Ajutor!!!Cum scap de furnici?
Raspunsuri - Pagina 2
tinatache spune:
quote:
Originally posted by David_mami
Cu praf de copt. Se presara praf de copt pe unde vezi ca apar si in scurt timp vor disparea de tot. Nu stiu care e treaba de nu le place praful de copt. Am gasit solutia asta pe net si o prietena a aplicat-o si a scapat de ele.
am explicat mai sus ca mananca praful de copt si ala se umfla si crapa (furnica!) inseamna ca merge, nu era gluma.
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
aidaciolac spune:
Si eu am avut furnici , dar nu stiu unde si cum au disparut.
Cert e ca am facut curatenie prin dulapuri si pe la borcane si au plecat si mai ceva , spal prin casa cu apa si o solutie gen Domestos .
Pe mine nu ma deranjau ca nu erau multe , cateva acolo si le strigam sa isi aduca si familia.
Aida - mama de pisica mica.
mcrissa spune:
aidaciloac m-ai facut sa rad cu strigaatul tau dupa furnici
si eu am inceput sa vorbesc cu ele, dar vad ca nu ne intelegem deloc.eu cred ca le-am adus din Germania cand am fost in vizita la niste prieteni, care aveau furnici.si cred ca nu stiu decat nemteste
am tot spalat si eu cu diverse prin casa, ciudat e ca la bucatarie unde ar putea fi frimituri nu e nicio furnica.astea de la mine trag mai mult in cosmeticale si in baie si am gasit cateva si in dormitor.mi-au invadat intimitatea
Cristina in asteptarea mormolocului
brianna spune:
Buna, eu am reusit sa scap de furnici cu Catch - de la Metro, Selgros nu mai stiu exact. Dai cu spray-ul undeva pe drumul lor, ele "incarca" pe corp solutia si o duc in cuib (abia dupa un timp isi face solutia efectul). Am incercat si eu diverse, dar asta mi se pare chiar bun (nici macar nu miroase).
Si la mine tot in baie apareau si misunau - m-am gandit ca le place detergentul meu, ca mai mult pe langa el erau.
speranta spune:
este un fel de creta chinezeasca, cu care se traseaza linii, si nu mai vin furnicile, mor,dispar. Vezi pe unde gasesti, ca-i f. buna. Si eu caut ca am folosit asa ceva acum cativa ani, dar acum nu mai gasesc.
adrianam spune:
Tare bun subiectul!
Si eu am de anul trecut furnici si nu mai scap de ele.
Tot in baie si in dormitor.
Iar zilele trecute am urcat pe bloc si am gasit pe terasa blocului, in dreptul baii, ia ghiciti ce!..... tot furnici...
Cred ca vin de jos,de sub bloc, prin crapaturile zidurilor.
Anul trecut eram innebunita, am dat si eu cu tot felul de spray-uri dar fara efect.
Anul acesta nu am mai avut timp si nu le-am mai bagat in seama, dar sunt acolo, le mai vad din cand in cand.
O alta solutie pe care am cules-o de pe net dar nu am aplicat-o inca este sa presari cenusa in jurul locurilor in care ies in casa.
Ira spune:
Mai fetelor, aveti grija cu spray-urile astea, ca dupa aia ne intrebam de unde sunt atatea cancere in Ro pe cap de locuitor.
O solutie "organica" daca o putem numi asa, este datul cu otzet pe la usi sau pe unde intra, de mai multe ori. Dupa 3-4 zile dispar. Si io cred c-as muri daca mi-ar turna cineva otzet regulat pe cap. Solutia este incercata de mine cu rezoltate pe furnici charpentièr, din alea care mananca lemnul, parchetul sau mobila din casa, criminale rau.
Mai sunr si alte optiuni, aici solutiile de furnici sunt in textura de praf, dar praful care nu dauneaza nici copiilor, daca inghit asta accidental. Eu am cumparat anul asta Professional nu stiu ce, vreo 10$, e un praf care se pune pe drumul lor, ca ele merg organizat, naiba sa le ia. Praful asta le place lor, il mananca, il duc si la regina lor care crapa si ea si intr-o saptamana dispare toata gasca.
Maryela spune:
Mcrissa eu zic sa incerci sa acoperi intai gaurile pe unde vin, crapaturile.
Mi-am luat si eu solutia aia pentru pardoseli...va dau de stire daca e buna...
Marilena si www.flickr.com/photos/mamicile_ianfebr2007/sets/72157600638802615/" target="_blank">cel mai dulce bebe, MIHNEA- GABRIEL ( 24 ianuarie 2007)