Actiuni la Bursa RO

Actiuni la Bursa RO | Autor: ocebine

Link direct la acest mesaj

As vrea sa stiu daca in Ro exista brokers, agentii de investitie si in ce masura persoane individuale au posibilitatea sa cumpere actiuni la bursa romaneasca. Unde se documenteaza? Pot sa faca asta on-line? Citi dintre romani consulta zilnic mersul actiunilor etc? Au romanii posibiitatea sa cumpere actiuni ale companiilor straine? Chiar o fac? Dar strainii care vor sa cumper actiuni ale firmelor din Ro cum se pot documenta?

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

Nu te supara, dar tu de cati ani esti plecata din Romania? Ce te intereseaza pe tine exista de imediat de dupa revolutie.
Nu exista persoane fizice "Brokers", sunt firme care se ocupa de asa ceva, unele din ele listate la bursa, sunt fonduri de investitii care iti pot administra un portotfoliu...etc.
Poti urmari mersul actiunilor - fie ele companii listate la Bursa, fie la rasdaq pe site-ul www.bvb.ro; acolo gasesti si rapoarte financiare despre companiile listate la bursa si in general cam tot ce ai putea dori sa stii despre ele - companii sau actiuni.
probabil ca putem cumpara si actiuni la compani straine...daca ai suficienti bani sa platesti un broker de dincolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Jonica

Nu te supara, dar tu de cati ani esti plecata din Romania? Ce te intereseaza pe tine exista de imediat de dupa revolutie.

Multumesc de raspuns...

PS: Nu cred ca este relevant de cind sint plecata...poate pur si simplu nu stiu...e vreo problema?

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ioi!! trebuia sa pun pe bani pariul!!
A

PS e adevarat ca eu am zis ca in primele 5 minute o sa primesti raspuns si ca o sa contina oarece soia. I still have it!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Nu, imi cer scuze daca am inceput prea dur; nu a fost deloc in intentia mea.
Pur si simplu mi s-a parut putin ciudat....cand noi (adica Romania) ne laudam atata pe toate canalele ca avem chiar si companii listate la Bursa din Londra...si in top 300 sunt cativa care au facut avere din listarea pe bursa a unor societati.
Dar strict la subiect eu zic ca merita investit (si nu lucrez in domeniu, deci nu fac reclama la vreo societatea de brokeri).

PS: Soia, din cate stiu eu, e un aliment sanatos....sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by Jonica

Nu, imi cer scuze daca am inceput prea dur; nu a fost deloc in intentia mea.
Pur si simplu mi s-a parut putin ciudat....cand noi (adica Romania) ne laudam atata pe toate canalele ca avem chiar si companii listate la Bursa din Londra...si in top 300 sunt cativa care au facut avere din listarea pe bursa a unor societati.
Dar strict la subiect eu zic ca merita investit (si nu lucrez in domeniu, deci nu fac reclama la vreo societatea de brokeri).

PS: Soia, din cate stiu eu, e un aliment sanatos....sau nu?

hai sa fim seriosi!bursa romaneasca se poate compara cu o aventura in amazoane fara sa cunosti tehnicile de supravietuire.

Mergi la inceput

Eu cred ca asta e valabil la orice bursa, nu doar la cea romaneasca. Dar mai cred si ca fiecare are dreptul la optiunea de a investi, sau nu. Te rog corecteaza-ma daca am gresit cu ceva in postul de mai inainte. Intre timp rasfoiesc si eu zf, unde gasesti o multime de informatii din acest domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

uite aici material de citit...

www.vanguard.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

oricine vrea si are capital poate investi in orice bursa. prin brokeri sau agentii de brokeraj financiar sau "da solo". normal ca daca ai un agent de bursa cu cap si cu interes...e mai usor si ai castiguri mai bune. site-uri ptr cetateni straini si romani, pentru informare si nu numai:
www.bvb.ro
www.interfinbrok.ro
www.capital.ro

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by b.nica
hai sa fim seriosi!bursa romaneasca se poate compara cu o aventura in amazoane fara sa cunosti tehnicile de supravietuire.

Este valabil si pentru bursa de la New York. Un mare jucator la bursa americana a sintetizat excelent fenomenul bursier:
Exista doua categorii de jucatori la bursa. La gongul de dimineata unii vin cu banii, ceilalti cu experienta. La gongul de inchidere primii pleaca cu experienta, ceilalti cu banii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

ce se intampla la bursa din New York cu cei care folosesc informatiile legate de anumite companii in speculatiile de la bursa?
in niciun caz la noi nu se iau masurile de acolo.daca s-ar aplica si la noi penalizarile disciplinare, sigur, bursa ar fi in castig si deasemenea, cei care si-ar incerca inspiratia(vedeti ca nu am folosit cuvantul noroc).
si ca sa fiu corecta pot sa spun ca intuitia m-a facut sa castig atunci cand am vandut niste actiuni cand trebuia;dar din cauza broker-ului nu am cumparat actiuni care mi-ar fi adus un profit bunisor;dar eu vorbesc de sume derizorii,cat sa cheltuiesti la un shopping in supermarket.
de aceea consider ca cei care spera sa castige ceva din jocuri la bursa, fara sa aibe relatii in guvern, sa se astepte la castiguri derizorii sub dobanda de la unele banci.

Mergi la inceput