Sezatoarea canadiana (65)
Raspunsuri - Pagina 6
Ira spune:
Fetili, eu am asa de multe concerte din toamna ca numai cel de sus ma va ajuta sa fiu cu voi la intalnire. Nu zic nimic, va astept pe voi sa va decideti si apoi vedem.
Emilly, noi am primit cheia de la ex-prop, dupa o luna. Asa ne-am inteles la notar. De fapt Sibin s-a inteles, ca eu nici n-am fost prezenta la notar, eram in turneu, semnasem actele dinainte.
Pt ideea lui Lorelaim, cu concertul pentru Diana, am vorbit astazi ci managerul trupei, insa chiar si la un concert benevol noi primim bani, pt. ca sunt uneori sisteme de sunet si lumini de inchiriat, de carat cu masinile, benzina, in fine, e de discutat. A fost insa deschis la ideea unui concert pt. strangerea de fonduri pt. Diana, stia si de ea, ca ii povestisem eu de multe ori.
Daca se strang bani din vanzarea de beri trebuie facut un permis de alcool (cel putin asa e in Qc, daca va decideti sa faceti in qc.) Noi putem canta si in Ontario, am facut-o de multe ori. Apoi trebuie inchiriata o sala la care sa fie in puse vanzare bilete : ex biletul - 10$ de persoana, bani care se vor duce la Diana. Trebuie sa vina cat mai multa lume, deci trebuie facuta publicitate. Un asemenea eveniment nu poate strange fonduri sub 200 de persoane minim. Pt asta trebuie inchiriat un local mare, sau un cort imens, daca e inca vara.
Nu am avut timp sa va citesc cu simt de raspundere, ati scris en tabarnak si in seara asta n-am avut timp sa gatesc, asa ca fugim la o pizza:-).
Am uitat sa va spun ca a avut Sofia ieri febra, dupa un an cred, nici nu m-am stresat. A avut, i-a trecut, ce ramane de facut ? Sa se imbrace mai mult si sa se incalte afara (codritu) ca de la atata umblat in cracii goi pe iarba s-a trezit cu febra asta.
sanatate tuturor si va mai recitesc dupa ce ne intoarcem.
Ktrinel spune:
donia, pai nici nu ne-am intalnit inca si vrea sotu' sa te duca in Alberta...ntzntzntz...asa, frumoasa descriere, am tras si eu aer in piept citind.
laurajr, ziceam asa ,in general, treaba cu magazinele.. ca toata lumea o pomeneste.David cum s-a comportat, cum stati cu diversificarea?
Ira spune:
Hei, intru doar sa scriu ca mi-au placut descrierile Doniei si Laureijr despre ro. Ostie, que vous êtes drôles :-)
Va pupa mama :-)).
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Ica, Lorelai, Roxana(Pitilache), Magdone, Nelia, Laurajr - va multzumesc frumos - sa dea bunul Dumnezeu sa fie intr-un ceas bun!
Pt ca atzi scris fenomenal de mult am deshis pe ecran 2 ferestre cu forumul SC de pe DC - una ceea ce atzi scris voi si una unde bat eude zor rasp :-) incercand sa nu va "pierd" :-)
Lorelai - excelenta ideea cu asociatzia caritabila! Ar fii extraordinar daca s-ar putea materializa!
Ktrinel - recrutez in IT.
Roxana - da intr-adevar, ai f mare dreptate, trebuie un picutz gandita organizarea intalnirii DC (si nu numai) pt strangere de fonduri pt Diana. Poate ar trebui si popularizata prin ziarele ro din Canada, prin bisericiile ro, astfel incat sa vina/participe cat mai multa lume si sa contribuie (in masura posibilitatzilor).
Dana (Podeanu) - mi-ai "luat vorba din gura" - cu "vent de garage"/"garage sale". Si eu ma gandisem ca poate cine are lucrusoare (m-am gandit in special la hainutze de copii, jucarii, carticele) poate sa le "vanda" celorlaltzi la pretzuri "simbolice". Ma gandeam in special cat de implicatzi se vor simtzi copiii care vor vinde o jucarioara pe 25-50Centzi si vor dona ei insisi acesti bani pt Diana! Ma gandesc ca cei mici vor fii extraordinar de mandrii ca pot ajuta! (Eu, nu stiu daca am facut bine sau nu, i-am aratat Gabrielei pozele cu Diana - inainte si dupa accident - si primul lucru m-a intrebat noi cum o putem ajuta sa se joace din nou ca si ceilalti copii? I-am spus ca pe moment doar prin rugaciune... De-atunci, zilnic, cand isi aminteste ma pune sa ma rog la "Daddy God" si "Mommy God" pt Diana. Uneori spunem Tatal Nostru si Nascatoare de Dumnezeu si de 5 ori pe zii pt Diana... oriunde ne-am afla...)
Magdone - chiar daca imi doresc din suflet sa te pota ajuta/indruma cu un sfat... este f greu sa-tzi dau un sfat. De ce? Pt ca da, in marea majoritate a cazurilor fetele au f mare dreptate cand spun ca este f bine daca reusesti sa faci o scoala/cursuri de echivalare, etc - care pot sa te ajute sa gasesti un servici si sa castigi mai bine... Pe de alta parte nimini si nimic in lumea aceasta nu-tzi poate garanta ca atunci cand tu vei termina scoala vei si gasi job-ul mult dorit si vei avea salariul visat... Iar eu, fac parte din cei care - cum spune sotzul meu - au invatzat "prea mult" la scoala si acum nu au chef nici sa auda de scoala! Eu NU sunt un exemplu bun pt tine :-( Eu am venit in Canada in sept 1999 singura si in 5 sapt am gasit un job... care NU este exact in domeniul in care am studiat dar are tangentza. Am terminat Fac de Mate-Info - sectzia Info. Primul job l-am avut ca Tech Recruiter (head-hunter) in telecom. Asa mi-am "vanat" sotzul :-) Eu am venit in Canada cu ideea ca tre' sa fac bani sa-mi ajut fam acasa. Mi s-a sugerat sa fac curs de Oracle, etc (eu ma "specializasem" in baze de date in Ro) - da' cand am auzit ca cel mai ieftin era vreo 5.000$CAD - am zis NO WAY! Apoi in disperare de cauza (pt ca nu gaseam NIMIC in Canada in FoxPro - ci doar in USA) am aplicat pt orice care avea inclus in job description "technical" si "bilingual". Asa am ajuns eu recrutor... Ulterior am realizat ca nu e rau sa fii recrutor :-) Nu am nevoie de studii de specialitate, nu am nevoie de a fii incadrata intr-un ordin ca sa pot lucra (in Quebec pt foarte multe job-uri tre' sa faci parte din ordinul profesional al acelui job ca sa potzi profesa). Dar tre' sa acceptzi ideea ca traiesti pe comision. Daca doresti sa vorbim mai multe de job-uri in general si despre cariera ta in particular - nu ezita - trimite-mi un e-mail la lorelaim@gmail.com.
Nelia - felicitari pt baietel :-) Cred ca suntetzi super-mandri si fericiti :-)
Ira - the last but not the least :-) - FELICITARI pt faptul ca ai vorbit cu trupa ta
Sincer sa-tzi spun - eu inca NU ma gandisem atat de departe - ca se va putea organiza un CONCERT pt strangere de fonduri pt Diana. Eu doar simteam nevoia sa va spun ce-mi statea pe suflet de vreo 2 luni incoace. Inca o data FELICITARI pt initziativa! Multa sanatate Sofiei!
Eu acum tre' sa trec la treaba!
Va pup si va las cu bine pana maine dimineatza!
Multa sanatate si numai bine va doresc!
Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ina869 spune:
Salutare fetelor din sezatoare!
Revin si eu dupa o absenta de vreo doua luni - fiica risipitoare ( asta fiindca, la cit am cheltuit prin ro. imi achitam integral casa )- printre voi.
Am avut o vacanta frumoasa, itinerariul a fost: Timisoara-Herculane-Bucuresti-Bulgaria ( Nisipurile de Aur, unde a fost superb, superb, superb, servicii excelente, all inclusive, civilizatie, etc.) Manastirea Suzana- Cheia.
In Ro. ce sa zic, Bucurestiul arata ca-n occident, nu am dus lipsa de absolut nimic, se construieste pe fiecare metru patrat si exceptind praful, lipsa locurilor de parcare si injuraturile soferilor, mi-a placut totul. Anul trecut nu am avut timp sa vad mai nimic, desi am stat mai mult de o luna si jumatate, eram prea disperata sa-i tin programul de papi si somn lui Rachie fiindca era bebelusa. Anul acesta am colindat in lung si-n lat, mai ales seara-noaptea, ca atunci iesea lumea la plimbare din cauza caldurilor dogoritoare ( la ora 21 cind eu imi pun aici fata la culcare, lumea iesea prin parcuri, Herastraul, Cismigiul, 23 August erau pline oki de parinti cu copilasi de toate varstele ). Caldura excesiva noi nu am simtit-o fiindca ai mei au a/c in case si masini iar in Bucuresti am stat relativ putin.
Am reusit sa ma odihnesc cit pentru doi ani ( eram restanta de pe vremea cind eram gravi, de prin luna a saptea de sarcina ) fiindca fata mea nu vroia sa adoarma decit cu mine, asa ca nu am avut incotro.
Cea mai dureroasa a fost despartirea de cei dragi, momente frumoase au fost multe, una dintre ele intilnirea cu fetele de pe forum.
Cam atit despre noi, va pupicesc si pe curind!
Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)
What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.
Ira spune:
Lorelai, nu stiu daca va fi posibila organizarea unui astfel de eveniment, in primul rand e greu de adunat atata puhoi de lume. Pt. ceva mai mic am putea - de craciun de ex. - sa ne strangem o mana de oameni, sa cantam colinde - va acompaniez eu gratis, si sa facem donatii in bani sau hainute, jucarii, cadouri pt. Diana.
Ina, bine ca te-ai distrat in Ro, chiar si ca fiica risipitoare.
Am vrut sa va dau si 2 site-uri canadiene de retete f bune pentru copii, mai ales ca acum vine scoala si trebuie sa reincepeti cu pachetelele. Io mai am un an, dar cred ca asta va fi cosmarul vietii mele, sa-i fac zilnic pachet cu mancare care sa reziste, sa fie echilibrata si sanatoasa, sa-i placa Sofiei, etc, si in fiecare zi - altceva.
Deci - siturile :
www.robinhood.ca
www.kraftcanada.com
Ambele site-uri sunt bilingve, si mi-a placut f mult ca incurajeaza gatitul interactiv, mamica - copil, chiar si de la varste foarte mici.
à propos de reinceperea scolii, ati inceput sa va pregatiti cu ghiozdanele, carti, rechizite ?
carmen77 spune:
Casandra, am aflat, oul Kinder ascunde o fundita albastra . Deci Matei va avea un fratior, fara nici un dubiu.
Nu am mai apucat sa scriu zilele astea, ca aseara sora-mea s-a intors in Romania, a trebuit sa o duc la avion, stiti cum e ... plus ca inainte de plecare ne-a mai facut o surpriza si ne-a lasat un proces verbal de constatare de la politie, ca acum 2 zile a fost jefuita intr-o cafenea pe Bishop , i-au luat si acte, acuma imi ramane mie "minunata" sarcina sa fac follow up cu politia, oricum banii si aparatura electronica poate sa le uite, dar macar daca s-ar gasi actele tot ar fi bine ...
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003
nelia spune:
Ira, vrei sa-mi strici bruma de vacanta pe care o mai am, de pomenesti de scoala!?! Agata incepe clasa I!!! Tudora trece la grupa de 2-3 ani! Ce copii mari am! Norocul meu e ca mai vine unul mic, ca altfel as boci acum! Ati gasit gradinita pentru Sofia? Aveti scoala buna aproape de casa? Abia astept sa va vad paradisul verde, sper ca apuc inainte de a fi alb...
Aici e soare, nu mai ploua, plecam la tara...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">22+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
casandra spune:
Carmen, felicitari pentru baietel!
Imi pare rau de necazul cu actele surorii tale. Uf!
Bine macar ca nu i-au luat si pasdaportul.
Nelia, felicitari pentru baietel!
ungureaa spune:
Buna tuturor,
Voiam sa va intreb ce ati gasit in ultima vreme la Dollarama si v-ati spus ''wow asta da produs'' !
Eu incep prin a spune ce am gasit : un fel de nuga mai moale cu fructe, ambalata individual la pretul de 4 la 1$ (facute in Turcia). Ideale pentru momentul cind ai chef de ceva dulce si doar citiva marunti in buzunar...
Astept si alte ''trucuri''
Adina si Gabriel