Sezatoarea canadiana (65)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ana, o adori ca-i evreica, nu ca-i rusoaica. Glumesc, las' ca vad eu ce fac, nu era vorba de nationalitate, era vorba ca-i cam bosorog pt. noi, eu stau de ex. 5 ore cu vioara in mana intr-un show si cant si dansez fara sa ma asez jos, o persoana la 50 de ani nu stiu daca e capabila sa faca asta, decat daca se duce la sala.
Cat despre baut, tocmai, ca noi nu bem, nu fumam, n-avem vicii, deci la astea ne-am potrivi cu o persoana mai matura si mai responsabila.

Mi-ar place sa ies cu voi in we 1-2-3 (de ce zici si 4 sept., si ala'i liber ?), dar suntem la buget de austeritate luna asta. Daca gasesti ceva iesire care sa nu necesite cazare, venim si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna fetele,

Ne-am intors si noi din mini vacanta de 1 saptamana, am fost la Sauble Beach, super frumos, apa calda, vremea buna, numai in ultimile doua zile a batut vantul prea tare. Numai daca te bagai in apa era bine, dar cand ieseai aproape ca te lua vantul pe sus.
Ai mei au fost super incantati, le-a placut totul, dar deja am inceput plansetele ca peste 2 saptamani trebuie sa plece in Romania .

LauraJr, ca vorbeai de facut acte vreau sa te intreb daca ai ceva noutati de chestia asta ca si noi vrem sa le facem sponsorizare mai ales ca e singura metoda ca sa-l aducem pe frate-miu aici.

Ira, tu intrebai parca de dentist, cred ca mai patita ca mine nu exista persoana, desi mi-am facut lucrari in Romania inainte sa vin, cum am ajuns aici au inceput sa cada toate, dar toate mai frate si merg continuu la dentist. Tocmai mi-am refacut o coroana, adica mi-a dat-o jos pe aia veche si mi-a pus una noua de portelan. Asigurarea mea in mod normal acopera 80% din prêt, dar la coroana asta mi-a acoperit doar 50 % si in final m-a costat in jur de 500 $, asta ca sa-ti faci o idee de preturi, nu stiu daca le fel e si in Montreal.

Apropo de canapea de piele versus textila, eu votez pentru canapea de piele, dar n-am argumente pur si simplu imi place mai mult. Le-am luat dar inca nu le-em desfacut ca noi tot cu smotru inca

va pup

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Merci mult fetele, aveti dreptate cu canapelele din piele si unde mai pui ca nici nu tin acarienii prin ele...dar, uff, ca tot imi ingheata curu' cind ma asez pe ele...pe de alta parte nu se scamoseaza, grea decizie.Am vazut unele la Mobilia mortale, un crem ornaj pufoase si foarte scumpe.Mai cuget vreo 2 saptamini.

Fetele, la Tristan si America sunt niste reduceri de toata jena, bligi cu 9 dolari, tricouri cu 5 dolari, ghilotei de la 9 dolari la 2 $ redusi,am venit acasa cu plasele pline ca m-am oprit si la Vie en roz si uite asa iara tocai bani cica mi-am luat casa si tre sa fiu cuminte citeva luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Buna fetelor canadeze ,

Ne-am intors si noi acasa dupa plimbari prin Europa de vreo luna jumate, si a fost tare-tare frumos, numai ca si mai bine e acasa . In Franta, ne-a placut atat de mult incat ne-am muta acolo la un moment dat in viata when the time is right , pana atunci mai vedem, saptamana viitoare incepem gradinita la o big school ....vad ca lumea vorbeste de betiveli pe aici, revin mai incolo...

Cateva poze din Franta aici: http://picasaweb.google.com/khristin107

Va pup,

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Cristina, nu te laaaaaaaas, povesteste din Franta!

Te rog, fa-ti ceva timp si indura-te de ceva impresii mai detaliate!

Te pup si bine ai venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Buna Ira,

Am vazut ca te pregatesti de vacanta ideala, si-ti raspunsesem la subiectul celalalt....uite aici, in rest imi trebuie timp mai lung de redactare : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105689&whichpage=2 Am vazut ca ai planuri ambitioase pt. la anul, parerea mea e sa faci mai putin si mai temeinic decat multe in pripa. Hai, te pup

Hai sa fac copy si paste de la celalalt subiect ca poate e mai simplu asa:

Iaca ne-am intors si noi din Europa, adica Romania si Franta, mai precis Paris. Inainte de a alege vacanta asta, am meditat mult in sensul cat de realisti am fi sa facem un tur format din mai multe tari din care sa nu ramanem cu prea multe, asadar am optat doar pt. Paris si castelele de pe Loara intr-un tur de 8 zile, cu ghid si fara copil , deoarece asa cum se stie nici un copil sub 12 ani nu e prea fericit in muzeul Luvru . Excursia a fost atat de reusita, am batut la pas Montmartre, mi-a placut la nebunie Sacre Coeur, Notre Dame, si frumosul castel de vanatoare al mai multor regi - Fontainbleau la vreo 50 km de Paris - absolut fascinant, am admirat Arc de Triomphe, Domul Invalizilor, cartierul Latin, celebra Sorbona, Panteonul, faimoasa opera din Paris- ne-am plimbat cu bateau-mouche-ul pe Sena si am admirat artistii ambulanti de pe cheiuri precum si artistii ambulanti, ne-am cocotat pana in varful Tourului Eiffel, am batut cu constiinciozitate Champs Elysees, inhaland parfumurile Sephorei , am facut ceva shopping la Galeriile Lafayette si Primavera; am vizitat o parte din Versailles si vastele sale gradini, am strabatut Jardins de Luxembourg si Tuileries - incat ne gandim la un moment dat chiar sa ne mutam acolo, stiind limba si avand desigur finantele necesare . Ne-au placut mult si castelele Amboise si Chenonceau de pe Loira. Ne-am bucurat ca am facut toate obiectivele pe indelete, relativ, deoarece ca sa vizitezi tot Versailles-ul sau Louvru iti trebuie o luna intreaga. A propos de hoteluri, cele din Franta sint mult mai scumpe decat in America de Nord, ca sa-ti fac o comparatie un hotel de 3 stele din Franta doar cu mic dejun inclus nu foarte sofisticat e dublu ca pret si jumatate ca spatiu decat un hotel de 5 stele din Las Vegas ...e lesne de inteles de ce....toate preturile sint mult mai scumpe, incepand cu mancarea si terminand cu locuintele. Si eu sint de parere ca trebuie sa iti iei un hotel ceva mai scump si aproape de centru, ca sa nu bati distante, in special daca o iei si pe Sofia cu tine. Un site pe care eu il verific intotdeauna inainte de a pleca de acasa cu parerile diversilor este www.tripadvisor.ca La anul cred ca vom incerca Spania sau Italia. Tototdata imi place sa las locuri nedescoperite pe unde am fost, cum ar fi Coasta de Azur - motiv sa ma reintorc .

PS: Am uitat sa mentionez ceva important, daca nu sinteti cetateni UE - aveti dreptul la tax free daca faceti cumparaturi in valoare de 175 euro cu chitanta respectiva si produsele respective sa le aratati la customs, altfel nu le veti putea deduce. De asemenea daca visati la vinuri franceze e bine sa vi le puneti la cala, daca luati avionul, altfel le veti face cadou vamesilor francezi . Teribil de util ne-a fost si un ghid Frommer's Paris day by day, cu toate informatiile la zi, la ce etaj si camera o poti gasi pe Mona Lisa sau Dantelareasa din Luvru , si multe altele. Mult succes in gasirea turului perfect

Ooops, s-a cam latit pagina, cine ne ajuta?

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Roxana, ai PM.

Khristin, revino si pe tema betivelii...

Pe princioiul mai vine omul, mai si sta, dar mai si pleaca, uite, ma duc si eu la cashi, c-am stat destul la lucru azi!
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ira, cu mare placere, de fapt inca nu am habar, dar visez cu ochii deschisi la un we oriunde...in lume, pe 01-02 septembrie.
am fi plecat numai noi la Las Vegas sau undeva, dar niciodata nu putem fara Tudor, si cu el e inca dificil; asa ca ma orientez prin zona....ca timp de visare am destul acasa cu odorul pina incepe scoala.

edit, Khristin, pozele-s bestiale...poate traiesc si eu sa vad Valea Loirei, cind mai cind o sa am baiat mare cu rabdare si cgef de calatorii......

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Ana, cand ati fost sa vedeti balenele, ati inchiriat " pe loc" ceva sau inainte cu cateva zile?
Unde este mai bine sa ramai peste noapte pentru a fi a doua zi cat mai aproape de punctul de plecare (vapor)?Am vazut ca plecarea este din Baie-Ste-Catherine sau Tadoussac.

noi vom merge in week 1-3 sept insa am vrea sa gasim ceva de inchiriat cat mai aproape.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

noi am dormit la Tadoussac la un B&B, l-am gasit acolo, ne-am plimbat putin si am magazinat, dar poate n-ar strica sa arunci un ochi pe internet inainte si sa faceti rezervari; cea mai misto locatie (pe malul golfului) o are Hotel Tadoussac

http://www.tadoussac.com/FR/tourisme/hebergement.htm

am facut rezervari de seara la receptie pentru croaziera de a doua zi si au venit cu un microbuz si ne-au luat de la receptie pina la imbarcare; la retur ne-au lasat pe chei, dar a fost aproape.

alte destinatii interesante pentru weekendul respectiv nu stie nimeni oare

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput