* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (18) *
Raspunsuri - Pagina 7
lorena_andreianu spune:
Danonique, fiu-meu face 3 ani in oct(merge la grupa mica la maternelle de la sf lui august).
Nici eu n-am avut greturi prea mari (adica sa vomit sau altele) dar nu am avut pofta de mancare...
Fetita ta din cate am inteles are pana in 2 anisori. Sa va traiasca. Repede v-ati repus pe treaba
Poate iti activezi si PM sa putem vb fara sa deranjam fetele...
Pup.
Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
laura_dimitris spune:
Buna dimineata fetelor!!
Deci, este asa cum banuiam.... Legea noastra care mie mi se pare tare proasta este de fapt foooarte buna in comparatie cu cele din alte tari....
Mi amintesc ca atunci cand eram gravida cu dimitris se propusese proiectul acestei legi. A fost mare valva atunci si s-a organiyat si un miting anti-promulgare cu mona musca parca in fruntea mitingului. S-au semnat petitii, s-au trimis catre guvern, parlament etc dar tot ce s-a obtinut a fost amanarea promulgarii ei, ceea ce mie mi-a convenit ca nu am mai intrat sub incidenta ei.
Cand militam atunci pentru a strange adeziuni, am fost socata sa vad si sa aud cat de multor femei de fapt li se parea o lege minunata!!!
Irinuka, din pacate fetele au dreptate.... probabil nici 25% din femei nu au un salariu dupa care sa planga daca statul le da 8 milioane timp de 2 ani doar ca sa stea acasa cu copilul...
Este la forumul"legislative" un subiect unde fetele incearca sa schimbe ceva din lege.... Cand a auzit sora-mea ca si eu vreau chestia asta m-a injurat! Ea lucreaza in ploiesti si ia cu valoarea bonurilor de masa cam 7,5 milioane... So, ii convine sa stea acasa cu copilul pentru 8 milioane! Si asta in conditiile in care este licentiata cu masterat in economie!!!
Ceea ce mi se pare mie nedrept si discriminatoriu este altceva...
Banuiesc - si aici iarasi pot confirma sau infirma fetele ce locuiesc in strainatate!- ca salariile in srainatate nu cunosc diferente fooarte mari, limite extrem de departate...Sau poate exista cota unica de contributii la CAS indiferent de cuantumul salariului...
De exemplu, in grecia (este singurul exemplu pe care-l cunosc si la care ma pot raporta) socra-meu este director de administratie financiara si are salariul doar cu vreo 300 de euro mai mult ca femeia de serviciu de la ei..... Ce sa va povestesc de serviciul meu (lucrez la stat dar la o regie autonoma!) unde directorul ia mai mult decat mine cu vreo 3000 de euro (banuiesc eu... poate fi si mai mult...) care si eu, la randul meu iau cu vreo 700 de euro mai mult decat femeia de serviciu.....
Mie mi se pare corect ca daca cotizez catre stat lunar cu o suma de un milion si ceva pe luna (nu stiu exact, o sa ma interesez...) sa nu iau la fel cu cele care dau doar cateva sute de mii pe luna....
In aceste conditii se doreste sa se mentina pragul de 8 milioane pe luna pentru un anumit salariu, iar pentru salariile mai mari sa se acorde 85% din media pe ultimele 6 luni. Asa ar fi echitabil pentru toata lumea.
Off, roman am scris....
Breaz, superb numele Karla Alexia! Imi place fooarte mult Karla. Si Alexia mi se pare foarte frumos insa la mine in parc sunt nu mai putin de 4 fetite cu numele Alexia, Alesia, Alisa
Dar, cat de des intalnit sau nu este un nume nu mi se pare ca are vreo importanta... In grecia daca esti intr-o piata si strigi tare numele dimitris -am dat exemplu numele baietelului meu- cred ca-ti raspund un sfert din barbati....
O zi buna-buna va doresc fetelor!!!!
Laura 12+ si Dimitrakis 25.04.2003
anacami spune:
Multumesc mult Laura_Ioana! Imi mai poti spune, te rog, unde/cum poate fi gasita?
Multumesc!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
Carmilia spune:
Neata la toate zuzele!Ma bucur sa va gasesc bine si discutand despre altceva decat despre probleme cu sarcina.Eu vreau sa stau 2 ani acasa si chiar daca trec de la 20 la 8 mil,nu vreau sa renunt la niciun minut in care sa stau cu bebele meu.Ce-i drept,noi avem si o casa inchiriata si mai vin de acolo ceva bani,altfel cred ca ar fi tare greu.Noi suntem bine,ne-am tot plimbarit,am fost si nasa de botez,am innebunit de drag cand mi-am vazut finutul,de-abia astept sa-l strang si pe-al meu in brate!Acum am de munca o gramada,bine ca s-a dus canicula,astept cu nerabdare luna octombrie,cand sper sa raman acasa,vreau sa-mi leg concediul de odihna cu prenatalul.La medic merg abia in sapt.22(peste o luna) sa fac eco,m-am speriat un pic ca nu mai imi face alta(ultima a fost la 12 sapt),dar cred ca stie el ce zice.Oricum,ma simt bine,mananc,dorm,nu mai am pitici pe creier,cred ca e totul ok.
Va pup
Carmilia 16s4z
zeririlouiza spune:
Neata fetelor,
vad ca ati fost niste harnicute, si voi puteti sta pana tarziu, eu m-am culcat la 23:20 si sunt franta, in fine sa stiti ca si eu am observat aceasta diferenta de salarii, eu am facut limbi straine putea fi profesoara de liceu la franceza, italiana sau romana dar nu am vrut, sa stiti ca inainte de a fi aici am lucrat il ploiesti la o agentie imobiliara numai sa nu ma bag in invatamant, ca sa va spun ca femeia de serviciu de la noi, care nici macar nu-si face treaba are 300 euro pe luna si e nemultumita cand altii saracii mai au si responsabilitati si nu se mai vaita, si asa e si normal sa profiti de cei 2 ani ca a r fi pacat,la mine la serviciu astea nici nau cum sa faca daca nu sutn eu trebuie sa fie altcineva nu au cum sa astepte iei 2 ani dupa mine, si in plus cum am mi spus nu-mi convine sa stau acasa pe 8 milioane si sta sotul, dar nu ma asteptam sa fi asa in afara eu stiam ca iei au un sistem bine pus la punct si ca-ti convina sa faci un copil sau mai multi, of fetrelor vad ca si eu o dau pe romane s-a luat de la voi .
Gratiele concediu placut
si va doresc o zi frumoasa si ne auzim cu bine si cu bune.
Ah ce am uitat eu sa zic ca ma macina de o saptaman sambata ma duc la eco pentru TT, si sper sa poata si aotul meu intra sa-l vava pe bb ca pana acum nu l-a vazut doar s-a ofticat cand i-am povestit eu, si tot timpul intraba acum cat mai are, cati cm.... bine ca si el ca si mine spera sa fie baiat, ca si eu tot baiat vreau, ca noi suntem 3 fete si un baiat, dar presimt ca nu va fi cum vrem dar nu e nimic sa fie sanators bb si e deajuns chiar daca are putulica sau nu
Louiza 15s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/
zeririlouiza spune:
Fetelor am uitat sa intreb ceva, voi cele care la-ti simtit pe bb, ce ati simtit mai exact ca de vreo doua zile ma tot gadila ceva acolo, ca o pana care se blima intr-o anumita zona, ca un ceva nu stiu cum sa zic exact parca ar fi o adiere de vantulet fin
Louiza 15s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/
dana vio spune:
Fetelor, va avertizez , ca azi m-a enervat unul rau (un "destept" de la IT) la serviciu si poate sunt cam razboinica! Nu va suparati pe mine!
Nemaryvezi sa nu fie prea tarziu ptr TT! Ai acum 14w si ai spus ca peste 4sapt mergi e cam mult, parerea mea! Eu am fost la 16sapt si a durat 2sapt pana la rezultate! Si neaparat trebuie sa ai un eco efectuat in aceeasi zi sau cu o zi inainte.
In Bucuresti nu stiu cum este, dar la mine in oras nu se face TT la nici un laborator; eu am mers la Cluj la Synevo si am sunat inainte si mi-au trimis un formular tip cu care m-am dus la gine si l-a completat, trebuia acolo semnatura si parafa medicului gine si varsta exacta a sarcinii determinata ecografic.
Angelique referitor la trusoul lui BB eu mi-am luat cartea "Mama si copilul" de sotii Caprariu. Este foarte buna si pe varste de la 0/6ani este acolo tot ce-ti trebuie ptr BB.
Nu mai stiu cine zicea ca-n Olanda nu se face eco transvaginal gravidelor ptr ca olandezele nu fac sex pe perioada sarcinii. Nu vad legatura dintre astea doua?!
Si sa trecem la alte lucruri mai frumoase: al meu BB a miscat in 6.07, in 16.07 si apoi in 30.07 cand l-a simtit si tati al lui! si de-atunci aproape zilnic il simtesc!! La inceput erau ca niste fluturasi si chiar ma intrebam daca e chiar BB, dar acum deja miscarile au devenit inconfundabile! Acum stiu cand este BB sau cand e stomacul meu!
Mor cand vin astia de la IT sa repare reteaua si intreaba aia ai facut, asta ai facut, atunci nu stiu ce are!!
Si voi scoateti foc-pe-nari asa ca mine?
Dar eu nu sunt chiar intotdeauna asa!!
In ceea ce priveste concediul de ingrijire al copilului eu am fost cel mai mare fan a "sta 2ani cu BB mult asteptat" si am asa o presimtire ca tocmai eu n-am sa pot sta mai mult de 1an!
dana vio 18+
PS: scuze ptr "romanul fluviu". Ma mai descarc si eu!
miri_mik spune:
neatsaaaaaaaaaaaa zuzici!
ce frumoasa e viata cand afara, de la 7 dimineata ploo cu galeaaaaaataaaaaaaaa!
hihihihi
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
simonette spune:
Buna dimineatza zuzici!
Revin si eu cu o intrebare mai veche de-a mea care nu-mi da pace.:
Pe voi va dor sanii tot timpul cu aceeasi intensitate?
Ca pe mine de vreo 3 zile nu ma mai dor aproape deloc si sunt tare agitata din cauza asta....
Simo10+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png
docdecap spune:
felele, a trecut ceva vreme...
si ati scris...
si eu am citit...
la chestia cu banii si mie mi-ar placea sa fie un minim de 8 mil, si restul la procent... eu ce sa zic, am firma mea si cica am salariul minim pentru studii superioare, anume 8,8 mil. adica platesc darile de vreo 5 mil pe luna. si numai daca-mi iau datoriile astea de pe cap, si tot ar fi o treaba. plus ca am auzit ca acum nu se mai recupereaza banii de la stat la sfantu-asteapta, iti vin direct de la stat prin posta. ma insel??
Sotul are salariul mai substantial, eu evoluez pe sezoane: acum merge mai bine, acum merge mai prost etc. plus ca am de gand sa nu ma las de treaba, pastrez clienti in psihoterapie cat sa nu-mi pierd antrenamentul, dar cursuri la bucuresti nu, cat timp alaptez cel putin. asa ca macar o sa mai fac un ban pe ici, pe colo. nu de alta, dar chiria la sediu trebuie platita oricum. am gasit pe cineva cu care mai lucrez in acelasi spatiu si i-am spus sa-si propuna sa preia cel putin juma' de chirie dupa ce nasc eu. mai are 5 luni sa-si formeze clientela suficienta.
mi-m luat cantar si ma cantaresc, am 62 juma' la 1,69, si acum vreo 2 sapt eram chiar la 61, de cand am inceput sa mananc se cunoaste, mi-am revenit la ce aveam inainte.
Louiza cred ca intreba despre ce e DC si cum ajnge acolo mai demult. eu am folosit prescurtarea, e vorba de articolele de pe DespreCopii, acolo citisem chestii -la odiseea in 40 saptamani, unde te ia saptamana cu saptamana.
Si apropo, la doctor mi-a dat tot no-spa, si sa evit statul pe scaun daca pot. o sa ajung "couch-potato". Maine merg la o ecografie sa vada tat-su daca i-a crescut totusi cocoselul ala, sa nu mai stea cu speranta...
hai ca termin si eu cu romanele, uite asa se umplu capitole cu intarziata de mine, care ma mai trezesc ca am si multe de spus...
pupici fetele!!
Monica 17+
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie