Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Buna dimineata zuzilici!

Laura, am scris si la subiectul deschis de tine si scriu si aici. Iti suntem alaturi si sunt foarte, foarte, foarte, foarte, foarte optimista ca bebelul tau este absolut perfect sanatos. Nu mai fii panicata si incearca doar sa-i induci si sotului tau starea ta de incredere in bebe (asta pana faci amnio si atunci va veti linisti si va fi doar amintirea acestor zile incordate).

Angelique, bebelul tau e tare saltaret. Si Ana mea topaie toata ziua buna ziua prin burtica. La Luca aveam ore fixe la care stiam ca se trezeste si face gimnastica insa acum cu Ana...este o supriza permanenta.

Ginette, felicitari pentru fetita! Este minunat ca ai exact ce v-ati dorit.

Gina, asteptam cu sufletul la gura verdictul. Ma hazardez si eu cu un pronostic si spun ca o sa aiba putzulica . (Da sotul tau o bere daca e asa?)

Criss, eu am facut TT-ul (mai mult fortata de doctora mea) si a iesit cu risc scazut de SD (1/1600). Nu pot sa spun ca cifra asta m-ar linisti in cazul in care as fi o fire panicoasa dar in acelasi timp ma gandesc ca si daca ar fi fost probabilitate mai mare nu cred ca as fi dat crezare, tinand cont de cat de multe discutii sunt pe marginea acestor teste "magice".

Fetelor, eu, zuza ca doar trebuie sa nu ma dezmint, am senzatia ca nu-mi ajunge aerul pe care il inspir. Acum cca 2 ani am avut un atac de panica (destul de usor dupa cum au spus medicii) si de atunci de cate ori sunt obosita simt ca ma sufoc. Acum nu ar trebui sa fiu obosita ca doar sunt dupa concediu... Dar imi este si o teama teribila sa nu fac iar un atac de panica si sa nu pot sa-l tin sub control sau sa iau medicatie (medicatia specifica este interzisa in sarcina). Incerc sa ma calmez singura si sa imi scot asta din cap. Dar de vreo 2-3 zile am mai tot timpul senzatia asta de sufocare... Offff...

In rest suntem bine. Abia astept sa-mi tin fetita in brate (desi pe de alta parte ma gandesc ca va trece repede perioada asta de sarcina si s-ar putea sa fie ultima data cand sunt insarcinata....sau nu...)

Va pupacesc cu drag si astept vesti bune (in special de la Laura)

Alina 21+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Neata la toate fetele!.

Multumesc pt felicitari!

Laura D, incearca sa nu te mai gandesti (e greu, stiu, dar mai bine te gandesti la altceva); Asa cum au spus si fetele este doar o statistica.

Nici mie nu mi-a dat dr de facut TT; l-am facut eu, ca o disperata (dupa ce-am citit pe net diverse nenorociri) si s-a trezit cu el.
Ce-am citit, se referea la femei cu varsta peste 35 de ani (eu am 33) dar asta nu m-a linistit.

Dupa ce l-a luat, mi-a zis :"te-ai calmat? sa stii ca zilele trecute am avut 2 mamici de 24 si 26 care au sarcini cu SD - deci varsta nu este un 'criteriu'".

Asa cum au spus si fetele, cum o vrea D-zeu.

Dar sunt sigura ca n-ai motive sa te ingrijorezi.
Hai, fruntea sus si treci sa faci un joc cu baiatul tau, ca s-a plictisit urmarindu-te cum te-agiti

O zi buna tuturor!

Roxana 18+

http://bd.lilypie.com/UDm4p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia20 spune:

`Neata, mamici! Uf, ce harnicute ati fost! Ati scris un adevarat roman de cand nu am mai intrat! Felicitari, inseamna ca sunteti prietene adevarate!

Ce mai fac burticile voastre?

Felicia, 12+

http://bd.lilypie.com/IQ5Bp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

neatsaaaaaaaaaaa!
nu vaz in fata ochilor de ciuda! jumatea d ekil e tot acolo, mama ei de jumatate!

da orishicum, eu zic ca e bebe care-si aduce "intariri".

iuli82... sexul se poate ghici de la 9 saptamani de viata daca ecografistul e bun. la 12, daca sta bebe frumos, la 14 e destul de vizibil, la 16 e evident dar tre sa stea bebe cuminte si sa fie un pic exhibitionist:)

fetele care isi mai bat capul cu mancarea, mamicile exagereaza in general. va spune voua instinctul ce sa haliti sa nu faceti rau bebeului. bucurati-va ca n-aveti restrictie la orice - ca mine, care mai nou sar calul ca mi-e foame intr-una:(( de o saptamana parca sunt mancator-sef. aaaaaaaaaaaaaaaaaa, apropos d emancare, daca aveti ocazia sa mergeti sa vedeti "Ratatouille". am ras azi-noapte de n-am avut aer:))

angeliquedes, mortala bluza! promit ca-mi deschid azi cont pe webshots sa vedeti ce burta n-am , dar ce burta imi fac pantalonii de gravida:)))

cineva zicea demancarimi pe burtica, si eu am avut oareshcandva, cu bruno, dar... n-am dat cu nik decat cu sfanta crema "ignorantsa":))) trece trece:) explicatia cu placenta in fata sau in spate n-o stiam. eu aratam ca un elefant cu o burtaaaaaaa...

pleaca copilu' la job, va pumpez. arata caraghios cu botul umflat. a cazut ieri fix in bot si si-a spart buza. acu e umflat si rade, da nu i se vad dintii:))

pusici

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

quote:
Originally posted by alina023

Buna dimineata zuzilici!

Fetelor, eu, zuza ca doar trebuie sa nu ma dezmint, am senzatia ca nu-mi ajunge aerul pe care il inspir. Acum cca 2 ani am avut un atac de panica (destul de usor dupa cum au spus medicii) si de atunci de cate ori sunt obosita simt ca ma sufoc. Acum nu ar trebui sa fiu obosita ca doar sunt dupa concediu... Dar imi este si o teama teribila sa nu fac iar un atac de panica si sa nu pot sa-l tin sub control sau sa iau medicatie (medicatia specifica este interzisa in sarcina). Incerc sa ma calmez singura si sa imi scot asta din cap. Dar de vreo 2-3 zile am mai tot timpul senzatia asta de sufocare... Offff...

Alina 21+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Alina, uite sunt eu psihologul tau azi!!

am mai gasit subiecte pe odisee cu atacul de panica, si cred ca e bine sa se stie cate ceva.

Pentru senzatia de sufocare cel mai bine e sa (te) inveti sa respiri abdominal.aste e valabil pentru toate gravidutele, e mult mai sanatos, adica la inspir sa ti se umfle burtica, nu toracele. (ca sa vedeti de ce e mai bine, faceti urmatorul experiment: incercati sa inspirati adanc, pe nas, toracal si veti observa ca reflexul este de contractare a narilor. cu alte cuvinte, tendinta e sa intre aer mai putin! daca incercati la fel dar umfland burtica, narile se dilata!)

iarasi e bine sa inveti sa te relaxezi, adica sa faci o relaxare cel putin pe zi, si sa poti sa ai oricand acces la starea de calm si liniste. relaxarea e antidotul fiziologic al anxietatii, deci cat timp anxietatea e mica, se poate actiona repede cu antidotul.

ceea ce resimti tu se cheama in carti anxietate anticipatorie, adica ti-e frica sa nu ti se faca frica. Important e sa inveti sa tii sub control aceasta frica, si asta cu relaxare si abaterea atentiei. Sau, cat timp intensitatea e redusa, si cu "fraze magice", care te ajuta sa treci peste moment. una draguta de care am auzit e "eu nu am cum sa fac atac de panica, sunt prea burdusita cu hormoni de sarcina, si aia ma fac fericita" ma rog, cred ca ai prins ideea.

hai ca nu vreau sa ma lungesc, daca vrei trimite-mi PM si mai vorbim

Monica 18+ (zisa si doctoru' de cap )

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

Neata zuzelor, iar ati fost harnicute.
Laura incearca sa te linistesti ca ii faci rau lui bb, eu zic ca, cu ajutorul lui Dumnezeu se va rezolva cu bine, si eu din cate stiu mamele care nu sunt la primul copil, cum este si cazul tau au rist mai scazut sa faca copii cu probleme, si stai linistita pana cvezi un doctor, totul va fi bine.
Eu azi de dimineata am facut si eu TT si peste 10 zile rezultatuil, la ploiesti am dat 95 ron eco si 105 ron TT.
Va pup si va doresc o zi buna

Louiza 16s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png

http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Buna dimineatza! Doamne ce vreme afara! Mie una imi place dar sper sa nu dureze o vesnicie!
Laura, imi pare rau ca treci prin asemenea momente de ingrijorare si tare mult as vrea sa te pot incuraja cumva! Tot ce pot spune este sa nu-ti pierzi increderea in Dumnezeu si in puiutul tau si sigur va fi bine! Pe mine una m-ai convins sa nu fac acest test!

Maine merg la echografia de 12 saptamani desi am doar 11 si as vrea sa stiu la ce sa ma astept...este o echo abdominala sau intravaginala! Am mari emotii caci n-am depasit inca teama cu privire la durerea sanilor....nu s-a schmbat nimic de atunci de cand v-am scris despre asta si ma nelinisteste f. mult! Oi trai si oi vedea...ziua de maine imi va aduce ...sper... linistea!Va doresc o zi buna!

Simonette11+

http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212

http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

simonette in mod normal la 12 saptamani ecografiile sunt abdominale.

Bafta si sa vi numai cu vesti bune.

Laura D cum te simti azi ? Ai incercat sa iei legatura cu un doctor ?

Multi pupici si tin pumnii stransi pentru tine

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Felicia tu ce mai faci? Nu ne spui nimic despre tine? Ai facut morfologica de trim I? La mine in oras nu au astia niciun ecograf cum trebuie sa nu am facut-o, dar pt cea de trim II merg peste o saptamana in Buc. si abia astept, desi sunt convinsa ca e bine
LauraD te rog sa nu mai plangi! Ai sa vezi ca bebe e bine, iti spun eu! Te-ai programat la amniocenteza?
Angi ce m-am distrat cu bebelusul tau cel saltaret! SUPER senzatia, asa-i?
In dimineata asta am simtit si eu buburuza mea cea mica impingandu-se in burtica! Am simtit-o si cu mana, adica impingea tare AM fost asa de fericitaaaa Stateam pe o parte in pat si in partea cu care stateam pe pat simteam ceva mic mic (cred ca piciorusele) si in partea de sus ceva mai marisor, care imi ridica burta Cred ca se impingea in picioruse si ma impungea cu capsorul! Imi venea sa nu ma mai ridic din pat! Manca-l-ar mama de voinic/a
Gina ai facut foarte frumos pe prima pagina

18+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Laura curaj. Du-te si fa amnio si atunci stii exact ce si cum.

Cum stati cu durerile de spate? Pe mine ma omoara mai ales ca la birou stau foarte mult pe scaun. Si cand ma gandesc ca sunt de abia la inceput... Imi vine sa ma duc acasa sa ma intind in pat.

Oare ce se intampla daca faci apendicita si esti insarcinata? Te poti opera? Poti naste normal? Ma cam doare din cand in cand in partea dr si dr ginecolog mi-a spus ca ar putea fi apendicita si sa ma duc la un chirurg sa ma consulte dar nu am ajuns inca...

Criss si Andrada (12.09.2002)

http://bd.lilypie.com/gfBjp3.png
http://b5.lilypie.com/S49Np3.png

Mergi la inceput