Mamici de septembrie-octombrie 2007 (55)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Amironeanu, uite aici:

http://www.cordbloodcenter.com/ro/

p;iciulika, bine zis:) cu alaptatu adica.

acu inchid de-a binelea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Inainte de kuki, dau iar sfaturi - tot din carti, dar mi-au parut interesante si (iar) le dau mai departe... inainte sa va apucati sa nasteti!

"Deci" - vorba lui Riciu:
Cu Epiziotomia - "epi"
Evitarea:
- cele care puteti, incercati sa nasteti in verticala (sezut, atarnata de sotz etc.) pentru ca se naste mai usor (gravitatzia ajuta bebe sa alunece afara) si ai sanse mai mici sa fie nevoie de taietura. Mereu se spune ca e nenatural sa nasti stand ca un gandac rasturnat pe spate... Medicina moderna a inventat pozitzia asta, ca medicii sa poate controla mai usor ce si cum.
- nasterile in apa - au o rata mica de taieturi - relax, si pentru ca medicii nu pot vedea exact cum e faza si nu-si pierd nervii vazand cat se intinde pielea / nu sar iute cu taiatul...
- Ideea ca o ruptura se vindeca mai greu dacat epiziotomia: ultimele studii spun ca nu mereu e asa! Inciziile facute sunt mai adanci decat ar fi cazul, taie nervi, capilare etc. si o ruptura ar fi mai "gentila" cu tzesutul; doar rupturile f urate (rare) se vindeca mai greu - cele de grad I sau II (cele mai dese) se vindeca mai repede decat epi; epi nu evita rupturile mai profunde de tzesut!

De aceea aici, mai recent (ultimii 10 ani) se taie f putin: de la 62% in '92 s-a ajuns la 30% actual la nasterile naturale; cu PDA e mai mare rata, la nasteri premature e obligatorie...

"Deci" :
Ingrijirea post epi:
- globuli homeopatici: Arnica D4
- in primele 24h, f important: gheatza! Prezervative reci: se umple un prezervativ cu gheatza, se pune intr-o compresa mai groasa si se pune intre labii (la spital...aduce sotzul cuburi de gheatza in termos? e o idee)
- bai de sezut si spalari cu decoct de musetel sau extract de coaja de stejar (farmacie?); se usuca zona cu fönul, ca sa ramana acolo substantzele active;
- trucul urinarii: cand ustura la urinat, simultan se toarna peste rana apa caldutza dintr-o cana
- dusat rana de 4-5 ori pe zi cu apa caldutza
- odata inchisa, se unge plaga cu ulei de galbenele / comprese
- uneori irita / intarzie vindecarea firele de sutura ramase (mustatzi sau noduri orientate prost) - pot fi taiate nodurile sau trase firele de moasa dupa 6-7 zile si se amelioreaza imediat situatzia.

Gata, la dormit cu noi!

Piciulika 31+ Michael
http://new.photos.yahoo.com/piciulika_s/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Neata fetelor!

In sfarsit apuc sa scriu si eu.
Raportez o zi de cosmar la munca,am ajuns franta acasa,am reusit sa dorm pe dupa-amiaza o ora,am fost cu socrela la cumparaturi.Dupa care nu am mai fost in stare de nimic,i-am trantit sotului niste spaghete si eu m-am culcat.
Azi ma simt atat de obosita,sa vad poate azi pot trage chiulul putin.
Daca o continua munca in ritmul de ieri,nu sunt in stare,am urcat si coborat scarile de am innebunit.Sper ca a fost o zi mai plina doar...
Oricum de pe 1 sept nu mai vin nici sa ma pice cu ceara...
Mai fetelor,la 34 sapt bb Erika avea 1950 grame.E bine?Mi se pare putin...Iar eu 12 kg...
Ma duc sa imi fac o gurita de cafea,am uitat sa beau azi dimineata,poate imi mai revin nitel...

Sabina Y. 34+
japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetelor, aseara am fost la cursul de prenatal. Am facut turul maternitatii, am vazut o sala de nasteri, camerele de mami, sectia de prematuri, etc. Spitalul are 7 sali de nasteri, pt o singura persoana, utilate complet cu tot felul de aparatura, cu baie proprie fiecare. Mama sta acolo de cand ajunge la spital cu contractii pana la cateva ore bune dupa nastere. Bebe ramane cu ea, daca totul e ok. Apoi ii muta pe amandoi intr-o camera normala, tot asa, singura in camera, cu baie proprie etc. La sectia de prematuri erau 2 fetite de 6 zile nascute la 36 de saptamani - erau asa de mici... Taticul lor era cu ele si le-a tres spre geam sa le vedem si noi. Apoi am vazut sala unde se tin bebelusii (nursery, nu stiu cum ii zice in ro), unde erau 2 bebelusi cumintei pe care asistenta i-a tras la geam sa ii vedem mai bine. Erau micuti si unul dormea, iar celalalt era f curios de ce e in jur. Mai in spate, era un tatic care facea baie unui bebelus . Cica in spital ne incurajeaza sa facem baie zilnic lui bebe, ca sa stim ce facem cand ajungem acasa. Oricum, la o nastere normala se sta 5 zile in spital si 7 la cezariana...

Sentimentul ramas a fost unul de calm si de optimism, inclusiv la sot, care era cam stresat de ideea de spital - deh, el nu mai fusese la spital la internari din RO si ramasese, saracul, cu sechele. Dar a zis ca totul e ok. Mai ales, ca eu, dupa vizionarea acelor filme cu nasterea, i-am spus ca daca nu vrea sa participe la nastere, nu ma deranjeaza si il inteleg. El a zis ca vrea sa fie acolo pt mine (cred ca si-a dat seama prin ce voi trece), ca nu va trebui sa prinda el bebelusa, ca de ea va avea cine sa se ocupe, dar ca el vrea sa ma sprijine si incurajeze - dragul de el!!!

Tot aseara la prenatale ne-a spus moasa de medicamentele pt durere in timpul nasterii, cu plusuri si minusuri: gaz N2O, petidina si epidurala. Apoi am vazut o placenta de 6-7 ore, ca sa vedem cum arata (cei care am vrut sa ramanem in urma sa vedem ).

Am intrebat si de prelevarea de celule in spital si mi-a zis moasa ca ei preveleaza pt cercetarea in domeniul cancerului la copii. E ok, deci mergem pe ideea asta si sa speram ca ajuta macar pe cine cu ceva, candva. Si apropos de banci de celule stem, am inteles ca Universitatea de Medicina din Mures vor sa faca o astfel de banca, insa nu stiu daca va fi privata sau publica...

In rest, muncesc de zor, sunt extrem de ocupata cu magazinul, sunt toata ziua in picioare, merg si vin si seara (noaptea dupa 12, cad gramada pana dimineata cand suna ceasul si ma trezeste bebelusa - noroc cu ea, ca altfel dorm pana la 9).

Dar m-am enervat la culme azi de dimineata, ca ma suna sefa de la imobiliare (a fost plecata mai bine de o luna in concediu prin Europa) si imi zice ca are nevoie de mine 2 zile pe saptamana, vreo 2-3 ore pe zi. Normal ca m-am enervat, ca pt mine lucrul asa e pierdere de vreme. Mi-a zis sa ii spun din timp daca nu mai pot sa merg. Duhhh, evident ca mai merg vreo 2 saptamani si apoi pas! Doar i-am zis ca sunt insarcinata de cand aveam 4 luni! Ce credea? Ca merg sa nasc de la birou si apoi ma intorc sa ii suflu ei in pene???? Iar m-am enervat! I-am zis ca pot miercurea, ca vinerea nu pot si ca o sa mai lucrez vreo cateva saptamani si apoi gata. Mi-a spus sa ii zic din timp daca vreau sa imi iau liber pt bebe - helooo?!? Dar ce credea, ca imi iau bebelusa de o saptamana si ma duc la birou??? O sa ii spun miercurea viitoare ca imi iau liber pana prin februarie si apoi o sa vad cum o sa fie! Sa se duca invartindu-se, ca mi-a demonstrat de atatea ori ca e o cretina si ca o doare undeva de mine!!! Dar uite ca se mai invarte roata

In fine. Va las acum - voi dormiti de zor, la mine e dimineata, o noua zi. Azi am putin timp de mine, deci fug sa ma epilez si eu, sa pun niste haine la uscat, sa sortez cumparaturile prin frigider/congelator si dupa masa fug la magazin...

Am uitat sa va zic ca luni sotul va fi operat de hernie. A fost diagnosticat acum vreo 2 ani, nu era mare, dar i-a tot fost teama sa mearga la operatie. Acum m-am tinut de capul lui sa mearga la medic la un control, mai ales ca vine bebelusa si va trebui sa se recupereze inainte, ca va trebui sa o tinem in brate, iar in greutatea ea doar va creste si asta il va afecta tot mai mult. M-a ascultat si ieri l-a vazut pe medic, iar luni e deja programat la operatie. Si e bine ca e acum, ca pot si eu sa il duc cu masina, sa am grija de el, etc...

Sa ne tineti pumnii

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Buna dimineata !

Azi m-am trezit de la ora 7, ca mi s-a pus iar un carcel ( adevarul e ca de vreo 2 saptamani scapsem de ei ) si a zburat somnul meu...
Acu' imi fac siesta, ca sa zic asa, am papat ceva, am deschis TV-ul, laptopul si am intrat sa vad ce mai faceti, ce ati mai scris de aseara.
La ora 10 ma duc si eu la cosmetica (ce, numai voi sa va faceti frumoase ?), dupa-amiaza ne intalnim cu nenea doctorul pentru culturile alea de col (bleah)
Astazi o sa pun si eu lenjeriile de patut la spalat, am asa, o strangere de inima sa nu se strice, ca prea sunt frumoase. Aaaa, Sim, tu ti-ai luat lenjerii de la Babycomfort, la cate grade le-ai spalat ?
Adimercedes, ce frumos suna descrierea spitalului de acolo... Putem sa venim si noi sa nastem acolo ? O bila alba si pentru sot, bravo lui si revenire grabnica dupa operatia de luni ! In legatura cu sefa ta... eu zic sa-i spui foarte clar ca nu poti sa revii curand la serviciu, n-are sens sa te stresseze asa.
devylla, las-o mai usor cu munca, nu te suprasolicita !
Piciulika, multumim de informatii !
Sabina, sa ai vreme buna si sa te odihnesti !
Sa aveti o zi buna, !

Luy 36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Luy si eu am luat lenjerie de la Babyconfort si le-am spalat la 60 de grade...iar aparatorile la 40 grade. Nu am avut nici o problema cu ele.

Pentru cine intreba de celule stem uita-ti aici nr de telefon
Cord Blood Center RO SRL
Splaiul Independen#355;ei Nr 1
400376, Cluj-Napoca
Romania

tel.: 0264 375 010
mobile: 0729 146 522
fax: 0264 587 271
e-mail: habago@cordcenter.com
web: www.cordbloodcenter.com

In principu ei trimit kit-ul cam cu 1 luna inainte de DPN. In cazuri exceptionale se poate trimite mai repede...stiu ca m-am intertesat eu atunci cand am avut contractii si credeam ca o sa nasc inainte de termen.

betty78 36+ cu
AMR 22 zile

august 2006
bulinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Piciulika, foarte utile sfaturile despre alaptat. Le-am copiat ca sa le bag la cap pana cand nasc.
Roxana sper ca aseara ti-ai revenit si a fost doar o sperietura. Eu am fost la medic si mi-a recomandat tratament local, fara sa inghit antibiotice, a spus ca nu e un furuncul ci o foliculita, adevarul e ca s-a tras, si nu a evoluat ca un furuncul. Mi-a dat Triderm si Fucidin. Tridermul il aplic doar de 2 ori, dimineata si seara dar nu prea mi-a placut ce scrie pe prospectul lui. Cam dubios. Bine ca eu l-as folosi doar o zi, adica doua aplicari, ma gandesc ca nu s-ar absorbi asa de mult incat sa il afecteze pe bebel. A mai folosit cineva Triderm in timpul sarcinii?
Am vazut ca voi ati spalat aparatorile la patut. Mie mi-a fost teama sa nu le stric, dar cred ca le bag si eu la 40 de grade.
Mai am o nelamurire. Se poate folosi crema depilatoare pentru zonele acelea? Eu am gasit o crema de la Strep "face and bikini", cica pentru zonele sensibile. Nici nu stiu cum sa procedez, cu ceara sa ma fac total nu cred ca rezist pentru ca nu am fost facuta niciodata. Si de la ras ma cam irit.
Pup burticile si bebelusii lor!

Carmen [graviduta] 31+ Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Luy, lenjeriile le-am spalat la temperatura care era scrisa pe eticheta - 40 grade parca. Daca ai luat lenjerii de alea cu aparatori, iti dau un sfat: spala-le cu detergent lichid. Eu am folosit Dermalin si m-am saturat de cate ori le-am clatit ca sa se duca toate urmele de detergent de la cusaturi.

Sim 35+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by Carmenita

Mai am o nelamurire. Se poate folosi crema depilatoare pentru zonele acelea? Eu am gasit o crema de la Strep "face and bikini", cica pentru zonele sensibile. Nici nu stiu cum sa procedez, cu ceara sa ma fac total nu cred ca rezist pentru ca nu am fost facuta niciodata. Si de la ras ma cam irit.

Evident ca se poate... Insa cum fiecare organism reactioneaza diferit, poate ar fi bine sa te faci intai pe o suprafata mica.. asa vei vedea daca tie iti prieste crema respectiva.

31+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Vreau sa revin la ideea cu prelevare de celule stem, eu am vorbit cu mai multi ddoctori, si inca nu m-au convins ca este atat de utila aceasta prelevare. Plus ca sunt o groaza de boli pentru care inca nu se folosesc, pentru ca nu sunt aprobate procedurile....niste chestii. In alta ordine de idei mai citeam undeva, ca se pot folosi daca ai pana in nu stiu cate kg, si totusi nu se stiu efectele pastrarii lor in timp, cat timp anume sunt "bune". Chiar credeti ca merita???

In lata ordine de idei, stie cineva dupa anstere pasii, pentru a declara copilul si pentru a depune nu stiu ce dosar pe la primarie, si ce trebuie sa contina? Plus ca am inteles ca iti acorda si statul un bonus de vreo 2 mil, asa e?

35+ Alex
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput