Vin bun romanesc
Raspunsuri - Pagina 2
Rufus spune:
Orice vin de pe Tarnave...
O aroma deosebita. Mai ales cele mai vechiute.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
V. Erica spune:
Te uiti intai sa fie timbrul D.O.C.
Daca vrei sa nu te doara capul.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by april
Vinurile de RECAS. In special cele rosii
Subscriu! Bune rau!
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pisimuky spune:
Ce am descoperit eu de curand in materie de vinuri bune - Vin alb dulce - Domeniile Tohani si vin rosu dulce - Dealurile Vrancei.
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
Good things last forever.
daniela_b spune:
Gasesti multe informatii aici (in stinga paginii e un cuprins):
http://www.vinul.ro/top_feteasca_neagra.html
(eu am pus pagina cu vinul meu preferat (nr.1 in top -meritat loc, dupa parerea mea- ...dar daca mai scormonesti gasesti foarte multe informatii, descrieri si clasificari, inclusiv despre cele "otravitoare" sau de calitate slaba, cam ca in topul asta:
http://www.vinul.ro/otrava.html )
www.helpsonia.com
mess0804 spune:
Multumesc de raspunsuri, o sa ma mai documentez pe net si o sa iau ceva bun.
Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.
lilina spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
Gasesti multe informatii aici (in stinga paginii e un cuprins):
http://www.vinul.ro/top_feteasca_neagra.html
(eu am pus pagina cu vinul meu preferat (nr.1 in top -meritat loc, dupa parerea mea- ...dar daca mai scormonesti gasesti foarte multe informatii, descrieri si clasificari, inclusiv despre cele "otravitoare" sau de calitate slaba, cam ca in topul asta:
http://www.vinul.ro/otrava.html )
www.helpsonia.com
sunt de acord cu tine....locul 1 si 2 sunt si preferatele mele
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
JUCATI TRIBURILE
"Is nice to be important, but is more important to be nice"
roxanaz spune:
depinde extrem de mult de gustul fiecaruia.
vinuri seci albe: Riesling de Jidvei, Riesling Italian de Murfatlar, Feteasca Regala de Jidvei
vinuri demiseci albe: Chardonnay de Jidvei, Muscat Conu Alecu de Murfatlar, Sauvignon Blanc Ferma Noua-Murfatlar, Beluga si Sevruga Terase Danubiane, Cabernet Sauvignon 3 hectare - Murfatlar, Aligote de Cotnari, Gewurtztraminer de Jidvei
vinuri albe dulci: Pinot Gris de Murfatlar, Tamaioasa Romaneasca de Frumusica (Botosani-Cotnari)
vin Rose sec: Vinul cavalerului si Ceptura - ambele Halewood cramele Prahova SERVE
vin Rose demidulce: Rose de Tohani, Traminer Roz de Jidvei
vin rosu sec: Merlot si Cabernet Sauvignon Special Reserve Cramele Prahovei, Merlot Prince Mircea]
vinuri rosii demiseci: Feteasca Neagra Tohani
vinuri rosii dulci: Pinot Noir de Cramele Prahova ori Recas
ca regula generala: podgoriile din Moldova (Cotnari, Husi, Odobesti)si centrul Transilvaniei (Jidvei, Tarnave) sunt vestite pentru vinurile albe, dulci sau seci. cele din centru (Prahova, Urlati, Ceptura) au vinuri rosii si rose exceptionale, Murfatlar-ul are vinuri albe seci superbe si cateva soiuri rosii deosebite (dar depinde mult de anul in care au fost culesi strugurii, calcarul e un substrat pretentios dar daca il faci cum trebuie....da rezultate). Recas-ul si tot Banatul are vinuri rosii superbe. din Moldova vinuri uitate si mai putin cultivate sunt Aligote-ul, Plavaia si Francusa (si bietul Radu Anton Roman le iubea....si avea de ce ).
mentiune pentru "Lacrima lui Ovidiu" - este un vin licoros si foarte alcoolizat, produs prin dubla distilare si maturare, din gama vinurilor de Xeres si Malaga - deci nu merge cu orice si mai ales nu mult . si nici nu place tuturor, dupa cum se vede.
asa cum a scris daniela_b site-ul vinul.ro e bine structurat si afli multe informatii utile.
Roxana
anelize spune:
Vinurile Moldovenesti nu se compara cu nici un alt soi de vin.
Noi am baut mult timp numai Murfatlar-3 Hectare,dar de 1 an nu mai bem decat Vinuri Moldovenesti de HANCESTI.