Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Fetelor,.... H E L P M E !!!!!
Tocamai m-a sunat sotul care a mers sa-mi ia rezultatul la dublu test si mi-a spus ca la trisomia 21 este risc crescut iar la sindrom down este de 1/226....
Precizez ca am 34 de ani impliniti in februarie si un copil nascut la 30 de ani absolut normal si sanatos.
Nu am antecedente de astfel de boala in familie nici eu nici sotul iar el are 33 de ani...
Oare este un motiv de ingrijorare? Poate sa insemne ceva acest "risc crescut" ???
pentru ca nu am vrut sa fac testul acesta....
Va rog din suflet fetelor daca stiti ceva sa ma ajutati sa-mi spuneti daca este o problema sau nu !!!
La ecografie bebele era bine dezvoltat. Ba mai mult, varsta cronologica era de 12 saptamani si 1 zi iar cea biometrica de 12 sapt. si 5 zile...
Pliul nucal masurat tot atunci la 12 saptamani era de 1, 4 mm.

Ce sa fac ?????
Va rog, sunt disperata, raspunde/ti daca puteti !!!!

Laura 14+ si Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

OK, fetelor am facut asa cum ati spus.Vedeti ce a iesit pe prima pagina si sariti cu; completari daca aveti.Eu merg sa va citesc din urma.

Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralluca spune:

quote:
Originally posted by laura_dimitris

Tocamai m-a sunat sotul care a mers sa-mi ia rezultatul la dublu test si mi-a spus ca la trisomia 21 este risc crescut iar la sindrom down este de 1/226....
Precizez ca am 34 de ani impliniti in februarie si un copil nascut la 30 de ani absolut normal si sanatos.
Nu am antecedente de astfel de boala in familie nici eu nici sotul iar el are 33 de ani...
Oare este un motiv de ingrijorare? Poate sa insemne ceva acest "risc crescut" ???
Va rog din suflet fetelor daca stiti ceva sa ma ajutati sa-mi spuneti daca este o problema sau nu !!!
La ecografie bebele era bine dezvoltat. Ba mai mult, varsta cronologica era de 12 saptamani si 1 zi iar cea biometrica de 12 sapt. si 5 zile...

Ce sa fac ?????

ooof, asa-i cu statistica asta! sunt nenumarate cazurile in care au iesit probleme la bi- si triplu-test fara sa fie pb in realitate... mai ales ca pliul nucal e ok, in parametri; ai masuratori si pentru piramida nazala? si asta te poate linisti, trebuie ca la masuratoarea de 11-13 sapt. sa fie vizualizata si parca min. 3 mm (dar s-ar putea sa gresesc)

Linisteste-te ca sigur e pu risc statistic daca pliul nucal si eco sunt ok - ei iau in considerare si varsta si nr. de sarcini anterioare... am o prietena care a facut amniocenteza degeaba; are tot varsta ta si e la al doilea copil; a reusit sa o linisteasca rezultatul la amnio dar mai ales faptul ca isi urmareste sarcina ecografic la un medic in care are incredere (dr. Pop) si care ii masoara cred si firele de par lui bebe

asteapta sa vina sotul tau cu rezultatul, suna-ti medicul si eventual repeta-l in alta parte; nu zic sa astepti pt. TT, ca ala da rezultate si mai multe aiurea...

daca poti incearca sa dai peste dr. Albu sa-ti interpreteze rezultatul si sa iti spuna ce pasi sunt de urmat; am o prietena care a nascut cu el as putea sa-i cer numarul daca ti se pare o idee buna

uite, pentru linistea ta dau un search pe forum sa vezi cate rezultate fals pozitive sunt la testele astea!

Iti tin pumnii sa fie bine! Spne-mi daca sa aflu nr. lui Albu
R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

quote:
Originally posted by laura_dimitris

Ce sa fac ?????

imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta, stiu cum este, din pacate! Mie mi-a iesit TT cu risc la SD 1/100 si nu fac amniocenteza! De ce?
- merg mai departe doar pe ecografiile morfofetale
- nu am inca 30 de ani impliniti si nici antecedente in familie
- acel TT care l-am facut eu... nu era complet(adica nu avea calculat estradiolul- cel de-al 3-lea indicator valoric), nu tinea cond de traslucenta nucala si nici de varsta gestionala masurata ecografic!
Tu faci cum e mai bine pt. tine... eu dupa morfofetala de trim. 2 facuta de 3 medici diferiti care mi-au zis ca fetele sunt sanatoase am incercat sa-mi scot din cap TT si sa nu traiesc cu teama si frica!
Tin pumnii sa fie BB sanatos!

PUSSI 21+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA

Cum creste Burtica Roz

Poze Cu Titutile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miutza spune:

Raluca, merci mult pt pont! cred ca la el am sa incerc intai.

Laura_dimitris , nu te impacienta, rezultatele astea sunt de cele mai multe ori eronate, ia legatura cu un dr bun si vezi ce e de facut. dar nu te stresa pana mergi la dr ca-i faci rau lui bebe. tie ce-ti spune sufletul? ca bebe e ok, nu? pai vezi? te imbrartisam toate pt incurajare

Miutza 15+

http://new.photos.yahoo.com/miutza77/album/576460762364256169

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Buna seara!
Vad ca sunteti tare harnicutze!
Eu azi am facut supa de pui cu galushti si pilaf..tot cu piept depui...bun,bun!Si cu castraveti murati...yami!

Simonette11+

http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212

http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Laura, eu am 35 de ani si mi-a iesit 1/361 pt SD...e mai relaxant decat 1/226?! Eu zic ca nu...am o cunostinta care la 31 de ani are risc 1/100...sora ei, medic neonatolog a sfatuit-o sa nu faca amnio si sa mearga pe mana lui Pop cu ecografiile. Ce sa zic...am colega de servici care are copil cu SD depistat la 8 luni de catre Herghelegiu in urma unei internari la Polizu; fata avea cand a nascut 26 de ani. Celelalte eco facute la Alma...pareau ok. Cred ca dak Dumnezeu iti da o cruce de purtat nu poti face nimic ca sa scapi...
Am pus mai demult un material despre riscurile amniocentezei...
Cat despre dr de la Medlife: Radulescu este foarte bun (ca ecografist) - cei care lucreaza cu el spun ca e mai tare decat Pelinescu, fiind in principiu mai minutios. Eu am ales sa merg la Iosup in trim I, Pop in II si Herghelegiu in III.
In privinta analizelor gratuite...eu am renuntat. Prefer sa merg la o clinica buna si sa platesc tot dar sa nu ma vad aruncata pe o lista de programare lunga de luni de zile. Asta cat timp imi voi permite...stiu ca si eu cotizez la asigurari dar ma gandesc la ai mei parinti care au boli cronice grave, sunt dependenti de multe medicamente si beneficiaza de ele compensat...atunci zic si eu ca in medie este bine. Este mai greu de suportat cheltuiala cu nasterea la spital privat.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralluca spune:

Gina draga, ai facut treaba super cu prima pagina! Mi-e asa de drag sa citesc si sa vad cate suntem acum si ca avem si gemeni si fetite si baieti :-) Al meu cica-i baiat dar pana in 30 august dupa morfo nu bag mana-n foc ... am asa un sentiment ca parca nu-i baiat...

Multumim si tie si fetelor care tin la zi paginuta noastra!

Fetelor va recomand doua carti misto de citit in perioada asta:

- una: "Cel mai simpatic ghid de sarcina" de Viki Iovine
- a doua: "Cand apare copilul" de Francoise Dolto (asta merge si dupa ce vine bebe, dar atunci sigur nu vom mai avea timp); mie mi-e foarte teama de cum voi gestiona valul de pareri dinspre mama si soacra-mea ! De aceea vreau sa fiu bazata cu lucruri de specialitate daca va trebui sa le contrazic.

Deja am auzit niste chestii... cum ar fi ca cel mai bun pentru sugar este cosuletul de rachita ... pe care s-a si grabit sa-l coboare din pod - cred ca are vreo douajdemii de ani, e pocnit si zgarie ca naiba, plus plin de praf si alte alea... cica sa ni-l dea pentru bb si ca-i pare rau ca nu mai are salteaua (pe care a dormit sotu' acum 36 de ani!) - in conditiile in care nu suntem deloc lipsiti

sau ca din ianuarie se muta la noi (de asta mi-i cel mai teama ca o sa-l invete pe sotz lenes si fara responsabilitate cu copilu' daca le va face ea pe toate

sau ca tre' sa-i dezinfectez absolut totul, in timp ce nu vede nici o problema sa pupe in bot un catzel (de rasa e drept) care sta prin curte toata ziua cu nasul in fundul altor caini, sau sa-i dea sa linga blidele - ca doar e om si el, pofteste...

si altele... n-as vrea sa le supar pe nici una ca sunt dragute si le iubesc dar nici sa ne creasca ele copilu' mai mult decat tre' sa faca bunicii. Mama are alti pititci - ce sa mananc, cu ce creme sa ma dau, cu ea e ceva mai safe deoacamdata. Plus ca tot in iauarie vine si bb-le lu' frate-meu asa ca vom avea concurenta... dar soacra-mea va avea toata atentia indreptata inspre noi, sper sa nu se mute aici cu tot cu catel...

in sfarsit... din astea...

voi aveti? cum le tineti piept? ce ziceti, ne distram cu un subiect din asta?

va pup!
Raluca

18+ cu bb Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by Lala_D

gattasalvaje la primul bebelus miscarile acestuia ( fluturasii nu suturile ) se percep in mod normal ( asa spun doctorii si statisticile ) in jurul varstei de 20 de saptamani

Eu am inceput sa-l simt pe bebe de la 16 sapt. Dar fiecare mamica e diferita.

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

quote:
Posted by AngeliguedeS
Numeioana te astept atunci cu nora... promit sa fiu o soacra buna. E valabil si pt Gina insa eu sunt convinsa ca in ce o priveste pe Gina de data asta are baietzel!!!! O iau si eu pe urmele Gattei cu predictiile!!!

Angeli' - daca BB o vrea, maine vin cu rezultatul!Sper sa fie asa cum ti-e comvingerea cu privire la mine!Ce emotii am nu va mai spun...
Desi nu le am, hai sa continui si eu "traditia" aceasta inceputa de voi!
Personal tind sa cred ca: Laura Ioana si Irlandeza vor fi si ele mamici de baietei.

Apropos de "animalute in casa - m-am lecuit.Toata viata pana acum cateva luni am fost pentru insa in prezent, parerea imi este total diferita in urma experientelor avute.Cel putin pisici, am promis ca nu-mi mai trebuie toata viata in casa. Un papagal, este cel mai potrivit.
UitatiAICIcateva imagini cu un "love bird" si fetita noastra Jessica Priscilla la doar cateva luni.

ginette - Felicitari pentru fetita!

Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!

Mergi la inceput