mancarica indiana
Raspunsuri - Pagina 4
Luna75 spune:
ocebine,eu cumpar sofranul praf de la un magazin indian (l-am testat e original)si nu are deloc aroma puternica, eu obisnuiesc sa folosesc mai putin decat scrie in retete pentru a nu-mi colora prea tare mancarea,mai ales ca eu obisnuiesc sa folosesc si tumeric
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
ocebine spune:
Sint foarte mare amatoare de mincare indiana...mai mult la restaurant pentru ca acasa nu suporta tata mirosul persistent (chiar si citeva zile inca mai miroase)...
In orice caz, fiti atente la sofran. Cel praf de multe ori este de fapt amestecat cu turmeric sau alte "prafuri" ciudatele tocmai pentru a reduce costul (cam in jur $25 de dolari pentru fix 5 grame).
Mai bine cumparati-l filamente si pisati-l voi. Sofranul adevarat are o aroma deosebit de puternica (cind deschizi borcanelul, te darima).
Zic si eu...nu dau cu parul (eu sint mai ciudatica si colectez fel de fel de mirodenii...insa unele "se trezesc" repede)...unul dintre favorite este cardamom (ador orezul cu lapte, cardamon si fistic)...
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Ramona J spune:
Noi tocmai papam tikka masala, de la restaurant. Am reusit sa gasim unul bun.
Anamaria, mi-e dor si mie de o budinca din aia. Dar numai la Jackson Diner o fac cum imi place mie - trimite si la fata o portie!
Secondez cu sofranul - eu am cumparat filamente si am folosit putin de tot. Restul nu cred ca sint "valabile".
The best thing you can do for your children is to love your wife.
principe spune:
ce budinca cu cardamomo?
e dulce sau sarata??...reteta nu o aveti?
daca cei de la Mc Cormick nu amesteca sofranul cu caramida pisata...cum faceau cei din ro cu boiaua de ardei,este ok
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Ramona J spune:
Sorry, nu vazui ca de McCormick ziceti. Pai sofranul zic eu ca e de cumparat de la magazin indian, nu de la McCormick.
Uite un link cu o reteta care suna bine, cam asa am facut si eu. Singura diferenta e ca am folosit cardamom intreg, apoi am dat boabele (sau ce or fi) la o parte
http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,,FOOD_9936_29360,00.html
The best thing you can do for your children is to love your wife.
principe spune:
Ramona,
eu am cumparat marca MCK,ca se gaseste la raioanele de condimente de la toate alimentarele.la restaurantele indiene aici nu am vazut sa vanda "buruieni si prafuri"...dar sunt piete cu tot felul de balarii mirositoare din diverse regiuni...
multumesc ptru reteta.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
ocebine spune:
La McCormick am gasit www.mccormick.com/productdetail.cfm?id=6529" target="_blank">Asta....deci tot sub forma de filamente, nu pudra (si are greutate de 0,06oz - deci super infim).
Eu nu recomand sa cumparati pudra in nici un caz.
Ramona, tot reteta aia o fac si eu...e dulce si buna (nu foarte dulce) dar aromata...yum-yum. Eu adaug si nitelus (dar putin de tot) coaja de portocala.
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Ramona J spune:
Suna bine, mi s-a facut pofta. N-am cardamom!!!!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
noni930 spune:
Am si eu doua retete favorite (tot de pe Food Network):
Spanac Indian cu Naut
3 linguri ulei
1 ceapa medie tocata
sare & piper
2 catei usturoi maruntiti
1 lingura praf curry
1 lingurita praf scortisoara
1 lingurita praf coriandru
1 lingurita praf cuisoare
1/4 teaspoon cayenne pepper
1 ceasca iaurt (250 ml)
3/4 ceasca half-and-half
(nu stiu care ar fi echivalentul in Ro - frisca lichida amestecata cu lapte?)
2 pachete spanac congelat (300 g fiecare; 10-oz); dezghetat si scurs de lichid
1 conserva naut, boabele strecurate si spalate (conserva aici are 426 ml cu tot cu lichid; 15-oz)
Se caleste ceapa in ulei la foc mediu cu sare si piper dupa gust. Se adauga usturoiul si se mai caleste 1 minut. Apoi se amesteca cu mirodeniile si se mai tine pe foc 1-2 minute, amestecind. Se adauga restul de ingrediente, se gusta de sare si se da la o parte cind e fierbinte.
Pui indian
750 g piept pui dezosat (1 1/2 lb)
1 ceasca iaurt (250 ml)
3 catei mari de usturoi presati sau tocati foarte marunt
ghimbir ras pe razatoare mica (1-inch, 2.5 cm)
8 cardamom pods sfarimate cu minerul cutitului
1 lingura praf curry
1/2 lingurita red chili flakes (ardei iute rosu uscat si maruntit)
2 lingurite praf coriandru
1 lingura boia de ardei dulce
2 linguri miere (sau numai 1; dupa gust)
1 lingurita sare
piper macinat dupa gust
3 linguri ulei
1 1 ceapa medie tocata
3 linguri pasta de tomate
2 cesti half-and-half
Orez basmati pentru servit.
Se taie pieptul de pui in bucati. Se amesteca toate ingredientele pina la ulei. Se pune puiul in marinata si se da la frigider 1 ora sau peste noapte. Se scoate din frigider si se aduce la temperatura camerei.
Se caleste ceapa in ulei la foc mediu, se adauga pasta de tomate si half-and-half si se amesteca uniform. Se adauga puiul si marinata, se amesteca si cind incepe sa face bule, se muta la foc mic pentru 15-20 minute (pina cind puiul e gata). Se serveste cu orez basmati.
Am luat si eu borcan cu sos indian de la Mega Image (Dr. Taberei) acum un an. Nu am fost prea incintata de el. Adica a fost OK, dar eu le fac mai bune. :-)
Sofranul - luati numai filamente! E scump, dar stii ca e "adevarat".
musetto spune:
noni930, multumesc pt reteta de spanac ! Tocmai ma pregateam sa intreb cum se poate prepara spanacul, pt ca am mancat pe la restaurantele indiene si imi place tare mult. In rest nu pot sa il suport, dar asa cum zicea cineva mai sus, secretul consta in mirodeniile folosite.
mami de (4 august 2007)