* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (18) *
Raspunsuri - Pagina 12
micsunea spune:
Fetelor,
am sunat la medic si acolo sunt doua asistente si am dat de aia nasoala rau:
- in primul rand mi- a spus sa nu mai citesc carti si ca fiecare spital are momentele lui cand face TT (tampita!) deci ma rog, o sa ma duc la 18 saptamani juma pentru triplul test, sper sa nu fie prea tarziu;
-mi-a mai spus ca daca as avea pierderi de lichid amniotic sigur mi-as da seama ca sunt abundente (ori am vazut clar pe site-urile despre sarcina ca pot fi foarte scazute).
Deci nu m-a calmat rautacioasa asta!!!
Totusi, mai e vreuna dintre voi care are secretii care seamana cu apa?
SI mai am o intrebare, scuze ca va bat la cap non-stop asa, a avut cineva deja un control pentru verificarea colului? Cum e acel control? Ca mie nu mi-a facut nimic, nici nu stiu daca am colul bine inchis!
Micsunea zuza,
15+
irinouka spune:
nemary, pt putin . o sa iti ia sange, iti face ecografie normala si o sa iti dea sa completezi un formular (DN, UM, sarcini sau avorturi anterioare, cazuri de diabet in familie si nu mai tin minte exact ce alte intrebari erau). cam 2 saptamani am inteles ca dureaza. marti imi aflu rezultatele, pana acum nu prea m-am gandit la asta, sper sa fie totul ok.
pup si bafta!
irina 16 +
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/?saved=1
irinouka spune:
micsunea,
pana acum toate controalele la care am fost au presupus ecografie si atat, nu m-a urcat pe masa decat atunci cand mi-au rcoltat probe pt analiza secretiei. dar stiu ca de fiecare data la eco doctorul ii dicteaza asistentei si cate ceva despre col. "col posterior inchis", daca am retinut corect. deci tot ce stie pana acum pe tema asta e din ecografii. nu stiu daca am reusit sa iti raspund la intrebare, habar n-am daca se face vreun control special dar cred ca daca ar fi ceva in neregula s-ar vedea la eco.
pup!
irina 16+
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/?saved=1
zeririlouiza spune:
nemary nu stiu cum e la tt ca eu sambata fac eco si marti sange.
micsunica, colul se simte si la un control ginecologin, dar se vede si se masoara la eco, si daca ar fi fost ceva doctora ti-ar fi spus, mie de exemplu mi-a zis ca am colul cam mic adica scurt, dar ca e inchis si e ok, iar cu lichidul amniotic ce am citit eu pe net ar fi ceva ce curge nu ceva ce pateaza chilotul atat, acum am citit nu stiu exact.
Louiza 15s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/
honey79 spune:
Bun gasit, zuzici.
Ieri n-am intrat,caci am avut o criza hormonala si m-am certat cu sotul, dupa care ingrijorat, a sunat la munca sa le spuna ca nu se duce.
V-am citit si-mi place caci astfel mai invat si eu una ,alta....
Am insa ceva nelamuriri:
- ce inseamna ecografie morfologica de trim. I, II ?? Nu e doar o ecografie normala??? E ceva diferit la ea???
- voua vi s-au facut teste pentru verificarea tiroidei sau a diabetului de sarcina???? Mie doar mi-a palpat moasa "gusa" si a zis ca-s ok.
-De ce trebui neaparat sa faci ecografie ( nu ca nu kmi-ar conveni,caci imi vad bebelul ), atunci cand ti se face TT-ul???
Sper ca nu va innebunesc cu toate intrebarile mele.
Pupicei si o zi super va doresc.
bebe de Honey 11+
virgo spune:
quote:
Originally posted by micsunea
Totusi, mai e vreuna dintre voi care are secretii care seamana cu apa?
Eu am astfel de secretii , dar seamana foarte mult cu scurgerea de dinaintea ovulatiei , o recunosc si nu ma sperie . Dar stau totusi cu protejslip .
14 fix
zeririlouiza spune:
honeu, sper sa nu gresesc, dar eu stiam ca eco morfologica este cea in care se masoara bb, organele, piciorusele si asa mai departe, eu la tiroida am facut analize pentruca am avut probleme acum cativa ani, iar cu diabetul nu ca mie glicemia imi iese scazuta, chiar si sub normala
Louiza 15s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/
simonette spune:
Multumesc din suflet pt raspunsuri!
Shose...bafta multa la dr., tinem pumnii si te asteptam cu vesti bune!!!
Simo10+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png
micsunea spune:
Doamne fetelor,
pai doctora mea nu are asistenta si nici nu vorbeste, imi spune doar daca e bine si ma trimite acasa. Noteaza ea singura in dosar dar nu scoate o vorba cat noteaza, iar eu la doctor zici ca sunt gaina la taiere, nu mai vad si nu mai aud nimic sunt pe jumate lesinata, ca as fi putut incerc sa trag cu ochiul desi aici in Belgia nu-i politicos!
La ecografie de 13+ la care mi-a facut apoi si dublul test (HONEY, daca am inteles eu bine masuratorile de la ecograf si rezultatele de sange se coreleaza si trebuie facute in aceeasi zi, si prin corelatie iese riscul ala calculat statistic)nici macar nu mi-a spus marimea bebelusului sau in cate saptamani sunt insarcinata (adica in 13+, dar plus cat? exact nu stiu)
E, ce parere aveti? Eu habar n-aveam ca ea putea sa vada colul la ecografie, nici macar nu stiu daca s-a uitat!!! Mi-a facut doua intravaginale si una pe deasupra burticii pana acum.
Dar si eu sunt ZUZA cu litere mari! Ca la ultima eco am fost atat de infricosata (a venit si sotul cu mine si asta era noutate si si eu sunt superstitioasa) ca n-am vrut sa ma uit pe ecran. S-a uitat sotul si cand l-am intrebat cati cm scria pe ecran cand a masurat doctora bebelusul intreg sau ce varsta scria jos in stanga, a zis ca el nu stie ca nu s-a uitat la asta. El a incercat sa numere cate degete avea embrionul cand a vazut manutele, si cand a zis doctora "1,8 cm" a intrebat daca atat masoara bebelusul! (la 14 saptamani juma)
Deci nu stiu prea multe despre BBul meu :-( Daca sunt zuza! O sa casc ochii data viitoare!
Micsunea
15+
creata2008 spune:
Honey - am inteles ca la morfologica ii masoara totul, de la tibie la inima si maini si degete. La o echo normala, face doar cateva masuratori, de baza, sa zicem, verifica colul samd. Dar sincera sa fiu, nu mi-e foarte clar nici mie. Eu nu am facut de trim. I, iar ce a de trim. II o am pe 17 septembrie.
Eu nu am facut niciun test pentru tiroida, nu stiu de diabet.
TT se face cu sangele mamei, dar are legatura directa cu varsta embrionara si alti parametri din ziua recoltarii, de aceea se face si echo.
Gatta & Irinouka - ma bucur ca va simtiti bine si ca va bucurati de cele 16 saptamani. Eu inca nu.
Miri mik - ai vrut sa-ti ridicam statuie ca ai fost harnica si ai facut curat in casa.
Fetelor, conform legilor lui Murphy... nu pot ajunge nici la programarea reprogramata de la ora 2.30, pentru triplu test. Pentru ca avionul decoleaza la 16.25 si trebuie sa fiu pe la 3 deja in aeroport. Incerc sa rezolv cu secretara si sa ma mute, a doua oara, dimineata. Sa speram ca reuseste!
In alta ordine de idei, ni s-a transmis ca ne-au fost pregatite numai surprize in scurta noastra sedere si ca vom ajunge si la mare, asa ca sa nu uit sa imi iau costumul de baie. Care costum??? Ca la ce sani am acum, trebuie sa imi cumpar unul nou!
Am vazut ca ati discutat de salarii si indemnizatii. Sincer, sunt putin egoista si ma gandesc doar la Romania si la viata mea de aici, cu toate ca am inteles si punctul de vedere al fetelor care sunt "overseas", ca sa zic asa. Ca sa nu reiau ce am mai scris - frustrata si nervoasa - o sa va dau un copy-paste al blog-ului meu. Daca aveti chef si timp, puteti sa-l cititi mai jos:
"Scump halatu', doamna, scump!
Am ajuns la concluzia ca e scump sa fii gravida. Si eram atat de smechera crezand ca am multe analize gratuite. Pe naiba! Nici macar HIV-ul nu e gratuit! Pana acum: cam un milion 2 analize, 300 o injectie, 50 mii spaga sa mi-o faca (injectia), 800 consultatia, 700 fiecare echografie.
Azi aflu ca mai am de facut inca o serie de analize fara de care nu ma primeste in sala de nasteri (sa nasc acasa, ce ziceti?!), la Cantacuzino. "Toate cu plata, sa stii. Nu am ce sa fac." imi spune medicul de familie. Am intrebat-o cam la cat se ridica, ca sa stie fata cati bani sa aiba in buzunar. "Pai, vreo 2 milioane minim." Bun asa. <au fost 2.550.000>
Triplu test e si ala vreo 1 milion, cam asa, plus consultatia.
Morfologia fetala, pe 17 septembrie, e si aia vreo 3-5 milioane.
Si ma intreb: noi ne permitem. Ca suntem platiti bine. :D Dar altii? Ce face o mama care are un salariu de 5 milioane??? Si sotul are tot pe atat????? Ea nu isi mai face analizele astea??? Sau ce? Se risca si spera ca fatul sa nu aiba nimic? Dar analizele obligatorii, fara de care nu poti sa nasti?? Cu alea cum ramane?
Situatia e trista din 2 puncte de vedere:
1. o mama care are 4-5 milioane salariu nu-si permite fiecare analiza importanta. Si mai sare cateva. Dar dupa ce naste, primeste 8 milioane pe luna. Si se bucura. Sta si cu copilul 2 ani, nu se duce la serviciu si e platita si dublu.
2. eu imi permit orice analiza pe care medicul ginecolog sau medicul de familie mi-o da. Dar, in schimb, nu-mi permit sa stau acasa pe 8 milioane, ca pierd o gramadaaaaa de bani. Si ma intorc dupa cateva luni la birou. Nexam educatie, nexam timp petrecut impreuna cu bebelusul, platit bona (ca mami mai are vreo 10 ani pana la pensie!!!!), platit sistem de supraveghere bona etc. Dar, heeei, sunt fericita ca imi permit sa ii cumpar tot ce ar avea nevoie.
Si uite cum se incurajeaza mamele platite prost sa faca copii, iar cele cu salarii mari sa stea doar 3-4 luni acasa cu copilul sau chiar sa il faca foarte tarziu, ca sa puna ceva bani la ciorap.
Show me the money!!"
quote:
Originally posted by honey79
V-am citit si-mi place caci astfel mai invat si eu una ,alta....
Am insa ceva nelamuriri:
- ce inseamna ecografie morfologica de trim. I, II ?? Nu e doar o ecografie normala??? E ceva diferit la ea???
- voua vi s-au facut teste pentru verificarea tiroidei sau a diabetului de sarcina???? Mie doar mi-a palpat moasa "gusa" si a zis ca-s ok.
-De ce trebui neaparat sa faci ecografie ( nu ca nu kmi-ar conveni,caci imi vad bebelul ), atunci cand ti se face TT-ul???