cardul european de sanatate

cardul european de sanatate | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

stie cineva daca cardul european de sanatate acopera cumva cheltuielile unei eventuale spitalizari/nasteri in strainatate??
voi pleca la 28 de sapt pt o sapt in alta tara, mai este pana trebuie sa nasc si am gandeam dc e cazul sa imi mai fac vreo asigurare pe langa cardul de sanatate. voi ce stitit???

Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

viitoare mami 26+ de bubulina Iasmina Alissa

poza eco bb si burtik

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Daca nu ma insel, pe scrisorica primita impreuna cu cardul, imi spuneau ca se respecta prevederile legale din tara unde mergi. Imi dadea acolo exemplul ca, daca in legislatia tarii respective vizita la medic / interventia, este platita 50% de stat si 50% de pacient, asa vei plati si tu, cardul acoperind numai cei 50% ai statului....
Tot pe scrisorica respectiva, ma trimiteau pe www.ceass.ro ca sa obtin mai multe informatii. Nu am avut inca timp sa studiez, dar pe tine te sfatuiesc sa studiezi bine de tot, mai ales daca este vorba de sarcina...
Unii isi fac si asigurare pe langa card, dar nu a stiut nimeni sa ma lamureasca de-adevaratelea, sa imi spuna daca am de ce sa o fac sau nu. Nu am facut alta asigurare.

Mergi la inceput