FIV 128

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_p spune:

Dragele mele, acum am sosit de la eco, am luat si rezultatul analizelor: am FSH 14.37(deci aproape nicio schimbare), LH 9.40, Estradiol 89. La eco (ziua 5) s-au vazut niste foliculi, dar foarte mici (spunea ca cel mai mare este de 10). Mi-a spus sa fac vineri, sambata si duminica cate 3 fiole de Menogon pe zi si luni merg ;la eco decisiva cand va hotari daca mai continui sau nu. Ce-o fi, o fi... Dr. era destul de sceptic ca foliculii "o vor lua din loc".
Va pup!

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DORIS_71 spune:

FELICIA imi pare rau .

Vin si eu la raport cu analizele din a 3 a zi de CM.
-Estradiol 30 (faza foliculara 39-189)
-FSH 8,80 (faza foliculara 4-13)
-LH 3,79 (faza foliculara 1-18)
-prolatina 29,32 (1,40-24)

Ce parere aveti? Pe analize mi-au pus steluta la prolatina cum ca-i prea mare dar de ce nu si la estradiol?

Am sa incep sa beau iar ceaiuri ptr. scaderea prolatinei ca nu vreau sa iau pastile. Daca incep AC de la CM urmator mai pot sa fac din nou anlizele din a 3-a zi de CM sau ies eronate?

toate FIV-oasele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_d spune:

Doris,
poate ar fi bine totusi sa nu risti cu Prolactina
usor crescuta. Cauza mai probabila - stresul.
Prolactina inhiba productia de progesteron
deci creste riscul sa avort spontan de exemplu.
Mie la aceeasi valoare (mai exact 29,7),
medicul endocrinolog mi-a recomandat Dostinex de 0,5 mg
1/2 tb de 2 ori pe saptamana.
Tratament total - o luna, deci 4 tablete.

Regret f mult nereusitele de pe forum.

Oare de ce iepurii,
rata e succes e mai mare la MNL (aprox 45-50%)
decat la Giulesti?
Nu inteleg nicicum.
Ce parere aveti, ce face diferenta???

Oricum, eu azi mi-am primit schema de tratament pe mail
si voi face punctie candva in 11 sau 12 sept. Tot Giulesti.

Va pup pe toate si putere de-a merge mai departe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

E publicata oficial rata de succes de la MNL, adica zic ei lotul asta am avut x reusite din y cazuri?
In general n-am vazut statistici oficiale pe nicaieri si medicii se cam eschiveaza daca intrebi direct, raspunsuri gen rata obisnuita.
La nivel mondial e in jur de 30% (sarcini duse la termen) deci la MNL ar fi chiar un record.
Sau ei calculeaza doar sarcinile pozitive la 2 sapt. dupa ET? Pentru ca stim cate accidente se intampla mai ales in primul trimestru :(.

Mergi la inceput

Oficial, pe site-ul MNL rata de succes e de 33%.

Pe forum insa, pare mult mai mare. Subiectiv mai probabil.
Undeva se scria ca in iunie, din 16 Fiv-uri au fost 9 reusite,
in iulie, nu mai retin. Poate pur si simplu
datele publicate pe forum nu coincid cu numarul real
al Fiv-urilor realizate si reusite la MNL.

Mergi la inceput

Eu cand am semnat la Medsana pe contractul ala sau ce era scria ca rata de succes e 20%. Sau 16%? sa caut foile. Stiu ca mi s-a parut cam mica fatza de ce stiam eu.
Rata de succes era trecuta in sensul sa nu avem pretentii dupa ca de ce nu am reusit, cam asta era formularea/scopul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

ana
deci tie ti-a dat o stimulare mai usoara cu clomifen nu ??? si cum adica dr e "sceptic ca foliculii o vor lua din loc" ???
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Diana-dasa cum ai spus tu la MNL au cel mult 20 paciente pe serie, fiindca mai mult nu are timp fizic Profu'. Asa ca de aici asa zisul % mare de reusita, daca au norocul sa ramana intr-o luna 10, din 20 cazuri inseamna iata 50 %, dar cum la Gily vin 100 femei acest raport scade la doar 10 % daca tot 10 tipe reusesc. Si, da se refera numai la BHCG-uri sa zicem, restul nu mai stim, iar acest record a fost doar intr-o luna pe care au afisat-o ei pe acolo pe toti peretii ca metoda de incurajare....
Eu am fost pacienta lor!
Sper sa nu dati cu rosii dupa mine!

Mergi la inceput

De ce sa dea cu rosii? e logic ce ai spus...
poate avand mai putine paciente se ocupa mai mult de ele, eu la medsana m-am simtit tratata foarte superficial. Si n-ar trebui sa depinda nici de toanele medicului, adica azi e bine dispus, fie stam mai mult de vorba.

Mergi la inceput

Kitta
in nici un caz nu dam cu rosii dupa tine,
eventual cu pupici!

Si totusi rapoartele 20 / -> 10
100 / -> 10 par semnificativ diferite.
Sa speram ca realitatea nu sta chiar asa.

Pupici la toate fetele

Mergi la inceput