Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (19)
Raspunsuri - Pagina 17
Laura Ioana spune:
Iulia sa ne dai datele pt listuta, da? DN, UM si DPN.
Simo fiecare doctor are metoda lui sau aparatul cu care face ecografii. Deci te poti astepta si la intravaginala. Nu te ingrijora in privinta sanilor, pe mine nu ma dureau deloc si eram ingrijorata, dar acum ma dor de numa! iti tin pumnii pt maine.
Criss la ce doctor mergi? Am o colega care s-a operat de chist in 3 luni si ceva, cu anestezie generala. A nascut prin cezariana.
18+
Poze Laura
Puiul nostru drag
Shobo spune:
nemary si inca unei fete (scuze ca nu-mi amintesc), va multumesc pt raspuns.
aseara l-am prins pe Iosup si sunt programata pe 20 aug la echo morfo de trim I, desi atunci voi fi in sapt a 15-a deja. f bine, ca vreau sa vada bine ce vede acolo si sa ne informeze corect despre tot, sex si cum sta la masuratori. apoi vreau si eu sa fac TT. descoperisem ca pot face TT gratis la Medicover (sunt abonata prin serviciu) insa mi-e frica acum ca am auzit ca numai la Genetic Lab e recomandat caci numai ei au baza de normare! la Codrin tot la GeneticL am facut si a fost ok. iar dr-ul meu acolo m-a trimis si de data asta. numai ca ideea de a il face gratis la Medicover imi suradea tare... insa cred ca acum mi-a iesit din cap, dau un ban dar macar merg la unii mai buni.
la fel am la Medicover si echo morfo gratis dar de trim II, pt trim I imi fac doar echo normala. iar medicul meu nu are incredere decat in Iosup asa ca de aceea merg la el acum si in trim II mai vad...
kossir , acum vad ca tu esti in Maroc. mi-ai amintit de luna noastra de miere cand am batut TOT Marocul in 17 zile... ce nebuni am mai fost, Doamneeeee - inclusiv in Sahara am ajuns
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in 13 sapt
micsunea spune:
LAURA-DIMITRIS!!!
Am vazut noul tau subiect si cum sa faci avort fara amniocenteza???
Pai TT e o chestie statistica!!!
Deci, cateva informatii suplimentare:
- daca pliul nucal e mai mare de 3mm, te trimite la amniocenteza direct;
- daca pliul nucal mai mic de 3 mm atunci poti alege sa faci testul seric (analize de sange adica de markeri) in vederea DT sau TT .
Unii doctori considera ca TT nu aduce nimic in plus fata de dublul test (TT masoara din sange hormonul HCG, proteina alpha-nu stiucum si estradiolul iar dublul test le masoara doar pe primele doua) avand in vedere ca proteina alpha si estradiolul evolueaza in aceeasi directie (sunt corelate!)
Deci, daca pliul nucal mai mic de 3 mm si accepti dublul test sau triplul test, acesti markeri sunt pusi intr-o formula cu varsta si pliul nucal (eu il am de 1,8mm !!!!!!!!!! dar n-am primit inca rezultele la DT, iti dai seama cum ma simt acum) si se calculeaza un risc potential de trisomie al BB.
DACA riscul calculat de DT sau TT este mai mare de 1/250 atunci te trimite la amniocenteza.
Nu faci nimic cu BB inainte sa vezi rezultatul amniocentezei, decizia de avort medical medical nu se poate baza pe DT sau TT, avand in vedere ca DT sau TT nu detecteaza problemele BB-ului CI populatia mamicilor cu risc crecut de a avea un BB cu probleme. Tu ai un pic mai mare riscul decat limita admisa care e de 1/250 (care sa fim seriosi a fost si ea aleasa oarecum aleator si poate tinand cont si de bugetele spitalelor si ale statului)!!!!!
Alte informatii esentiale:
- 98% din sarcinile cu risc > 1/250 sunt normale, BB este perfect sanatos!!!!!!!*
- TT si DT nu detecteaza decat 60% din riscul de Trisomie 21 (deci 40% din BB cu mare risc trec acest test fara probleme), de aceea probabil ca se si continua monitorizarea BB-lor cu atentie la ecografii.
* aici e medie facuta si pentru cele care au risc de 1/4 deci tu ai un risc foarte scazut ca BB sa aiba in mod real probleme.
Sfatul meu: asteapta sa vezi ce iti recomanda doctorul sa faci, si incearca sa fii cat mai calma in asteptarea intalnirii cu medicul. Deocamdata, cu informatiile pe care le ai, nu poti lua decizii. Informatiile pe care le ai ar putea eventual sa arate ca trebuie sa faci amniocenteza, dar nimic mai mult deocamadata!!!!!!!
Pupici,
Micsunea
15+
felicia20 spune:
quote:
Felicia tu ce mai faci? Nu ne spui nimic despre tine? Ai facut morfologica de trim I? La mine in oras nu au astia niciun ecograf cum trebuie sa nu am facut-o, dar pt cea de trim II merg peste o saptamana in Buc. si abia astept, desi sunt convinsa ca e bine
Laura, joi am programare la eco insa nu stiu daca va fi o eco normala sau morfologica, ecograful d-nei dr. nu e unul de ultima generatie. Daca nu imi face ea eco morfo, o sa ma programez la un cabinet unde se face si am s-o fac acolo. Am inteles ca pe la 20 sapt. e cel mai indicat, atunci se vede cel mai bine bebe.
Deocamdata ma pregatesc de dublu test iar intre sapt. 15-17 de triplu test. Voi ce parere aveti fetelor: are rost sa fac si dublu test sau e suficient triplu test?
Felicia, 12+
http://bd.lilypie.com/IQ5Bp3.png
danonique spune:
Laura asa cum au spus si celelalte fete e cel mai bine sa vezi ce iti spune medicul.Imi pare f rau ca rezultatele testului au ajuns intai la tine.In Franta e interzis sa ti le trimita tie.Ele sunt expediate direct medicului care dupa ce le analizeaza te suna numai in caz de probleme.Cred ca ar trebui adoptat acelasi sistem si la noi.Oricum faptul e deja consumat si tu ai intrat deja in panica.Sper sa fie totul bine.Multa bafta.
danonique 19
crissandrada spune:
Laura Ioana eu merg la dr. NUTU. Ea mi-a spus sa merg la dr. Juncu sa vad ce e cu apendicele dar inca nu am ajuns. Parca nu prea cred sa am probleme cu asta. In afara de intepaturile de care am vorbit nu ma doare nimic si nici nu mi-e rau, dar mai stii?
Tu la ce dr. mergi?
Si eu vreau sa ajung la un echo mai performant 3D sau 4D cred ca la Iasi pentru un echo morfologica dar trebuie sa mai astept ca e prea mic bb.
Criss si Andrada (12.09.2002)
http://bd.lilypie.com/gfBjp3.png
http://b5.lilypie.com/S49Np3.png
elena78 spune:
buna zuzici, ce mai faceti?
sa ma iertati, dar eu intru cam rar pe forum......
vreau sa va intreb, daca am 12 saptamani de sarcina pot sa iau Elevit?
La control la gine o sa ma duc tocmai pe la sf lunii...ea mi-a zis sa le iau at, dar mie mi se pare cam tarziu.
pot sa incep sa le iau de sapt asta?Voi ce vitamine luati?
Va pupic
12s
iulia82 spune:
quote:
Originally posted by irinouka
apropo de amenajat una-alta pt bb...ce sfaturi aveti pt o zuza care sta-ntr-un apartament cu 2 camere?
irina 16+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
salut.si noi stam tot la 2 camere si ca sa facem mai mult loc in dormitor am schimbat patul de 2 pers. cu o canapea extensibila.asa am facut loc si pt patutul lui bebe.pe langa asta am facut la comanda o comoda cu 6 sertare si masuta de infasat deasupra.ca si culori am vopsit in alb si cu cateva pete de portocaliu,asa ca sa fie si vesel si luminos.sarcina usoara!!
iulia 17+
iulia82 spune:
quote:
Originally posted by Laura Ioana
Iulia sa ne dai datele pt listuta, da? DN, UM si DPN.
Simo fiecare doctor are metoda lui sau aparatul cu care face ecografii. Deci te poti astepta si la intravaginala. Nu te ingrijora in privinta sanilor, pe mine nu ma dureau deloc si eram ingrijorata, dar acum ma dor de numa! iti tin pumnii pt maine.
Criss la ce doctor mergi? Am o colega care s-a operat de chist in 3 luni si ceva, cu anestezie generala. A nascut prin cezariana.
18+
Poze Laura
Puiul nostru drag
nu prea ma pricep cu scrisul pe forum,asa ca trec datele mele aici:
DN 05.07.1982 UM 04.04.2007 DPN 09.01.2008
Shobo spune:
Laura Dimitris, eu iti zic ce as face in locul tau doar: as repeta TT dar de data asta la Genetic Lab, uite tocmai am sunat acum la ei si va dau datele pt cine intereseaza:
GENETIC LAB:
STR Garleni nr 3, tel: 413.14.23
program: L-V 8:30-12:30
-se poate merge la maxim 5 zile dupa echo morfologie fetala, se merge cu rezultatul acestei echo la ei.
-se poate manca inainte (am intrebat ca stiu ca se ia sange din brat)
-pret: 1,2 mil
-rezultat in 3 zile.
eu la ei ma duc desi v-am zis, as avea gratis la Medicover insa mi-e frica!
bafta si nu lua nicio decizie numai dupa acest test!!!
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in 13 sapt