Sezatoarea canadiana (65)
Raspunsuri - Pagina 29
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mikiion/mikiion.jpg)
mikiion spune:
Fetelor, eu nu ma pot lauda ca se adapteaza bine la gradi. Poate daca nu-l mai alaptam si reuseam pana la 14 luni sa-l invat sa doarma singur. Noi am inceput asa cum a vrut educatoarea, in forta. Adica 8.30 pana la 15. Si cred ca de maine nu il mai las mai mult de 12. Chiar incerc sa negociez ca numai 2 zile pe sapt. sa stea mai mult, cand am ore pana dupa-amiaza. Si sa-l ia sotul la 15.00. In rest sa stea pana la ora de somn si sa vin eu repede de la scoala sa-l iau.
A avut zile cand a mers bine, pt. ca avea tipa timp de el. Dar apoi au venit si alti copii noi, si deja nu mai poate sa-i dea doar lui atentie.
O urmareste peste tot ca un catel, plange daca inchide bariera dupa ea spre bucatarie, la masa inconjurat de 5 copii plange daca ea se ridica pt. a face ceva..... Cel putin ultimile zile asa a fost.
Oricum si acasa a fost tare marait, cu dureri de dinti , tine mana pana la «cot» in gura, a refuzat sa manance si de la mine( asta da nouate la el, saptamana trecuta imi fura mancarea din farfurie).
Am inceput sa-i dau camilllia de la biron, acel medicament homeopat. Ii dau la 4 ore, sper ca am inteles eu bine, ca asa se da.
Si totul a culminat ieri cand nu a reusit sa faca nimic cu el si ne-a chemat sa-l luam. Nu a mancat , nu vroia decat sa planga, nici sa se joace nu vroia. Nici sa-l culce nu putea. Si era efectiv slabit. De genul daca il impingeai putin cadea jos. Era frant de oboseala. De fapt a dormit f. prost noaptea. Daca se putea mai prost decat pana acum. Ceea ce o pun pe seama dintilor care nu mai ies. Plus ca iar avea diaree si gaze si crampe dureroase. De care scapasem de vreo 2 luni.
Asa ca azi, dupa inca o noapte nedormita nu l-am mai dus. Mai incerc maine sa vedem ce iese. Mi-ar parea rau sa renunt. Ii place asa de mult sa stea intre copii. si acusi vine iarna si unde mai intalnim noi copii cu care sa se joace? Si , in general , si dupa nici 2 sapt de gradinita am observat ca devine mai sociabil si intra in contact mai bine cu alti copii. Am fost socata sa vad ca se duce la groapa de nisip, se aseaza langa ceilalti copii, pe care nici nu-i cunosteam si ia o lopatica si incepe sa se joace. Pana acum se uita la ei dar de la minimum 1 m distanta.
Vorbeam in parc cu o educatoare si mi-a spus ca varsta optima este pana la 9 luni si dupa 18 luni. Pt. ca intre aceste varste simptomul de anxietate ar fi f. mare, si teama de separare de parinti....
Si ca sa inchei, azi a reusit performanta sa planga daca nu eram amandoi parintii in camera cu el. Incercam sa plec dincolo, plangea. incerca sotul sa lucreze ceva la calc, marc plangea si venea sa-l caute. Asta era dimineata. Dupa-amiaza, dupa un somn de 2 ore si ceva cu taticul ,( s-a trezit plangand de vreo doua ori dar l-a mangaiat pana a adormit la loc) si fara sa-l alaptez, era ca nou. Dar seara nu m-am mai complicat si l-am alaptat si adormit fin nou.....
Sa vedem ce o sa iasa pt ca educ mi-a declarat ca nu credea ca un copil poate plange 3 ore in continuu( ca asa e Marc un incapatant) si un copil care sa se trezeasca la cea mai mica miscare si sa nu doarma intr-o zi mai mult de 30 de minute. Cu mine doarme si doua ore dar trebuie sa-l alaptez si sa-l linistesc de fapt cu sanul, deci nu doarme de fapt , singur, mai mult de 40 de minute.Si chiar mi-a recomandat sa mearg la un pediatru specializat in probleme de somn!!!!! Oare am un copil problema?
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ktrinel spune:
miki, deci sunt si bune si rele la mijloc...hmmm....nu stiu daca e "copil problema"...probabil ca e mai sensibil ...se prea poate sa fie alaptatul prelungit, dependenta de tine...eu as insista cu gradinita.macar cand si cand. cred ca e ff greu sa il vezi asa, dar cred ca tot spre binele lui va fi mai incolo..plus spre binele tau, o sa mai poti rasufla si incarca bateriile ca atunci cand esti cu el sa fii ca noua...
zici ca se apropie de copii...asta e ff bine. e semn f bun.
nu stiu cat de tare si cat plange, dar azi imi povestea educatoarea ca a avut o fetita cu care s-a chinuit asa 2-3 luni...deci depinde si de dispozitia educatoarei...normal ca si ele ar vrea sa fie totul ok, copilul bun, etc...dar nu pot descuraja parintii si sa se debaraseze de copil numai pt ca nu au ele dispozitia necesara ...deci trebuie incercat impreuna. asta e parerea mea.
mult succes!!!
Ktrinel spune:
am uitat sa iti spun ca si julia e sensibila la zgomote cand doarme dar , asa cum am discutat si cu educatoarea azi, nu e bine sa ii creezi acea atmosfera mereu, pt ca va fi din ce in ce mai greu sa se invete cu zgomotele si pe cat creste pe atat va fi mai dificil...
e ff putin sa doarma 30 min pe zi...poate de aceea e si asa prost dispus...nu poti sa ii dai seara biberon? nu e invatat deloc cu el?
Magdone spune:
hai ca se pare ca s-a rezolvat cu catelul, cica ar fi gasit medicamentul in Franta, saracutul sa speram ca nu moare pana atunci.
Laura, de unde munti, ca as vrea si eu, era doar o padure de pe insula aia unde ne-am dat cu vaporasul. insula se cheama Flowerpot. Pune si tu niste poze poate eu te stiu din vedere Inseamna ca nici pe mama n-o stii (daca te-ai uitat la poze) ca eu am intrebat-o si ea mi-a zis ca nu e ea, mai o educatoare tot cu numele asta.
Ai mei s-au simtit excelent, le-a placut totul, nu s-ar mai da dusi inapoi, dar trebuie ca mama o sa se pensioneze anul asta ca sa vina pe aici sa stea mai mult.
Mikiion, nu cred ca ai un copil problema, stai linistita, eu cred doar ca pentru el nu a venit momentul sa stea separat de tine. Fiecare copil cu ritmul lui. Poate mai reusiti sa-l tineti acasa o perioada, sau sa-l duceti la program redus pana se mai invata.
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Mikiion, in timp ce eu iti raspundeam pe privat la mesajul gasit ieri, am vazut ca ai scris si tu si ai primit si raspunsuri de la fete. Nu stiu ce medicament e ce-i dai tu, numai ca vreau sa-ti spun ca acum citiva ani mie mi-a atras atentia foarte insistent o chinezoaica specializata in medicina traditionala ca pina in patru ani nu prea e bine sa testezi plantele si medicamentele de plante pe copii. Le pot rasturna metabolismul, lucru care poate avea consecinte tirzii, dar serioase.
Eu nu cred ca ai un copil problema! Categoric nu! Si nici nu da vina pe alaptat, pentru ca nu de acolo e problema. Orice copil are o dependenta, si la Marc esti tu si sinul, la altii e patul si perna de acasa, la altii biberonul, la altii suzeta si lista ar putea continua. Este adevarat ca in cazul dependentei de mami si de sin, e mai dificila separarea, dar nu e imposibila. Trebuie sa se simta iubit, in siguranta, si pe voi fermi dar blinzi, si in timp va intelege ca asa e normal sa fie. Asa cum ti-am scris si pe privat, nu sint de parere sa renunti tu la scoala, ba chiar te sfatuiesc sa nu o faci. Copilul se va obisnui cu timpul, dar tu pierzi un an important si nu cred ca ai de sa o faci. Poate ca un inceput la timp partial ar fi mai potrivit, adica sa se duca doua zile pe saptamina, sau in fiecare zi, dar mult mai putin. Nu ti-am mai scris in mesajul privat despre cum a fost la fetele mele, pentru ca orice experienta e diferita, la fel cum sint si copiii. Dar, asa pentru o comparatie, legat si de ce ti-a spus educatoarea despre anxietate, pot sa-ti spun ca depinde de copil. La mine, Agata a inceput gradinita dupa doi ani si a plins un pic cind plecam in prima saptamina. Am inceput foarte treptat, cu mine acolo timp de doua saptamini, lasat de la jumatate de ora pina la maxim patru in primul an. Desi extrem de sociabila si doritoare de copii, pot sa spun ca adaptarea a fost un pic mai dificila decit la Tudora. A doua fetita a inceput la 1 an si 4 luni, pentru ca nu voiam sa pierd locul la gradinita Agatei. Desi mult mai dependenta de mine, mult mai inchisa si izolata decit Agata, in conditiile in care am procedat exact la fel ca la Agata, adica am stat linga ea si am lasat-o treptat, cite foarte putin singura, Tudora nu a plins absolut deloc! Nici macar o lacrima, imi spunea la revedere, ma pupa si pleca la joaca. Precizez ca ambele fete erau alaptate cind au inceput si nu adormeau decit cu titza si cu ajutorul gradinitei le-am scos treptat sinul, incepind cu cel de la prinz. E important la virsta asta sa-l scoti pe acela, pentru ca e principalul motiv pentru care nu doarme la prinz. Si daca ar fi in regula, nu cred ca timpul de somn e atit de important, Agata a dormit cite jumatate de ora pe zi de pe la 14-15 luni, iar de la doi ani si-a scos definitiv si irevocabil somnul de prinz. Si e bine mersi, nu s-a intimplat nimic cu ea. Dar este adevarat ca nici una dintre ele nu au dormit la gradinita in primul an, decit poate in caz de urgenta, ca nu puteam sa ajung sa le iau la timp. Nu cred ca mai are rost sa-i bagi biberon, incearca cu altceva, cu o canita de cioc sau chiar cu o canita de lapte inainte de somnicul de prinz, poate chiar cu lapticul tau pentru inceput, pe care sa-l inlocuiesti treptat cu altfel de lapte, de vaca, ca parerea mea este ca nici lapte praf nu are rost sa-i mai dai acum. Sper ca ti-am fost de ajutor, daca mai intrebari sau nelamuriri, pune-le pe tapet, ca ne gindim toate la solutii, chiar daca acestea sint unice pentru fiecare copilas in parte.
Si nu renunta la scoala, te rog! cu riscul ca Marc sa plinga la inceput in zilele in care nu poti sa-l iei inainte de prinz. E o perioada mai grea, dar care sigur se va rezolva cumva, cu ajutorul tuturor celor implicati sau de la sine, dar anul pierdut e an pierdut si eu cred ca le poti impaca pe amindoua. Si fiti iubitori, dar fermi. Marc are nevoie de acest lucru, ca sa se simta in siguranta. Separarea e un lucru normal, natural si firesc si trebuie sa intervina la un moment dat in viata oricarui copil. Doar ca unii sint mai pregatiti sa o faca, altii mai putin, iar altii deloc.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">24+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
mikiion spune:
Am atatea in cap sa va spun ca o iau «pe numere»
1. Multumesc mult, imi face asa de bine cand mi se raspunde la intrebari.
2. nu am dormit noaptea trecuta. Am stat si l-am urmarit pe Marc ce face. Concluzia, are nevoie de spatiu sa se intoarca. Cum ma asezam langa el cum il deranjam si maraia imediat. Protesta prin somn. La un moment dat s-a intors complet de-a curmezisul si dormea asa de bine saracutul......Concluzia...Ma mut in patul mare nu ma mai chinui cu el in patul de o persoana, sau iau niste bariere de securitate si blochez patul si il las sa doarma singur. S-a tezit o singura data la 4.....El care se trezea in mod normal la 12, la 2, la 4 , la 6 si la 7 definitiv. Ma minunam si eu....
Dar eu sunt varza.
3. Nelia multumesc pt. cuvintele linistitoare. Am o varsta in care un an pierdut conteaza. Regret deja ca nu am inceput masterul asta anul trecut la timp partial, ca student liber....Daca nu stiati exista posibilitatea asta. Incepi un program ca student liber( adica nu faci admiterea, doar te inscrii din timp), un curs sau doua si apoi cand esti admis( daca ai note bune este un punct in plus la admitere) cursurile ti se recunosc.
Ca sa fiu la timp plin si sa am voie sa intru in anul 2 de master, la anul, am sem asta 5 cursuri iar sem 2, 4 cursuri. Daca nu fac complet anul 1 de master nu am voie sa fac la anul , anul 2 care implica si stagiu si niste burse la care pot sa aplic....deci lungesc inca un an. Si in plus il blochez pe sot care termina la anul doct si cauta un postdoc unde o vedea cu ochii. Glumesc, dar noi trebuie sa ne coordonoma studiile, ca nu pot locui eu la Montreal si el , de ex. la Ottawa.....Deci daca nu il termin in 2 ani nu-l mai fac, ca nu merita.
Despre Camilia . Medicamentl pt. copii pt. dureri de dinti e din aceeasi familie ca cel pt. colici care apropo la noi nu a fuctionat. E de la Boiron. Am vazut ca acum cateva luni vorbeati despre el. Mie mi se pare ca l-a mai calmat....
4. Si acum despre gradinita. A recunoscut si educatoarea, care apropo nu prea are experienta, gradinita e nou deschisa. Ea a mai lucrat ca asistenta de garderie, doar, si are trei copii( banuiesc ca cuminti, nu i-a alapatat asa mult). A mai dat si ea telefoane si a ajuns la concluzia ca trebuie sa o luam treptat cu pisioi alintati ca Marc. Asa ca incepem cu jumatate de zi. Si eu o sa insist sa ramanem asa pana aproape de craciun. Si sotul se va implica cu luatul, eventual o lasa si el mai moale cu studiile si mai lungeste doct cu un semestru.
Ca Marc merita, nu asa?
Si cu alaptatul , Marc bea deja cam 300 de ml de lapte de vaca din canita cu cioc. Biberonul il rodea si l-am trecut de la 6 luni pe canita cu cioc.Pt. apa si suc( cu care nu se omoara asa canu prea ii dau). Eu il mai alaptam doar la pranz si de cand e la garderie, asta o saream , si seara la culcare si toata noaptea. Deci am redus deja, destul de mult din alaptat. Cred ca e timpul sa opresc de tot.O sa incercam week-end-ul asta. O sa va mai povestesc ce a iesit.
Ma duc sa fac o baie sa-mi revin ca la 12 imi vine pisioiul acasa.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
filme2
Virsta Marc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Fetili, am facut auditia cu rusul, phuiiiii, era pe la vreo 50 de primaveri, dar tare simpatic. Un blond bine facut, mare cat un urs, un rus adevarat, ce mai.
Ce mi-a placut era ca avea simul umorului, era in forma (fizica) si arata bine, iar cand facea falsuri trecea mai departe, zambind, ceeace-mi arata flexibilitate si faptul ca reactioneaza bine in situatii de criza.
Ce nu mi-a placut e ca de cum ma vazut si-a intrat in rolul de "tata" si a inceput sa-mi explice cum stau lucrurile in grupul nostru dpdv muzical inainte si sa ne punem problema ca-l adoptam sau nu alaturi de noi, apoi nu-si invatase piesele pe de rost nici dpdv structural, nici acordurile...si se facea ca nu pricepe (i-am zis de 3 ori sa nu se mai uite pe foaie si el tot se uita),
..apoi era mult prea interesat de aspectele financiare, iar noi cantam in primul rand pt. fun si abia apoi pentru bani.
...nu in ultimul rand ...vorbea mai frate...mai rau ca o femeie, invenea sa-mi iau campii. Chit ca nu stia franceza, mi-a impuiat capul cu toata viata lui, stiu totul despre el si familia lui pe ani, luni, anotimpuri si zile.
btw, emigrase de 10 ani in Canada si nu stia decat maxim 30 de cuvinte in franceza, + cela 20 in engleza, facea de-o conversatie. E greu de imaginat ca exista si astfel de oameni in Canada, oameni care sa traiasca asa, intr-o tara, complet rupti de context si de cultura si viata de aici ..
Anyway, va mai tin la curent daca va intereseaza.
Mihaela, scrie si la cabinetul psi ce s-a intamplat cu piciul tau, sunt acolo si profesionisti care te pot ajuta cu problema ta.
Ma duc la ale mele, am o tona de rufe de spalat.
mikiion spune:
Hai sa va povestesc si intr-o nota mai optimista. Ca mi-a povestit mai pe larg azi educatoarea.
Ce face Marc banditelul. Gradinita e intr-o casa. are un salon separat de bucatarie printr-o poarta. Dar bucataria, daca stii drumul ocolitor, mai are o intrare. Si banditelul meu se joaca de-a v-ati ascunselea cu educatoarea. Adica ea inchide portita el a descoperit drumul ocolitor spre bucatarie si ajunge acolo. Blocheaza trecerea 2 cu o jucarie mare, gen masa cu unelete de reparat. Marc daca nu o muta( e asa de puternic) trece pe sub ea. Si tot ajunge la tipa in bucatarie.....
Si asa se desfasoara ziua. Prima jumatate a zilei e calm, dar cand ea se apuca de facut mancare incepe scandalul. Ca vrea sa fie langa ea. Si am ajuns amandoua la concluzia ca lui nu ii place agitatia , cand e prea multa lume in jur care tipa.....Cand sunt mai putin copii, ca azi, totul e mai bine. deci nu plange pt. ca e separat de mine, plange ca totul e prea zgomotos pt. el acolo si prea multa agitatie. Si am convenit sa il tin cate putin in fiecre zi, sa o luam incet pana se obisnuieste cu toata lumea.
Mihaela
filme2
Virsta Marc
mikiion spune:
Ktrinel sau cine a intrebat. La mine la gradi mancarea o face ea. eu duc pampersii si servetelele umede. Atat. Dar al meu e mare si manaca ca noi.
Nelia mie mi-a venit un catalog de la ikeea si avea cateva modele dragute, mai colorate. Plus niste accesorii mai interesante.
si la Brick in galeriile d'anjou am mai vazut ceva. Nu discut si de preturi ca nu m-am uitat. Uite [url]www.thebrick.com/Application/Storefronts/SubCategory.asp?categoryID=8CAA008C-B69B-4BA5-8F5D-4369891938B3&SiteCode=FR&CategoryTracking=2B63ABAA%2D6C4C%2D4409%2DB228%2D2844E0F99E80%2CF9BF247C%2D34B6%2D4826%2DB595%2D0DED6BAB6155" target="_blank">aici
Mihaela
filme2
Virsta Marc
mikiion spune:
Ira din cauza unor imigranti de genul asta mi se intampla sa se mire lumea ca stiu sa vorbesc corect franceza. Asta e imaginea pe care o au ei despre emigranti.
Despre engleza. In Montreal lumea e bilingva. Dar eu am locuit in Quebec ville unde nici in zona turistica nu ti se raspunde in engleza. Si nu din rea vointa. Ci efectiv nu stiau. Ce soc am avut cand am venit la Montreal si la primul interviu telefonic a inceput sa imi vorbeasca, brusc, in engleza. Dupa un an jumate de franceza intensiva nu mai stiam nici cum ma cheama in engleza. si alt soc in Westmount cand intr-un magazin mi-a cerut ceva vanzatorul in engleza.
Deci depinde unde traiesti. Dar ca sa gasesti un job bun trebuie sa le stii pe amandoua. E clar.
Si altceva vroiam sa te intreb. Noi locuim in est si parca tu esti acum in terbonne. Ce mai e de vizitat prin zona? Ca am ajuns la concluzia ca ajung mai repede in Terbonne in centru( max 15 minute) decat pe Mont Royal. Ca eu intru intr-un minut pe 40 est. Centrul vechi l-am vizitat, dar alte parcuri, atractii turistice , unde sa nu ma pierd ca tine, logic. Ca vreau sa-l mai scot pe Marc si m-am saturat de gradina botanica. deja stim fiecare piatra si floare.
filme2
Virsta Marc