Sezatoarea canadiana (65)
Raspunsuri - Pagina 14
Podeanu spune:
Irina, a fost dimineata la stiri la TVA si era si in Journal de Montreal: cica aseara pe la 18.30 cu lume pe strada, tipul a venit acasa cu masina, si-a scos copilul de 5 ani din masina si in momentul ala dintr-un jeep a coborit un tip cu o pusca mare si a tras direct in el. a murit pe loc, copilul e ok, dar in stare de soc.
Nu are dosar la politie, si nu se stie motivul crimei.
Daca ai alergii la mai multe si nu ti-ai facut testul eu te-as sfatui sa te duci ca nu e de joaca. De ex mie mi-au dat un medicament la care am facut alergie si doctorul care m-a testat mi-a cerut sa-mi lipesc pe assurance maladie o notita ca sa se stie.
Eu sunt alergica la herbe a poux si ceva mai putin la praf, par de animale. Mie mi-a dat un spray masal Nassonex, cu care sa ma dau acum in luna august cind e pericolul mare. In general 90% din persoanele cu alergia asta reactioneaza pozitiv la acest spray nasal dar daca tu esti din cei 10 % exista si posibilitatea unor vaccine dar dureaza citiva ani (parca 3)si le faci citeva luni inainte si citeva dupa.Oricum daca mergi la alergist ti se vor indica toate tratamentele.
Si cum spune si Ana, alergia odata ce se instaleaza in corp dispare cam in 15 ani. Sunt ani mai usori si ani mai grei, in functie de acel indice de polen. Si eu am avut anul trecut ptr prima oara in viata mea.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
Ira, du-te la un medic, ca nu mai scapi de alergie daca a inceput...barbatu'meu a suferit anul trecut ca naiba si si-a luat si doua zile concediu ca nu mai rezista pe santier intre curs nasul, ochii, stranuturi si alte simptome; a facut tratamentul si a scapat, anul asta la fel dar la primele simptome a inceput cu claritinul si ce mai ia, e tocmai perioada nasoala pentru alergii.
eu cu criminalii am lamurit-o de cind s-a uitat la Pinocchio, unde omul rau bla...si de atunci fiu'meu chiar crede cind il amenint...bine ca nu-l confunda cu vecinii
am reusit si eu in sfirsit, acum cind incepe clasa a doua sa pun pozele de la serbarea din iunie, cind odrasla a prestat pe scena:
http://family.webshots.com/photo/2840200740093212458CubTaI
http://family.webshots.com/album/560288245EdqoEV
http://www.floriinro.ro/
Ana ce baiat mare si frumusel ai.Serbarea a fost de la scoala, toti copiii au cintat?
Mi-au placut si pozele de la Aquarium, acolo nu am ajuns inca.
Vreau sa te intreb mai de mult, site-ul de la semnatura reprezinta ceav ptr tine??
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Ira spune:
Aolio ce simpatic e micutul drag, cu dinti noi si inconjurat de fete. Sa-l mananci, nu alta, cu standul ala de microfon de 3 ori mai mare ca el. Tare scump mai e!
cat despre alergii, offffff, am un drag de medici ca magarul de bete, cred ca n-am mai vazut unul la fata de vreo 2 ani. Cum am vreo durere cum imi trece numa' la gandu' ca tre' sa ma duc la medic. O sa ma duc ca nu mai rezist.
Ana, ma duc sa vaz si restul pozelor cu casa, ca am vazut ca ti-ai facut poze cu casa noua. Am vazut vreo 3-4, arata tare bine, de ce ziceai ca nu vrei sa ramai acolo ?
columbiana spune:
Dana, au cintat si in cor (toti) unele cintece,si citiva copii solo;
despre site-iti raspund pe pm- sa nu intru la reclama.
Ira, aici nu am curte proprie, si sper sa ma mut din nou la casa cu curte (a mea); si mi se pare destul de mica (in basement am doar o camera+garajul)
laurajr spune:
Fetelor, cu mare drag m-as trece si eu pe lista de excursie dar mama va veni aici si nu stim inca cand se va intampla asta...a fost la viza si astia au programat-o la medicale, cu toate ca pe site-ul lor nu mai scrie de vizita medicala...asta o intarzie cu 6-8 saptamani...
Deci s-ar putea sa vina tocmai in acel weekend...tare mi-ar fi placut sa ne cunoastem !
In alta ordine de idei, voua v-a dat de la scoala vreo lista de rechizite pt clasa 1? Ioana mea a plecat din 30 mai si nu avem asa ceva, poate ma ajuta cineva cu niste idei?
columbiana spune:
Laura,
daca nu ai lista exacta nu te sfatuiesc sa cumperi, ca au toti la fel, si lista e foarte specifica, difera intre scoli, intre clase;
mai bine da un telefon la scoala, cu citeva zile inainte de incepere sau chiar in prima zi cind duci fata treci pe la secretariat si o iei; eu am primit-o in fiecare an in plicul cu toate informatiile: fisa medicala, formular inscriere servici de garda, detalii despre uniforma, etc; mai e varianta s-o aiba la vreo librarie arondata (la mine in cartier e un dollarama-plus) unde au facut deja pachete pe clase/scoli cu caietele necesare si au si listele de rechizite.
uoof, ca acusi incepe...
Simonna spune:
Laurajr... subscriu la spusele Anei, nu cumpara nimic fara o lista in mina. Cel putin listele noatre sint cu coduri, indicatii, culori, duo-tang-urile trebuie sa fie unul bleu si unul albastru plus unul rosu si unul verde, de cazi in cap incercind sa le gasesti prin Bureau en Gros sau Walmart... Sper sa vina mama ta mai devreme, ai vazut ce gasca se aduna!
Ira, imi voi revizui atitudinea, vezi sa-ti pui o peruca grizonata pe cind ne vedem, sa te recunosc, babatiie ce esti! Revizuiesc si lista, ii dau un edit mintenasi, sa te simti mai tinerica, ca degeaba eviti ca ca s'en vient, ma cocotte! 4 luni plus minus tot in balta aia se cheama ca te scalzi! (sorry!!! Da', premiu de consolare, uite, de ajuns tot nu ma ajungi, am avans respectabil! :)
Dana, ca sa vezi ce inseamna, Anei i-a placut, in timp ce noi ne-am plictisit cu bucurie la acvarium, a fost o calcare in picioare de nu se vedea om cu peste, ca tocmai ploua, da' nici altfel nu ne dadeam in vint... Nici spectacolul cu foci n-a avut succes la Radu, consecinta directa: la MarineLand am vazut o balena din greseala, in rest ne-am invirtit in toate draciile cu putinta, mai putin Sky Sreamer - eu, ca plod si tata au fost cap de coada!
Lorelai,sa va distrati bine, ce sa zicem si noi, va scuzam! Next time, oricum, tu esti aproape de Montreal, poate ajungi de Craciun.
UF, ce era sa uit... stiti ce companie de cablu/farfurie de-aia de antena pe casa ofera tv in RO? Ca dau search-uri degeaba si as vrea sa ajut o amica a carei mama vine din Ro...
Pupici,
Simonna
CriPOD spune:
Uite Simonna ca nu te mai necajesc intentionat . Nu erai tu chiar departe, departe de adevar, ma tot dau eu mare aici ca e virtual... recunosc, mai am unul de 16 ani, asa ca ai avut tu "gut feeling"! Apropos de lista, maru parca zicea intr-una din postari ca are 11 ani baiatul ei.
Podeanu, nu-ti fa probleme cu sotul tau ca asa e si al meu (fecioara cumva?) asa ca ii asezam impreuna cu altii la fel ca ei si vor sta cuminti in liniste. Fata mea e mai timida in prima faza, sper sa-i treaca in mai putin de 2 zile ca dupa ce isi da drumul n-o mai poti opri.
Abia astept si eu subiectul separat ca pierd detaliile pe-aici si ma tot panichez ca mi-a scapat cine stie ce amanunt esential.
Ah, vroiam sa va sugerez daca sunati pt cazare neaparat sa intrebati de "group discount". Hotelurile in general ofera ceva reduceri daca sunt grupuri. Si cum e thanksgiving weekend si ei sunt condamnati la bataie de vant si americani prin camere ar trebui sa fie foarte incantati ca mergem. Nu e regula, dar merita intrebat. 2 centi...
mami www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
Cricor spune:
Simona, scuze de intarziere, venim si noi. In principiu doi adulti si 1 copil - 6 ani. O oarece problema ar fi ca trebuie sa vina mama, care sper sa nu gaseasca bilet doar in weekend-ul ala. DAca vine inainte de 8 octombrie, o aduc si pe ea, acum eu sunt usor debusolata cum o cazez, in camera separata? Mai are careva o mama ca sa faca share cu mama?
N-am citit tot, dar vad ca-ati zis de rechizite. Ne dau de la scoala ce le trebuie la copii? Se da la toate scolile, sau la alea mai serioase? Asa vad si eu ce-i cu scoala asta a lu' fi-miu... ca dupa ce ca-i in split class...
Corina
Am citit din urma... CataD are fetita si va avea atunci 3ani si 8 luni. Din cate stiu eu fetita Doniei e de varsta lui Luca - deci 6 ani.
Try, eu daca as avea casa si i-as organiza ziua copilul acasa... as angaja un 'magician'. La noi la serviciu a venit unul de un Craciun, toti copii au stat cu gura cascata 45 de minute, n-au miscat, si cei mai mititei si cei mai mari. A, si sigur o piniata din aia... mare succes la copii. Poti sa inchiriezi un 'bouncing castle', sunt diverse marimi si modele, cred ca incep de pe la 75$ unul mai simplut. Daca e cald, cumpara pistoale cu apa si lasa-i sa se dezlantuie in curte (zi-le parintilor sa aduca haine de schimb). Altfel ce mai faci? Ce fac copii?