operatia la polipi

operatia la polipi | Autor: codi

Link direct la acest mesaj

Georgia are doi ani si opt luni si medicul ne-a zis ieri ca va trebui operata de polipi,polipii ei sunt putin mariti.
Eu nu stiu ce sa fac, e prea micuta si nu e chiar urgent sa o operam;
Puteti sa-mi spuneti si mie,daca nu o operez va raci mai des daca va merge la gradi in toamna?Are chiar asa mare legatura polipii cu raceala?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Are cu respiratia si cand copilul sau oricine nu respira bine pe nas va incepe sa respire pe gura. Asta atrage dupa sine: sforaitul, raceli frecvente, dureri in gat.

Daca i-a fost indicata operatia, fiind si una simplutza, ar trebui s-o faci.

Nu inseamna, insa, ca este obligatoriu. Poti astepta sa vezi daca va avea problema, dar asta ar insemna sa o chinui, si cand esti convinsa ca trebuie sa i le scoti.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Mie mi-a fost indicat de medicul de familie si ORList sa operez baitul de polipi la 6 ani cat mau urgent. Eu nu l-am operat la recomandarea unui perdiatru bun. In schimb am facut si ceva tratamente de imunizare dar pe timpul rece curatam zi de zi foarte bine nasul cu Nazomer in special sau alte solutii saline (sau cu ser fiziologic) si suge Septogal 1 zi pentru copilul tau. Pediatrul mi-a explicat ca ,copuilul sa nu faca complicatii cu polipii sai otite nasul sa fie pastrat intr-o perfecta curatenie.
Operatia este algerea ta. Nu intotdeauna este solutia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Codi, si noua ne-au zis 2 medici orelisti sa il operam de polipi (fara a macar sa-i vada polipii), dar eu m-am incapatanat si m-am dus la un al treilea care i-a facut endoscopie nazala, a vazut polipii si a zis ca sunt foarte putin inflamati, deci nici prin gand sa nu ne treaca sa il ducem la operatie, ca nu avem de ce.
Asa ca mai bine mai ceri parerea inca a unuia, sa nu faceti degeaba aceasta operatie.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Orice medic iti va spune ca polipii si anigdalele sunt ca niste bariere de protectie incalea microbilor.

Dar daca ajung ca tocmai ei sa favorizeze vreo boala atunci se scot.

Deci convingete ca este necesar si dupa asta ia o decizie.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codi spune:

multumesc foarte mult de sfaturi, asa am sa fac, am sa consult un al doilea medic.Pusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladis spune:

in aceeasi dilema ca si codi sunt si eu, baietelului meu de 2 ani i-a fost recomandata operatia de polipi pe baza unui consult orl, motivatia fiind ca din octombrie anul trecut raceste in fiecare luna, fara ca intre episoadele de boala sa prezinte simptome ca respiratie pe gura, sforait etc., iar otite sau alte complicatii nu a facut; stiti cumva daca si in constanta se poate face endoscopia nazala?
va multumesc.

mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)

www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa03 spune:

Va rog, dragii mei, dati-mi si mie un sfat ca tare ma simt neajutorata! Baietelul me de 2 ani si 3 luni face febra mare de vreo 5 zile (40 dimineata si noaptea). I-am dat antibiotic, a facut si injectabil si s-a simtit mai bine. Acum ca am oprit injectabilul si am reluat Augmentinul iar face 40. E cu atat mai greu cu cat el nu mi s-a imbolnavit cu adevarat pana acum niciodata. Am fost plecati cu el din tara si de cand ne-am intors tot mocnea ceva. De 2 zile fornaie foarte tare, vocea i s-a schimbat (s-a nazalizat) si sforaie foarte tare. Maine speram sa ajungem si la ORL-ist si sa vedem daca e vorba de polipi. Ati mai avut si voi probleme cu copilasii vostri, cu atat de mare. E adevarat ca febra mare e o primejdie pentru micuti? Voi folositi fenobarbital? Noua ni l-a recomandat medicul din cauza febrei foarte mari. Ciudat este ca in timpul zilei se joaca, e vesel si nici nu zici ca ar avea ceva. Starea lui generala e foarte buna, asta e cel mai derutant. Mananca destul de bine desi a slabit cam un kg de cand ii e rau. Bea si lichide in limitele normale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Noi am tras-o rau pana sa ne operam de polipi. Pe langa faptul ca baietelul meu sforaia rau, dormea cu gurita deschisa, ajunsese sa raceasca foarte des. Ultima repriza de antibiotice a fost de 33 de zile, 2 otite intr-o luna si infectie in gat permanent. Cum incetam antibioticul, a2a zi ne trezeam cu febra 40. Disperati este putin spus ca eram. Augmentinul deja nu-si mai facea efect, trecand pe Klacid, care este mai tare. Am avut mare noroc ca am ajuns pe mana dlui. dr. Ursuleanu de la Budimex, care ne- pus pe picioare. Nu am avut incotro si a trebuit sa scoatem polipi, dar a reusit sa ne salveze amigdalele. Ne-am operat la inceputul lunii mai si de atunci nu am mai avut absolut nicio problema, nu mai stiu ce inseamna sa luam medicamente. Mancam inghetata, am terminat cursuri de inot, am fost la munte, si nu am mai patit nimic. Dupa operatie am urmat si un tratament, cu Luivac, pentru intarirea imunitatii.
Am avut mari emotii la operatie, dar nu am avut alta alternativa.
Operatia a decurs foarte bine si nu a durat mai mult de 15 minute. Ne-am internat la 7:00 dimineata si la 12:30 eram deja acasa.
Eu il recomand din toata inima pe dl. dr. Ursuleanu de la Budimex. Incercati sa mergeti si sa vedeti si parerea dansului.
Sa cresteti mari si sanatosi.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

si fii-mea a tras-o rau de tot inainte de scoaterea polipilor. a facut vreo 5 (cinci) otite urite de tot din care doua au necesitat timpanotomii (taierea timpanului) pt. scoaterea puroiului din spatele timpanului. nu trecea luna sa nu ia vreo doua ture de antibiotice. anul trecut in martie am operat-o si de atunci n-am avut treaba cu urechile, doar bronsite, care le facuse si inainte. acum sa vedem ce facem cu amigdalele ca anul asta a facut deja de doua ori puroi in git, alte ture de antibiotice. dr orl ne-a recomandat sa le scoatem, eu inca mai ma gindesc, sa vedem ce se intimpla la iarna. deocamdata ne imunizam toata trupa (ca cel mic sigur va colecta tot ce aduce sora-sa de la gradi).

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

copila noastra era ok adica fara fonfaieli sau gurita deschisa, dar la un mic virus.... era prapad: 7 zile febra, schimbat antibiotic klacid sau augmentin nu-si mai faceau efectul, ajungeam la injectabil, febra era greu de stapanit.... un infern ; ne saturasem sa fie cobai pt antibiotice copila noastra, caci in rest nu avea alte simptome.
In 2006 a racit rau in iunie si august, destul de des, iar ca perioada n-ar fi trebuit sa se manifeste asa, fiind vara!
In sept 2006 am operat polipii care se inflamau si tineau ca intr-o cetate mucii inflamati si ne chinuiau... apoi a mers zilnic la cresa si nu ne-am confruntat cu nimik pe parcursul anului scolar, nici macar cu un nas curs!

Mergi la inceput