mancarica indiana
Raspunsuri - Pagina 3
kid2003 spune:
Ellenutza, ce norocoasa esti ca ai putut sa gusti mancarea indiana la ea acasa!
Si eu sunt fan si imi place sa cred ca imi reusesc cateva feluri de mancare (pot face Chicken Tikka si niste feluri de masala-mancarici cu sos foarte bune). Din pacate e goana dupa condimente, ingredientul principal in retetele mele este un amestec de condimente numit Garam Masala. Totodata, puteti comanda condimente autentice de pe site-ul www.mirodenii.ro care este tot al celor de la restaurantul Taj.
Apropo, cum sunt mare fan si cum mancarurile indiene necesita preparare cu 24 de ore inainte (ma refer la macerarea-fezandarea carnii) nu ajung sa fac prea des, deci mananc in oras cand am o pofta nebuna. Am incercat Karishma, Haveli si tot la Taj ma intorc de fiecare data, maestrul bucatar de acolo, Kumar, este un indian simpatic care vine la masa (daca ii trimiti vorba prin ospatar) si daca il prinzi in toane bune iti da niste tips-uri interesante! Este dumnezeiasca mancarea pregatitita de el, nu e in fiecare seara la restaurant (vineri si sambata este sigur) si daca ii spuneti sa faca mancarea picanta...e moarte curata! O face ca la el acasa, adica plangi si mananci, dar e foarte bun!
Vad ca nu merge site-ul de mirodenii, sper sa se remedieze, de acolo poti cumpara multe ingrediente pentru retetele indiene. Alt loc unde le mai gasesc sunt Mega Image si supermarketurile arabesti...
nikole spune:
eu ma inspir de aici, sper sa va fie de folos!
http://www.videojug.com/tag/food-recipes+indian-recipes
Nikole,mami lui albastrel
Luna75 spune:
reteta pentru paine indiana
nu am incercat-o niciodata caci aici sunt pline magazinele de asemenea specialitati
iata ingredientele
6 buc: 300g. faina, 1 lingura praf de copt, 1 lingurita sare, 1 ou, 100 ml lapte, 100 ml smantana sau iaurt gras, 1 lingura ulei de masline
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si smintina. Se framinta aluatul. Se imparte aluatul in 6 bucati care se intind cu sucitorul. Se pun pe o tava, pe hirtie pergament. Se coc in mijlocul cuptorului la 250 grade. Cind se scot se ung cu ulei de masline.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
Omleta indiana
Ingrediente
6 oua, 6 linguri ulei, o ceasca supa, 2 buc. ceapa, 2 lingurite sofran, 2 lingurite coriandru, sare, piper, 1 buc. lamiie, 3 lingurite iaurt
Mod de preparare
Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se lasa sa fiarba cca 10 minute, apoi se strecoara supa. Rosiile si rondelele de ceapa se vor aseza pe o omleta care a fost pregatita intre timp si tinuta la cald. In restul de supa se toarna iaurtul si sucul de lamiie. Cu acest sos se serveste omleta.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Ellenuta spune:
kid .. TAJ RULZZZZZZ .. e cel mai bun restaurant indian din oras .. stau si ff aproape de el .. de multe ori, comandam la telefon, mergem si luam papa bun si papam acasa ..
eu nu am incercat sa gatesc nimic acasa dar am vazut niste sosuri la Megaimage .. ptr tikka, jalfrezi etc .. ma bate gandul sa iau .. hmm .. vedem ..
si nu-ti spun ce dor mi-e de restaurantele indiene autentice .. dar nu cred ca voi mai ajunge pe acolo ..
34 EVA MARIA
AMR 6 SAPTAMANI!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
Luna75 spune:
ache,ma bucur ca iti place.Si eu il prepar destul de des,dar nu beau niciodata din el.Din pacate nu ma impac deloc cu fructele exotice aromate gen mango,papaya,fructul pasiunii,guava
am acasa si o reteta de chutney de mango - o sa o postez seara daca imi aduc aminte,musafirii mei sunt mereu incantati de gustul ei
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
Iata si reteta promisa
Chutney de mango
Se toaca bine un mango bine copt impreuna cu un ardei iute,dupa care se adauga usturoi pisat in functie de preferinta si sare dupa gust.Se amesteca bine toate ingredientele
Se serveste cu pui fript.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
ocebine spune:
Luna, nu vreau sa bag bete-n roate, dar la reteta cu omleta cum poti pune 2 lingurite de sofran? Pretul ar fi astronomic si eu stiam ca sofranul este sub forma de firisoare subtirele, nu iti trebuie decit maxim 2-3.
www.gourmetsleuth.com/saffron.htm" target="_blank">http://www.gourmetsleuth.com/saffron.htm
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
principe spune:
ocbine,
shofranul se gaseste si sub forma de praf,cel putin aici eu nu am vazut sub forma de firisoare decat in pietele de "buruieni",care sunt destul de rare.
shorfanul prelucrat deja nu mai este asa de taresi nici asa scump nu este...aici se foloseste mult,la supe din "oratanii de mare" ,orezuri.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117