Cintec despre mine insumi

Cintec despre mine insumi | Autor: Natasa

Link direct la acest mesaj

La 15 ani vedeam "Ciinele gradinarului" si "Cintec despre mine insumi", la 20, in cafeneaua de la Litere, vedeam toate casetele de la Woodstock comentate de el, pe urma, ani de zile i-am ascultat muzica, povestile si vocea in documentare. ATitea bucurii de la un singur om, Florian Pittis, un om pasionat si plin de dragoste fata de tineri, un om care ne deschidea mintea in vremuri in care toti incercau sa o incuie. In dimineata asta am revazut CIntec despre mine insumi (pe radio3net)si m-am gindit sa va spun si voua, celor care l-ati iubit si care ati vrea sa va mai intilniti cu adolescenta voastra. Nu stiu sa spun vorbe mari, dar macar atit pot sa-i spun celui care ne-a daruit atit de mult: multumesc!

PS: rog moderatorii sa nu mute subiectul la sufletul credintei pentru ca nu despre asta e vorba aici. Daca se considera ca incarca forumul prea mult, puteti sa-l stergeti direct!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Eram studenta, proaspat venita in Bucuresti, si am fost in Gradina Icoanei la Cantec despre mine insumi. Mi-l amintesc pe Florian Pittis umpland singur o scena, tinand un spectacol cum nu mai vazusem si umplandu-ne sufletele de atata frumusete si de atata lumina...

Nu pot sa-mi opresc lacrimile...

Multumesc Natasa; am sa intru si eu pe radion3net sa revad Spectacolul...

Si da, subiectul acesta, ca si celalat despre Florian Pittis, ar trebui sa stea la Generale.

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

De cate ori ma gandesc la el, exact acest spectacol imi vine imi minte: "Cantec despre mine insumi". Era...EL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Tot pe radio3net, daca mergeti la galeria video o sa vedeti diverse spectacole cu el. Mie mi-a placut "Ducu Berzti si preitenii sai", mergeti pe la min 18.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns contactnicole spune:

Multumesc mult!

Am fost destul trista, acum trebuie sa vad si partea frumoasa, mostenirea pe care ne-a lasat-o.
Credeam ca oameni ca el nu vor muri nicioadata. Si-ntr-un fel chiar raman nemuritori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Astazi ascult numai muzica lui Pittis...Mi-e frica de ziua in care am sa ascult NUMAI Alifantis, Baniciu, Hrusca...Mi-e groaza cand am sa scotocesc printre discurile cu filme romanesti s-o vad pe Tamara Buciuceanu jucand, pe Stela, pe Mircea Diaconu...

Pe undeva ii invidiez ca lasa atat de multe in urma si au atins atatea suflete....dar as vrea sa stiu ce am putea face sa-i asiguram de pretuirea noastra acum, atat cat mai sunt printre noi. Voi aveti vreo idee?Poate facem un proiect vast pentru artistii nostri...

Mergi la inceput

Mi-e frica de ziua in care am sa ascult NUMAI Alifantis, Baniciu, Hrusca...Mi-e groaza cand am sa scotocesc printre discurile cu filme romanesti s-o vad pe Tamara Buciuceanu jucand, pe Stela, pe Mircea Diaconu...

M-am gandit si eu la lucrul asta in zilele din urma.... i-am revazut ope toti la televizor, pe Alifantis, Baniciu, Mircea Vintila, Andries.... nu-s oameni batrani, dar nici Pittis nu era... si uite ca deja s-a dus.

Ar trebui sa facem ceva, asa e; sunt oameni atat de valorosi, aduc atata bucurie si valoare reala in jurul lor...

Tot mai plang si tot mai am un nod in gat cand ma gandesc la ce s-a intamplat.

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

va multumesc pentru subiect..de mult, de foarte mult timp nu am gasit pe DC un subiect care sa imi trezeasca asemenea emotii.....ce pacat ca dl/dna joxy l-a mutat de la generale...

la "cantec despre mine insumi" nu am fost..dar am fost la multe concerte pasarea colibri.

ultima oara l-am vazut "live" la "blues pentru tata", in martie; am mers cu mari emotii, imi lasam pentru prima oara bebelusul de cateva saptamani singur doar cu sotul ....dar in momentul in care l-am vazut pe pittis (si cat au cantat irisii) am reusit cu adevarat sa traiesc momentul.

si eu aveam impresia ca PITTIS e nemuritor.

la fel ca si voi, nu vreau sa ma gandesc cum va fi cand voi asculta NUMAI iris,baniciu,vintila, hrusca, seicaru

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Aseara am vazut pe tvr "Titanic Vals", o versiune veche in care juca si Pittis. Era asa de tinar si plin de viata... Daca stau sa ma gindesc bine asa a ramas si cind i-a albit parul, pe el nu l-a schimbat virsta. Imi pare rau ca nu am stiut mai devrem sa fi inregistrat piesa si sa va spun si voua!

Cit despre mutat subiectele de la generale, hai sa ne obisnuim cu ideea ca acolo nu scrii decit daca ti se strica ouale, daca bate vintul sau ti-e cald, daca nu gasesti "elastec" de chiloti sau ai avut palpitatii la vreo stire de la ora 5. E ordine mare pe forumul asta! Un subiect despre Florian Pittis deschis la Arte a fost inchis si s-a dat trimitere la "sufletul credintei", ca varza sa fie completa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

si eu am vazut aseara Titanic vals...
ce actori buni am avut... si cat de putini dintre ei au mai ramas...
pacat...
pacat mai ales ca nu'i stim aprecia cat inca mai sunt fizic cu noi...

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Iar aseara am vazut, cu fetita mea, Veronica se intoarce, cu Pittis in rolul "greierului"; ea a adorat fiecare secunda a filmului, eu mi-am adus aminte de alte vremuri, m-am bucurat de fiecare cantec si de interpretarea, ca de obicei fara seaman, a lui Pittis.

Mare pacat - asa cum am mai spus - ca acest subiect nu sta la "generale"; pentru ca este un subiect care ar putea "ajuta" multa lume...

Gabi

Mergi la inceput