Sezatoarea canadiana (65)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Codritu, pe vremea cand locuiam si noi in apartament cu mocheta pe jos (pe care, btw, am urat-o din toata inima), am cumparat un aparat cu aburi de la Canadian Tire cu care mi-am curatat frumos toata mocheta, l-am tinut o saptamana si l-am dus inapoi (stiu, nu e frumos, dar macar atata sa profitam si noi de sistemul american de returnari). Puteti incerca si voi.
Si pe mine ma intereseaza varianta cu scolile anglofone, ai putea sa imi dai pe PM numele scolilor de care vorbeai? Si noi locuim tot in vestul insulei, chiar aproape de voi, as zice, chiar nu stiu de ce nu ne-am inalnit pana acuma, ca Matei si Tudor sunt cam de aceeasi varsta ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Codritu, poti incerca si de la Rona, Reno, Home depot, au masini din alea imense de spalat mochete - de inchiriat - pe 24, 48 de ore.

La mochete sunt avantaje si dezavantaje. Avantajele sunt ca nu se lovesc copii decat pe moale, ca e cald si pufos iarna si ca nu aluneca. Io pe canadienii de-si pun mochete ii inteleg, ca doar e plancher de iarna, da' pe cei din California si Miami nu-i inteleg si pace, si am vazut ca aproape toate casele p=acolo is in mocheta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Codritu,

Eu inchiriez masina de abur de la Metro. Nu am mochete, dar o folosesc la covoare...

Despre scolile anglofone: va mai trece mult timp pina sa se hotarasca definitiv daca se poate sau nu sa iti inscri copilul la o scoala publica in engleza (dupa ce a facut macar un an intr-o scoala privata anglofona). Guvernul din Quebec merge in apel la Curtea Suprema si chiar daca hotarirea este confirmata, au dreptul sa amine timp de 5 ani aplicarea ei. Pe urma scolile private anglofone costa mult mai mult (nefiind subventionate), deci trebuie sa va ginditi la ceva in jur de cel puitn 10000$ pe an...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ne-am intors! Sintem acasa! Imi revin, citesc ce ati mai scris si va mai scriu.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">22+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Neata fetele ,

Iaca am facut si eu oki si imi beau si eu cafeaua citindu-va

Lorelai, frumoase pozele, ca sa nu mai zic de domnisoara, care e tare fermecatoare cu noua tunsoare ....vacile acelea din pozele tale m-au dus cu gandul la zimbrii de la gradina zoologica din Bucuresti, in paranteza fie spus intr-o stare jalnica din pacate si bietele animale mult mai anemice ca respectivele ....Nu ne-ai spus daca mai stai in Suedia sau te intorci pe meleaguri canadeze? Mi-ar place sa ajung pe-acolo intr-o vacanta

Dana, asa e readaptarea mai dificila dupa o luna si ceva activa, in special imi vor lipsi vesnic vinurile si bucataria franceza la care voi visa toujours d'ailleurs , partea buna e ca saptamana asta plus urmatoarea sint tot in vacanta pana ce incepe scoala si am timp destul sa-mi intru in ritmul nord-american

mQQm, merci de tip ....o sa ma uit un pic

Quebecoaselor, citindu-va discutia, n-am inteles de ce nu ai dreptul la scoli in limba engleza (mi se pare usor discriminatoriu ), in Ontario ai voie sa-ti trimiti copilul la French Immersion care este o mixtura a materiilor de 50% in franceza si 50% in engleza. E vreo explicatie logica in afara nationalismulu?

Felicitari pt. sarcini Neliei si Carmen

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am rasfoit o tira... dar nu am ajuns la intilnire, ce ati mai discutat despre aceasta. Si am vazut ca discutati despre mobila, am vrea si noi sa investim un pic in asa ceva... ca ne inmultim si trebuie sa ne rearanjam (sau mai bine spus, in sfirsit aranjam) macar un pic casa. Si ne-ar interesa o camera de fetita de 6 ani - care incepe clasa I (pat, birou, dulap, rafturi sau aranjamente pentru carti si jucarii), un pat pentru noi (king), masa de bucatarie cu 6 scaune, dar totul sa fie cit mai mic si elegant si sa nu ocupe prea mult spatiu, un birou frumos si practic pentru noi... Dar de buna calitate, design frumos si simplu... ar fi bine sa fie cu plata in rate, dar ne-ar aranja si daca ar fi mai ieftin daca platim cash (am auzit ca se mai poarta si asa ceva). Am vazut in Bucuresti, la Neoset, citeva camere pentru copii absolut superbe! Mi-ar placea atit de mult sa gasesc si aici ceva de genul acesta! Si mai vrem perdele frumoase, din material, peste tot (camere fetite, dormitorul nostru si salon - colorate, rosii si albe - in ordine). As vrea ceva din material (pinza, in, cinepa) si cu ceva subtire doar de design - dar ceva frumos si ieftin.

Ah, si ce culori ati folosit pentru peretii din camerele copiilor!?! Stiti unde as putea gasi pe cineva care sa ne vopseasca peretii repede si ieftin? Ca eu sint cu burta la gura, iar Octav e foarte ocupat la servici. Daca am gasi pe cineva sa ne faca intr-un weekend, am pleca undeva si am evita si mirosul de vopsele. Intreb si eu...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">22+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Bine ai revenit Nelia , cum ti s-a parut Romania? Poate schimbam impresii...

noi, poze mai noi si Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna tuturor,
Nelia, bine ati venit!

K., nici in On nu ai voie la scoli publice 100% francofone, ca scoli cu imersie in engleza sunt si aici, destule.

Ce se doreste aici e ca copilul quebecois sa studieze numai in limba engleza pe banii guvernului francofon (care e haiduc pt. toti canadienii rezidentii de aici), ceeace deocamdata nu e posibil. E si de inteles, mai ales ca celorlalte provincii nici macar nu le trece prin cap sa faca asemenea subventii. Dar...daca aici toate scolile private sunt subventionate de statul Qc si in loc sa coste 20Kpe an ca in restul Canadei, costa 3-4 mii pe an, nu m-ar mira ca in curand sa apara si facilitatea de a studia in scoli publice si in engleza in qc, stat 100% francofon - limba oficiala franceza.

Cine vrea isi poate da copilul la scoli private engleza - e liber sa o faca, dar ele costa f mult, ca nu sunt subventionate de guvernul quebecois.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Nelia, bine ai reveni. Cand reusesti sa le faci pe toate ? scoala, copii si un bebe in curand? Cum a fost in Rom?

Lorelai, f frumoase pozele, si'i tare frumos la voi, papusica o scumpica ca de obicei ; va satbiliti acolo sau reveniti?

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Nelia, bine ai revenit. Te asteptam sa povestesti. Eu in camera la Razvan i-am facut crem: se cheama Vanilla ice-cream nuanta de vopsea, camera e f mica si asa se mai deschide putin atmosfera.

Fetelor am si eu o intrebare la voi poate ma puteti ajuta: Am un prieten in Romania care are un catel bolnav si ii trebuie un medicament care se cheama: IMMITICIDE. E caine lup si cica are niste paraziti in sange care se trateaza cu medicamentul asta.

Eu neavand catel sau pisica habar n-am cum se procedeaza, banuiesc ca mi-ar trebui o reteta ca sa merg sa cumpar medicam. asta, dar de unde se cumpara??? si mi-l da asa fara sa vada catelul???
poate stiti...

va multumesc pentru orice idee.
va pup
Magda

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput