Mamici de septembrie-octombrie 2007 (55)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by sim_stoian
Eu am folosit Dermalin si m-am saturat de cate ori le-am clatit ca sa se duca toate urmele de detergent de la cusaturi.

Asa de prost e Dermalinul asta? Ca mie mi l-a laudat toata lumea... si m-au facut sa si cumpar vreo 2 cutii...

31+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Buna dimineata burtici!

Betty ai idee cat costa kit-ul pentru prelevarea celulelor stem? M-ar interesa si pe mine, asta bineinteles in cazul in care face cinve ain Brasov asa ceva. Trebuie sa vorbesc luni cu dr.

Teodoran tu vei primi in maternitate un certificat de constatare a nasterii, cu care tata se va duce la primarie pentru a face certificatul de nastere al copilului in termen de 8 zile (daca imi amintesc bine ) dela nasterea copilului. ii mai trebuie buletinele voastre (copie+original), certificatele voastre de nastere si de casatorie (copie+original) si liverytul de familie (in cazul in care aveti asa ceva).

Tot in perioada asta ar trebui sa il trimiti sa depuna actele pentru primirea alocatieti, unde seunt cam aceleasi acte de depus (aici, daca imi amintesc bine,trebuie sa ai si certificatul de nastere al copilului).

In ceea ce priveste indemnizatia de crstere a copilului, vei depune actle dupa ce vei efectua min. 42 de zile de concediu postnatal.

Am si eu o intrebare: stie cineva ce acte trebuie sa depunem la terminarea celor 2 ani (sau perioadei de x luni) de crestere a copilului? Sau nu trebuie depus nimic, mergem pur si simplu la servici?

Flavia 30 cu si Stefan

http://community.webshots.com/user/flaviahurducas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Teodoran pe de-o parte ai dreptate...dar pe de alta parte gandeste-te ca si embrionii se congeleaza, si au fost fete acre au reusit si cu embrioni congelati...deci prin urmare exista o sansa. Oricum nu platesti la inceput, ci platesti dupa momentul prelevarii la cateva saptaman i, dupa ce s-a facut o analiza completa a transplantului si bineinteles dupa primirea unui buletin de analiza informativ. Deci daca nu esti multumita de calitatea si de cantitatea transplantului poti foarte bine sa refuzi, iar contractul se rezilaza de drept.

in legatura cu primaria depinde in ce sector ai domiciliu. Daca de ex ai domiciliu intr-un sector si nasti in altul, trebuie sa declari nasterea in sectorul pe raza caruia se afla spitalul si totodata sa obtii niste negatii pentru toate dosarele (trusou, prima nastere, alocatie de stat si indemnizatie crestere copil) ca nu ai obtinut nici un beneficiu de la sectorul respectiv, apoi te duci la sectorul in care locuiesti si ai de depus parca 4e dosare: unul ptr trusou, altul ptr prima de nastere, al teilea ptr alocatia de stat (nu stiu daca merita) si ultimul la 42 de zile de la nastere cel ptr indemnizatie crestere copil. Dar atentie ca pentru toate iti trebuie livretul de familie cu bebe trecut pe el, livret care se ob tine daca nu il ai de la starea civila. Stiu ca ptr sectorul 2 se depun in Str Olari 19.

betty78 36+
AMR 22 zile

august 2006
bulinutza noastra

Mergi la inceput

Flavia_Hurducas Cred ca in jur de 3000 si ceva Ron, dar nu platesti la inceput, ci platesti dupa momentul prelevarii la cateva saptamani, dupa ce s-a facut o analiza completa a transplantului si bineinteles dupa primirea unui buletin de analiza informativ. Deci daca nu esti multumita de calitatea si de cantitatea transplantului poti foarte bine sa refuzi, iar contractul se rezilaza de drept.

august 2006
bulinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Carpatina, nu e prost Dermalinul, adica mie cel putin nu mi se pare. Doar ca, la fel ca orice detergent praf se clateste mai greu. Eu cu el am spalat doar la masina, niciodata de mana si am fost multumita. Noua ni l-a indicat dermatologul si i-a mers bine copilului cu el, e adevarat ca nici nu are un teren alergic, nu este sensibil sau predispus la iritatii, e un copil foarte ok din punctul asta de vedere. Fireste ca detergentul lichid se clateste mai usor, mai ales la spalarile manuale.
Teodoran, nici noi nu vom preleva celule stem, am ales sa nu o facem. Cat despre declarat copilul, cu siguranta o sa-i explice la spital sotului ce are de facut, merge repede treaba, il poate declara in aceeasi zi (depinzand de ora la care nasti) doar ca pt. stimulent va avea mai multe drumuri de facut. I se da o hartie provizorie in spital cu numele copilului si alte date si i se spune unde sa meraga cu ea. Stiu ca al meu s-a dus a doua zi sa-l declare fiindca eu am nascut duminica si a mers impreuna cu sotul colegei de salon, ca nu cumva sa se plictiseasca singuri pe la cozi. Stimulentul insa parca nu l-a primit pe loc, asa imi amintesc eu cel putin. Cert e ca atunci nu ma interesa prea mult subiectul cu cat are el de umblat. Nu e placut dar nici foarte complicat nu-mi amintesc sa fi fost.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
31+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Ah, vad ca intre timp ti-au raspuns mult mai complet Flavia si Betty. Eu nu-mi mai amintesc oricum toti pasii...
Flavia, eu am facut cerere cand m-am intors la servici, dar m-am intors mai devreme de cei doi ani.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
31+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

vreau si eu sa va intreb:
cu sau fara suzeta? si daca e ok suzeta, de care? cauciuc, latex asu silicon? Multumesc.

De care termometru sa iau? imi tb 3? fundulet, baie, camera?

Am cumparat azi sanosan bath and shampoo , e ok?

Azi am fost la dr . , a vrut sa se uite la col si i-am zis : peste 2 saptamani (cand mi-a promis si mie un examen la dansa), el zice: "nu, acum" si eu sar de cul in sus: NUUUUU.... si a fost ca mine, sper sa fie totul bine.

Aseara am visat ca ma radeam la dansa (ma pregateam pt un control, nastere, nu mai stiu), si, deodata, am simtit cum bebe e chiar la iesire si am impins de 2 ori f lejer si a iesit. Ii spuneam sotului: ajuta-ma sa mi-l iei (ca eu eram cracanata) si el a lesinat. L-am curatat cu o pompita la nas (pe bebe) si acum nu stiam ce sa mai fac. Lenjeriile pt bb nu erau spalate (drept urmare azi ma apuc sa spal) si l-am invelit intr-un cearsaf de al meu.:)

urmychance34baietelul nostru

Mergi la inceput

Sim_Stoian, Carpatina eu am folosit Sano Baby si nu am avut probleme. Intradevar am pus la clatit de 2 ori, ca sa nu mai ramana urma de detergent, dar asta am facut la toate lucrusoarele lui bebe.

betty78 ['gravi] 36+
AMR 22 zile

august 2006
bulinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata. Am dormit bine dar tot nervoasa sunt, asa ca azi ma abtin sa postez, ca am energie negativa si se transmite. I-am dat un mail usturator sotului, macar sa imi vars si eu nervii.

Nu stiu ce sa fac cu celulele stem, el nu opineaza nimic. O sa il sun oricum pe domnul respectiv, sa vad daca ei imi trimit kit-ul intr-o saptamana sau nu si sa ma lamuresc cu niste chestiuni logisitice. V-am zis de cartusul ala care trebuie sa stea la rece, mi se pare complicat la o nastere normala, la cezariana e mai simplu ca totul e stabilit si il poate aduce cineva exact atunci.

Vise cu nastere am avut si eu, tot asa o chestiune simpla si usoara si fara dureri. Asa sa dea Dumnezeu!

Pupici. O zi buna!

Rox 36+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Carpatina, la hainute nu am avut probleme cu el, dar la aparatori m-a enervat rau. Eu una cred ca arunc ce a mai ramas in cutie si imi iau un Persil lichid de ala sensitive.

Sim 35+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput