* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (18) *

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Irlandeza...chiriile in Bucuresti sunt la 300E (asa, pt reactualizare...). Sincer, eu vreau sa profit de concediu chiar si cu 8 mil/luna. Dak iau in calcul o bona de 10 mil ar insemna ca ajung la 18 mil...mai pun la socoteala si tinutele de scoala, pantofii, poshetele...asa cu ce am ma descurc mai mult decat onorabil. Sa ne ajute Dumnezeu sa avem bebelusi sanatosi si sa avem putere sa-i crestem!
Maine plec la mare...sigur mai scriu pt ca am internet la hotel.
Va pup si sa fiti sanatoase!!!!!!!!!!

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Bai , chestia asta cu alocatia de 76 de euro in Belgia e de toata jena . Eu stiam niste legende cum ca Belgia ar fi tara cea mai " pro-natalitate " din toata Europa. Nus cine mi-a zis ca daca esti emigranta fara acte si te-apuca sa nasti in Belgia , iti dau astia automat cetatenie , si tie si lui bebe...cred ca sunt povesti de adormit copiii , asa e Miri ?
Si cu concediul de 3 luni , alta aberatie...Adica hotaraste statul sa alaptezi doar 3 luni ? Mi se pare de bun simt macar 6 luni , multe mamici pot alapta chiar si mai mult...nu e pacat de lapticul lor ?
Cu banii pe concediul de maternitate nici eu nu pot fi multumita...practic imi scad veniturile dramatic, insa nu vrau sa ma stresez pe tema asta , las problema in seama lui barbata-miu , sa se descurce...deja face calcule peste calcule. Eu am toata increderea ca ne vom descurca bine , am mai avut multe momente de-astea cand eram disperati ca nu ne-ajung banii si exact in periada aia , se-ntampla ceva bun care ne scotea din belea, de fapt de cand stam impreuna tot asa am dus-o...bani sa cumparam casa , bani s-o amenajam , bani sa facem nunta , bani , bani , bani...Si de fiecare data am scos-o la capat fara ajutor , numai pe munca si pe capul nostru.Nu se poate sa nu ne descurcam si acum.

16+ cu Sara - Eliza

Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Gratiela , concediu placut si timp frumos...se pare ca se incalzeste iarasi vremea...
Astazi , pentru prima oara in vreo 4 luni am simtit si eu ca mi-e frig, ciudata senzatie sa treci de la aproape 40 grade la 16.Orucum , e bine , simt ca respir .

16+ cu Sara - Eliza

Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

nah bravos, acu ma aleg cu declaratiuni de amoare asa de la distanta:))

drept sa spun, irinouko, n-am facut sondaj, da s'moara mortu' d enu ma duc s-o intreb p-aia din colt deghizata in araboiaca da cu trasaturi clare si fine de romanca rrrrrrroma, de la cati puradei ii renteaza sa faca afaceri. ca asta e politica. daca esti gravida nu te expulzeaza, faci copilu, pe cand sa te zboare, mai faci unu, si faci frate si faci, pana se plictisesc ei sa te mai caute:) si mai iei si alocatie de sprijin de la stat si te mai lafai si tu in "stat" la colt de strada pt rotunjit veniturile.

nici io nu stiam faza cu olandezele. care "e nitel deparavate" si dupa ce-au comis-o sunt puritanele secolului. da stiu ca in mare parte sunt trimise acasa la 2 ore dupa nastere. dupa una normala. nush cezariana da noh!

ca veni vorba! mi-am adus aminte! am plans fetelor de-a sarit camasa de pe mine! la propriu - chit ca eream in sanishorii mei elefantini si greu atarnatori goi - caci m-a pus drea d em-am uitat la filmuletele cu nasterea. primul, cu expulzie normala m-o lasat rece. eh, un filmulet acolo. ala cu cezariana... frate! sa mor nu alta! m-a apucat asa o chestie ca e o mutilare, ca vai ce tampita am fosts a ma bucur de ea, c anu mi-am dat seama ce inseamna, blah blah, ca pana la urma, pe cand s-a intros sotul acasa din preregrinari aveam botu umflat, ochi cetosi si ma smiorcaiam ca stan in stan si bran fara sa poci articula ceva! iiiiisuse!

deschid fanclub 46-48:))) nici nu stiu sa fi purtat vreodata mai putin. mai mult... recunosc. da ui ashea ca sa ne alintam ca suntem frumoase, organizez o gasca organizata da stii ce e culmea irinouk... pana la 30 ma dadeam de ceasu mortii ca sunt grasa si urata, chit ca barbatu numa nu m-ar rontai. dupa 30 declik, mbah nu se exista femeie mai sepsi pe lumea asta! si cine nu ma crede, n-are decat sa ma caonvinga c anu e asa:)))

incheiat romanul numaru doi, din aceasta seara. revenim cu capitolul urmator dupa ce-mi revin din peregrinari maine:))) (sau poate tot in seara asta daca maplicti mr bean)

muuuuuuuuuuuuah!

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Buna fetelor,
Am intrat pe fuga sa va citesc si incerc in masura timpului disponibil, sa va mai dau cate un micut semn de viata.
Ieri am mai tras o fuga la un control.
Totul este bine - crestem.I-am putut asculta iarasi inimioara puisorului si ne-am reintors acasa tare fericiti.Saptamana viitoare avem programare la eco'.

Laura Ioana - eu am adormit fara perna si aseara insa, sper sa-i fac inaugurarea in seara aceasta.

Buddy - este mare prapadit!Am fost cu el la socrii si i-a facut sa rada cu lacrimi.Pe sot insa il "ciuche si ar prefera mai bine sa-l bag in oala cu tot cu pene sa fac o supa buna din el ori, sa-l vanda sa cumpere un pui mic cu care sa se poata juca si el.

Angeli' - o listuta in mare cu ce ai nevoie pentru inceput poti gasi AICI
Cand vom incepe cumparaturile am sa va soptesc si voua ce am cumparat.

***Fug ca am mancarea pe foc .Incerc sa revin mai tarziu.

Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!

Mergi la inceput

zzzzzzzzzzzz...
a treia oara e cu final tragic!

ERATA! alocatia lui bruno, pe car eo primeste sotul independent, e de 60 de euro! asta in conditiile in care la 1 an s-a majorat de la 56! deci, sper ca pana la 18 ani sa aiba bani de ciunga:)))

"e basme" traba cu cetatenia. bruno o are ca e nascut din tata belgian in belgia, dar eu... pot sa astept muuuult si bine pana o s ao primesc. intre timp mai fac un copil sa-mi cresc sansele la o alocatie satisfacatoare

belgia e pro-natalitate, dar fiecare pe pielea lui. insa, e drept ca asigurarile medicale se ocupa de rambursarea sumelor date medicilor pana la 3 ani daca nu ma insel. (pana la 1 an e sigur). e drept ca daca platesti "mutualitatea" iti recuperezi o gramada din banii de medici, pe care altfel i-ai plati de te-ar ustura buzunaru. dar la capitolu" FIV si alte conceptii medical asistate, sunt niste profesionisti de nota 15.

reviiiiiiiiiiin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns breaz spune:

Salutare fetelor, am intrat si eu scurt sa vad ce mai faceti. abia am sosit acasa, stau acuma mai mult pe la ai mei ca renovam baia si n-am buda unde sa ma duc. E cam nasol, e complet desfintata baia, sper sa fie gata cit mai repede.
Apropo de slabit, eu nu am slabit da vreau sa va zic ca de la inceputul sarcinii pina acuma am tot atitea kg, adica 52 kg la 1m 60 cm si am 4 luni deja. Si mie mi se pare ca mi s-au subtiat picioarele si am o burta asa tuguiata, arat ca un paianjen. Si as fi inteles sa nu ma ingras daca as fi vomat si eu ca unele din voi, dar n-am vomat nici macar o data si nici greata nu mi-a fost.
Bebelusa se misca foarte mult si acuma cind stau si va scriu il simt. cred ca vrea sa va salute.
Va las ca ma duc sa lenevesc un pic la televizor pina-mi vine sotul din delgatie.
P.S. M-am gindit sa-i pun numele la fetita Karla Alexia, cum vi se pare?
va pupicesc
Carmen 17+

Mergi la inceput

breaz,
votez pentru!
parca as fi gardian de forum, pacatele mele, nu ma dau dusa de-aici, pana pic in bot:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

quote:
Originally posted by Laura Ioana
De doua saptamani am si eu un "animal de casa": un cosash s-a aciuat in balconul nostru si sta printre flori si-mi canta E super!

18+
Poze Laura
Puiul nostru drag[/green]

Laura - ce-i ala cosash?!Sa inteleg un cocos?!
La eco' cand mergi?! Tine pana la urma faza cu surpriza pentru nastere ?!
L-a mine cu sotul si doctorul nu prea merge.Au reusit sa ma faca si pe mine la fel de curioasa iar saptamana viitoare pana la urma, as vrea sa aflu ca apoi in viitorul foarte apropiat sa ne apucam de cumparaturi, amenajat camera bebelusului etc.

quote:
Originally posted by laura_dimitris
Chiar vroiam sa intreb fetele ce locuiesc in strainatate:
La voi cum este cu concediu si plata ? Cate zile aveti voie sa stati cu bebeii? Cati bani vi se dau pentru asta?
Mi mi se parea ca legea in romania este foarte proasta. Pentru unele femei, este adevarat! Dar, am aflat apoi ca, de exemplu, in grecia ti se permite sa stai cu copilul acasa doar 6 luni parca si apoi... nu-ti mai dau niciun ban.... Asadar, prin comparatie, ar rezulta ca legea noastra care-ti permite sa stai 2 ani acasa pe o suma cam mica spun eu.... ar fi de fapt buna....
Oricum, mi se pare discrimare ce fac eu dar... cu dimitris am stat acasa 2 ani iar cu bebelul din burtica... voi sta 5-6 luni... Ca asa ma obliga practic statul....
La voi cum este ??

Laura 12+ si Dimitrakis 25.04.2003

laura_dimitris - in cazul meu este diferit.
Sotul este General Contractor, avem compania noastra de constructii(comercial-rezidential) iar programul ni-l facem singuri.Plata este in functie de fiecare proiect si flosim sub'contractori.
Lunar nu primim din partea statului nici un $1 pentru copii insa la fiecare sfarsit de an ni se scade din taxele anuale cate $1000 pentru fiecare copil. Asa este aici pentru toata lumea.
Cei care au mai multi copii, parte din bani li se aplica la taxele anuale iar restul/diferenta o primesc mai apoi. Noi cum avem doar 2-a fete si am avut venit/cheltuieli nu ne-am incadrat in a primi ceva inapoi vreodata.Asa dar, eu sunt cea mai fericita ca nu primesc nimic in schimb, trebuie sa dau.

***P.S: miri_mik - pune si tu ceva poze sa te vedem.

Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Lorena am vazut ca suntem vecine.Eu locuiesc langa Madeleine.Cat are baietelul tau?Eu am o fetita de 1 an si 5 luni.Am inceput sa ma ingrijorez in legatura cu kg cand am vazut ca majoritatea fetelor nu au pus aproape nimic.E drept ca eu nu am avut nici o problema cu greata si nu am vomat nici macar o singura data.

danonique

Mergi la inceput