Sezatoarea canadiana (65)
Raspunsuri - Pagina 15
Podeanu spune:
Da, da trebuie subiect separat ca altfel ne pierdem pe drum. (in weekend Simonna,da?)
Irina, sa nu uit, in cartierul La Plaine (terebonne)s-a intimplat crima aia..
Cricor, camera are doua paturi queen sau double, deci o culci pe mama ta cu copilul sau cum vreti voi. E doar o noapte in fond.
mQQm, cum te cheama de fapt in realitate? Ca sa nu ne sucim limbile pe acolo cind ne reperam..Cind am sunat acolo si mi-au spus ca au camere libere (da' sa ne grabim cu rezervarea ca sa nu avem vreo surpriza) am intrebat daca cer avans odata cu rezervarea si am bagat-o in ceata pe tipa ca a recunoscut ca nu au avut niciodata asa cerinta de 20 camere odata).Dar cu siguranta ca atunci cind facem deja rezervarea (de aia vreau sa sa fim siguri citi mergem in caz ca cere ceva avans)vom insista ptr un discount ceva.
Eu mi-am anuntat aseara sotul ca mergem acolo si, culmea, nu a pus prea multe intrebari.
Simonna cind au fost socrii mei aici ultima oara (acum 2 ani) noi am cumparat o antena satelit (75$) si un receiver de pe ebay (dar l-am ridicat de pe Decarie) cu care am prins romanii. Insa antena trebuia mereu orientata ca se pierdea repede semnalul (asta la mine la tzara cred). Dupa ce au plecat ei,nu s-a mai agitat nimeni s-o orienteze.
Dar cunosc persoane care inca urmaresc romanii frecvent. Da-mi un telefon pe mobil 514-217-3996 sa te pun in legatura cu cei care o folosesc inca.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Ica 1975 spune:
Mult mai scrieti, cred ca sezatoarea n-a fost nicicand asa activa si asta nu poate decat sa ma bucure. Intalnire, vreau si eu sa venim, insa nu stiu inca sigur 100%. Stiti la ce ma gandeam, ce-ar fi sa facem o traditie si sa ne intalnim in fiecare an de ziua recunostintei ?
Am vazut pozele, numai copii frumosi.
Roxana, este scumpa foc fetita voastra.
Ana, am senzatia ca te-am vazut duminica la biserica pe St-Croix, ai fost?
si ma intorc la ale mele.
Noi
Ira spune:
Bunadimi tuturor!
Eu sunt un pic ingrijorata ca nu mi-a venit accusé de réception, sau barre de code de la citoyenneté desi am depus actele in iulie, la inceput, si nu stiu ce sa fac...Mi-a expirat pasaportul romanesc si la anul, dac-ar fi sa nu-mi vina pana in august cetatenia si pasaportul canadian, va trebui sa cer din nou viza pt. UK. Uf doamne, alti bani aruncati pe fereastra, oare cat o costa pasaportul romanesc + viza UK + actele necesare vizei, trimis, etc., voi pierde mai bine de 500$ absolut degeaba daca nu se grabesc cei de la cetatenie.
Dana, eu nu stau in La Plaine, dar am un prieten bun care sta acolo si ma vizitez destul de des, e un oras frumos. De crima nu stiu nimic, nu am vazut la TV, un link ceva exista ? Pe canoe am cautat ieri si nu am gasit nimic. Multi tampiti in libertate pe lumea asta, zau asa, eu nu stiu cum cineva poate avea in familie un viitor potential criminal si sa nu realizeze asta, ca banui eu ca trebuie sa existe antecedente la nivel minor, sau evenimente care sa se constituie in preliminariile unei crime. Ca doar nu se trezeste nea' Ion brusc, intr-o dimineata si zice : Ok, aujourd'hui j'aurais le goût de touer quelqu'un, je vais commencer par la première maison à la gauche :-)).
Simonelu', io glumii, nu sunt deloc ingrijorata de varsta mea, ba chiar sunt mandra de ea. Si cred foarte tare ca de fapt nu varsta reala conteaza in viata ci varsta sufletului si a mintii. Si a corpului, cred, ca daca o femeie se ingrijeste si se aranjeaza poate arata ca la 20 pana inspre 40 de ani si mai bine.
Astazi o sa caut un dentist prin apropiere si ma gandeam cum sa-l abordez cu asigurarea, as avea 2000$ pe an, dar as vrea sa-i combin pe 2 ani pt. o lucrare mai mare, s-o putea oare?...apoi o sa ma inscriu la examen la SAQ pt. examenul practic si o sa bucataresc un picut. Sper sa se mentina temperaturile decente si sa nu fie f cald ca sa putem face si o plimbare prin oras.
Voi ce mai gatiti ? Eu am facut ieri o friptura de vita f buna - in tigaie - stropita cu sare, piper si vin..si niste rosii si ardei copti ca si garnitura. Astazi nu mai stiu, cred ca o sa umplu niste croissante din acelea mini din multicereale si cu omega3 cu iaurt, cu paté de ficat, cascaval si humus...si pun niste morcovi garnitura.
La intalnirea din octombrie...aveti idei de activitati, de plimbari ? Noua ne place mult sa ne plimbam pe jos, sau sa mergem cu barca, vaporasul, exista acolo asa ceva ? De fapt ce reprezinta aceasta locatie, este un hotel pe malul lacului ?
Ma'c la ale mele, va pup pe toate si va astept cu vesti.
Ktrinel spune:
ira, sugestie: incepi lucrarea la dentist prin noiembrie si o termini la anul in primavara...astfel prinzi 2 ani , deci 2 bugete...asa m-am gandit sa fac io...sa vad daca merge...numa ca la anu' ciuciu alti bani de dinti...daca cumva e nevoie...makes sense?
Lorelai spune:
Dana (Podeanu), nu am primit nimic de la tine. ti-am trimis PM cu emailul de la servici. poate merge asa.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
aska spune:
Simonna, noi am luat abonamentul pt romani de la www.romsatnet.com . Antena a luat-o sotul de la un marche aux puces (electronist, de', se pricepe...de aceea am trei telecomenzi pt tv si nu mai stiu care pt ce program este....da' asta-i alta poveste).
La vremea aceea era o promotie si iesea mai ieftin daca luai doua receiver-e, pt tine chipurile, dar apoi imparteai totul cu un prieten amator si el de romani. Nu stiu cum mai e acum. Daca vrei mai multe amanunte da-mi un PM.
Ira spune:
Ktrinel, ai dreptate, numai ca eu as vrea sa fie facuta lucrarea si repede - maxim 2 saptamani. Poate ca mi-o face si ma pune sa platesc in dec. si ianuarie...Chiar asa, voi ati facut vreodata lucrari aici ? Cat de rapid e ? A mea e o lucrare pe masele, vreau sa refac coroanele insa nu as suporta sa astept mult timp sa nu mananc pe partea respectiva, sa ma tina 1000 ani in tratament.
Exista cineva care si-a facut lucrare in Canada ? Cum e ?
ufffff, si iar mi s-a atzucat de aruncat bani, as vrea sa imi cumpar o geanta de piele, maro, ati vazut pe undeva vreunele dragute si la preturi decente ?
Merci de sfaturi!
Sambata ne ducem la o nunta, abia asteptam. O sa-i fac Sofiei parul cu placasi o dau cu sclipici, de cand viseaza la asta!
carmen77 spune:
Irina, din cate stiu eu, daca ai pasaport romanesc, nu iti trebuie nici o viza de UK, asa ca va fi doar taxa de refacere a pasaportului, care nu cred sa fie chiar 500 cad ... poate doar mai multa umblatura pe la ambasada .. suna la ei si intreaba-i cat sunt taxele.
Despre accuse de reception, stai linistita, ca si noi am trimis in aceeasi perioada cu voi si nu am primit nimic .. asa ca ... macar ma consolez cu ideea ca pasaportul meu e inca valabil.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003
CriPOD spune:
Cricor, daca sunt paturi twin incapeti, daca e unul queen poti sa iei un pat roll-on in camera (sunt in jur de $10 pe sejur, dar depinde de hotel). Noi, de cand a implinit fiu-meu 14 ani tot in "triple-occupancy" am inchiriat si asa am procedat. Lista de rechizite: relax . Mie in elementara la 2 copii nu mi-a cerut nimeni nimic altceva decat cecuri sau cash. Daca chiar vrei poti tu sa-i iei un penar si sa-i pui acolo niste chestii, asa pt fericirea lui.
La rezervare, de obicei se da doar o carte de credit, nu e normal sa ia nimic avans. Hotelurile au polite interioare de anulare a rezervarii (majoritatea pana in ziua in care iti incepi sejurul dar depinde) si daca nu anulezi pana in momentul ala iti ia banii de pe CC.
Podeanu, oare ce inseamna sa ne grabim? Ca ar fi culmea sa ne agitam noi aici si sa nu mai gasim camere dup-aia sa anulam. Esti super ca i-ai contactat! Si preturile sunt foarte bune.
Ira, eu mi-am facut tot felul la dentist aici si te asigur ca un dentist bun nu te lasa sa suferi. In timpul de asteptare a noii lucrari dentista mea, de ex, daca nu poate sa-ti puna inapoi coroana veche iti face una temporara in 10 minute (in mulajul celei vechi). Nu cred ca poti sa programezi plati in viitor cu asigurarea, pur si simplu pt ca e legata de job si nu exista garantii ca maine esti tot la jobul ala, dar poti sa incepi in decembrie si sa continui anul viitor pt 4000. Brrr ca si eu trebuie sa incep ceva, doar ca eu nu am asig...
mami www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
Ira spune:
Carmen, da, imi trebuie...am fost in august 2006 in UK, in Scotia si Anlia si mi-a trebuit, da' poate ca s-o fi schimbat ceva ? Cand o fi intrat Ro in UE ? Ar trebui sa verific.
Ma doare capul de mor, stau cu cei de la SAAQ de 35 de minute la telef., nu vreau sa renunt ca deja am pierdut prea mult timp - si inca mai ascult robotii. Mai bine ma inscriam pe internet.
Carmen, voi tot in iulie ati trimis actele ?