Vin bun romanesc
Mai beau din cand in cand si eu cate un vin... insa nu ma pricep la ele (mai ales acuma in comertul din Ro nu prea se respecta reguli si nu stii ce cumperi). As vrea un vin romanesc bun (cat mai putin chimic, aromat) pt cineva din strainatate care se pricepe cat de cat la vinuri. Ce imi recomandati?
Mie personal imi placea busuioaca, dar acuma toate firmele fac ''busuioaca'', Lacrima lui Ovidiu am auzit ca e bun (n-am incercat)... asa ca dati ideii ca eu nu ma pricep...
Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.
Raspunsuri
Lorenza spune:
Lacrima lui Ovidiu nu stiu cat e de bun dar daca ar fi sa ma iau dupa cat de rau mi-a fost mie si sotului dupa ce am stat intr-o seara cu prietenii la un pahar de vin,as inclina sa cred ca e facut din concentrat.Ti-as recomanda Recas si Prahova Valley-feteasca neagra(cramele hallewood).
tessie spune:
Despre vinuri romanesti,chiar nu prea le nimerim...Insa,Lacrima lui Ovidiu noua ne-a placut,are o aroma deosebita .Pot sa-ti zic insa ca vinurile modovenesti(din Republica Moldova)m-au surprins in mod placut.
Tessie
asiza spune:
Tamaioasa Romaneasca de Pietroasele...
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
caramel spune:
iti spun ce se bea la noi in familie de ani de zile si nu avem probleme:
1.Pt. doamne(adica eu ):Busuioaca de Bohotin (de la Prahova Valley)
Pt. domni:Pinot Noir (de Recas)
Nu cred ca poti da gres cu asa ceva.
Succes!
enachescug spune:
pinot noir de la murfatlar
feteasca alba jidvei.
pinot gris premiat jidvei.
Astea imi plac mie.
Lacrima lui ovidiu mi-a provocat dureri de cap la revelion. Dupa numai un pahar. Mi s-a parut prea tare si de asemenea parca mirosea mai mult a coniac decat a vin. Si l-am baut dupa ce am mancat ceva si nu a prea mers.
Busuioaca de bohotin ... Nu mai e ce a fost. E gustos, dar parca prea dulce si cu aroma artificiala. Il beau dar nu cu placere.
Eleni spune:
Din povestile vehiculate prin publicitate, se spune ca Lacrima lui Ovidiu era facut dintr-un soi de strugure care nu mai exista... astfel ca destul de mult e implicarea mainii omului si a stiintei... de aceea te ia si capul repede... si oricum ati observat ca e mult mai tare decat un vin normal, e usor "coniac"-os...
Mie imi place tot Recasul.
kid2003 spune:
Noua ne plac vinurile de la Vinarte. Dintre cele albe Beluga si Sevruga, iar rosii sunt mai multe Luna Rossa (f bun rport calitate pret) si doua mai scumpe Prince Mircea si Prince Matei. Sunt vinuri mai seci, daca nu va plac asa nu le cumparati. Sunt apropiate de cele pe care le gasesti in vest, mie astea de la Murfatlar mi se par chimice, cred ca sunt pline de sulfiti si alte bazaconii (in plus mi se pare ciudat sa aiba zeci de litri de vin cu acelasi gust, din acelasi an, ca doar nu au asa productie vasta, e clar ca sunt "facute" cumva). Vinurile dulci nu imi plac, imi provoaca dureri de cap (si nu va ganditi ca dau pe gat mai mult de un pahar, maxim doua).
dana n. spune:
quote:
Originally posted by tessie
Despre vinuri romanesti,chiar nu prea le nimerim...Insa,Lacrima lui Ovidiu noua ne-a placut,are o aroma deosebita .Pot sa-ti zic insa ca vinurile modovenesti(din Republica Moldova)m-au surprins in mod placut.
Tessie
Asa este!Am primit si noi vin din Republica Moldova si a fost foarte bun.
------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3219207" target="_blank">Cununia civila; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3545232" target="_blank">Luna de miere-Rep.Dominicana; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3897115" target="_blank">Cuba; www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=4019345" target="_blank">Fuerteventura;
tinatache spune:
Grasa de Cotnari.
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/