Help - Bebe mananca numai prin somn

Help - Bebe mananca numai prin somn | Autor: diana69

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 4 luni care de 2 luni de zile mananca numai prin somn.
Pana la 2 luni a mancat foarte bine si a crescut chiar prea mult.
Nu stiu ce sa mai fac.
Daca vreau sa-i dau mancare treaza mananca 30 ml si pe urma plange foarte tare si nu vrea sub nici o forma sa mai manance. Intr-adevar ca de vreo 4-5 ori am fortat-o sa manance ca avea 6 ore de cand nu mancase.
Are reflux gastroesofagian si am tot sperat in astea 2 luni ca o sa manance dar nimic. Ea arata foarte bine, dar nu mananca la ore regulate ci doar cand adoarme. Si uneori se intampla sa manance si la 6 ore.
Voi ce parere aveti? Nu am lasat-o flamanda mai mult de 6 ore. Sa o las oare flamanda mai mult timp?
Nu vrea nici ceai si nici apa sub nici o forma.
Sunt disperata.
Oare isi va mai reveni sa manance normal?
Cat poate dura acest fapt cu mancatul prin somn?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Initial creeata de diana69
Intr-adevar ca de vreo 4-5 ori am fortat-o sa manance ca avea 6 ore de cand nu mancase.

Oare ce a fost in capul tau ?
Eu as incepe dimineata la prima ora cand se scoala sa-i ofer mancare, dar fara absolut nici o presiune. Las-o sa manance cat vrea si apoi continua ziua normal. Vorbeste-i frumos cand mananca, uita-te in ochii ei cu drag, sa fie masa o experienta placuta nu un cosmar in care o mama nervoasa se rasteste, o bruscheaza si ii baga mancare cu forta pe gat . Indiferent cat a mancat as lasa-o in pace 4 ore si apoi i-as oferi o alta masa, fara presiune si stres si tot asa pana seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Baiatul meu a mancat in somn de la 2 la 7 luni. Si el a avut reflux, l am tratat, dar tot in somn manca. Urla numai cand vedea biberonul. Am facut nenumarate investigatii, povestea e lunga, nu dispera, la 7 luni a inceput sa manace treaz, asa dintr o data, a fost cumplit stiu prin ce treci. Daca vrei mai multe detalii , amanunte, poti sa ma suni, 0720111153, ma cheama Andreea. Rabdare!!

Mergi la inceput

Diana, chiar insist sa iei legatura cu mine, stiu perfect prin ce treci, ai rabdare VA TRECE!! Am multe de povestit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Daca bebe e vesel si creste frumos, eu zic ca nu e cazu ldeocamdata sa-t ifaci probleme.
Chiar tu ai spus ca bebe a crescut foarte bine pana acum, chiar prea bine. Deci e logic sa urmeze o perioada de crestere mai lenta. Bebelusii cresc in salturi, atat in greutate cat si in inaltime. Daca ar fi continuat in ritmul de pana acum probabil ca s-ar fi facut prea mare.
Poate organismu lei are nevoie de un respiro acum. Si asta se traduce si printr-o pofta de mancare mai diminuata decat cea cu care te-ai invatat tu pana acum. Probabil ca e amanca chair prea bine pana acu msi tie acum acel mod de hranire ti se parea normal si acum, ca mananca mai putin, ti se pare ca mananca foarte putin.
Ce-i dai sa pape? Banuiesc ca numai lapte.

Lasa ceaiul si apa de-o parte, astea nu-s pentru bebelusi asa mici. Ele dilueaza pofta de mancare. Ceai nici atat! Eu m-am ferit sa-i dau lui alex ceai pana la 2 ani. Ce poate sa-i faca bine din ceaiul ala? Cand se face mai mare si-i e sete da-i apa, nu ceai.
Dar un copil asa mic n-are nevoie nici macar de apa. Ii e sete? e suficient laptele de mama sau cel formula. Gandeste-te ca toata hrana ei costa din lichide, deci exclus sa se deshidrateze sau sa-i fie sete atat timp cat se hraneste suficient.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

la varsta asta un bb ar trebui sa invete ca atunci cand ii e foame trebuie sa manance si asta ar trebui sa i faca placere. daca il hranesti noaptea, respectiv adormit/semi constient, el nu va mai experimenta senzatia de foame. nu va sti ca trebuie sa manance. isi va aminti doar stresul provocat in timpul zilei de biberon/san.

iti trebuie, in primul rand, mult calm. daca pt tine mancatul va deveni o corvoada el o va simti. nu telepatic, ci prin glasul tau, prin gesturile tale. incearca sa i arati cat de amuzant e sa manance. fii mereu f vesela cand vrei sa i oferi lapte. bea si tu ceva in timp ce ii oferi lui. ai crede ca e prea mic pt asa ceva dar nu e. d a invatat pe la vreo 6 sapt sa stea la batista bebelusului si spray in nas in exact acelasi fel. acum rade cand o vede

si eu am sustinut sus si tare ca bebelusii alaptati nu au nevoie de apa sau ceai. de asta cu ceaiul nu m a convins nimeni. insa d s a deshidratat destul de rau cand au inceput caldurile. desi nu incepusem diversificarea, deci teoretic totul trebuia sa fie in regula. la 5 luni si un pic am inceput sa i dau si apa si am facut bine. dupa 2 zile de urlete... ca nu stiam de ce plange era de sete... a, si nu mai manca la 3 ore, ajunsese la 7-8...dupa episodul cu apa am revenit la normal.

va doresc multa sanatate si .. multa rabdare

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia

M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Si eu sunt o mama de fetita cu reflux. La fel, intre 3 si 6-7 luni a mancat numai in somn. Nu stiu sigur motivul, presupun ca din cauza varsaturilor avea gatutul iritat si o ustura cand bea lapticul, sau avusese gatul iritat si tinea minte ca biberonul poate insemna durere.
La bebei cu reflux este foarte important sa aiba un program fix de masa. Foarte-foarte important. Au nevoie de mese mici cantitativ, dese (max. 3 ore, cu exceptia noptii - doar 1 sau 2 mese noaptea) si la ore fixe. Faceam eforturi imense zi de zi sa o adorm la 10-15 minute de ora mesei (va dati seama cum e sa convingi un bebelus infometat sa doarma). Dar reuseam aproape intotdeauna.
Avea deja un program de somn bine stabilit si asta a fost de mare ajutor. O lasam cateva minute (10-15) sa adoarma "bine", pe urma o hraneam. Daca o lasam mai mult, cadea in somn prea adanc si nu mai tragea din biberon. Asa i-am dat inclusiv carnita tocata fin, blenduita cu piure de morcov/albitura si totul subtiat cu zeama de supa cat era necesar ca sa treaca prin tetina de cereale (tipul cu taietura in cruce).
A fost intr-adevar chinuitor (si nu numai treaba cu mancatul in somn), si eu stiu prin ce treci, dar nu dispera, trece! Copilul nu va avea de suferit, va ajunge sa manance si el normal, ca toti copiii. Poate ca va fi nevoie sa-i dai mancarica sub forma de piure subtire ceva mai mult timp decat la copiii fara reflux, dar se rezolva toate.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana69 spune:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Acelasi lucru cu mancatul prin somn l-am experimentat pana la un an si cu baiatul mai mare care are acum 9 ani. Dar el a avut alta problema la stomac. A avut plicatura gastrica si pana la 5 ani a mancat numai pasat si pana la 3 ani a vomitat si de cate trei ori la o masa.Dar acum este foarte bine.
Speram ca sa nu mai am probleme si cu fetita dar asta e.Chiar nici nu m-am gandit ca am sa am probleme cu mancarea si cu ea.
Mi-e tare greu sa o adorm inainte si pe urma sa-i dau de mancare.
Stiti cum se spune:la mancare si la culcare. La mine e invers la culcare si la mancare.
Sper sa dea Dumnezeu sa mai am rabdare si cu fetita cum am avut cu baiatul.
Va multumesc inca o data.Deci nu sunt singura.

Mergi la inceput

Exact la fel ca aurelia1278, procedam si eu. Daca adormea prea adanc nu mai sugea. Il adormeam de 5 ori pe zi ca sa i dau papa. Mai stiu pe cineva care , ca sa si dezvete copilul sa manance treaz, l a lasat sa faca foamea. 3 zile, nu i a dat decat apa. Cu lingurita, ca nici pe aia n o vroia. A functionat, dupa 3 zile a ras un biberon de lapte, si a dormit 5 ore. De atunci manaca treaz.Rabdare!! Pe mine nu m a lasat sufletul sa l infometez atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

am uitat sa zic ceva: si d a avut un pic de reflux. pe care l am tratat cu spor cu dormit in brate . adica aproape la verticala. el in brate la mine, eu pe canapea rezemata si ochii n televizor...vreo luna-doua, pana s a mai linistit. multa sanatate

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Asa e, Diana, nu esti singura. Refluxul se rezolva mai repede. Situatia incepe sa se amelioreze treptat, cand se introduce mancarica mai solida. La noi s-a imbunatatit simtitor de pe la 7 luni, la 10 luni devenise deja suportabil si in jur de 1 an am rasuflat usurata, ajunsesem sa avem si cate o luna intreaga fara varsaturi.
Nu mai ai de tras decat cateva luni.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Mergi la inceput