Copii din 1996 (11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

He, he, iata-ma si pe mine!
Va pup pe toate, nu prea sunt la curent cu noutatile, am citit pe diagonala, dar promit sa revin. Abia de azi am internet, a durat mai mult pentru ca aici unde locuim nu era si a trebuit sa ne abonam noi. Dar acum e ok si voi fi cu voi zilnic, mai ales ca am timp liber la dispozitie.
Totul e OK, suntem cu totii bine, Diana a inceput scoala de 2 saptamani, merge la clasa de invatarea limbii suedeze si merge la cateva ore simple de lucru manual si sport cu o clasa de a 5-a de la scoala respectiva.

Am sa revin cu amanunte, pana atunci numai bine!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Mihaela !!!! Bine ai ajuns. Ce bine imi pare ca ai reusit sa intrii. Chiar ma gandeam cand o sa apari cu noul stegulet. Si cum a fost pe drum? Cum e pe mica insula? Cum e cu situatia cu scoala, cand o sa inceapa Diana cursurile? O sa aibe test de limba inainte?

Mai fetelor, si eu ma afund in temele lui Elliot... Nu inteleg cum de o da in bara in fiecare seara la exercitiile de matematica. Greseli minore, de neatentie... Uita sa puna punct de decimala, sau il pune aiurea... I-am zis ca-l asist numa daca scrie fiecare numar in patratica lui. Mi se rupe inima cand il vad cat efort pune numa ca sa se poata controla sa scrie frumos cand stau in spatele lui. Acuma e suparat pe mine, ca i-am zis ca in week end il paste vreo 30 de adunari.

Ana
, bravo tie ca te lupti si bafta.

Miki, e bine ca te-ai bagat in comitetul de parinti. Si eu as face asta daca as avea un program mai flexibil si as fi mai aproape de scoala lor. A, si sa nu uit. Saptamana asta ti-am vazut poza cu Luca afisata pe forum la rubrica "sa ne cunoastem."

Eu sant suparata ca am dat comanda de niste carti din romania, si sant epuizate, si numa dau de ele decat daca apar intr-o editie nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Miha, bine ai revenit! Sa ne spui cum e scoala pe acolo , sa comparam.

Sanca, eu nu am vazut poza cu Luca Care era?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Luca si mami in submarinul galben

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Azi era sa fac una nefacuta: am inceput mobilizarea generala sa mergem la mama la apartament sa ii monteze sotul telefonul si internetul. Cand eram la usa dupa toate plansetele lui Luca(niciodata nu vrea sa participe de buna voie la programul familiei, dar apoi e fericit ca l-am scos din casa) zice Andreiu: DA eu nu am meditatii la franceza azi? Bai, era sa uitam si venea fata aia degeaba, de cacao ne faceam.

Mergi la inceput

Salutari, salutari!
Sa va spun pe scurt cum am ajuns noi in Suedia, apoi am sa revin si cu povesti despre cum e aici...
Am plecat marti dimineata, in 4 septembrie cu 2 ore in tarziere fata de ora stabilita. Desi dusesem bagajele mari(portbagajul de deasupra masinii plin cu saci cu haine, 2 valize mari in portbagajul din spate) cu o seara inainte, maruntisurile ramase si aranjarea lor a durat mai mult decat credeam...am lasat si asa acasa lucruri pe care le pregatisem sa le iau cu mine si n-au mai incaput...s-a facut ora 10 dimineata cand am plecat. Aveam de facut 600 de km pana in Lodz, in Polonia, unde aveam sa innoptam. Drumul il stiam, pana in Cracovia, fusesem acolo in primavara...dar din Cracovia mai aveam aproape 300 de km. In fine, am ajuns destul de tarziu, era deja ora 23 la noi dar am gasit usor hotelul si am ajuns in camera, frumoasa si curata, incalzita, pentru ca afara erau 9 grade(in Ro fusesera 23 de grade cand am plecat). Dimineata am mancat si am plecat din nou la drum. Am ajuns fara probleme in Gdansk, de unde urma sa ne imbarcam pe feribotul care ne ducea in Suedia. Totul a decurs fara probleme, la ora 18 a plecat vaporul...am mancat la restaurantul vaporului, eram flamanzi, nu mai oprisem nicaieri sa mancam de dimineata, am mai ciugulit niste cozonac si cereale pe drum, dar acum eram lihniti. Am urcat apoi pe punte ca sa vedem apusul soarelui, iar apoi ne-am culcat. Cabina era mare, cu 3 paturi si o baie incapatoare, totul curat. In ziua urmatoare asteptam cu nerabdare sa vedem pamantul Suediei. Sentimentul e greu de descris...eram in noua noasta tara, oare ce ne asteapta? Am coborat de pe vas, ne-au intampinat oameni draguti si amabili...primul l-a pus pe Ovi sa sufle in alcooltest, apoi ne-au fost verificate pasapoartele, iar la urma ne-au intreabt unde mergem, daca suntem turisti sau mergem sa muncim. Ovi le spune ca el are contract de munca, il intreaba ce meserie are, Ovi le spune si ne ureaza succes. Gata, plecam spre Stockholm, portul e in Nynäshamn, la 45 de km de capitala. Stockholm-ul e un oras superb, noi am avut la dispozitie doar cateva ore sa-l vedem, dar am ajuns intr-un loc care mi-a taiat rasuflarea...Sergelstorg e un loc pe care il vedeam zilnic pe webcam live din SM, l-am vazut si pe Ovi cand a fost singur aici, la interviu...iar acum eram si eu acolo...parca visam. La ora 18 am plecat inapoi spre port, urma sa ne imbarcam intr-un alt ferry care sa ne duca spre insula fericirii. :)

Continuarea, mai tarziu .
Am sa revin cu impresii despre cum e aici si sa va spun despre scoala Dianei.
Va pup, mergem la plimbare acum.

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

'Neata,

Mihaela,bine ca ati ajuns cu bine...pana la urma v-ati instalat...Diana se descurca?Ce face Silvia?Tu iti cauti de munca sau intai trebuie sa faci scoala de limba suedeza?Va doresc succes deplin!
Anca...pai ce sa fac?trebuie sa fac cumva sa ma implic mai mult,ca altfel nu te asculta nimeni.Chestia cu greselile la mate sau alte teme...cred ca e general valabila...Bafta la scoala si sa fiti sanatosi!
Miki...cum ziceam:daca nu te implici la un mod mai dur...nu se intampla nimic,ai parte numai de vorbe.Spre deosebire de diriga voastra,a noastra e noua in scoala si nu prea ia atitudine,probabil ca se teme sau nu stiu...

Fetelor,va doresc o saptamana cu multiple realizari si multa sanatate!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Buna dimineatza si o saptamina minunata tuturor!

Eu am avut un weekend plin din toate punctele de vedere,incarcat de emotzii si nu numai!

Simbata a venit in vizita sora mea si a fost minunat,mi-am vazut nepotzica draga si scumpa,apoi am mers cu totzii in vizita la fratele meu!Am petrecut minunat impreuna chiar si mie mi-a fost mult mai bine decit in zilele precedente!Dar a fost frig rau tare de tot,asa ca atunci cind am ajuns acasa m-am bagat sub patura am inghitzit un paracetamol ca simtzeam ca ma paste o raceala si vreau sa va spun ca am dormit de la 21,30 pina a doua zi dimineatza la 8,30!Peste noapte am facut febra dar a doua zi eram ok!Banuiesc totusi ca si de la tratamentul pe care il fac am dormit in halul asta ca mie nu prea-mi sta in caracter asa ceva!

Tot simbata dupa amiaza primesc un telefon de la tatal copilului care m-a anuntzat ca vine duminica sa-l vada,asa ca dragelor a inceput cosmarul!M-am framintata,mi-am facut tot felul de ginduri negre,nu stiam si inca nu stiu ce repercusiuni va avea asupra lui Andrei,mai ales ca Andrei nu si-a vazut tatal de vreo4 ani!Am plins pe ascuns sa nu ma vada coilul,noroc cu sotzul care m-a sustzinut!

Intr-un final intilnirea a decurs mai mult decit bine,Andrei a demonstrat inca odata ca este un copil matur,iar eu acum stau si ma intreb de ce m-am agitat in halul asta!Raspunsul nu am sa-l gasesc niciodata pentru ca...asta sunt eu!

Astept sa vina copilul de la scoala si sa-l tzin putzin sub observatzie sa vedem ce influientze si-a pus pe psihicul lui aceasta intilnire!

El a avut astazi o zi destul de grea la scoala ,au scris compunere,miine scriu testare la matematica deci nu stiu cit s-a putut concentra dar asta este!

ANA,bravo tzie ca ai luat atitudine,si la noi sunt optzionale dar chiar sunt optzionale adica elevii nu sunt obligatzi sa participe!De exemplu momentan Andrei nu participa la nici unul -nu au decit cor si baschet,a incercat la baschet dar echipa era deja formata!Si eu m-am cam enervat pe chestia asta(adica de ce il mai treci ca ptzional daca copii nu se pot inscrie,pe motiv de echipe formate)si acum asteptam sa se iveasca alta ceva!

MIHAELA,m-a emotzionat tare povestea ta(prima parte) eu te intzeleg foarte bine(si nu numai eu sunt convinsa)si te asteptam cu detalii despre scoala!Sotzul tau vorbeste suedeza?Cum i se pare?Tzie cum tzi se pare?Hai ca te-am bombarat cu o multzime de intrebari!

SANCA,draga mea,multzumesc lui D-zeu dar eu nu am ulcer(ai incurcat cu tiroida cred)si oricum in afara de calmante alt tratament pe cale bucalanu servesc!

mQQm,mai da-ne un semn de viatza!

ANDRA,eu am discutat cu medicul si nu ma opereaza!Imi pare rau ca ai si tu aceste probleme si sa speram ca vor sta departe de tine cit mai mult timp!

M-am intins prea mult asa ca...inca odata o saptamina minunata!(pentru noi va fi ca este scurta,pe 3 avem liber si mai este si ultima saptamina de scoala)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Bine v-am regasit, fetelor!
Stiu ca apar cam rar pe-aici, dar am avut o perioada mai fara chef de nimic...
Diana a inceput scoala, are materii noi, s-a mai schimbat ponderea materiilor, nu mai au asa multe ore de romana si matematica pe saptamana, dar din pacate are 3 zile cu 6 ore (vine la ora 8 pm acasa), una cu 5 si una cu 4 (vineri). Vad ca fizica ii place, desi isi facea probleme ca o sa semene cu matematica. In schimb cu geometria o sa ne cam spargem capetele, ca nici mie nu mi-a placut, asa incat i-am zis sa intrebe profa daca nu intelege ceva din clasa. Starea de spirit nu e cea mai buna, are o mare lene, in vacanta a descoperit un joc cu impuscaturi si nu rezista seara cand vine sa mai traga o partida. Azi m-am hotarat sa i-l sterg, ca prea o captiveaza.

Mai am o problema mare cu mancarea... nu stiu ce sa-i mai dau sa manance, ca mananca selectiv. Nu-i place carnea decat in snitele, legume mananca doar crude, fructe, spaghete, sandvisuri, pizza. Apoi nu bea apa minerala sau plata si nici sucuri naturale. Apa de la robinet sau pepsi/cola. Desi acasa nu iau sucuri, la scoala isi cumpara in fiecare zi cate un cola la doza+sandvisul aferent. I-am redus banii de buzunar, dar o data la 2 zile tot ii raman si isi ia. I-am spus ca nu e sanatos, degeaba. Zice ca ii e pofta si daca isi iau ceilalti colegi nu se poate abtine .

Mihaela, abia astept sa mai povestesti de prin tarile nordice. Suna bine! Pozele nu le vad, linkurile ma duc pe photobucket, dar la pagina de start.

Ana, imi pare rau ca ai avut probleme, bine ca au trecut, chiar daca nu s-au rezolvat toate favorabil. Cu adaptarea la gimnaziu, depinde de fiecare copil in parte si mai ales de profesori. Azi avem si noi prima sedinta pe anul asta, se vedem ce bani ne mai cer , ca doar de asta ne cheama. Anul trecut, ca si anul asta, Diana are optional informatica.

Dana, sanatate multa! Deja vacanta?

Pup si celelalte fete, promit sa scriu mai des!

Mergi la inceput

Multumesc fetelor!
Alma, am reparat pozele din postarea anterioara, imi cer scuze, eu n-am verificat...acum se vad.

Am promis ca am sa continui povestirea, dar nu mai stiu ce sa spun...sa incerc...am fost foarte bine primiti de cei care erau programati sa se ocupe de noi. Cei de aici tin foarte mult la socializare, mai ales la inceput pana incepi sa cunosti locurile. Am ajuns vineri noaptea cu feribotul, pe la ora 12 noaptea, Silvia dormea si nu s-a mai trezit...ne-a asteptat in port tipa care s-a ocupat de noi si de departe, ne-a adus la apartament si ne-a explicat cum e cu spalatoria(e la un parter de bloc, in grupul de blocuri de aici, vreo 8 la numar), sa ne spuna ca maine ne asteapta la spital sa mancam de pranz. Spitalul are restaurant propriu, foarte frumos, unde mananca personalul spitalului sau oricine e la ora pranzului acolo si doreste. Acasa aveam frigiderul plin cu tot ce ne trebuia pentru mic dejun, pe masa era un buchet frumos de flori cu un biletel de bun venit de la colegii lui Ovi si o carte despre Gotland. Apartamentul mare si frumos, cu 2 dormitoare-unul cu un pat mare si altul cu 2 paturi-un living mare si o bucatarie in stil suedez, cu partea de gatit si partea de luat masa si desigur o baie. Totul e mobilat si aranjat. Am dormit dusi pana dimineata, Silvia a fost uimita cand s-a trezit ca a ajuns in noua casa.
Sambata am fost invitati la directorul spitalului acasa, am fost serviti cu sampanie, cafea si un tort de fructe foarte gustos. Era doar el cu baietii acasa, copiii s-au jucat, iar noi am stat la povesti, ne-am "descusut" reciproc despre ce ne place, ce si unde gasim aici pe insula. Baiatul cel mic va fi in aceeasi clasa cu Diana, dupa ce aceasta va invata limba suedeza.
Duminica am fost invitati la doctorul care se va ocupa de Ovi pe sectia unde va fi el doctor, discutiile au fost cam in aceleasi directii, dar foarte placute si interesante.
Apoi a inceput saptamana de voie, in care am "cercetat" orasul, am depistat magazinele si am facut ceva cumparaturi. Am fost la scoala Dianei, e aici la 2 pasi de noi, e scoala unde va incepe Diana dupa ce va invata limba. Aflam orarul, felul in care se face aici scoala, ce materii au in clasa a 5-a, ii cunoastem pe profesori si pe elevii din clasa, iar Diana ramane o ora cu ei si merge la masa. Aflam lucruri foarte interesante, ca aici orele incep la 8 si 10, ca nu sunt strict de cate o ora si pauze de 10 min ca la noi, ci pot fi "ore" de o ora jumate sau 2, apoi pauza de 20 de minute. Masa de pranz e gratuita pentru toti copiii, se ia in fiecare zi de la ora 11.30, apoi copiii au pauza pana la ora 12.30 dupa care mai au cursuri pana la ora 14.30. In scoala asta sunt copii de la clasa 0 pana la clasa a 6-a si fiecare clasa are cate 2 profesori, care fac cu ei toate materiile. Apoi se merge la scoli unde au profesori pentru fiecare materie in parte. Rechizite nu trebuie sa cumparam, absolut nimic, totul se primeste la clasa, caiete, creioane, radiera...absolut tot, noi nu platim nimic, asta chiar e o veste care ne lasa cu gura cascata. Diana va fi in clasa a 5-a, nu trebuie sa dea nici un test...
Curtea e imensa, plina cu biciclete, nisip, jucarii pentru nisip, mingi si teren de fotbal/baschet/handbal...aici si fetele joaca fotbal.
Apoi mergem la scoala unde va incepe Diana limba suedeza, e mai departe, va trebui sa mearga cu autobusul. Primeste un card gratuit pe care il poate folosi pe orice autobus din Gotland, implicit sa mearga si sa vina de la scoala. Aici ni se prezinta una din profesoarele cu care va face Diana suedeza, draguta si stie foarte bine engleza, e bucuroasa ca va putea comunica cu Diana, pentru ca si ea stie engleza. Aici e la fel programul, masa de pranz la fel, rechizite la fel, gratis. Biblioteca e imensa si plina de carti, Diana primeste un card si de aici, sa poata imprumuta carti. Apoi vizitam scoala, ni se prezinta sala de mese si salile de "timp liber" unde copiii care nu au parintii acasa pot ramane acolo pana la ora 16, tot pe gratis, normal.
Mergem si la gradinita Silviei, ne uimeste si aici cat e de frumos, stabilim un program pentru prima saptamana, eu voi sta cu ea si apoi incet-incet o voi mai lasa si singura...nu vor sa streseze copilul ni se spune...
Apoi intr-una din zile suntem chemati acasa la familia unui medic venit din din Polonia in urma cu exact un an. Au venit si ei toti 4 deodata, cu sotia si cei 2 baieti, putin mai mici decat fetele mele. Foarte primitori, au pregatit cina, stam la povesti pentru ca sunt foarte placuti si aflam multe despre cat de repede si usor s-au acomodat aici, chiar si faptul ca au locuit exact in apartamentul unde stam noi acum. Sotia lui invata inca limba suedeza, dar au reusit in acest scurt timp sa-si cumpere o casa si o masina, pe credit bineinteles, dar sunt multumiti de ceea ce au obtinut, de viata lor de aici.

Ok, hai ca iar m-am intins, am sa incerc sa va raspund la intrebari.
Copiii aici sunt crescuti cu totul altfel decat la noi, sunt liberi sa faca ce vor, nu striga nimeni la ei, sunt doar supravegheati si pot sa se joace cu ce vor. Am fost toata saptamana trecuta cu Silvia la camin, aici asa e regula, mai ales ca e si copil strain, mama sta o vreme cu copilul, pana se obisnuieste. Luni am stat o ora, marti,miercuri si joi 2 ore, timp in care Silvia s-a jucat...la inceput afara, apoi inauntru, ca sa se familiarizeze pe rand cu toate. A fost intrebata de educatoarea care se ocupa de noi in fiecare dimineata unde vrea, inauntru sau afara si i-au respectat dorinta. Caminul in interior e ca o casa amenjata pentru copii, cu multe incaperi in care au loc diferite activitati...au o sala mica de teatru plina cu costume si cu care copiii se pot juca. Au o sala amenajata ca o bucatarie, cu mobilier la nivelul lor, unde se joaca de-a gatitul si de-a ingrijitul copiilor, au bebelusi papusi si carucioare. Apoi au o sala cu o canapea si alaturi carticele unde stau si citesc povesti, iar in apropiere e sala unde coloreaza. Sala principala e plina de jucarii, de jocuri de inteligenta si de memorie, puzzle-uri, etc. Salile de care v-am vorbit acum sunt doar in grupa Silviei. Aaa si mai au o sala de dormit, cu saltelute pe jos, unde dorm copiii mai mici. Apoi au o sala de pictura si modelaj, o sala de intalniri(aici au intalnire vineri dimineata toti copiii din camin, canta cantecele pe diverse teme, o educatoare ii acompaniaza la chitara, iar in restul zilelor are loc intalnirea grupei in care e Silvia) si o sala unde copiii se pot juca cu apa.
Vineri am stat pana dupa pranz, cand Silvia a mancat pentru prima data cu copiii. Si-a dorit atat de mult asta de la inceput, incat plecam cu lacrimi in primele zile, nu intelegea de ce ea nu poate ramane sa manance.
Umeori e greu, ieri a ramas singura la masa, eu am ramas alaturi intr-o sala. A plecat foarte entuziasmata si peste cateva secunde am auzit-o plangand si a fugit repede la mine...ce s-a intamplat: copiii stau la mese pe varste...cei de 5 ani, cei de 4 si cei de trei, in incaperi diferite. Silvia mancase vineri in sala mare, acolo au fost toti copiii pentru ca a fost ultima zi din septembrie si a fost o masa mare, de sarbatoare pentru copiii nascuti in septembrie, a fost si Silvia printre ei. Iar acum nu stia ca trebuie sa mearga in alta sala, a vrut sa stea tot in sala mare, dar acolo sunt copiii de 5 ani. Educatoarea n-a lasat-o, i-o fi explicat ea ca cei de 4 ani stau in alta sala, dar Silvia n-a inteles si a inceput sa planga, venind la mine, a inteles doar ca educatoarea n-o lasa sa stea unde vrea ea. Ei, am linistit-o, i-am explicat frumos cum sta treaba, unde e locul ei, apoi am mers cu ea si s-a linistit, a ramas singura sa manance, eu am plecat iar in alta sala si am asteptat-o sa termine de mancat. Poate e si bine, poate e si rau ca stau acolo, voi incepe incet-incet sa mai plec, sa o mai las singura. Cat sunt acolo vorbeste doar cu mine, nu vrea sa asculte de nimeni si nu cred ca e foarte bine. O sa mai vedem, educatoarea e foarte cooperanta si intelegatoare, ea mi-a spus ca daca nu am ce face acasa, pot sta si o luna cu ea la camin, insa nu stiu cat e de bine, se va obisnui Silvia ca eu stau cu ea si ii va fi greu cand nu voi mai sta...plus ca vorbeste numai romaneste, nu vrea sa comunice cu nimeni.
Diana a vorbit la inceput engleza, acum vorbeste si suedeza si incepe sa inteleaga din ce in ce mai multe. Ea e foarte incantata de tot, ii place enorm de mult, de saptamana trecuta a inceput orele de lucru manual(lucreaza cu lemnul) si sport intr-o clasa de-a 5-a acolo la scoala unde invata si suedeza. Pe rand va merge si la alte ore, pe masura ce va intelege tot mai mult, apoi va veni aici la scoala de langa noi, ca sa faca toate orele cu colegii ei. Acolo la scoala unde e acum ii e putin mai usor, e o fetita romanca chiar in cl.5-a unde merge ea(singura fetita romanca de aici) si se poate intelege usor cu copiii si cu profesorii, fetita mai traduce. Dar in general s-a descurcat foarte bine in engleza. La clasa de limba are 4 colegi din Irak, dar aceia sunt putin mai avansati si merg la mai multe ore la clasele de acolo. Nu sunt in permanenta la limba suedeza. Merge singura si vine singura cu autobusul, statiile sunt aproape de casa si de scoala si e foarte safe, nu sunt vagabonzi, lumea e foarte civilizata si draguta, sunt multi copii care circula cu autobusul. Diana deja ii cunoaste pe multi dintre ei, asa ca stau linistita, mult mai linistita decat stateam in SM cand mergea si venea de la scoala. Aici masinile opresc la trecerea de pietoni numai daca te-ai oprit pe marginea trotuarului si ai intentia sa treci, nu merg ca nebunii si sunt foarte civilizati in trafic.
Eu nu mi-am cautat de lucru, pentru asta si pentru orice vrei sa faci aici in Suedia e nevoie de acel CNP, dat de statul lor, se numeste personnummer, pe care l-a primit deocamdata numai OVI, asta ca sa putem avea cont in banca, internet si orice mai avem nevoie. Eu cu fetele mai asteptam, nu va mai dura mult si le vom primi si noi. Apoi ma voi putea inscrie la cursurile de limba suedeza, sunt gratis, dar voi incepe numai in ianuarie. Tura anterioara a inceput in august si e full, mi-ar fi probabil si greu sa recuperez. Asa ca am sa mai vad cu slujba, deocamdata astept ca Silvia sa se adapteze la gradi, sa intru si eu intr-un ritm al meu, ca acum il am pe al ei :)) si mai vad.

Sotul meu stie suedeza, a facut in Ro un curs de 8 luni, a fost aici la interviu pe care l-a sustinut tot in suedeza, interviu care a fost de fapt bazat mai mult pe discutii si prezentarea spitalului. Lui ii e cam greu acum, desi stie limba cat de cat, trebuie sa se concentreze la o conversatie pe teme medicale, pentru ca aucm invata termenii medicali, apoi trebuie sa invete si sistemul lor care e foarte diferit de cel din Ro si sa invete numele medicamentelor de aici, care au nume total diferite. Dar pentru asta are in fata 6 luni...ma rog, mai putin cu 2 saptamani jumate. Atat e perioada de "proba" cum ar veni, dar e perioada de acomodare, timp in care e supravegheat de alti medici.
Mie nu mi se pare greu, eu abia stept sa incep sa invat suedeza, pentru ca desi toata lumea stie aici engleza si nu e o problema sa te intelegi cu oamenii, totusi e limba tarii si daca vreau sa lucrez, e un lucru obligatoriu sa stiu suedeza. Oamenii de aici sunt foarte draguti, amabili si zambitori, nimeni nu e nervos sau stresat, e tare placut.

Am fost in we in 2 locuri populare pe aici, am facut poze, asa ca va invit sa le vedeti...la russpark am fost sa vedem caii salbatici, apoi un loc istoric, unde au trait oameni in epoca fierului. A fost foarte placut, desi au fost doar 15 grade si ne-a prins si ploia, ne-am simtit minunat.
http://s119.photobucket.com/albums/o151/mihaela_s20/brucebo%20russpark%20si%20lojsta%20slott/?start=all

Sper ca nu v-am plictisit cu epistolele mele...va .

Mihaela si fetele mele

Mergi la inceput