Mamici de iulie-august 2007 (85)
Raspunsuri - Pagina 8
jeni71 spune:
Samadhi ai rabdare ca imediat o sa-ti tii comoara in brate. Las-o sa stea cat vrea in burta la mami ca e la allinclusive acolo. Dupa ce se naste trebuie sa "munceasca" sa pape.
jeni71 spune:
Oare pot tine laptele muls 2-3 ore la temperatura camerei? Sau trebuie musai in frigi? Ca m-am muls acum si l-as tine aici pana la urmatoarea masa peste aprox. 3 ore.
otim spune:
buna seara tuturor , noi zombi ca am avut o noapte mai agitata si se pare ca nici asta nu va fii foarte linistita . In rest suntem bine si am pus 500 grame in doua saptamani ( cantarit pe bune la tanti doctor ).
Vreti sa va pove de "scumpa" mea doctorita de familie ca sigur va intrecem in atitudine si anume ca nu cunoaste nici un medic pediatru , noroc cu noi ca am nascut in iulie si astfel a putut sa-mi concediul pe august ( pentru ca ea in august este in concediu ) iar cu bebe sa trecem pe la ea cand va avea bebe 6 luni sa-l ia in evidenta . Deci calm nu va enervati ca noi am gasit solutie la problema ...
jeni71 -bravo pentru cei 100 ml laptic eu abia daca reusesc un 60 chinuit , lapte praf prenan folosim pentru sugari cu greutate mica la nastere ( noi inca suntem mici ) , laptele meu il tin in frigi decat sa se strice si apoi sa-l arunc .
Otilia lui Laurentiu Ovidiu
jadi spune:
Va reproduc dupa ambalajul pungulitelor de pastrat lapte matern Lansinoh:
la temperatura camerei 19-22 grade, 10 ore
in frigider, 0-4 grade, 8 zile
in congelator, fara usa separata de frigider, 2 saptamani
in congelator cu usa separata de frigider, 3-4 luni
in combina frigorifica, -19 grade, 6 luni si mai mult.
Totusi mi se par foarte optimiste aceste perioade, ganditi-va la laptele de vaca nepasteurizat daca se mentine fara sa se acreasca la tempatura de 22 de grade timp de 10 ore. Eu am mers pe 1 ora la temperatura camerei si 24 de ore pentru laptele pus in frigider. Cel congelat l-am folosit maxim la 1 luna!
Si o alta regula pe care o stiu de la cumnata mea din Canada, daca copilul a pus gura pe bibe si nu l-a baut tot, nu se mai pastreaza! Nu as stii explicatia logica! Probabil contactul dintre copil si lapte, duce la "stricarea" lui!
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Aveti www.breastfeeding.com/workingmom/storage.html" target="_blank">aici un link in engleza despre pastrarea laptelui in conditii optime. Se apropie de ceea ce am scris eu de pe cutia cu pungulitele de stocare!
Deni & Vlad & Tudor
jeni71 spune:
Otim, felicitari pt greutate si la cat mai multe grame/kg luate. Am reusit sa mulg cele 100 grame dupa ce nu mulsesem vreo 12 ore, asa ca.............. In rest azi productia a fost de maxim 80, acum seara abea am reusit sa scot 80 de-o masa. Greu si ia timp, timp in care as fi putut dormi. Dar, ce sa-i faci riscurile meseriei. Da, cand ii vezi in patut cum dorm, trec toate !
Jadi pt siguranta l-am dus la frigi decat sa=l arunc si asa m-am chinuit sa-l mulg, sau sa-i fie rau la bebe, am preferat sa ma deplasez. E mai greu pana ies din casa sa gasesc un recipient de pastrat laptele la temperatura dorita-stiu ca exista niste chestii gen termos pt biberon. Mi-ar fi ideal sa tin si apa calda pt laptele praf si laptele muls. Trebuie sa caut!
Maine dimineata ma duc sa-mi scoata firele, brrrrrrrrrr la operatie data trecuta nu a durut, sper sa fie ok maine.
Pupici si noapte linistita la toata lumea
jadi spune:
Sa stiti ca am inceput sa imi fac un doc cu tot ce scriu pe aici, nu de alta dar se tot repeta intrebarile si atunci mi-e mai usor sa reiau raspunsurile! Asta daca le vreti .
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Jeni totusi insista un pic pe alaptare si nu pe mulgere, mulsul nu scoate atata lapte ca in cazul alaptatului plus ca uneori exista un "blocaj" de muls oarecum indus de starea ta! Eu stiu de la Vlad, depresia a fost imensa, statea si spalam bibe si pompa si sterilizam de ma lua mama gaia! Acum sunt o doamna, am masa gata cand vrea Tudor! Si mie sa stii ca mi-a fost greu, am ca martori pe Valen si Alina cat de aproape am fost sa renunt dar mi-am regasit forta sa o iau de la capat, gura copilului e cea mai buna pompa!
Si ca o paranteza, noi dam sfaturi de alaptare si sustinem alaptatul dar in nici un caz nu "aratam cu degetul" persoanele care nu o fac, fiecare e indreptatit sa dea copilului educatia si regimul de viata pe care il vor!
Deni & Vlad & Tudor
andutzy spune:
jadi, saru mana de raspunsuri!
De Karligutza ce mai stiti? Nu am mai vazut sa scrie pe aici si nici pe mess nu am mai vazut-o!
majorete pt toate fetele ce stau sa nasca!
Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru
Antoanela23 spune:
quote:
Originally posted by jeni71
ne curge mai rau un ochisor, adica atunci cand se trezeste din somn il are lipit cu ceva galben gen puchini sau cum se cheama. E ok daca sterg doar cu apa sau sa pun ceai musetel?
Jeni si Radu 29.07.2007
Buna seara,
Jeni, sterge-l cu ser fiziologic si comprese sterile, nu pune ceai de musetel ca raman "scame" din ceai si mai rau ii fac.
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)