
Nonna rabdare cu colicosul! Eu sunt terminata cateodata de plansul lui! Ajunge si la suspine micutul, ca mi se rupe inima!
Va pup! Cand am ragaz incerc sa pun poze din concediu!
Alina-Mirela cu DAVID 27.06.2007
David
Poze burtica
Pozele mele
mariussimiuc spune:
Helau!
Simona,intr-adevar este tare frumoasa Miruna! Si o adevarata printesa cu palarioara!
Miha si Robert
palmyrah2002 spune:
SHPIRY ,pupici speciali de la noi,tie si frumuselului de ALEX!
Cristina,Rares si Mihnea
ella10 spune:
quote:buna , sunt noua aici pe forum si nu prea stiu ce si cum se procedeaza, sunt si eu graviduta in 16 saptamini , o sa stiu cite sapt am maine cind merg la control, apropo sint la acelasi medic cu al tau , dr. Mihaila Catalin, te rog sa ma inveti si pe mine cum sa fac caci nu prea ma pricep as vrea sa intru in vorba si eu cu voi.multumesc mult.
Initial creeata de kriss79
GRAVIDUTE DE IASI
1. mariajinx (Marria) - dr.Gabriela Toma 37+
2. amironeanu (Andreea) - dr.Mihalceanu Elena 36+cu si Stefania (3 ani)
3. ochialbastri - dr.Mihalceanu Elena cu Maria Sofia 35+
4. moldoveanca (Teo) - dr. Mihalceanu Elena cu Vlad Dominic 33+
5. kriss79 (Cristina) -dr. Mihaila Catalin cu Alessia Stefana 29+
6. Crissintibun (Cristina) -dr.Holicov Monica cu Amalia Miruna 29+
7. Ioana_77 (Ioana) - dr. Mihalceanu Elena cu 27+ si Maria (2 ani)
8. mariussimiuc (Mihaela) - dr. Holicov Monica 23+ siRobert (2 ani si jumatate)
9. Slimatei (Stefania)cu Stefania 22+
10. oana8188 (Oana) cu Alexandra 21+
11. gugushtiuc - dr. Grigore Mihaela cu Iris 21+
12. raca (Cristina)- dr.Lazar 15+
MAMICI DE IASI
1. Danelutza- de Isabella (05.06.2005)
2. anymony (Any) - de Ioana Catalina (12.02.2006)
3. Mexxa (Andreea) lui Sebastian Mihai(10.09.2006)
4. Katthy - de Bianca Elena (15.05.2007)
5. mihamora - de Dominic (15.05.2007)
6. gabiarama - lui Bogdan Constantin (21.05.2007) ,Mihnea (3.01.2004)si Tudor (20.09.2005)
7. Alynta27 (Alina Mirela)- lui David (27.06.2007)
8. lorinaoo1 (Lavinia) - de Lorina Maria (05.07.2007)
9. ghinetz (Oana) - lui Victor Constantin (12.07.2007)siStefan Vladimir (4 ani)
10. Siminoc (Simona) - de Miruna (13.07.2007)
11. Nonna76 (Monica) - lui Andrei(17.07.2007) siVlad (4 ani)
12.Shpiry (Irina) - lui Alex(24.07.2007)
13.Simo78 (Simona) - lui Matei Hisham (28.07.2007)
***UTILE***
Dr.Grigore Mihaela
Medis, Str. V. Alecsandri nr.9, sc. C, ap.1, Iasi
tel-0232/276 015
Dr.Holicov Monica
Bd. T.Vladimirescu nr. 48A, Iasi
tel- 0232/233 112
Dr.Mihaila Catalin
-Cab.prof. Dr. Dragomir(langa Cinema Victoria)
tel.0232-21 86 86
-Ominiclinic, Str. Gr.Ureche nr.2, bl.6 Martie, Iasi
tel.0232/216 260, 0728/450 098
Dr.Mihalceanu Elena
-Cab.prof. Dr. Dragomir(langa Cinema Victoria)
tel.0232-21 86 86
-Cab.Dr. Carauleanu, Str. Petru Poni nr.1 bis
tel.0232-257 474, 0744/517 106
Dr.Toma Gabriela
-Ominiclinic, Str. Gr.Ureche nr.2, bl.6 Martie, Iasi
tel.0232/216 260, 0728/450 098
Dr. Ioanid Neculai
-Cabinet in Podu de Fier (intersectie)
tel. 0740/619 863
Dr.Iliev Gheorghe
-Cabinet Podu Ros
tel.0232/237 761
Dr. Socolov Demetra
-Cabinet Avicena, Bd. Stefan cel Mare nr.10, Iasi
tel. 0232 276433, 0232 212877
fax: 0232 267608
Alocatia pentru copii nou-nascuti - 204 RON
Legea 416/2001 republicata
-Cerere tip;
-Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut;
-Actul de identitate al mamei – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului nou-nascut* - copie si original;
-Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior, daca e cazul;
-Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original;
-Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.
* prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni.
Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii.
Alocatia de stat (0-2 ani - 200 RON/luna) (2-18 ani - 25 RON/luna)
Legea nr 61/1993 republicata;
-Cerere tip
-Actul de identitate al reprezentantului legal – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
-Dosar cu sina;
-Alte acte solicitate dupa caz:
-Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are acelasi domiciliul;
-Certificat de casatorie
-Hotarire de divort
-Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei;
-Certificat de incadrare intr-o categorie de persone cu handicap.
Contravaloarea in lei a trusoului pentru nou nascuti - 150 ron
OUG 3/2007
-Cerere tip
-Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti
-Act de identitate solicitant (original si copie)
-Act de identitate celalalt parinte (copie)
-Certificat nastere copil (original si copie)
* beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.12.2007.
Actele necesare in vederea inregistrarii nasterii
-Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
-Certificatul de nastere si actul de indentitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
-Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti;
-In cazul in care mama copilului nu este casatorita, iar tatal acestuia doreste sa-l recunoasca, declaratia de recunoastere a paternitatii va fi data in fata ofiterului de stare civila de catre tata, care va prezenta actul de identitate, fiind necesar deasemenea si acordul scris al mamei;
-Inregistrarea nasterii se face in termen de 15 zile de la data nasterii pentru copilul nascut viu;
-Pentru copilul nascut mort, termenul este de 3 zile de la nastere.
-Inregistrarea nasterii pentru copilul nascut viu, dar care a decedat inauntrul termenului de 15 zile, se va face in termen de 24 ore de la data decesului;
-In cazul in care parintii au nume de familie diferit, sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, inregistrarea nasterii se face pe baza declaratiei scrise semnata de ambii parinti in fata ofiterului de stare civila, din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului;
-Daca declararea nasterii a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, actul de nastere se intocmeste in baza hotararii judecatoresti, definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii;
-Dupa inregistrarea nasterii, certificatul de nastere se elibereaza unuia dintre parinti.
(Multumim pussi)
Cap.1,Cap.2,Cap.3
Burtik
Cristina 29+ cu Alessia Stefana
Nonna76 spune:
Bine ai venit Ella! O sa te treaca Kriss in listuta (ca ea se ocupa de asta).
Azi am avut o zi...
Andrei cind nu e la titi sau in brate plinge. In patut nu sta decit atunci cind doarme.Acum sta in brate la tati si se uita la meci.Timp liber nu am aproape deloc. De exemplu luni am vrut sa ma epilez dar m-am epilat cit se vede din pantalonii 3/4. Atit am avut timp si azi(chiar daca e sarbatoare) am terminat si restul.
Baietii la amiaza nu dorm amindoi odata ,Vlad citeodata nu doarme deloc asa ca in timpul zilei nu pot dormi.Seara adorm dupa 12 si ma trezesc cel tirziu la 7 (dar si noaptea la 3 si la 5 pt alaptat).
De fapt acum sunt nervoasa ca am fost afara cu andrei cu carutul si in carut nu a stat deloc plingea de se invinetea iar eu tare greu am mai ajuns acasa cu baiatul in brate si cu ditamai carutul impins cu o singura mina.
Miine poate va fi mai bine.
Sper ca n-am indispus pe nimeni. ma mai pling si eu voua ca sotul se uita la meci si nu vede nu aude.(decit pe Dica care a dat gol)
altceva acum,ce sa fac sa-mi mai scada burta ca am cezariana si gimnastica nu ma bag inca ,infometare nu ca alaptez dar de suportat asa nu ma suport.Unde-s vremurile de altadata cind vara purtam pantaloni scurti si fuste mini?
V-am pupat.
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)