Mamici de iulie-august 2007 (84)
Raspunsuri - Pagina 16
jadi spune:
Simo felicitari, si pentru putza si pentru buric! Pentru prima o sa-ti multumeasca mai tarziu .
Deni & Vlad & Tudor
jeni71 spune:
Buna ziua si pe toata lumea !
Multumesc de urari anya20, nma, ioana75, lorinaoo1, jadi, andreeac.
Afibebe mie mi-au facut cezariana! Am avut anestezie in coloana, de care sincer imi era foarte frica, dar nu a durut asa rau cum ma asteptam, mai rau ma durea cand imi cautau asistentele venele pt perfuzie. Dureaza cam 1 ora cezariana cu totul, in primele 10-20 minute il scot pe bebe, apoi fac curat la locul de munca.
La noi e dezastru cu mancarea, intarindu-mi-se pielea in jurul sfarcurilor foarte greu apuca sfarcul si se enerveaza si urla de mama focului. Dau cu Garmastan, pun comprese, tot ma dor si tot se intareste piuelea. Apoi cand prinde sfarcul si vine laptic papa cu calicie si se aude fiecare inghititura cum merge lapticul in stomac. Am niste sani model uger (nu-mi plac) care ma dor non stop si am senzatia ca-i voi tarai imediat pe jos. Pe voi va dor sanii ?
Jadi, vorbeai in paginile trecute de Dostinex, de ce ?
Ghinetz parca tu spuneai ca ti-a zis pediatrul sa suga bebe dintr-un san pana il goleste, nu? Deci practic la o masa sa pape dintr-un san apoi din celalalt la masa urmatoare ? Eu acum ii dau din amandoi sanii la o masa, iar suptul dureaza si o ora o ora si jumatate (bine nu continuu), dar cam atata dureaza o masa. Dupa care doarme in general 4 ore.
Insa eu sincer, ma simt deja lipsita de puteri, as dormi non stop, si mai nou mi se umfla ingrozitor picioarele. Sper sa nu fac tromboflebita. Cand am inceput sa ma dezmorttesc din anestezie mi-au zis sa-mi misc f mult picioarele sa nu fac tromboflebita. Asa am si facut. Insa de cateva zile (de cand eram in spital inca) mi se umfla picioarele ceva de speriat cum nu mi s-au umflat niciodata in viata mea. Asta ar mai lipsi!
Simo78 spune:
andreea.c de ce iti chinuie pediatra copilul? care-i motivul pt care tre sa ii tii puta in sus???? Apropo, de asta se uda mereu...a patit o prietena...dupa ce a lasat puta copilului in pace nici nu s-a mai udat.
Deni pana o descoperi el binefacerile circumciziei, imi e mie mai usor la spalat
Simo de Matei Hisham (28.07.07)
Simo78 spune:
Jeni nu te speria de picioare, isi revin. Si eu am fost umflata ca o broasca, de nu imi puteam misca degetele...dar a trecut. In rest...odihna cat mai multa, dupa posibilitati.
Simo de Matei Hisham (28.07.07)
jeni71 spune:
Simo78, sper sa se dezumfle, dar nu inteleg de ce mi se umfla acum dupa ce am nascut, iar pana sa nasc sau cand lucram nu se umflau.
jadi spune:
Jeni vorbeam de dostinex pentru fetele care au intrerupt lactatia asa cum am facut si eu la prima sarcina cand am reusit cu brio sa intzarc copilul si sa nu mai vrea san. Acum nu e cazul! Tu iti speli foarte des sanii? Cu apa si sapun? E posibil si asta sa fie o cauza de se intaresc, stiu ca laptele care ramane pe sani vindeca ranile si atunci e bine sa te speli doar inainte de alaptare! Si pentru inceput, stiu ca se dau sanii amandoi, ulterior ajungi la un singu san/masa, eu la aproape 6 saptamani si inca ii mai dau si din celalalt san un pic!
Eu la Tudor am o agenda (am avut si la Vlad), scriu in fiecare zi cand incepe alaptatul, cat dureaza ca minute de genul 13.07 -13.15, fac si calcul de minute supte pe masa in parte si trec si sanul de la care suge. Asta ca sa nu uit, masa viitoare incep cu ultimul san dat, cel din care a mancat mai putin si continui cu al doilea. De asemenea trec si atunci cand face kk, nu de alta dar sunt obosita si uneori uit ce san trebuie mancat asa ma bazez pe agenda. La Vlad am umplu o agenda, am si masuratorile in cm si greutate asta daca vreau comparatii
Deni & Vlad & Tudor
jeni71 spune:
Jadi, dupa alaptat nu-mi spal sanii cu apa si sapun ci ii ung cu Garmastan si pun comprese ca sa se dezumfle/dezintareasca pielea din jurul sfarcurilor. Si stau asa pana la urmatoarea masa, uneori mai ud compresele. Gresesc undeva ?
Cert e ca ma dor groaznic sanii, pe voi la fel ?
jeni71 spune:
Port sutien pt alaptat pt ca altfel am senzatia ca imi cad sanii de grei ce sunt si de durere. Am incercat sa stau fara sutien azi, dar nu pot, ma dor ingrozitor sanii. Parca la inceput nu ma dureau asa tare in primele zile de alaptat. De ce ?
jadi spune:
E bine cum faci! Si sanii sunt mult mai grei acum cu lapte in ei, Alina ne recomanda sa purtam sutiene de sustinere! Ce sa mai zic de mine care am sanii mari si de vreo 2 ani si ceva port si noaptea bustiere!
Deni & Vlad & Tudor
afibebe spune:
Simo te rog ft mult spune-mi unde gasesc povestea.
nu gasesc nicicum.
merci.
AFIBEBE36+Cristian Nicolae
AMR 14 ZILE
SI VINE ...