BB Darius are nevoie de noi!
Raspunsuri - Pagina 9
ylilimic spune:
iata si continutul e-mailului:
Correction of his cardiac disease seems feasible, but the exact timing
depends of his evolution.
What are his actual O2 saturation, his body weight, his general
condition ?
Medical cost should be around 30.000 euro
Ajutati-l pe Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
mihacarm2002 spune:
Ce vesti bune!
Acum ar trebui cat mai repede mutat subiectul la Ajutor umanitar.
ylilimic spune:
Ce sa va zic...una calda-una rece!
In urma unei laringoscopii i-au mai gasit o chichita . Madalina a solicitat o scrisoare medicala cu descrierea starii de sanatate a micutului, pe care urmeaza s-o trimit la clinici. Un aspect foarte important este si recuperarea lui Darius dupa operatie, care ne dorim sa aibe loc in strainatate si nu in tara. Daca il trimit tot la Romanica sa-l repare...nu am facut nimic. Dar asta inseamna ca cheltuielile se vor ridica la si mai mult de 30 mii euro...Ce perioada va fi necesar sa stea acolo si cat ii va costa toata treaba asta? offff, greu de spus deocamdata. Sper totusi ca Dumnezeu sa ne indrume pasii pe drumul cel bun si sa luam decizia potrivita! (mai mult pe parinti, dar tot pentru ei strang si eu informatii)
Ajutati-l pe Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
danutza_c spune:
Ylilimic, greseala mea! E trecut undeva in epicriza diagnosticul de Falot si l-am preluat ca atare. Ai derptate: DORV (Double Outlet Right Ventricle)e corect.
Cine o s-o ajute pe Madalina cu traducerea scrisorii medicale?
Ce ziceai ca i-au mai gasit la laringoscopie? Ce chichita?
Elenalove27 spune:
ylilimic,
... subiectul trebuie mutat la umanitare ca sa se stranga banuti pentru operatie!!! deci, este nevoie URGENT de actele,pozele etc necesare ca sa fie mutat subiectul la umanitare!!!
ylilimic spune:
elena, mihaela - din pacate nu pot muta inca subiectul, imi lipseste povestea succinta si detaliata a cazului, pe care numai Madalina poate sa mi-o insiruie, pe 16 aug.
danutza - nu am voluntari pentru traducerea scrisorii medicale, care chiar e importanta, asa ca o sa apelez tot la tine daca imi dai voie...
Pentru ca dupa operatie de banding pulmonar i-au scos si bruma de tubulet ce tranzita gura (si din care el sugea fara folos), copilul a pierdut instinctul a de suge. S-a folosit in continuare sonda nazo-gastrica pentru alimentare, insa fiind de prea mult timp acolo (cca 9 luni) a aparut un soi de rana (sper sa nu gresesc) pe laringe, care or se vindeca in timp de la sine, ori o opereaza si pe asta (doar cu conditia scoaterii sondei si facuta gastrostoma = sonda prin burtica pt hranire). Orice se incearca dat prin gura de fffff multe ori sfarseste in voma, pentru ca ii este obturata trecerea, plus anevoia cu care "gusta" un copil lingurita.
Prin urmare, scrisoae medicala e ff importanta, intru-cat va descrie starea actuala cu toate cate s-au intamplat pana acum, si din start orice medic vazand-o va sti ca ACUM are nevoie de mai mult. Ghinionul lui sa treaca dintr-o belea in alta...
nu mai vin vesti si de la alte clinici, dar am sperante ca voi reveni cu e-mailurile pe capul lor DUPA ce am scrisoare tradusa.
Pe 16 vine Mada si voi face presiuni sa mut subiectul la umanitare (am nevoie de descrierea succinta si conturi bancare).
pupici tuturor!
P.S. La multi ani de Sf. Maria! chiar si pe Darius il cheama si Marian, ca pe tati al lui
rali spune:
La multi ani micutule Marian! Maica Domnului o sa aiba grija de tine si de familia ta! Multa sanatate piticut luptator!
Lili- mult succes in continuare!
danutza_c spune:
Ylili, te ajut cu traducerea, sigur.
LA MULTI ANI BB MIC SI SA ITI DEA DOMNUL MULTA SANATATE!
Daca e nevoie sa ii dea lui Darius sa manince sa nu foloseasca lingurita, ci fie un biberon la care a marit gaura ca sa treaca lichide ma groase sau o siringa mare in care se poate incarca ceva pasat si cu care i sa da foarte putin in gurita ca sa nu se inece. Daca are gastrostoma atunci nu poate sa ii dea asa dar daca nu ar merita incercat. Si in orice caz sa il tina in sus cind ii da sa pape, ca sa nu ii vina inapoi mincarea. Cu foarte multa rabdare se poate insa e si foarte important ca el sa se hraneasca asa ca acuma cred ca gastrostoma e solutia.
Si aici se practica hranirea prin gastrostoma pentru ca copilul sa nu slabeasca si sa devina distrofic, ceea ce de fapt cred ca e deja.
Cine ii aduce Madalinei mincarea pentru Darius? Ca daca se bazeaza pe mincarea din spital sa stii ca nu e suficient. Ii trebuie alimentatie foarte buna.
A reusit Madalina sa vorbeasca cu doctorita de care ti-am scris?
Irinel spune:
Lili, iarta-ma ca n-am mai apucat sa intru pe la voi o vreme. Vad ca ai inaintat mult in demersurile pentru scoaterea lui din Romania. Eu nu cred ca noua problema a lui Darius va duce la cresterea costului (daca nu e nevoie de operatie pentru rana respectiva). Stiu ca se poate pune un tubulet direct in stomac. De altfel aici nu lasa copiii cu tubuletul nazal perioade asa de lungi, daca e evident ca o sa dureze mult pana sa poata manca singuri cat le e necesar, se pune tubuletul in stomac si in paralel se incearca oferirea de mancare solida (e mai usor de inghitit) in cantitate mica-mica, doar de gust la inceput, ca bebelusul sa inceapa sa vrea din nou sa manance. Nu e ceva neobisnuit la bebelusii cu probleme la inimioara.
Vezi ca din cate imi amintesc de la subiectul Soniei, o sa iti trebuiasca si o declaratie semnata de Madalina sau de taticul lui Darius pentru deschiderea subiectului la Umanitare. Doamne ajuta!
La multi ani Darius Marian de Sfanta Maria! Sa te ocroteasca Maica Domnului si sa te ajute sa te faci bine, sa aduci numai bucurii parintilor tai!
Pupici
www.helpsonia.com/" target="_blank">Sa ne rugam pentru Sonia si sa o ajutam!
Stefanel viseaza la o viata normala
Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria