FIV cu DONATOR sau IAD
Raspunsuri - Pagina 5
amzulica spune:
Am uitat sa va mai spun ca desi la inceput inainte sa incep IAD-urile am prezentat hormonalele sotului la medic - analize super bune de altfel - nu mi s-a recomandat biopsia testiculara. Am facut biospia testiculara dupa cele 13 IAD-uri si s-au gasit spermatozoizi buni pentru formare de embrioni motiv pentru care m-am si inscris la FIV+ICSI pe care sper - cu ajutorul bunului Dumnezeu sa-l fac in Noiembrie. Am cheltuit in jur de 50 de mil. in aceste inseminari bani pe care ii puteam da pe FIV. Deci ...ganditi-va bine. Pe mine nu a avut cine sa ma sfatuiasca si daca nu ar fi fost netul, aici nu as fi ajuns aici.
Concluzie - hormonalele sotului va vor spune daca e ceva de facut sau nu. Nu o mie de analize inutile.
Cami
montytaiana spune:
da sunt poate mai multe sanse de reusita cu FIV si daca intr-un final nu reusesc cu IAd (max 6) o sa ma indrept catre FIv desi sincer sper sa raman si sa nu fie nevoie ( nu neaparat din cauza banilor ci a serv. nu pot sa ma invoiesc asa toata ziua sa fac o gramada de proceduri, stiu ca pt un bb nimic nu conteaza dar nu suntem de capul nostru in lume si depindem financiar de locul de munca si fac atatea mofturi ca lipsesc - si acum cand aveam ocaiza sa am concediu la Giulesti a fost vacanta
marrina - eu personal nu am facut nicio analiza, inafara de papanicolau si secretie care cred ca nu conteza in problema asta, la intrebarile mele mi s-a raspun ca nu e cazul sa sunt ok? acum dupa 2 nereusita am multe semne de ? de unde stiu ce se vede cu ochiul liber?
am sa insist de data asta sa investigam mai inamanuntit imi doresc prea mult ca sa pierdem timpul degeaba si sa fie vre-o problema care impiedica IAD sa dea rezultate
pupici
ugaena spune:
Buna tuturor!
Am citit din urma ce s-a scris la acest topic. Nu as vrea sa repet ce s-a scris, nici sa prezint situatia noastra - am scris despre ea la capitolul Inseminare.
Cred si eu cu tarie caci in cazul in care factorul masculin are o problema de ferilitate, lucrurile se rezolva mai dificil.
Si eu va indemn sa cereti sa se faca analize hormonale, genetice, in cazul in care spermograma sotului indica un nr. foarte redus de .
Eu imi amintesc ca in Ro ni se spunea ca suntem inca tineri si avem toata viata inainte pentru a face copii, sa mai asteptam, etc.
Cu cat actionati mai repede si mai inteligent, cu atat castigati un timp care se va dovedi, pana la urma, mai pretios.
Va pup...
marrina spune:
quote:
Originally posted by montytaiana
marrina - eu personal nu am facut nicio analiza, inafara de papanicolau si secretie care cred ca nu conteza in problema asta, la intrebarile mele mi s-a raspun ca nu e cazul sa sunt ok? acum dupa 2 nereusita am multe semne de ? de unde stiu ce se vede cu ochiul liber?
am sa insist de data asta sa investigam mai inamanuntit imi doresc prea mult ca sa pierdem timpul degeaba si sa fie vre-o problema care impiedica IAD sa dea rezultate
pupici
Draga mea, eu nu inteleg la ce doctor ai fost. Pai faci inseminari fara sa stii daca trompele sunt permeabile?????????????????????????? Asa ceva n-am mai auzit. Pai primul lucru care se face este histerosalpingografia si analizele hormonale. Ti s-au facut monitorizari ale ovulatiei (eografii) inainte de inseminare? Si ti s-a dat Pregnyl pentru ruperea foliculilor?
montytaiana spune:
stiu ca suna aiurea si eu tot ma dau de ceasul mortii dar nimeni nu ma ia in seama,vreau sa fac mai multe investigatii dar mi se spune ca nu este nevoie
dr. meu este chiar prof. bogdan marinescu - la giulesti am facut cele 2 IAD
da am facut ecografii in ziua 12 si z14 si injectie de pregnil in seara zilei 15, inseminare in z16 si stimulare cu ovamit
montytaiana spune:
si un supozitor pe care il pun inainte de inseminare
in rest nimic
amvazut ca fetelor li se recomanda tot felul de medicamente pentru sustinere dupa inseminare - mie nimic
am ciclu regulat la 28 zile
29 de ani
nu am rama
psj spune:
E greu de spus cu ochiul liber daca nu sunt probleme. Adica ma gandesc la trompe in primul rand, daca e vreo problema pe acolo (raceli netratate de ex.)?
dma2007 spune:
montytaiana daca nu sunt prea indiscreta la ce medic mergi?
chiar eu am citit un articol in care scria ca nimeni nu-ti face IA sau FIV fara sa vada daca sunt trompele permeabile.
toate fetele care scriu la acest subiect, si sper in curand sa reusim toate sa avem
aspiranta(cam trista in ultima vreme...) din 2006
http://tt.lilypie.com/4pMGp3.png
dma2007 spune:
iuca tu ce mai faci? ne-ai parasit?
aspiranta(cam trista in ultima vreme...) din 2006
http://tt.lilypie.com/4pMGp3.png
montytaiana spune:
dma 2007 cum am mai scris si la pag 3, 4
merg la giulesti la prof marinescu
acum cateva minute stateam si ma gandeam ca poate eu gresesc
eu sunt o persoana excesiv de timida si cand ajung in cabinet deabia articulez cateva cuvinte
poate i-am facut o alta impresie ca nu ma intereseaza sau ca o fi vreo fraierica
dar acum am hot.
data viitoare cand merg o sa il bombardez cu intrebarile si nelamuririle pe care le am
o sa ii cer eu sa imi faca analiza
nu o sa mai astept sa vad daca sugereaza el (eu una asa consideram normal ca el e expertul si ei tr sa stie ce au de facut, pe mine una in meseria mea ma inerveaza cand vine cineva neprofesionist din afara sistemului si imi da sfaturi)
dar se pare ca nu mai merge asa nu mai pot
o sa il intreb de ce si cu stimulare n-am avut decat un folicul pe ovarul dr si ala pana in 20 mm (poate si asta a fost o cauza a insuccesului)
nu mai pot ma perpelesc si pe o parte si pe alta ce sa fac sa reusesc
ma gandeam sa il sun pe fostul meu ginecolog sa imi faca el analizele (laparoscopie, hsg, hormonale) - nici nu stiu dupa ce le fac la cat timp dupa pot face IAD, trebuie internare?
s-o supara marinescu ca merg si la alt ginecolog
nu mai stiu nu mai pot
of
azi am o zi proasta sunt f deprimata
pupici