Stelute de ianuarie - februarie 2007 (45)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crishtinutza spune:

Buna feteleeee,

Iata am mai aparut si eu pe forum ca sa nu ziceti ca am fugit in luuuume.

Despre premergator, zic si eu parerea mea proprie si personala , daca e folosit cu masura, la nevoie, de ce nu.
Eu insa nu voi folosi, la recomandarea doctorului masajist , pentru ca fi-mea tocmai face 10 sedinte de masaj la picioruse, pentru ca nu aseaza o labuta cum trebuie, ci putin inauntru (s-ar fi rezolvat problema si de la sine, dar cu ocazia asta invat si eu cum se face masaj). Cica are un picior cu tonus "mai sus", si unul cu tonus "mai jos".
Asa incat eu am tras concluzia ca folosirea premergatorului depinde probabil si de tonicitatea musculara a picioruselor puilor, ca daca au hipertonus este mai probabil ca vor merge pe varfuri.

Conchita, , peste vreo 3 sapt incep si eu diversificarea... si sa stii ca mie mi s-a parut foarte buna ideea ta sa pliez de la inceput mesele pe un viitor bun obicei alimentar. Asa ca o sa pape cereale dimineata, dar sa vedem cu ce o sa incepem, ce zice doctora.

Si fiindca am ramas restanta la subiectul cu activitati zilnice.... sugerat tot de Conchita, eu intelesesem ca vom vorbi despre ideile de activitati mai altfel, ca sa prindem si noi din zbor, una de la alta, idei frumoase.
Asa ca, ce facem noi mai special este:
1) "citim" din carticele speciale de puiutzi de cand avea 3 luni, si acum culeg roadele pentru ca face parte din programul de culcare... si am constatat ca, chiar daca nu ii fac baita (dupa vaccin de ex.), daca papam si apoi citim carticele e totul bine, plus ca am scapat de asocierea mesei la san cu dormitul. A propos, am citit intr-o revista ca e mai bine sa luam carti cu fotografii de animalute decat cu animalute desenate.
2) facem balonase multicolore de sapun la baita, foaaarte interesant (mai tineti minte de cand eram copii?)
3) acum avem o cutie cu capac in care "ascundem" lucruri, le zornaim inauntru... +capac sus - capac jos
4) ne jucam cu degetelele, cu fiecare in parte, si la maini si la picioare, asta dupa o sugestie gasita pe babycenter unde exista idei de jocuri pt fiecare luna. Si am construit un fel de poezie pentru fiecare deget, iar cand ajung la degetelul mic... incep sa o gadil. E super incantata si o vad cum asteapta mereu sa ajungem la deshtu' mic

Cam astea in vin in minte acum... ce sa mai zic... mandra mea avea 6,4 kg si 62 cm la 5 luni...se tine supla.
Si nu v-am zis ca ii place tare mult la masaj, asa ca tre' sa pun bani deoparte pentru ea, pentru mers la SPA

Va pup pe toate,
Cristina & Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Crishtinutza, mi se pare f interesant programul vostru. Poti sa imi spui si mie ce carticele cititi si de unde le-ai luat?

PUpici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Rali, nu folosesc vreo glucoza speciala. Am cerut la farmacie pur si simplu glucoza.
Dar sa stii ca eu nu ii pun nici in fructe nici in legume, ii puneam nitel in ceai sau in mucilagiul de orez ca de aia am luat-o, cand avea diaree ... sa bea neaparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

dar ce liniste azi pe forum... e racoare si va plimbiciti cu cupiii? sau v-ati suparat cu toatele si ati plecat, nu de alta dar Ylilimic asteapta raspuns cu incaltarile si eu cu vaccin contra varicelei, sau ne-ati scos din lista?!

bai si eu azi ce mananc, ca eri piure cu fuicatei,
azi? cumpar o pizza si s-a terminat bucataria.

a uitai sa va zic si eu... maine imi iau liber, de la forum, si de la barfa de pe conferinta Sant plecata, sa stiti! diana e acasa cu bona maine cat e masa la volan! Asa ca daca e ceva urgent - o sunati pe ea si ii ziceti, ea o sa-mi transmita!

ce e cu Sonia?

Mergi la inceput

Cata, avem vreo 2 carticere din gama Baby Einstein (cica pt categoria Newborn and up), sunt cam jumatate de A4, usor de manevrat (una cu animalute pozate si una care are si oglinzi din 2 in 2 pagini - oglinzi speciale de copii, nu se sparg ). Mai avem una cu flops-uri (decupaje care se ridica din pagina si de care fi-mea trage de zor) si inca una care le dezvolta si simtul tactil (pozele au si materiale atasate, pe care pot sa puna mana (de ex. ursuletul are pe urechi un fel de carpeta buclata si tot asa...).Moamaaa ce ne mai laudam

O sa razi dar fi-mea are chiar preferinte, o las sa aleaga dintre 2 ; initial mi-a fost teama ca daca schimb cartea adio rutina, dar nu a fost asa.

Eu imi amintesc si acum, de cand eram mica, si aveam un fel de carte cu animalute desenate (cred ca le stii, se deschideau ca un burduf)... ca sa vezi ce tine omu' minte din copilarie.

Oricum, sunt multe variante, ideea este sa fie speciale de copii, au pagini mult mai groase, ca un carton... si sunt rotunjite, nu au colturi ascutite.

,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

la subiectul pantofi vs talpite goale, eu votez talpitele. nu ma intrebati de ce, ca n-am nici un raspuns academic. pur si simplu ma gandesc ca asa a mers omul mii de ani inainte sa se inventeze pantofii si uite ce bipezi suntem!

acum sa va zic una si mai si! am postat la mamici de ian-fen 2008 pontul despre DVD-ul din revista, ala pt bebici de la 0 la 6 luni si ma intreaba una de ce fac reclama mascata! nu moderatoru', ci una dintre gravidute! va zic eu! a inebunit lupu'!!

Liudo - eu nu i-as face vaccin. habar n-am cum e cu vaccinurile astea, dar in general sunt nashpa! asa ca daca nu e in schema de pana la 1 an, nu-l fac.

Fetelor, vine si Adriana la botez si o sa aduca toti banii. Sper sa nu fie vreo problema ca am ingropat securea razboiului, nu??

grup hug?

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Bai, se marita Mirandolina! Si cum e un eveniment cel putin la fel de important ca nasterea eu zic sa punem majoretele la treaba in ziua aia?? A? ce ziceti? nu va e dor de-o majoreta?? Mira, pe ce data mai exact e evenimentul ca sa-mi pun reminder si sa bag vreo 6 majorete??

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

Fetelor, ia uite ce am citit in presa:

"In magazinele romanesti se vand jucarii marca Fisher Price, care au fost interzise pe piata SUA pentru ca sunt toxice. Compania Fisher Price a decis sa retraga din magazine peste un milion de jucarii fabricate in China, pentru ca acestea contin prea mult plumb cancerigen... Motivul scoaterii de pe piata tine de vopseaua folosita la jucarii, care contine prea mult plumb, substanta care creste riscul de leucemie"
...
Jucariile retrase de pe piata internationala sunt extrem de populare si in Romania, spun comerciantii din domeniu. „Papusile sau ursuletii Fisher Price sunt la fel de cunoscute printre parinti ca jucariile Disney, numai ca sunt mult mai ieftine“, ne-a declarat administratorul magazinului online de jucarii Toybox. Conform acestuia, jucariile chinezesti de la Fisher Price sunt cumparate mai ales pentru copiii intre 6 luni si 4 ani. „Nu am primit nici o notificare din partea autoritatilor din care sa reiasa interzicerea comercializarii acestei marci, asa ca noi continuam vanzarea lor“, a conchis administratorul magazinului."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Crishtinutza, e adevarata stirea cu retragerea jucariilor FP de pe piata, dar nu numai, uite citeste
aici

eu sunt abonata la revista lunara Parents si acolo vad mereu ce jucarii sunt retrase sau alte obiecte pentru uzul copiiilor.
poti sa consulti si siteul asta pentru detalii:www.recalls.rc2.com/

foarte frumoase activitatile voastre, seamana cu ale noastre - ca eu am lansat discutia, dar nu am apucat sa dau detalii. intrasem special sa va pun niste linkuri interesante cu idei de jocuri si activitati de stimulare pentru copii, dar m-am luat cu aiureli si am uitat! am uitat si sa anunt ca am inceput si noi diversificarea ieri!am si-un filmulet, am incercat sa-l descarc pe unul din siteurile clasice si dupa juma de ora de esec am abandonat. mai incerc, sa va arat pe bebe Sonia infulecand lingurita cu totul, nu alta. :-)) nu-i place continutul linguritei, insa! doar lingurita ii place, s-o molfaie. :-)) am inceput cu cereale, mdeh, daca asa a zis pediatra? dar primul aliment dupa cereale va fi avocado, m-am hotarat.

asa, ramasesem la linkuri pentru jocuri, uitati-le pe-astea de le folosesc eu mai des, sper sa va ajute:
www.coj.net/Departments/Childrens Commission/Parents and Caregivers/Ages Birth to 5/Activities and Resources/default.htm" target="_blank">1,www.tsbvi.edu/Outreach/seehear/summer01/motor.htm" target="_blank">2, www.childcarerockland.org/Activities/act_child.htm#Infant" target="_blank">3, www.trainingwheels4ece.com/infant_&_toddler_resources.htm" target="_blank">4.

ups, s-a trezit, revin mai tarziu.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Oare de ce nu ma mir de acele jucarii... adevarul e ca noi nu stim ce mancam, uneori te si crucesti cand auzi ce poate avea un produs alimentar care il consider "natural" , noi nu stim cu ce ne imbracam si incaltam (si apoi nu stim de la ce mancare ne-a iesit nu stiu ce pe corp, pe cand e de la vopseaua de pe tzoala cea noua). De baut nu mai zic... cand citesc ma mir ca proasta, suc de portocale - minim 3% pulpa de fruct... si asta e suc? 3%? si atata publicitate... incercati sa comandati la restaurant suc natural... o sa va zica de prigat si capy - sper sa nu intre reclama moderatorului... dar ele nu au decat 6% pulpa din miez uscat de fruct (deci rehidtratat)..
de jucarii... ce sa mai ca cat nu te uiti la ele dar sant din plastic, caucuic, vopsite, lipite cu clei... mai nou cica si imprimantele sant daunatoare... elimina toner in nu mai stiu ce cantitati imense incat provoaca cancer... mai dau eu print? dau ca ce sa fac..

am plecat dupa pizza ca mi-e foame si ma duc acasa... acum sa beau si eu cafeaua ca nu am avut timp pana acum!

Mergi la inceput