Astenozoospermie
Rezultatul spermogramei sotului a fost astenozoospermie.Si i-a dat tratament cu undestor, a luat deja 2 cutii pian acum.
Poate ma ajuta cineva cu explicatii, va rog.
Eu am ovare polichistice si fac tratament de stimulare ovariana cu ova mit ziua 5-9 ,deja sunt in a doua luna de tratament, ca prima luna nu am ramas.
Ce credeti??
Raspunsuri
Alexela spune:
Dara_d,
si sotul meu a avut astenozoospermie.Noua dr ne-a recomandat tratament homeopat 3 luni de zile si in paralel ne-a spus sa luam, adica sotul, TRIBULUS TERESTRIS, sunt niste pastile care se gasesc camin orice plafar si costa in jur de 20 ron.
Dupa cele 3 luni de tratament homeopat, de l mobilitate 10% cescuse la 40%, formele atipice scazusera mult, iar rezultatul final al spermogramei a fost NORMOSPERMIE.
Sfatul meu este sa incercati si voi un tratament homeopat, daca te intereseaza, eu iti pot da nr homeopatei la care am fost noi, care iti poate da si tie tratament pt ovarele polichistice. Si oricum, daca nu vreti cu homeopate, nu strica sa ii iei sotului tribulus sa ia cate 3/zi.
Iar despre stimulare, pot sa iti spun ca si eu am facut, in prima luna am raspuns f bine, amovulat, dar a doua luna nu s-a mai vazut absolut nimic...
La unele da rezultate, la altele nu... Dar parerea mea este ca pana nu rezolvati problema sotului, nu prea are sens sa mai bagi hormoni de stimulare in tine, pt ca dr spun ca la astenozoospermie sunt evident sanse mai mici de a ramane gravi.
Oricum nu iti pierde speranta, eu iti spun din experienta ca ceea ce are sotul tau va trece, trebuie doar sa aveti rabdare, sa incerce sa se relaxeze, sa nu se mai streseze la serviciu...Vb cu dr tau si vezi ce crede depsre tratamentele homeopate si intreaba-l si daca are sens sa mai faci tu stimulare pana se rezolva pb sotului. Eu nu zic ca e imposibil sa ramai chiar si cu pb sotului, pt ca minuni exista...
Bafta multa, ai grija de tine si scrie-mi daca vrei detalii despre homeopata!
http://tt.lilypie.com/WxvEp3.png
dara_d spune:
multumesc de raspuns alexela,daca vrei si daca poti da-mi datelede contact ale doctoritei homeopate.
TRIBULUS TERESTRIS sunt pastile din plante sau sunt compusi chimici si se prescriu de doctor?? ce efecte secundare au ? ca as vrea sa merg sa cumpar sa ii dau si sotuluii meu.
Acum sunt in ziua 21 si astept sa vad daca e ceva daca nu merg la doctor si vad ce spune.
Apropo tu ai reusit sa obtii o sarcina??
Inca odata multumnesc mult si te tin la curent cu ce fac cu tratamentele.Mi-ar face placere sa ne conversam in continuare parca e mai bine cind discuti cu cineva care are aceeasi problema cu tine.
dara_d spune:
am uitat sa te intreb cu ce a facut tratamentul homeopat?
acum eu ii dau sotului brinca ursului tzinctura 3 lingurite pe zi.
Alexela spune:
Dara_d, tribulus terestris sunt pastile din plante, nu contin nimic chimic. Nu cred sa aiba reactii adverse, cel putin sotul meu nu a avut nimic de la el. Remediile homeopate nu sunt totuna cu cele naturiste, adica cele homeopate sunt combinatii de minerale si alte chestii, nu neaparat plante... Nu stiu sa iti spun ce tratament i-a dat sotului homeopata, pt ca ti le da ea de la cabinet, ti le puna intr-o punguta improvizata, adica o hartiuta capsata, si nu scrie nimic pe ea. Prima data i-a dat niste pastilutze care se dizolvau in 250 ml de apa si tb sa bea in fiecare dimineata cate o linguritza. Su dup-aia i-a dat alte 3 tipuri de pastilutze, tot asa mici si transparente.
Nr ei este 0721.20.50.50, o cheama dr. Vladutu, are cabinetul undeva in Militari, la capatul dinspre Apusului al strazii Cetatea de Balta.
Eu inca nu am reusit sa raman gravi, acum o luna si 10 zile am facut laparoscopie, totul parea in regula, insa eu nu reusesc sa ovulez pe cale naturala... 
Bafta multa si tine-ma la curent!!!
dara_d spune:
multumesc alexela de raspuns,o sa mearga sotul sa faca o spermograma vinerea viitoare,sa vedem ce rezultat va avea,sa mergem cu rezultatul la medic.spersa fie mai buna.
Si eu astept sa vad daca dupa stimularea a doua luna cu ova mit am ramas ca trebuiesa imi vina saptamina viitoare,poate am noroc cine stie.
Daca medicul nu imi da un raspuns clar la rezultatul spermogramei o sa incerc si la doctorita homeopat.
Eu nu stiu exact de ce se face laparoscopie ce probleme ai avut, cumva chisturi pe ovare?
astept raspunsurile tale .
Alexela spune:
Dara_d,
la laparoscopie se verifica absolut totul: permeabilitatea si functionalitatea trompelor, starea ovarelor (daca au sau nu chisturi), uterul si mucoasa uterina, aici fiind f important faptul ca poate depista daca exista focare active de endometrioza, care e o boala f nasoala, care nu prea da simptome, dar da sterilitate, de cele mai multe ori, daca e in stare avansata.
Laparoscopia este o investigatie mult mai avansata si mai profi decat histersalpingografia, care verifica doar daca trompele sunt sau nu permeabile... Ele mai trebuie, insa, sa fie si functionale, plus ca nu numai starea trompelor conteaza.
In cazul meu, problemele gasite nu au fost mari. Mi-a scos 2 chisturi de pe ovarul stang si mi-a facut niste punctii pe ovare (drilling se cheama), pt ca erau ingrosate din cauza ca eu nu ovulez si toti foliculasii se fixeaza pe peretii ovarelor... 
In rest a fost ok, eu m-am programat la laparo pt ca voiam sa vad din timp daca e vreo pb mai grava, deci a fost mai mult de control, sa ii zicem asa...
Laparoscopia se face numai cu internare 2-3 zile in spital, este de fapt o operatie care se face cu anestezie generala, ti se fac 3 incizii mici, cate una in dreptul fiecarui ovar si una in buric. Recuperarea este f usoara, sunt fete care au plecat acasa chiar in aceeasi zi (eu am stat mai mult, pt ca mi-a pus dren dupa scoaterea chisturilor, ca sa se elimine sangele murdar, si nu mi mai oprea din curs... asa ca am stat de joi, cand a fost operatia, pana sambata la pranz). La o saptamana dupa operatie iti scoti firele si asta a fost! Cicatricile sunt f mici, dar probabil ca asta depinde si de mana estetica a dr care te opereaza...
Cam asta ar fi!!! Eu zic ca laparoscopia este o investigatie care merita facuta daca aparent nu exista nici o cauza pt care nu ramai gravidutza!!!
La tine, insa, poate ar fi mai bine sa mai astepti sa se rezolve pb sotului, si de-abia dup-aia sa te gandesti la laparo!!! Si poate ai totusi noroc luna asta!!!
Iti tin pumnii!
dara_d spune:
Multumesc mult alexela de explicatii,acum am mai inteles cum este si cu laparoscopia si mie mi-a zis doctorul ca poate o sa jungem si la asta.Oricum si sotul meu a facut tratament cu vreo doua luni ianinte ca eu sa fac stimulare ovariana,probabil ca sa se rezolve mai intii problema lui si apoi a mea.
Dar tu daca nu ovulazi natural ce poti face decit tratament de stimulare ovariana, nu?
Apropo tu ce crezi eu azi am 37 de grade temperatura si pe testul de ovulatie din saliva sunt ferigi ,si eu sunt in ziua 22,se poate sa ovulez acum ?
Bafta mult si tie .
GABRIELUTA spune:
Buna fetele!v-am citit mesajelesi ma regasesc si eu in problemele voastre.Sa va povestesc.Incercam sa avem bebitz de vreo 2 ani si ceva, dar nu s-a intamplat, asa ca am inceput investigatiile.Avem probleme amandoi.Sotul astenozoospermie cu 21mil de gigei si mobilitate de 40% iar eu ovare micropolichistice.Nu ovuley natural se pare in urma echo. transvaginale , fara foliculi preovulatori.Am facut si dozarile hormonale sunt ok .Medicul enocrinolog mi-a recomandat Siofor(metformin)pentru a ovula natural si ne-a spus ca putem avea bebitz numai cu IA sau FIV.M-a ingrozit.Stiu ca IA nu reuseste din prima si e nevoie de stimulare lunara cu medicamente.Nici hormonii astia sintetici nu sunt buni totusi pentru organism.Voi ce credeti, sa incercam si cu homeopate?
Am obosit sa alergam de la un medic la altul si sa nu avem rezultate.

si scuze ca am scris asa mult, sper ca nu v-am plictisit...
GABRIELUTA spune:
dara_d este posibil sa ovulezi si mai tarziu, este vorba de ovulatia spontana.Asa se explica faptul ca la monitorizari nu ai foliculi preovulatori in zilele normale de ovulatie adica incepand cu z10-z15 , poate ca ovulezi mai tarziu si nu se vede la ecograf pentru ca faci monitorizarile in zilele cand ar trebui in mod normal sa ovulezi.Am auzit de femei care aveau CM si la 35-40 zile si deci ovulau rar, care au ramas graviduze.Asadar nimic nu e imposibil.Trebuie sa speram si sa nu ne mai stresam.